Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tigrunia napisał(a):

Anastazja ja nie wiem czym ty się kierujesz ale psy które Ty wybierasz no wybacz ale absolutnie Yorków nie przypominają :shake: Nie podoba Ci się kolor tej suczki z Zielonki a sama podajesz link do czarnej :-o

komu ma się podobać mnie czy paulinie ?
im większy wybór tym lepiej.
ja nie szukam wiem co chce, a przeglądać lubie .

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']A czy ty widziałaś moje psy ze takie opinie wydajesz ? bo nie rozumie tego stwierdzenia, tutaj podsyłam linki jak zapewne czytasz, taka była prośna.
i jak widzisz ogłoszenia psów z rodowodem wiec twierdzisz ze psy te yorków nie przypominają ? czy moje psy nie przypominają ich bo nie wyraźnie sie wyrażasz
jedyna co mi sie podoba to http://allegro.pl/york-yorki-yorkshire-suczka-rodowod-19-miesiecy-i1342044359.html#gallery
kolor może mi się nie podobać jest jasna a takie niestety nie są w moim typie tak jak za ciemne, jednak te co mi pozostały są właśnie tych kolorów.
właścicielem ich nie będę a ze podaje linki to tylko dlatego ze paulina o to prosiła.
Anastazja to moja córka wiec dlaczego piszesz do mnie Anastazja.
przeglądałam ten watek http://www.dogomania.pl/threads/124239-royal-monarch-fci-OSZUSTWO! i wiesz ładna suczkę nawet bardzo, ale co ja o tym mogę wiedzieć w końcu co podsyłam lub mam to yorków nie przypomina.
jeśli nie pisałam w składzie to dlatego ze spieszyłam się z myślami.
A czy my jesteśmy w Twojej galerii czy w temacie gdzie dziewczyna prosi o pomoc? Chyba jasne jest, że chodzi mi o linki, które tu wklejasz no chyba, że dla Ciebie trzeba literować żebyś zrozumiała ?
Suczka, która Ci się podoba ma wełnisty włos i co - każesz dziewczynie się pakować w koszta na regenerację jak to nazwałaś? Na nic to się zda bo z wełny się nie wyjdzie - wiem z doświadczenia żeby nie było :p Do tego jest spora.. wygląda na jakieś 3,5 kg co najmniej ..
Nie przedstawiłaś się pisząc na tym wątku więc jak mam do ciebie pisać ? Ja też "tigrunia" na imię nie mam a jednak wiele osób się tak do mnie na dogo zwraca i nie mam z tym problemu :p
Podoba Ci się Zorrico Bakarat? Twoja sprawa .. każdy ma prawo do własnej opinii tym bardziej na forum ale nie zniechęcaj dziewczyny bo suczka jest na prawdę ładna a to, że ma jedno pasemko ciemniejsze od drugiego o niczym nie świadczy. Wyraźnie widać, że suczka jest w trakcie wybarwiania się..

Posted

Dziękuję dziewczyny za Waszą wielką ogromną pomoc. Jestem Wam wszystkim bardzo wdzięczna. Jutro okaże się czy wezmę tą suczkę. Ja to za bardzo się nie znam na włosach itd... :) Ale jak mi się spodoba "ogólnie" w całości i będę widziała, że jest zadbana i jest z nią wszystko ok to ją wezmę.

Posted

użyłaś określenia psów które wybierasz, a komu je pokazuje sobie ?
tak literuj mi inaczej nie zrozumie.
istotnie pokazuje suczkę jak mówisz z welniastym włosem, choc ja tego nie widzę bo jak tez pisałam wcześniej jestem laikiem a każdy laik ma prawo się nie znać a omego nie trzeba być aby znaleźć ogłoszenie z psem.
dla ciebie welniasty włos a dla mnie ma pyszczek mojej zmarłej rity, welniasty widzialam u kolezanki pieska ma z Bakarat, dokładnie dwie suczki jedna śliczna a druga z naprawie welniastym włosem i oklapniętymi uszami.
zapewne uszy jej wina :P
a waga 3 czy 3,5 kg to nie krowa, szczurołapy zapewne 2 kg ważyły.
każe, widziałaś to gdzieś bo ja nie widzę abym coś komuś kazała.
tak patrze na ten jej włos i nie może to by brak odzywki i suszenia suszarka na szybko do zdjęć ?
zorrico ma siostrę, istotnie płeć pomyliłam jednak tak moja sprawa.

