Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na prośbę znajomej wstawiam zdjęcie Barego, 2-letniego owczarka niemieckiego. Jest to pies jej siostry, która na początku maja wyjeżdża do Anglii. Wyjazd niespodziewany, nie wiadomo na jak długo, być może na stałe, nie może zabrać psa.
Pies mieszkał w bloku, jest zrównowazony, ułożony, tyle na razie wiem.
I jest mało czasu na znalezienie nowego właściciela.

Czy możecie pomóc?

Posted

Mam jedna dziewczyne, ktora bylaby nim zainteresowana. Chciala wziasc dlugowlosego szczeniaka po suce ONkowatej ale jej to wyprswadowalam (a suka "na szczescie" poronila). Tylko potrzebuje informacji, jaki on jest do innych psow, zwierzat, do ludzi, jaki ma charakter, czy ma jakies problemy zdrowotne, no slowem wszystko co sie da.

Posted

Mam trochę nowych fotek Barego.
Dowiedziałam się, że Bary nie jest agresywny w stosunku do innych psów, ale jeżeli idzie na smyczy, a szczególnie w kagańcu, to lubi na nie poszczekać. Natomiast gdy właściciele wyjeżdżają z nim do domku na wieś, gdzie biega sobie luzem, a teren nie jest ogrodzony i spotyka się z innymi psami, to nie ma żadnych problemów.
Ma też zaprzyjaznione psy w rodzinie, również samce, z którymi się bawi.

Jeżeli chodzi o dzieci, to do dzieci w rodzinie bez problemu, natomiast na ulicy nie przepada za podrostkami, odkąd chłopaki rzuciły mu petardę pod
nogi, ale nie reaguje z jakąś agresją.
Kocha aportować, szczególnie kamyczki:lol: .

W mieszkaniu spokojny. Zapomniałam zapytać czy zostaje długo sam.
Mieszka do tej pory w bloku, ale właściciele bardzo często wyjeżdżaja do domku na wieś i ma możliwośc wybiegania się.
Dlatego teraz najchetniej oddaliby go do domu z ogrodem, ale żeby mieszkał w domu, nie w budzie.
Jak by ktoś chetny miał jeszcze pytania, to postaram sie dowiedzieć .

Posted

Ta kolezanka ma domek z ogrodkiem, ma tez ala dobermana adoptowanego. Na dworzu ma kojec, ale pies te przebywa w domu. Pogadam z nia i dam znac. Czy pies ma rodowod? Jej nie zalezy na papierach, ale chce po prostu wiedziec.

Posted

Pies nie ma papierów, ale mógł mieć , tylko właścicielce nie zależało na wyrabianiu.
Ale jeżeli chodzi o Twoją koleżankę, to dwa dorosłe samce, to nie wydaje mi sie to dobry pomysł.:shake:

Posted

erka
A ja ponawiam pytanie, dlaczego uwazasz, ze adopcja psa przez moja kolezanke to nie jest dobry pomysl, skoro pisalas, ze pies nie jest agresywny?

Posted

SaJo, co innego jak psy spotykają się na neutralnym terenie, a zupełnie inna jest sytuacja, kiedy 2 dorosłe samce mają dzielić terytorium.
Gdyby to nie była taka odległość, to można by spróbować, ale wiezienie psa na drugi koniec Polski,dla sprawdzenia tego, chyba nie ma sensu.

Posted

erka napisał(a):
Anashar, gdzie 2 wątki? :roll: Drugi jest, ale na psach w potrzebie.
Dziękuję za umieszczenie Barego na Twojej stronie !:lol:

No wlasnie to mialem na mysli :eviltong: Wlasnie widziaeem 2, i juz nie wiem na ktorym pisac ;)

Posted

Taka sama sytuacja, jak by to mialy byc dwie suki :roll: znam moja kolezanke i wiem, ze nie zdecydowalaby sie na drugego samca, gdyby uwazala, ze nie da sobie rady. Trudno w takim razie bedziemy szukac innego psiaka Jak by ktos wiedzial o ONku, najlepiej szczeniaku, ale moze byc pdrosniety juz, mlody psiak, to byloby wdzieczna za info. Warunek, ze ma to wygladac jak ONek, a nie jak czary podpalany pies wielkosci ONka.