Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie jest ona z rodowodem ale właściciel twierdzi że niczym nie odbiega od rodowodowego a i tak nie nadaje sie na rozmnazanie na czym mi nie zależy, ale cena jest dla mnie troche za wysoka jak na psa bez rodowodu. Niestety/

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cena tej suczki jeśli jest bez rodowodu jest dla mnie zbyt wygórowana.
Za tą cenę można kupić dobrego rasowego yorka. A z rodowodem psa nie kupuje się tylko po to żeby rozmnażać przecież.

Sarah- poczytaj o R=R ;)

Posted

trzeba przyznać że sunia bardzo ładna, słodka. nie ma rodowodu, fakt-ja bym jej nie kupiła nawet i za 500zł. ale dla przeciętnych ludzi, którzy mają pieniądze i chcą mieć yorka, a na wystawach im nie zależy, to nieważne czy kupią za 2500zł yorka z rodowodem czy bez. ważne żeby był ładny, a ta sunia akurat jest i to bardzo:)

Posted

A mi się wydaje że jak ktoś ma pieniądze (nie wszyscy oczywiście,którzy mają pieniądze) to bardziej dla szpanu kupi sobie psa z rodowodem,żeby się szczycić że ma psa z papierami..ale to jest moje zdanie..Pseudo raczej stworzyło psy dla tych ,których zbyt nie stać na wydatek ok.2-3 tyś.Tyle tylko że coraz częściej można już spotkać za lekko ponad tysiąc psa z rodowodem..Dla przeciętnego człowieka ,który nie "siedzi" w temacie czym grozi kupno psa bez rodo,nie zależy mu na wystawach kupi właśnie takiego oto psa idąc na łatwiznę bądż kupi go z niewiedzy..pamiętam jak mi wciskano ciemnoty..po co mi rodowód,że nie wyrabia bo za drogo,bo eksportowe rodowody są drogie że to bez sensu ...i tu szok....kiedyś też osoba mi chciała wcisnąć oto taki kit...dostanę ksero metryki rodziców i z tym oto dokumentem pójdę wyrobić sobie rodowód,pytając dlaczego tego u Pani nie można....bo drogo i się nie opłaca..dlatego obniża kosz zakupu psa do ceny bodajże 1500zł.za suczkę...i widzicie jakie ludzie ciemnoty wciskają po to bu tylko sprzedać......dlatego naprawdę za nim ktoś zdecyduje się na zakup psa niech lepiej poczyta sobie troszkę na temat rasy,rodowodów,chorób itd..by móc wtedy odróżnić czym sugieruje się sprzedawca i uniknąć oszustwa...bo mnie niestety chciano kilka krotnie nabrać....

Posted

Tylko jeszcze jedno pytanie, czy ta suczka z allegro nie jest za "poważna" jak na swój wiek 7 miesięcy? Widzę zdjęcie Kaladan i ten pies jest jeszcze takim maluszkiem - szczeniakiem a ten z allegro niby ten sam wiek a wygląda na starszego. Być może się mylę. A do jakiego wieku te psy rosną? Do 6 miesięcy tak jak piszą niektórzy sprzedający?

Posted

Zgadzam się z tym co pisze Aga.
I jeszcze tylko dodałabym tyle, że ludziom nie zależy na tym by york był z rodowodem, ma byc po prostu mały. Dla mnei ta miniaturyzacja jest straszna. Wiadomo, że w miocie zdarzy się jakieś małe szczenię, nawet jeśli rodzice są załóżmy 3 kg.
Ale pseudo rozmnażają 1 kg suczki, byleby szczeniaki małe były...

No ale ostatnimi czasy widać, że ta moda na 'miniaturki' zanika, z czego jestem bardzo szczęśliwa, ludzie poszli po rozum do glowy ;)

Posted

Bo ludzie kupują częściej teraz większe suczki bo więcej urodzą szczeniąt i bezproblemowo i większy zysk. Mi np jakby postawiono miniaturkę Yorka a np wiekszą 3 kg to wybrałabym ta mniejszą zdecydowanie, bo mi nie zależy na rozmnażaniui. No, ale rodowód za taką cenę jak na Allegro to powinna mieć bo za tą cenę to kupię właśnie ze 2 z rodowodem a nie jedną bez pomino ze taka ladna.