Posted

Anastazja&Aleksander napisał(a):
użyłaś określenia psów które wybierasz, a komu je pokazuje sobie ?
tak literuj mi inaczej nie zrozumie.
istotnie pokazuje suczkę jak mówisz z welniastym włosem, choc ja tego nie widzę bo jak tez pisałam wcześniej jestem laikiem a każdy laik ma prawo się nie znać a omego nie trzeba być aby znaleźć ogłoszenie z psem.
dla ciebie welniasty włos a dla mnie ma pyszczek mojej zmarłej rity, welniasty widzialam u kolezanki pieska ma z Bakarat, dokładnie dwie suczki jedna śliczna a druga z naprawie welniastym włosem i oklapniętymi uszami.
zapewne uszy jej wina :P
a waga 3 czy 3,5 kg to nie krowa, szczurołapy zapewne 2 kg ważyły.
każe, widziałaś to gdzieś bo ja nie widzę abym coś komuś kazała.
tak patrze na ten jej włos i nie może to by brak odzywki i suszenia suszarka na szybko do zdjęć ?
zorrico ma siostrę, istotnie płeć pomyliłam jednak tak moja sprawa.

Ty nie rozumiesz co ja próbuję Ci przekazać? Czepiasz się szczegółów a faktów nie dostrzegasz.. ale mniejsza z tym - ja psa nie szukam i szczerze mówiąc mam to gdzieś kto i jakiego sobie kupić. Wypowiedziałam tylko swoją subiektywną opinię :p Jeśli Tobie to przeszkadza to już Twój problem..

Nie wiem o co Ci chodzi z tą Zorrico? :shake: Zorrico to suczka, ma dwie siostry i wszystkie trzy miałam okazję widzieć na żywo i Zorrico zdecydowanie przegrywa w bojach ...

Posted

[quote name='tigrunia']Ty nie rozumiesz co ja próbuję Ci przekazać? Czepiasz się szczegółów a faktów nie dostrzegasz.. ale mniejsza z tym - ja psa nie szukam i szczerze mówiąc mam to gdzieś kto i jakiego sobie kupić. Wypowiedziałam tylko swoją subiektywną opinię :p Jeśli Tobie to przeszkadza to już Twój problem..

Nie wiem o co Ci chodzi z tą Zorrico? :shake: Zorrico to suczka, ma dwie siostry i wszystkie trzy miałam okazję widzieć na żywo i Zorrico zdecydowanie przegrywa w bojach ...

czepiam się możliwe, lecz tylko odpowiadam na twoje pytania itp.
twoja opinia czy inna, co za różnica mnie nic nie przeszkadza jeśli nie jestem w coś wmieszana a wkładania slow w moje usta nie lubię myślę tu 'każe jej kupować'
Zorrico mi się podoba i o nic mi nie chodzi, jest to opinia bez podtekstu.
http://www.dogomania.pl/threads/124239-royal-monarch-fci-OSZUSTWO!/page4
chyba zle zrozumiałam zdjęcie myślałam ze to ty jesteś w czerwonym żakiecie

pytałam się czy to nie wina suszarki i braku odzywki,
suczkę pokazywałam ale w rzeczywistości myślę o jej kupnie, tylko czekam na informacje od koleżanki z wa-wy

Posted

paulina200 napisał(a):
Jestem z tą panią umówiona na jutro. Opuściła mi jeszcze 100 zł, czyli 1700zł cena ostateczna, ale głupio mi było zapytac o nazwę hodowli :) i nie zapytałam. Pojadę jutro tam i jak będzie ok to ją wezmę. Mam 240km i mam nadzieję, że na marne nie pojadę :( do tego w taką pogodę.

czy ta pani zdjęła pieska z aukcji, bo byłby numer jakbyś pojechała a ktoś wciśnie kup teraz.

Posted

Tak jest dalej na allegro, ale ta Pani twierdzi, że nie sprzeda nikomu poprzez wciśnięcie kup teraz, ponieważ ona chce wybrac przyszłego opiekuna dla suczki. Sama mi o tym powiedziała. Jedynie byłby problem, gdyby była nielojalna wobec mnie i ktoś wcześniej zanim ja dojadę przyjechał i ją kupił. Ale obiecała mi, że będzie jutro czekała na mnie.

Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']

Nie, na tym zdjęciu to nie Be. To Ada.

Co do Allegro, to aukcja już chyba się skończyła, więc raczej nie ma się co obawiać.
Paulina, trzymam kciuki. Daj znać potem co i jak :)

Posted

http://allegro.pl/york-yorkshire-terrier-yorki-suczka-i1344132043.html
[FONT=Arial]
SUCZKA JEST SZCZENIĘCIEM Z PRZEZNACZENIEM JAKO PUPIL DOMOWY
tz. ze na wystawy się nie nadaje ?

