Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata :) napisał(a):
Wracając do tematu...
linki usunięte
PLATYNOWO ZłOTY.
luz.
Cóż w tym dziwnego przecież w miotach zdarzaja sie różne kolory :niewiem: .Sama widziałam takie yorki dorosłe i powiem niczego sobie,mnie sie podobaly.Przyjdzie czas i na nie tak jak na Biewery.:cool2: Natura lubi nam sprawiać psikusy.Ja rozumiem jaki jest wzorzec yorka,ale co zrobie jak lubie wszystkie nowości i podziwiam ludzi ktorzy potrafią je wyhodowac,poprostu jestem otwarta na świat i nie mam klapek na oczach,tylko ciekawie sie wszystkiemu przyglądam i powiem szczerze to mnie poprostu bawi.:sweetCyb: :bigcool: :klacz: :Cool!: :bigcool:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dada napisał(a):
linki usunięte
ktoś sie pozbywa :-(

[FONT=Courier New]i już się zaczeło :angryy: tylko czekałam na takie ogłoszenia niedługo Yorki będą w schroniskach :mad: [/FONT]

Posted

Jeszcze znajdują się chętni na starsze yorki, ale np była sunia 2letnia (probowali kryć) i nic i sprzedawali. Oczywiście pies bez papierów, jakoś o nią nikt się nie bił.. To jest straszne, masowa produkcja yorków. A co bedzie za parę lat jak się ludziom odmieni na inną rasę?
Biedna ta sunia, obawiam się, ze z takim wspaniałym opisem (w trakcie cieczki), to może trafić do jakiejś pseudohodowli (w której zresztą najprawdopodobniej była.) :placz:
A w schroniskach yorki bywają, ale nie jest ich wiele i znajdują się szybko chetni.. Jak na razie..

"POWINNA BYĆ KRYTA ZA 4 DNI!!" bezmyślność ludzka nie zna granic.

Posted

nie na allegro, ale ktoś chce oddać yorka
DO ODDANIA ZA DARMO SUCZKE YORKA 3 LETNIA BEZ RODOWODU ALE PO RODOWODOWYCH RODZICACH, ODDAJE JA Z POWODU ZMIANY PRACY -NIE MAM DLA NIEJ TYLE CZASU ILE MALUTKA POTRZEBUJE
DO ODDANIA DO DOMU BEZ DZIECI DLA OSOB, KTORE STAC NA UTRZYMANIE TAK DROGIEGO PSA.linki usunięte

Posted

białeyorki napisał(a):
Cóż w tym dziwnego przecież w miotach zdarzaja sie różne kolory :niewiem: .Sama widziałam takie yorki dorosłe i powiem niczego sobie,mnie sie podobaly.Przyjdzie czas i na nie tak jak na Biewery.:cool2: Natura lubi nam sprawiać psikusy.Ja rozumiem jaki jest wzorzec yorka,ale co zrobie jak lubie wszystkie nowości i podziwiam ludzi ktorzy potrafią je wyhodowac,poprostu jestem otwarta na świat i nie mam klapek na oczach,tylko ciekawie sie wszystkiemu przyglądam i powiem szczerze to mnie poprostu bawi.:sweetCyb: :bigcool: :klacz: :Cool!: :bigcool:

Ale można by zacząć nową linię prowadzić o nowym umaszczeniu, a nie krzyżować yorki 'zwykłe' z yorkami 'platynowymi'. Lub najlepiej nie rozmnażać wcale :) Ja też lubię nowości, ale jak na razie taki 'platynowy york' nie jest dla mnie yorkiem tylko psem yorkopodobnym ;) Może ktoś coś wymyśli, jak z biewerami?

Posted

[quote name='agata :)']Ale można by zacząć nową linię prowadzić o nowym umaszczeniu, a nie krzyżować yorki 'zwykłe' z yorkami 'platynowymi'. Lub najlepiej nie rozmnażać wcale :) Ja też lubię nowości, ale jak na razie taki 'platynowy york' nie jest dla mnie yorkiem tylko psem yorkopodobnym ;) Może ktoś coś wymyśli, jak z biewerami?
:mad:

Posted

[FONT=Georgia]Ja się pochlastam chyba. Czy Białe yorki nie rozumie, co to jest rasa i hodowla ? To moze stwórzmy czarne yorki (też takie na allegro ogłaszają) czy całe złote i jeszcze inne. Oczywiście wszystkie bez papierów, bo przecież wystawianie to krzywda dla pieseczków. Aj, aj ![/FONT]

Guest Agata_B
Posted

Pompeo zaatakowała ale.gratkę :angryy:

