Anastazja&Aleksander Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 właśnie dostałam linka i od razu wklejam http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6156159_kupie_suczke_york_zdrowa_po_badanych.html dla odmiany ktoś chce kopic a nie sprzedać :P ale pisze zdecydowanie co chce . Quote
pa-ttti Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 tą sunię polecała już sama hodowczyni, na innym wątku, bodajże użytkownik o nicku iberia? tak patrząc ze strony www, to ładne pieski mają, i chyba stali bywalcy wystaw:) Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 1445746735 grunt ze facet się starał i dopuścił z yorkiem. Quote
pa-ttti Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 ogłoszenie z alegratki-bardzo odpowiedzialne podejście kupującego, popieram!!! a to z allegro-masakra.....czy ten człowiek teraz się dowiedział, że za parę dni musi wyjechać???? nie wiedział o tym wcześniej? mógł nie kryć suki... poza ty, jeśli suka została pokryta jamnikiem, to ja bym na jego miejscu poszła do weta i dała suce zastrzyk wczesnoporonny/zapobiegający ewentualnej ciąży, a nie kryła ją kolejnym psem, LICZĄC na to że urodzą się szczenięta po jorku a nie jamniku...zresztą facet chyba na to szczególnie nie liczy, o czym piszę w ogłoszeniu-że szczenięta będąś prawdopodobnie po jamniku....żałował wydać 100zł na zastrzyk, a dzięki temu-przyjdzie na świat kolejny miot kundelków... Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 zastrzyk jak pamiętam chyba nawet polowy tego nie kosztuje, jakiś czas temu dawałam swojej suczce taki zastrzyk i to było coś ok 30-50 zł. Quote
pa-ttti Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 tzn ja mówię o takim najnowszym zastrzyku, w pełni bezpiecznym dla suki, który nie powoduje ropomacicza ani innych komplikacji, a można go podać do 40go dnia ciąży nawet. on jest niestety troszkę droższy, ale myślę(wiem!) że lepiej go podać, niż doprowadzać do przyjścia na świat kundelków...ale cóż, może ten Pan liczył, że nawet kundelki sprzeda jako "prawie yorki" po kilka stówek i zarobi sobie. lepiej zarobić parę groszy niż podawać jakiś zastrzyk....ehhh.... Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 pamiętam ze po tym zastrzyku były jakieś wydzieliny i nie wyglądało to przyjemnie, prawda jest taka ze ludzie widza york chocby zmieszany ale to york, kupuja widac na allegro mieszance yorka z czyms tam innym i tez idą po 2-3 stówki, bedac w sklepie rozmawiałam ze znajoma co dostała psa mówi do mnie tak, mój pies nie jest miniaturka nie jest yorkiem, śmiać mi się chciało bo 36 lat to już raczej coś w głowie powinno być a tu pies nie york bo za duży, jak skacze po jej brzuchu to go czuje. Quote
pa-ttti Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 oh my god..... na allegro to w sumie wystarczy żeby pies był jakkolwiek podobny do jorka, i już pójdzie nie za 2, a nawet za 8stówek. a przecież można 200-300zł dopłacić, dobrze poszukać, i kupić w tej cenie psa z rodowodem... Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 widziałam za 700 zł yorka z rodowodem, teraz są inne ale tez poniżej tysiąca. http://allegro.pl/york-piesek-niezwyklej-urody-z-rodowodem-i1429893506.html http://allegro.pl/yorkshire-terrier-york-piesek-i1440418983.html http://allegro.pl/york-power-york-yorki-rodowodowe-i1440916091.html Quote
Kaladan Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Takie ceny mnie już nie dziwią. Swojego maluszka od początku ogłosiłam za nie więcej niż 1000zł, w tej chwili za 800. Zresztą cena nie jest tak ważna, dla fajnego domu można spuszczać i to jest dla mnie normalne. Dziwi mnie jedno - dlaczego ludzie wolą droższe psy bez rodowodu??? Serio ja tego nie czaje. Quote
