Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Ten "york" nawet włosów nie ma ,a nawet jeśli to jakoś mało ... Ale to nie jest YORK :shake: ... I rodzice z rodo niby ... Quote
*Agnieszka* Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Princess_York napisał(a):Ten "york" nawet włosów nie ma ,a nawet jeśli to jakoś mało ... Ale to nie jest YORK :shake: ... I rodzice z rodo niby ... No niestety na allegro czai się dużo oszustów,albo ludzi nieznających się kompletnie na psach!!!albo po prostu suczka poszła sobie gdzieś na bok:)i znalazła sobie sama kawalera,jakiego ona chciała a nie państwo he he:) Quote
Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Chyba właśnie gdzieś musiała pójść ...:) Quote
Martens Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 A mi najbardziej żal tych ludzi, którzy kupią za horrendalne pieniądze karzełka prawdopodobnie z wadami... Nie, właściwie nie ich mi żal, tylko szczeniąti tej mikroskopijnej suni. Aż napisałam do tych "chodowców", że chomiki to widziałam w zoologiku po 5 zł, i żeby puknęli się w głowę z rozmnażaniem takich psów, ale pewnie nie dotrze. Kasa przede wszystkim, kto by tam sobie zawracał głowę jakimś zdrowiem psów, wiedzą, etyką... Quote
Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Taka prawda :( . Szkoda tych wszystkich psiaków :( Quote
*Agnieszka* Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Martens napisał(a):A mi najbardziej żal tych ludzi, którzy kupią za horrendalne pieniądze karzełka prawdopodobnie z wadami... Nie, właściwie nie ich mi żal, tylko szczeniąti tej mikroskopijnej suni. Aż napisałam do tych "chodowców", że chomiki to widziałam w zoologiku po 5 zł, i żeby puknęli się w głowę z rozmnażaniem takich psów, ale pewnie nie dotrze. Kasa przede wszystkim, kto by tam sobie zawracał głowę jakimś zdrowiem psów, wiedzą, etyką... No niestety kasa dalej rządzi,i rządzić będzie dalej zachłannymi ludżmi,którzy to szybko chcą zarobić a się nie urobić!!!! Quote
Gucci13 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 haha i ten ''mini spaniel'' kosztuje tyle co spaniel z rodowodem:cool3: http://allegro.pl/item1153041695_york_suczka_bardzo_malenka.html ''to ideał yorka'' http://allegro.pl/item1162820109_york_suczka_waga_360gram_4_miesieczna.html http://allegro.pl/item1150655739_york_miniaturka_suczka.html zastanów się dobrze przed zakupem yorka'':cool3: Quote
*Agnieszka* Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Gucci13']haha i ten ''mini spaniel'' kosztuje tyle co spaniel z rodowodem:cool3: http://allegro.pl/item1153041695_york_suczka_bardzo_malenka.html ''to ideał yorka'' http://allegro.pl/item1162820109_york_suczka_waga_360gram_4_miesieczna.html http://allegro.pl/item1150655739_york_miniaturka_suczka.html zastanów się dobrze przed zakupem yorka'':cool3: Nie wiem ci ludzie mają poprzekręcane w głowach!!!!denerwują mnie tego typu ogłoszenia i ich ceny!!!Dla nich im psiak jest mniejszy tym =droższy!!! Quote
Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Właśnie gdzieś na allegro czytałam " jeżeli chcesz mieć yorka ze sprawdzonego źródła ..." "... PRAWDZIWEGO yorka ...." i tego typu teksty . Masakra :shake: Quote
Borówka16 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Princess_York napisał(a):A psy oczywiście bez rodo ...:angryy: A jakby inaczej :angryy: Quote
*Agnieszka* Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='yorkomanka'][link usunięty] o matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Litterka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Nieźle :D:D:D Jakim trzeba być głąbem, żeby beżowe psy jako yorkki sprzedawać? Jeszcze szorstkowłose szczeniaki spaniela rozumiem, ale to? Quote
Yorkomanka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 ze względów zdrowotnych :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::angryy::angryy::angryy::angryy: [link usunięty] Quote