[/FONT]

albo się nie naadaje, bo ma jakąś wadę, albo zdaniem hodowcy nie jest na tyle piękna żeby chodzić na wystawy. hodowca ma prawo w umowie napisać że pies nie może być wystawiany, jeśli chce. jeśli np jest to hodowca który uważa że powinny być wystawiane i rozmnażane tylko najpiękniejsze psy. w tym jest dużo racji.
wtedy, jeśli w umowie jest zawarte że pies nie może być wystawiany, to najczęściej jest też i to, że pies w jakimś konkretnym wieku np roku musi zostać wysterylizowany/wykastrowany.

Posted

czepiam się możliwe, lecz tylko odpowiadam na twoje pytania itp.
twoja opinia czy inna, co za różnica mnie nic nie przeszkadza jeśli nie jestem w coś wmieszana a wkładania slow w moje usta nie lubię myślę tu 'każe jej kupować'

pytałam się czy to nie wina suszarki i braku odzywki,
suczkę pokazywałam ale w rzeczywistości myślę o jej kupnie, tylko czekam na informacje od koleżanki z wa-wy

Czepiasz się również słówek :p Może zamiast "każe" powinnam użyć innego słowa ale nikt normalny by się tego nie czepnął bo wiadomo, że obca osoba raczej nie posłucha kogoś z forum..
Ja niestety nie jestem właścicielką Zahiry a w czerwonym żakiecie to właśnie Ada - hodowla Diamond Passion ze swoją suczką Zahirą - siostrą Zorrico stojącą tuż za nią ..

Nie - to raczej na 99% nie wina suszarki. Suczka ma czarny włos więc nie wzorcowy i tego bym już się uczepiła ale z czarnym włosem to tak właśnie jest, że jak już jest no to jest i wełna.. Oczywiście nie zawsze - są wyjątki ale przeważnie niestety jest ta wełna..
http://allegro.pl/york-yorkshire-terrier-yorki-suczka-i1344132043.html
[FONT=Arial]
SUCZKA JEST SZCZENIĘCIEM Z PRZEZNACZENIEM JAKO PUPIL DOMOWY
tz. ze na wystawy się nie nadaje ?

[/FONT]

Ta suczka jest z hodowli CARDEA . Ja mam od nich suczkę z której mówię oficjalnie nie jestem zadowolona ale może faktycznie za mało zapłaciłam :p Widząc teraz ich aukcje chyba powinnam się cieszyć ? nie wiem.. daleko mi do radości. Suczka ma problemy skórne z którymi walczę już 1,5 roku jest zdecydowanie za drobna na wystawy a już w ogóle do hodowli no a nie ukrywam, że w takim celu ją kupiłam. I uprzedzając wasze pytanie "dlaczego akurat tą kupiłam" - zaufałam hodowcy :shake: W tym czasie akurat się "przyjaźniłyśmy" wiec myślałam, że chcą dla mnie dobrze, wiedziały, że będę jeździć na wystawy więc nie powinny sobie anty reklamy robić a tu taki pech.. Suczki były 4 w miocie ale wcale mi nie w głowie było patrzeć, porównywać, oglądać. Jak już kupiłam koleżanki, które również widziały ten miot dziwiły się, że akurat tą suczkę dostałam bo podobno były lepsze no ale jak mówię - nie zwracałam na to uwagi bo przecież hodowca powinien się znać na rzeczy..
Naiwność.. Przynajmniej nauczyłam się, że w hodowli nie ma sentymentów :shake: Ja mam za sobą dopiero dwa mioty i mimo, że mam straszną ochotę nie zdecyduję się jeszcze na trzecią suczkę bo nie potrafiłabym idealnie wybrać..

No a wracając do suczki w aukcji pewnie dlatego nie nadaje się na wystawy bo jest za drobna. Być może ma problemy ze zgryzem np. no ale wtedy cena powinna być inna. Chociaż kto ich tam wie..

Co by nie było świadomie posta napisała Beata Kaczyńska :cool3:

Posted (edited)

Dopiero niedawno wróciłam. Suczka oczywiście ze mną. Jest dużo jaśniejsza niż niż na zdjeciach w aukcji. W pierwszej chwili myślałam, że to nie ona :) Ma jasną główkę i stalowy tył.Dziewczyny piszcie mi wszystko co wiecie o tej hodowli: Suczka pochodzi z hodowli The Best of Yorex Małgorzata i Katarzyna S. Suczka moja to Tutti Frutti The Best of Yorex /FCI/ nr tatuażu A404, Matka jej to Gudyork Mon Cherie, ojciec Narcilus Wild Fantasy. Dodatkowo mam rodziców matki : I Remember You Durrer's, Cimarron Durrer's i ojca: Dreamlover de Castagnac i Bon Bon Wild Fantasy.

