*Agnieszka* Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Kaladan napisał(a):Balbina mnie to wcale nie dziwi, bo jak już wspomniałam kompletnie nie mogę sprzedać dzieciaczka bo według ludzi będzie za duży. Mały ma 19-20 cm wzrostu (i juz mu sie nie rusza od 2 miesięcy), a ważył będzie ok 3 kg. Jest drobniejszej kości niż jego matka (wzrost 21, waga ok 3,2). Robal jest uroczym chłopczykiem, chcę go sprzedać tanio moim zdaniem jeśli się trafi dobry domek ale się nie trafia ze względu na jego wagę właśnie... Bo Ci ludzie kompletnie się nie znają na rasie,masz pieska w standardzie ja nie wiem czego szukać więcej..a czy tak szczerze mówiąc te zmutowane maluśkie pieski są takie ładne,czy taki pies wygląda jak pies??Pomińmy teraz wygląd..zdrowie no właśnie zdrowie czy taki przyszły właściciel zdaje sobie sprawę że może ciągle biegać od weta do weta??cóż zdarza się nieraz maleńki piesek w miocie ale to nie jest już wina nieświadomego krycia acz natury..więc tu już inna bajka.Moim zdaniem ludzie nie znający się na rasie,genetyce nie powinni się w ogóle zabierać się za krycie,rozmnażanie..bo po prostu beznadziejnie krzyżują psiaki i póżniej wychodzi co wychodzi..dla mnie york to powinien być york,typowy terier !a nie mała trzęsi doopka Quote
kiniaaa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Mój gdy ważył 2,2kg został nazwany PULCHNĄ KLUCHĄ (:lol:)przez babke z maleńkim yoreczkiem, a mało tego- który jeszcze był obstrzyżony prawie na łyso. Pewnie dlatego żeby wyglądał na mniejszego. I oczywiście z podkulonym ogonem, cały przestraszony, trzęsący się. Aż żal mi go było naprawdę... Mi się z takimi ludźmi nawet dyskutować nie chce, bo twierdzą, że ich "york miniaturowy" jest ładniejszy niż taki prawdziwy ze wzorca i to z rodowodem. A jak się słyszy, że ludzie specjalnie swoim yorkom dają mniej jeść byleby nie urosły za dużo??? Dziecku też odmawiają posiłku i głodzą? Dla mnie to jest najzwyklejsze pastwienie się na zwierzętami... Quote
*Agnieszka* Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 A gdzieś nawet czytałam,tu na dogo.czy gdzieś indziej? że nawet poją alkoholem by te psy były małe..porażka! Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 moja suczka wazy 3,5 kg i wcale nie uważam aby była duża, za to gdy ostatnio siedziałam u weta z druga suczka 2,2 kg pani powiedziała ze ciocia ma miniaturkę a pani to jaki ? zobaczcie jakie dziś ogłoszenie znalazłam z allegro, nr. aukcji 1419291447 Quote
Martens Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ładnie, pies leżał w swoich gównach... Ja dziś odkryłam fajną aukcję z yorkiem - sprzedający z dumą poinformował w treści, że... dziadek pieska posiada rodowód! Rzeczywiście, jest się czym chwalić :lol: Quote
Yorkomanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 jest jest:lol: moi rodzice myślą że D można by było zrobić rodowód bo babka tak nam mówiła:lol: Quote
kingusssia_<3 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 jak można handlować psami.! przecież to żywe istoty.! one nami nie handlują.! Quote
Yorkomanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 normalnie:roll: jak sobie wyobrażasz żeby ktoś oddał rasowego szczeniaka za darmo? Quote
slawi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 agamewa napisał(a):A jak myślicie z kąd się wziął ten show na miniaturowe yoreczki?..z niewiedzy.Ludzie nie znający się na rasie podążają za modą,a bo malutkie to zaraz fajniutkie..niestety sama taka byłam jak zaczęła się moja przygoda z yorkami..szukałam yorka tylko miniaturowego..ba,trafiłam nawet do pseudo hodofli "York w jesionce"bo tam właśnie była produkcja takich piesków,na szczęście 2 prawdziwe hodowle do,których trafiłam,wytłumaczyły mi co to znaczy york miniaturowy..i przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak york miniaturowy,to człowiek stworzył miniaturyzację ...dobierając małych rodziców..no i wykład został w głowie i nie żałuję że wybrałam tak a nie inaczej.Tym ,którzy kochają miniatureczki przydałby się porządny wykładowca tak jak mnie;) masz rację Aga to głównie brak wiedzy i wyobraźni jakie mogą być konsekwencje dla zdrowia, nawiasem mówiąc jedna moja sunia poszła właśnie do zagranicznej hodowli, wiecie jakie były oczekiwania... żeby nie była za mała, bo wiedzą ,że do hodowli lepsza jest większa:) a u nas cóż, moje dorosłe trzykilowce często budzą zdziwienie i jeszcze jedno, przywiązuję dużą wagę do socjalizacji szczeniąt, ale też jeszcze nikt o to nie zapytał Quote