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Pinczerek-Jacky']Tutaj nowa aukcja od tej XXX :angryy: :angryy: :angryy:
linki usunięte
Najmniejsza na allegro" :angryy:

Guest Agata_B
Posted

:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Pinczerek-Jacky napisał(a):
Moze i najmniejsza ale z wadami i niezgodna z wzorcem:angryy: :angryy:

Posted

"Yorkshire ,Yorki, York najmniejsza na allegro HIT " oto opis aukcji Pani pompeo ... brak slow jak mozna nazwac storzenie hITEM. TO SWIADCZY O HODOWCY ZE LICZY SIE DLA NIEJ KASA A NIE zdrowie i dobo psa.... nie az zech zapiera... co z tymi bewerami przeciez wygladaja jak PONY MINI. mieszanka zapewne z inna rasa yorka. Yorki maja ustalony juz wzorzec FCI

Guest Agata_B
Posted

[quote name='nadzieja']"Yorkshire ,Yorki, York najmniejsza na allegro HIT " oto opis aukcji Pani pompeo ... brak slow jak mozna nazwac storzenie hITEM. TO SWIADCZY O HODOWCY ZE LICZY SIE DLA NIEJ KASA A NIE zdrowie i dobo psa.... nie az zech zapiera... co z tymi bewerami przeciez wygladaja jak PONY MINI. mieszanka zapewne z inna rasa yorka. Yorki maja ustalony juz wzorzec FCI
Człowiek bez serca (czy to jest w ogóle człowiek?)
Liczą się tylko pieniądze, pieniądze i pieniądze.
Nie liczy się ze zwierzęta cierpią, umierają w nowych domach z powodu wad genetycznych, przy tym właściciele rozpaczają.
Nie wiem jak można być tak okrutnym człowiekiem.
Marzeniem wielu osób jest mieć yorka... Dana osoba uzbiera pieniażki i kupi sobie tego yorka. York umiera. Wyobrażacie sobie jak ta osoba może się czuć?
Powiedzmy ze zbierała na yorka 2 lata. Była szczęśliwa ze wreszcie będzie go miała. Wydała na niego całe oszczędności, a ty takie coś ją spotyka. Jak ta osoba ma się czuc?
Została oszukana, wykorzystana,
Ale Pompeo tego nie rozumie jak wielką krzywde wyżądza nie tylko zwierzętom, ale również właścicielom.
To straszne że istnieją na świecie tak okropni ludzie, bez serca.
Kasa, kasa, kasa - ale czy pieniądze to wszystko?
Brak mi słów.. Nie znam tej pani osobioście ale już ją nienawidzę.

Guest Agata_B
Posted

Zdarza się że w swoich aukcjach dołącza tekst: "takiego psa będą ci zazdrościli wszyscy z okolicy"... :angryy:
Ja nie kupuję psa żeby sąsiedzi zazdrościli... eh.. brak słów.. :-(

Posted

Agata_B napisał(a):
Człowiek bez serca (czy to jest w ogóle człowiek?)
Liczą się tylko pieniądze, pieniądze i pieniądze.
Nie liczy się ze zwierzęta cierpią, umierają w nowych domach z powodu wad genetycznych, przy tym właściciele rozpaczają.
Nie wiem jak można być tak okrutnym człowiekiem.
Marzeniem wielu osób jest mieć yorka... Dana osoba uzbiera pieniażki i kupi sobie tego yorka. York umiera. Wyobrażacie sobie jak ta osoba może się czuć?
Powiedzmy ze zbierała na yorka 2 lata. Była szczęśliwa ze wreszcie będzie go miała. Wydała na niego całe oszczędności, a ty takie coś ją spotyka. Jak ta osoba ma się czuc?
Została oszukana, wykorzystana,
Ale Pompeo tego nie rozumie jak wielką krzywde wyżądza nie tylko zwierzętom, ale również właścicielom.
To straszne że istnieją na świecie tak okropni ludzie, bez serca.
Kasa, kasa, kasa - ale czy pieniądze to wszystko?
Brak mi słów.. Nie znam tej pani osobioście ale już ją nienawidzę.

Ja tez !!!!!!!:angryy: :angryy: :angryy:
Czekam na odpowiedz na maila ale napewno nie odpisze :angryy: :angryy:

Guest Agata_B
Posted

[quote name='nadzieja']ja niestety mojego 1 yorka kupilam z lodzi i stracialm ja po niecalym miesacu. to boli serce wydziera...jak jestem szczelsiwaze AVI
jest ze mna.
Kupiłaś od Pompeo?

Posted

[FONT=Georgia]Po długich wyjaśnieniach, to wyszło, że jednak nie. Natomiast tu na dogo można poczytać o skye terrierach kupionych od pompeo i ich stanie. [/FONT]