Edited by Huan
Posted

ja o tej hodowli nie słyszałam więc nic nie powiem...ale wiesz, hodowli yorków w Polsce jest mnóstwo więc trudno znać wszystkie:)
jeśli dostałaś książeczkę zdrowia z 3 szczepieniami i metryczkę, hodowca poinformować Cię jak karmić, pielęgnować sunię, to wszystko chyba jest ok. jeśli nie szkoda mu było poświęcić chwili żeby porozmawiać to znaczy że zależało mu na dobrym nowym domu dla suni.
najlepiej też jeśli podpisałaś umowę, chociaż nie wszyscy hodowcy to robią, i nie ma w tym chyba nic złego.

Posted (edited)

paulina200 napisał(a):
Dopiero niedawno wróciłam. Suczka oczywiście ze mną. Jest dużo jaśniejsza niż niż na zdjeciach w aukcji. W pierwszej chwili myślałam, że to nie ona :) Ma jasną główkę i stalowy tył.Dziewczyny piszcie mi wszystko co wiecie o tej hodowli: Suczka pochodzi z hodowli The Best of Yorex Małgorzata i Katarzyna S. Suczka moja to Tutti Frutti The Best of Yorex /FCI/ nr tatuażu A404, Matka jej to Gudyork Mon Cherie, ojciec Narcilus Wild Fantasy. Dodatkowo mam rodziców matki : I Remember You Durrer's, Cimarron Durrer's i ojca: Dreamlover de Castagnac i Bon Bon Wild Fantasy.

Gratki!!!!Jak fajnie że masz malą!!Teraz zakładaj jej galerię.
Ja o tej hodowli też nic nie słyszałam?

Edited by Huan
Posted

Jutro założę jej galerię, tylko mi podpowiecie jak :) bo dzisiaj już nie mam na to siły :) a mała jest taka zmęczona drogą ,że tylko sie napiła i śpi smacznie w swoim łóżeczku :)

Posted

Nie podpisałam umowy, a pani ze mną długo rozmawiała i martwiła się ja wrócę i prosiła o telefon, że dotarłyśmy do domu. Powiedziała mi jak pielęgnowac włos, czym karmic, kiedy kąpac, kiedy na kolejne szczepienie, kiedy sunia miała cieczkę itd... Suczka ma dokładnie rok i miesiąc, ale martwią mnie troszkę jej sutki, bo ma takie jakieś odstające, czy nie powinna miec płaskich ? Takich tylko kropeczek w tym wieku? A może miała już szczeniaki? Albo też nr tatuażu na jej brzuszku jest słabo czytelny, jakieś tam są cyferki, ale mało czytelne. Takie rozciągnięte, czy to normalne? Poza tym to suczka pachnąca, czyściutka, ząbki bialutkie, książeczka zdrowia i komplet szczepień, odrobaczenia też są. Dopiero kazała mi ją zaszczepic za rok.

Posted

tylko że paulina napisała że to hodowla "the best of yorex", a nie "yorex".
paulina, tatuaż raz wychodzi bardziej czytelny,raz mnie, zależy kto go robi i jak.
u mnie czasem szczenięta mają śliczny, super widoczny, a raz miałam taką sytuację że było widać tylko małą kropkę i musieliśmy go poprawiać...
mertyczkę dostałaś? to jest bardzo istotne, a jeśli tak, to już chyba wszystko jasne, klupiłaś psa z dobrej hodowli i będziesz się nim cieszyć wiele długich lat:)

Posted (edited)

paulina200 napisał(a):

A gdzie w końcu byłaś po psiaka? Faktycznie w Zielonce? Bo z tego co wiem to hodowla Yorex mieści się w Łomiankach.
Coś tu nie gra bo hodowla "The best of Yorex" faktycznie istnieje aczkolwiek pani Katarzyna S. jest właścicielką hodowli "Yorex". Czy otrzymałaś metrykę? Co jest na niej napisane? Kto jest właścicielem hodowli? Faktycznie P.S.?
Powiększone sutki mogą być oznaką cieczki. Obserwuj ;)

EDIT: Tu jest mama http://www.yorex.pl/index.php?id=mon_cherry_en jak widać należy ona do hodowli Yorex więc już w ogóle nie ogarniam tego..
Tata również należy do Pani S..

Edited by Huan
usunięcie danych osobowych