*kleo* Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Litterka napisał(a):Nieźle :D:D:D Jakim trzeba być głąbem, żeby beżowe psy jako yorkki sprzedawać? Jeszcze szorstkowłose szczeniaki spaniela rozumiem, ale to? A to nie odosobniony przypadek, spotkałam się z takim na żywo. I co najśmieszniejsze sama pani sprzedająca była święcie przekonana, że sprzedaje yorki. Tyle, że jeden beżowy, drugi brązowy, trzeci czarny, czwarty łaciaty, a piąty jeszcze inny. Mamusia też czarna ze złotym nalotem, wyglądała jak czarny sznaucer pomieszany z yorkiem co najwyżej. Ale pani twierdziła, że to yoreczki, a minę miała taką, że jestem skłonna uwierzyć, że naprawdę tak myślała. Pomyślałam "co za idiota kupi te pieski jako yorki?", ale długo nie czekałam, a jedna kobitka zapytała, czy moja Gracja (suka z rodowodem, jak najbardziej poprawna) jest mamusią beżowego - "bo tacy podobni" :crazyeye: Ręce mi po prostu opadły i wszystko inne, co tylko mogło. Quote
Litterka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Pompeo znowu w akcji... Brak mi słów... [link usunięty] Quote
angineuuka Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Pompeo znowu w akcji... Brak mi słów... [link usunięty]:shake::shake::shake: Brak mi słów .. widać że ten szczeniak to jakiś mieszaniec ..(np; po uszach , siersci ,, ) a to drugie zdjęcie z internetu. masakra jakaś .. :-(:shake::angryy: Quote
*Agnieszka* Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 [quote name='Yorkomanka'][link usunięty] Jak mnie wkurzają takiego typu aukcje,aż mnie zatrzęsło!!!taką ciemnotę ludziom wciskać i za taką cenę!!!!zaraz coś do nich napiszę bo mnie po prostu coś trafia.....bezmyślni rozmnażacze!!!!A póżniej takie bidy lądują w schroniskach!!!!-no bo przecież miał być to york!!!!a dlaczego wyszedł kundelek???ręce mi opadają-dziewczyny!!!!!! Quote
Borówka16 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 agamewa napisał(a):Jak mnie wkurzają takiego typu aukcje,aż mnie zatrzęsło!!!taką ciemnotę ludziom wciskać i za taką cenę!!!!zaraz coś do nich napiszę bo mnie po prostu coś trafia.....bezmyślni rozmnażacze!!!!A póżniej takie bidy lądują w schroniskach!!!!-no bo przecież miał być to york!!!!a dlaczego wyszedł kundelek???ręce mi opadają-dziewczyny!!!!!! Aga , to co napisałaś ,wyjełaś mi dokładnie z ust... Niech się potem nie dziwią ludzie ,że mojemu psu to uszy stoją ,a im np. nie Quote
*Agnieszka* Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Borówka16 napisał(a):Aga , to co napisałaś ,wyjełaś mi dokładnie z ust... Niech się potem nie dziwią ludzie ,że mojemu psu to uszy stoją ,a im np. nie Za tą cenę co oni sprzedają te psiaki można kupić psa z rodowodem na kolanka z super hodowli i z super rodowodem!!!Ludzie,którzy nie znają się na genetyce w ogóle nie powinni tykać się do rozmnażania!!!..bo trud włożony przez prawdziwych hodowców nad doskonaleniem rasy idzie na marne!!...no ale cóż niestety tacy kombinują jakby tu zarobić a się nie dorobić!!!Żenada!!!! Quote
pa-ttti Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 dlatego mi w tym momencie już nie jest żal ludzi którzy kupili psa z pseudo, a potem -wyrósł im kundelek -pies zdechł po kilku dniach -pies ma liczne choroby genetyczne wokół tyle się mówi o pseudo, i na forach, i w necie, że trzeba być głuchym i ślepym żeby o tym nie wiedzieć. albo bezmyślnym, i kupować psa bez jakiegokolwiek przemyślenia, poczytania o rasie, chęci dowiedzenia się czegoś. jestem równie wkur*** na tych sprzedawcow psów z pseudo, jak i na ludzi którzy te psy kupują. widziały gały co brały, jak to się mówi. Quote
pa-ttti Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 numer 1170066944 - w pełni rasowa....ŻAL numer 1172637929- wstawiają TE SAME ZDJĘCIA od roku albo nawet i dłużej., może nie chcą za bardzo pokazywać jak wyglądają ich aktualne szczenięta, może nie ma się czym chwalić??? tyle że dając stare zdjęcia jest to OSZUSTWO Quote
Anastazja&Aleksander Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 [QUOTE=pa-ttti; numer 1172637929- wstawiają TE SAME ZDJĘCIA od roku albo nawet i dłużej., może nie chcą za bardzo pokazywać jak wyglądają ich aktualne szczenięta, może nie ma się czym chwalić??? tyle że dając stare zdjęcia jest to OSZUSTWO nie od roku a przynajmniej od trzech czy czterech, kolezanka byla zainteresowala szczeniaczkem od nich, cena jak pamiętam to 1800zł. Quote
Recommended Posts