Posted

[quote name='Sarah']Bo ludzie kupują częściej teraz większe suczki bo więcej urodzą szczeniąt i bezproblemowo i większy zysk. Mi np jakby postawiono miniaturkę Yorka a np wiekszą 3 kg to wybrałabym ta mniejszą zdecydowanie, bo mi nie zależy na rozmnażaniui. No, ale rodowód za taką cenę jak na Allegro to powinna mieć bo za tą cenę to kupię właśnie ze 2 z rodowodem a nie jedną bez pomino ze taka ladna.[/QUOTE]

Mniejszy piesek może być bardziej chorowity, tym bardziej bez papierów. Mój waży 2,8kg i trzeba bardzo uważać, by go nie zdepnąć, żeby coś na niego nie spadło... z taką 1kg kruszynką na pewno jest wiele problemów. Wydaje mi się, że powinnaś przemyśleć czy zależy Ci bardziej na miniaturyzacji czy na zdrowiu pieska....

Posted

Jak zajrzałm na aukcję, to byłam pewna, że to już dorosły piesek. Wydaje mi się, że jak na 7 miesięcy to dość długie ma włoski, ale może to tylko takie wrażenie po zdjęciu.
Co do rośnięcia, to rzeczywiście zauważam po swoich maluchach, że im mniejszy piesek tym szybciej osiąga ostateczną wagę.
Np taka całkiem maleńka sunia rośnie do około 5 -6 miesiąca, a później już nie albo bardzo niewiele.

Też uważam, ze lepiej mieć większego psa, a już na pewno nie mniejszego niż 1,5 kg.

Posted

[url]http://allegro.pl/yorkshire-terrier-york-malenka-suczka-rodowod-i1423000023.html[/url]
ta suczka jest mała i z rodowodem, ma 6 mies, jest za mała na rozród więc jest już wysterylizowana

Posted

[quote name='bluerat'][url]http://allegro.pl/yorkshire-terrier-york-malenka-suczka-rodowod-i1423000023.html[/url]
ta suczka jest mała i z rodowodem, ma 6 mies, jest za mała na rozród więc jest już wysterylizowana[/QUOTE]

I bardzo mądre ogłoszenie..tylko popierać!!!

Posted

No ja wolałabym mniejszą suczkę, może mieć 1,5kg ale na allegro oszukuą bo piszą ze ma np 1,3 kg a jak byłam na miejscu to juz na oko moje ZUPEŁNEGO LAIKA miał ponad 2 kg. Tylko teraz jeszcze jak nie znajde takiej mniejszej suczki to kupiłabym szczeniaka ale po pierwsze boję się że może być nie w moim typie jak wyrośnie bo ja też nie wierzę w oglądanie rodziców na miejscu (bo może urodzić to całkiem inna suczka niż jest napisane), po drugie może odziedziczyć cechy po dziadkach których zapewne już nie zobaczę a po trzecie ja nie potrafie oduczyć takiego małego brzdąca siku w domu i gdzie popadnie. Jest to dla mnie za ciężka sztuka :) a mieszkam w bloku na 4 pietrze. Więc chyba wolałabym taką np. w wieku 7 miesięcy bo jużtak często nie chodzi siku i widzę jaką bedzie miała wagę i kolor mniej więcej. A pieska nie chcę, ponieważ suczki są bardziej spokojne i oddane wierne. Jakby ktoś jakieś ciekawe ogłoszenie znalazł to proszę o link.

Posted

[quote name='Sarah']A pieska nie chcę, ponieważ suczki są bardziej spokojne i oddane wierne. [/QUOTE]

Bezedura :eviltong:
To zależy od danego psa, nie płci. W swoim życiu miałam 2 suczki oraz "yorczą" tymczasowiczkę i wszystkie miały ADHD.
Mam własne 3 psy i Klusek jest oazą spokoju, natomiast szczeniaki wariują tylko na spacerach w domu ciężko zagonić ich do zabawy.

Posted

[quote name='Katasza']Bezedura :eviltong:
To zależy od danego psa, nie płci. W swoim życiu miałam 2 suczki oraz "yorczą" tymczasowiczkę i wszystkie miały ADHD.
Mam własne 3 psy i Klusek jest oazą spokoju, natomiast szczeniaki wariują tylko na spacerach w domu ciężko zagonić ich do zabawy.[/QUOTE]

Ja też się pod pisuję pod słowami [B]Kataszy[/B],w domu mam 2 psy płci męskiej i na pewno nie zgodzę się z tym co piszesz!!!

Posted

[quote name='Katasza']Bezedura :eviltong:
Mam własne 3 psy i Klusek jest oazą spokoju, natomiast szczeniaki wariują tylko na spacerach w domu ciężko zagonić ich do zabawy.[/QUOTE]

[quote name='agamewa']Ja też się pod pisuję pod słowami [B]Kataszy[/B],w domu mam 2 psy płci męskiej i na pewno nie zgodzę się z tym co piszesz!!![/QUOTE]

Macie rację dziewczyny.Podpisuję się pod tym.
Mam 3 psy w domu i są one tak samo oddane i wierne jak suczki.