kiniaaa Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 http://allegro.pl/york-yorkshire-terrier-miniaturka-wyjatkowy-i1446449811.html litości... 3 tysiące za pieska bez rodowodu?! pewnie tylko dlatego że mniejszy niż kilogram i ma 11cm?! jakoś na zdjęciu nie widać żeby był tak mały :crazyeye: Quote
*Agnieszka* Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='kiniaaa']http://allegro.pl/york-yorkshire-terrier-miniaturka-wyjatkowy-i1446449811.html litości... 3 tysiące za pieska bez rodowodu?! pewnie tylko dlatego że mniejszy niż kilogram i ma 11cm?! jakoś na zdjęciu nie widać żeby był tak mały :crazyeye: Faktycznie ręce opadają cóż to za pseudo ceny wymyśla,ja to już staram się nie wchodzić na takie głupawe aukcje bo szkoda czasu,dla mnie to takie płytkie! Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Kaladan napisał(a): Dziwi mnie jedno - dlaczego ludzie wolą droższe psy bez rodowodu??? Serio ja tego nie czaje. mysle ze dlatego bo te jak to zwiecie kundelki sa podrostu śliczne, sa odchowane widac co to jest, rodowód to nie jest pewne jutro ani wygląd . za te pieniądze ogłaszają jednak laleczki a z rodowodem to szczeniaki i nic po nich nie widać. ci co są na wątku to wiedza ze straciłam dwa psy, jakiś czas temu znalazłam suczkę bez rodowodu, jeśli zdążę to ja kupie. i nie patrze na rodowód tylko na wygląd, od 3 lat pierwszy raz widzialam psa tej samej urody. Quote
Kaladan Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ktoś tu się wcześniej pytał o długość włosa u 7 miesięcznego dzieciaka. Mój w tej chwili ma taką szatę - proszę nie krzyczeć że nie do końca uczesany ;) (choć z tego co pamiętam jego mama w tym wieku miała ciut dłuższe): Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 1432152123 w wieku od 7 miesiecy do dwóch lat--majstarsza suczka sczeniła sie dopiero dwa razy Quote
pa-ttti Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Anastazja&Aleksander napisał(a):mysle ze dlatego bo te jak to zwiecie kundelki sa podrostu śliczne, sa odchowane widac co to jest, rodowód to nie jest pewne jutro ani wygląd . za te pieniądze ogłaszają jednak laleczki a z rodowodem to szczeniaki i nic po nich nie widać. ci co są na wątku to wiedza ze straciłam dwa psy, jakiś czas temu znalazłam suczkę bez rodowodu, jeśli zdążę to ja kupie. i nie patrze na rodowód tylko na wygląd, od 3 lat pierwszy raz widzialam psa tej samej urody. Anastazja proszę Cię nie popełniaj tego błędu, bo zacznę wątpić.....myślałam że wiesz co to jest rodowód i PO CO JEST, i dlaczego psów bez rodo się nie kupuje......załamałaś mnie w tym momencie. Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 kupić psa chce dla siebie nie kupie go ja kupi go ktoś inny, a pani w ogłoszeniu pisze wyraźnie Suczka nie miała jeszcze szczeniąt." jest to sugerowanie po co pies jest(ja potrzebuje dla siebie), w mojej odpowiedzi pisałam dlaczego ludzie wola psy takie a nie inne, gdybym szukala pierwszego psa nie majac w sercu rity to napewno kupilabym ladnego psa z rodowodem ale tez podrośniętego i na pewno nie samca, tą chce kupic tylko dlatego ze jest tak bardzo podobna do rity. wszyscy wiemy ze w hodowlach fci tez są wałki, dokładnie myślę o nie uczciwych sprzedawcach przez nich inni prawdziwi z zamiłowania traca. gdyby ta suczka która chce kupić była z rodowodem i kosztowała x2 więcej tez bym ja chciała kupić, od kilku dni znów pracuje na większych obrotach w wiadomym celu. chwilowo jednak mimo ze kwota prawie uzbierana to jednak jest mi wygodnie z tymi co mam, i mimo ze bardzo ja chce ciągle rozważam ten zakup. Quote
Kaladan Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Anastazja co według ciebie znaczy że "laleczki" ? Nie rozumiem tego określenia? Że podchowane, wyfryzowane i z kokardką? Przecież rodowodowe też możesz kupić odchowane - gdy już widać jaki będą miały gatunek włosa, wzrost, kolor, kształt główki. Yorki to teriery...z laleczkami mają mało wspólnego... Quote