*Agnieszka* Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 O to Kasia już wyfrunęła z gniazdeczka?? Quote
kingusssia_<3 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Weim, że nikt by go za darmo nie oddał. Tylko jestem ciekawa jak go potem transportują.? Quote
slawi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 agamewa napisał(a):O to Kasia już wyfrunęła z gniazdeczka?? nie, o Kaszmir chodzi :) Kasieńka w domku jeszcze (na szczęście) Quote
*Agnieszka* Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 slawi napisał(a):nie, o Kaszmir chodzi :) Kasieńka w domku jeszcze (na szczęście) Kaszmirce będzie dobrze:) Quote
slawi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 agamewa napisał(a):Kaszmirce będzie dobrze:) rozum swoje a serducho swoje, nie ma rady Aga Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 kingusssia_<3;16144952 napisał(a):Weim, że nikt by go za darmo nie oddał. Tylko jestem ciekawa jak go potem transportują.? transportują osobiście to chyba oczywiste to nie pająk, a swoja droga poczta polska tez przewozi psy. Quote
pa-ttti Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 nie wiem jak można wysłać swojego szczeniaka pocztą...nie wiem też jak można kupic psa i poprosić o wysyłkę pocztą.... Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 pa-ttti napisał(a):nie wiem jak można wysłać swojego szczeniaka pocztą...nie wiem też jak można kupic psa i poprosić o wysyłkę pocztą.... to już tylko wiedza ci co kupują i sprzedają, komu na czym zależy, po swoje psy żółwie czy rybki jeździłam osobiście, ale gdy robię wysyłki codzien na poczcie, notorycznie widuje pana co gołębie wysyła. na gratce widuje ogłoszenia ze kupie mioty yorkow, po takim ogłoszeniu wiadomo ze ci co sprzedają i kupują, traktują psy przedmiotowo i są dla nich tyle ważne co poranny papieros. Quote
*Agnieszka* Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 To jest dobre ogłoszenie http://allegro.pl/sprzedam-sliczne-yorki-i1413226610.html Interchampion..hehe ,ludzie to mają bujną wyobrażnię;) Kolejne pseudo:shake: Edit:I kolejny HIT..hit sezonu http://allegro.pl/york-yorki-reproduktory-950gr-hit-i1416470356.html Quote
*kleo* Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='agamewa']To jest dobre ogłoszenie http://allegro.pl/sprzedam-sliczne-yorki-i1413226610.html Interchampion..hehe ,ludzie to mają bujną wyobrażnię;) Kolejne pseudo:shake: Aga, nie Interchampion tylko INTERCZEMPION, nie znasz się? :diabloti: Quote
*Agnieszka* Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 *kleo* napisał(a):Aga, nie Interchampion tylko INTERCZEMPION, nie znasz się? :diabloti: No właśnie heh...nowy tytuł powstał:) Quote
Karolina. Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Do tego krycie nim kosztuje AŻ 500zł - uuuu, to tu już nie ma żartów :diabloti: Quote
*Agnieszka* Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Karolina. napisał(a):Do tego krycie nim kosztuje AŻ 500zł - uuuu, to tu już nie ma żartów :diabloti: To istna promocja,kurczę szkoda że nie mam suczki to bym pokryła od zaraz taka okazja za 500 zł.inteczempionem,już nigdy się nie zdarzy:evil_lol: Quote
vikiii Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Ja już gdzieś widziałam zdjęcie tego "inter"..... kurcze nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Ale i tak rozwaliło mnie to drugie ogłoszenie - z dwoma rep. Przyjrzałyście się proporcją ręki i psiaka - wielkości ręki i pieska...... one są nie dużo większe od dłoni !!!!!! Przecież świnka morska jest większa!!! Quote
*Agnieszka* Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='vikiii']Ja już gdzieś widziałam zdjęcie tego "inter"..... kurcze nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Ale i tak rozwaliło mnie to drugie ogłoszenie - z dwoma rep. Przyjrzałyście się proporcją ręki i psiaka - wielkości ręki i pieska...... one są nie dużo większe od dłoni !!!!!! Przecież świnka morska jest większa!!! Tu pewnie widziałaś:)hihih http://allegro.pl/york-yorki-reproduktor-2psy-z-rodowodem-i1414895351.html Ten pies nie ma nawet uprawnień ale inter już ma;) Quote
pa-ttti Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 1424679830 co prawda nie york, ale...szkoda słów. facet po pierwsze niezdecydowany jakiej rasy jest ten pies, bo pisze chihuahua, a w nawiasie-ratlerek(może myśli że to jedno i to samo...), po drugie zachęca do krycia tym skarłowaciałym pieskiem, po trzecie.......chce sobie na nim jeszcze dobrze zarobić. Quote
Recommended Posts