Posted

[quote name='Sarah']No ja wolałabym mniejszą suczkę, może mieć 1,5kg ale na allegro oszukuą bo piszą ze ma np 1,3 kg a jak byłam na miejscu to juz na oko moje ZUPEŁNEGO LAIKA miał ponad 2 kg.[/QUOTE]
od groma ludzi oszukuje. uwierzysz w to że "rodzice ważą 1kg i 1,2", jeśli widzisz powiedzmy 6 szczeniąt w miocie???
[quote name='Sarah']Tylko teraz jeszcze jak nie znajde takiej mniejszej suczki to kupiłabym szczeniaka ale po pierwsze boję się że może być nie w moim typie jak wyrośnie bo ja też nie wierzę w oglądanie rodziców na miejscu (bo może urodzić to całkiem inna suczka niż jest napisane), po drugie może odziedziczyć cechy po dziadkach których zapewne już nie zobaczę[/QUOTE]

jak poszukasz hodowli rodowodowej, sprawdzisz ją, pojeździsz na wystawy i pooglądasz psy-to będziesz miała pewność co do rodziców. jak pośledzisz poprzednie mioty danej suczki, czy danego psa, to zobaczysz jakie cechy przekazuje, i będziesz miała większą pewnośc co do tego, jaki pies wyrośnie z Twojego szczenięcia.

[quote name='Sarah'] a po trzecie ja nie potrafie oduczyć takiego małego brzdąca siku w domu i gdzie popadnie. Jest to dla mnie za ciężka sztuka :) a mieszkam w bloku na 4 pietrze. Więc chyba wolałabym taką np. w wieku 7 miesięcy bo jużtak często nie chodzi siku i widzę jaką bedzie miała wagę i kolor mniej więcej. A pieska nie chcę, ponieważ suczki są bardziej spokojne i oddane wierne. Jakby ktoś jakieś ciekawe ogłoszenie znalazł to proszę o link.[/QUOTE]

no niestety, jak się bierze pod opiekę psa, to czy duży, czy mały, trzeba z nim na dwór wychodzić. musisz sobie zdawać sprawę z tego że yorki czasem niestety mają trudności z nauczeniem się sikania na dworzu, i muszą wychodzić na dwór często, moje nawet 5 razy dziennie wychodzą, a w domu i tak jedna się często załatwi. oczywiście jest na to sposób-nauczenie sikania na podkład. bardzo wygodny i higieniczny sposób:) szczeniaka można nauczyć równie dobrze jak dorosłego psa.

Posted

[quote name='Sarah']No ja wolałabym mniejszą suczkę, może mieć 1,5kg ale na allegro oszukuą bo piszą ze ma np 1,3 kg a jak byłam na miejscu to juz na oko moje ZUPEŁNEGO LAIKA miał ponad 2 kg.[/QUOTE] To poproś, żeby Ci wysłali zdjęcia na wadze.:):D

Posted

No ja wagą też nie wierzę. Jest parę gołoszeń właśnie tych ludzi od tej suczki za 2500zł i są ich psy na wadze, no niby waga się zgadza ale ja uważam ze wszystko mozna ładnie pieknie pokazać w internecie, nie ma to jak jechać i widzieć samemu. Ci ludzie chyba tylko zajmują się takimi mini pieskami, bo jest mase ogłoszeń ich mini piesków i suczek ale już sprzedanych. A teraz mają śliczne maleńkie szczeniaczki, ale kto wie co z nich wyrośnie i która to faktycznie matka a który ojciec. Ale szczenieta sa sliczniutkie.

Posted

Sarah, może zacznijmy od podstawowego pytania: chcesz mieć yorka, z rodowodem, czy psa w typie yorka, bez rodo? Bo to myślę jest bardzo istotne. Napisz też w jakim przedziale cenowym, czy koniecznie sukę, czy może być też pies, czy ma być wystawowy czy pet.

Posted

Poszukuję suczki, nie chce psa. Może być po sterylizacji, bo nie zależy mi na jej rozmnażaniu. I też nie będę z nią chodziła na wystawy itd.. to ma być suczka jako mój przyjaciel. Miałam pudelka teraz i niestety już od nas odszedł :( miała 10 lat i była najwierniejszą sunią na świecie. Jeśli chodzi o rodowód to powiem tak : jeżeli ta za 2500zł byłaby tańsza i nie miała by rodowodu to napewno bym ją kupiła. Cena jaką mogę dać to jakieś do 1800zł. Nie będę ukrywać , że podobają mi się jednak te zminiaturyzowane pieski. Nie z przesadą, że ma mieć 1kg bo to już jest absurdem, ale tak 1,5 kg.