pa-ttti Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Anastazja&Aleksander napisał(a):kupić psa chce dla siebie nie kupie go ja kupi go ktoś inny, a pani w ogłoszeniu pisze wyraźnie Suczka nie miała jeszcze szczeniąt." jest to sugerowanie po co pies jest(ja potrzebuje dla siebie), w mojej odpowiedzi pisałam dlaczego ludzie wola psy takie a nie inne, gdybym szukala pierwszego psa nie majac w sercu rity to napewno kupilabym ladnego psa z rodowodem ale tez podrośniętego i na pewno nie samca, tą chce kupic tylko dlatego ze jest tak bardzo podobna do rity. wszyscy wiemy ze w hodowlach fci tez są wałki, dokładnie myślę o nie uczciwych sprzedawcach przez nich inni prawdziwi z zamiłowania traca. gdyby ta suczka która chce kupić była z rodowodem i kosztowała x2 więcej tez bym ja chciała kupić, od kilku dni znów pracuje na większych obrotach w wiadomym celu. chwilowo jednak mimo ze kwota prawie uzbierana to jednak jest mi wygodnie z tymi co mam, i mimo ze bardzo ja chce ciągle rozważam ten zakup. nie kupisz go Ty, kupi go ktoś inny...typowe myślenie, i powód dla którego ludzie jednak kupują z pseudo. A pomyśl, że im mniej osób będzie myślało w ten sposób, tym mniej osób będzie kupowało z pseugo, i dzięki temu pseudo nie będą miały "zbytu", nie będą zarabiać kasy, przestanie im się to opłacać, przestaną rozmnażać psy. Ja wiem że trudno zmienić cały świat i myślenie wszystkich, ale zacznij od siebie. To już coś. O jedną osobę mniej ,która wsparła pseudo, to już jakiś sukces będzie. Poza tym to co piszesz- że sunia nie miała jeszcze szczeniąt i wiadomo w jakim jest tam celu-tym bardziej nie powinnaś jej kupować, bo kupujesz ją od złego człowieka, od osoby która prawdopodobnie rozmnaża psy bez rodo, produkując kolejne pseudoyorki=kundelki. Zastanów się, czy napewno chcesz wesprzeć taką osobę finansowo??? mieć swój udział w tym,że zarobiła nakolejnym psie, pozbyła się go, sprzedała, a więc opłaciło się , a więc będzie rozmnażać dalej. A wiesz kiedy przestanie rozmnażać? Kiedy przestanie się jej to opłacać, czyli kiedy ludzie przestaną od niej kupować! A ty chcesz ten jej biznes nakręcić...niestety.... Anastazja napisz w jakiej cenie max chcesz kupić psa, jakiej wielkości, w jakim wieku, najlepiej wklej zdjęcie Twojej Rity do której ma być podobny. postaram się pomóc Ci znaleźć takiego yorka z rodowodem, z hodowli którą znam oczywiście i wiem że jest to miejsce gdzie psy się kocha. Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='Kaladan']Anastazja co według ciebie znaczy że "laleczki" ? Nie rozumiem tego określenia? Że podchowane, wyfryzowane i z kokardką? Przecież rodowodowe też możesz kupić odchowane - gdy już widać jaki będą miały gatunek włosa, wzrost, kolor, kształt główki. Yorki to teriery...z laleczkami mają mało wspólnego... już mowie, tego określenie nauczyłam się od koleżanki, wiec pieski które maja krótkie pyszczki maja inna urodę niż te z długimi dla was znawców możne długi pyszczek to ładne jednak dla przeciętnego kowalskiego ladniejszy jest wlasnie taki, tu mamy suke z rodowodem http://allegro.pl/york-yorki-9-miesieczna-suka-z-rodowodem-i1448110319.html nie podoba mi sie, oczywiście to moje zdanie, a tu http://allegro.pl/yorkshire-terrier-york-piesek-i1448592218.html inny tez z rodowodem ale z takim małym pyszczkiem, różnica jest miedzy nimi ogromna, potocznie o takich psach jak z 2 linka mówi się laleczka, i nie ma to nic wspolnego z zabawkowa lalka, kazdego psa można uczesać czy ubrać ale jak nie ma tej urody to nie będzie to. mimo ze tez gustuje w małych pyszczkach i innej urodzie to ta suczka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/10563211_ladna_suczka_poltora_roczna.html siedzi mi w głowie i wyjść nie może. Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 pa-ttti napisał(a): Poza tym to co piszesz- że sunia nie miała jeszcze szczeniąt i wiadomo w jakim jest tam celu-tym bardziej nie powinnaś jej kupować, bo kupujesz ją od złego człowieka, od osoby która prawdopodobnie rozmnaża psy bez rodo, produkując kolejne pseudoyorki=kundelki. Zastanów się, czy napewno chcesz wesprzeć taką osobę finansowo??? mieć swój udział w tym,że zarobiła nakolejnym psie, pozbyła się go, sprzedała, a więc opłaciło się , a więc będzie rozmnażać dalej. A wiesz kiedy przestanie rozmnażać? Kiedy przestanie się jej to opłacać, czyli kiedy ludzie przestaną od niej kupować! A ty chcesz ten jej biznes nakręcić...niestety.... ja się bije z myślami czy ja kupić i nie dlatego bo chce yoreczka, dlatego ze jest podobna do Rity, normalnie nawet bym o nowym psie nie myślała ale po stracie maklera i Rity, szukam ich odpowiedników. Teoretycznie kupi ja ktos inny i zrobi z niej przemial wtedy konca nie bedzie. dzwoniłam tam, ponoć syn wyjechał a to była jego ulubienica, pani ponoć ma trzy inne psy, tez jakieś małe bo wspominała ze jednego do torebki wsadza. Quote
pa-ttti Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 ta sunia jest podobna do mojej Rity, której pół roku temu znalazłam nowy dom. skąd jest ta suczka, z jakiego miasta? Anastazja, przemyśl to jeszcze...Psów o takim wyglądzie naprawdę jest sporo, i ja się oferuję pomóc Ci takiego znaleźc, tylko napisz jakie masz wymagania tzn cena, wiek, waga, itd...Naprawdę znam kilka hodowli, zaprzyjaźnionych, poza tym jestem sama hodowcą więc w tym temacie się orientuję, wiem jakie są opinie o hodowlach, gdzie są ewentualne przekręty a gdzie nie. pomogę Ci znaleźć sunię z rodowodem, naprawdę nie pozwól zarobić pseudo. przeczytaj jeszcze raz też mojego wcześniejszego posta. przemyśl sprawę. być może będziesz musiała poczekać kilka tygodni czy dłużej, ale to w porównaniu do kilkunastu kolejnych lat spędzonych z psem chyba niewiele:) Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 ta suczka jest z łodzi tyle się dowiedziałam przez telefon, pani podawała mi jakaś dzielnice panki czy coś nie pamiętam, cena za nią to było 1200 zł piesek dla nie może ważyć 4 kg byle był podobny do maklera czy Rity, odezwę się na pw aby tu nie pisać co mnie interesuje. imię to chyba yesi, jesi czy coś takiego ale pani mówiła ze imie można jej zmienić. mówiłam jej o suczce Ricie która straciłam a pani do mnie ze ceny nie spuści mimo ze o to nie pytałam ale powiedziała tez ze byle komu nie sprzeda, zasugerowalam ze moge przyjechac ale w innym terminie na to ona mi ze jak ktos sie trafi wcześniej to ja sprzeda. Quote
pa-ttti Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 To w takim razie nie moja suczka. Moja pojechała do Kielc. Anastazja, szukasz pieska czy suczki, czy jedno i drugie? zamierzasz rozmnażać psy? napisz na pw te wszystkie "wymagania". postaram się Ci pomóc w znalezieniu, nic oczywiście nie obiecuję:) Quote
Anastazja&Aleksander Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 1432152123 w wieku od 7 miesiecy do dwóch lat--majstarsza suczka sczeniła sie dopiero dwa razy gdy widzę takie ogłoszenia to rozumie wasza złość na pseudo bo to nie jest nic innego, masowy przemiał i to od pierwszych cieczek, poza tym taka ilość psów... ostatni gdzieś na dogo znalazłam ten filmik http://agata-air.wrzuta.pl/film/793nS29Injz/film_poznan nie wiem jak to jest ale chyba powinni napisać ze z rodowodem a nie z linii, a może ona z poza linii 1448126693 [FONT=Verdana][SIZE=5]pies z pełnej lini rodowodowej [/FONT] Quote
Recommended Posts