Yorkomanka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 z tego co widzę w tej hodowli raz pojawiają się szczyle z rodowodem a raz bez... Quote
Anastazja&Aleksander Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 http://www.allegro.pl/item1093776581_pieski_5_szt_rasy_york_z_rodowodem_10_tyg_tanio.html Quote
*Agnieszka* Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Karolina&Lucky napisał(a):Tak z ciekawości sprawdziłam i... wszystkich psów na Allegro jest 116 stron, z czego 23 strony to psy z rodowodem :mdleje:. Po ilości ofert zarówno tych rodowodowych jak i tych bez rodowodu najwięcej jest labradorów (mnóstwo ich jest!!!), DONków/ONków, ale moda na yorki nadal nie słabnie i też jest wiele ofert :roll: :shake: I trafiłam jeszcze na: <klik> Z rodowodem, ale żeby aż za taką kasę? Jak nawet hodowlanki nie ma zrobionej :roll: I żeby to jeszcze była jakaś piękność, ale ona jest przeciętna /jak dla mnie mocno przeciętna/:roll: No z tego ogłoszenia co podała Karolina to się uśmiałam!!!:grin:cena???no.....bez komentarzy!!! Quote
Borówka16 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):http://www.allegro.pl/item1093776581_pieski_5_szt_rasy_york_z_rodowodem_10_tyg_tanio.html Z rodowodem ,ok ,ale w tym w czym one przebywają to mi się nie podoba :shake: Quote
dagos1 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']http://www.allegro.pl/item1093776581_pieski_5_szt_rasy_york_z_rodowodem_10_tyg_tanio.html[/QUOTE Wygląda jak oferta hurtowa Quote
Gucci13 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 :-(1119630448:-( 2 pieski w klatce dla królika:placz: Quote
bluerat Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 numer 1138937770 to jest dopiero przykre :( ta kobieta usiłuje sprzedać tą lub kolejną yorkę przynajmniej od paru tygodni na jednym ze zdjęć widać 3 yorki :( Quote
knowhow Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Witam, jestem hodowcą pieska. którego Pani kupiła z rąk drugich (nie ode mnie) u mnie pieski są ZAWSZE WYDAWANE Z METRYKĄ, ZAWSZE MAJĄ TATUAZ I WSZYSTKIE NIEZBĘDNE SZCZEPIENIA. Doskonale pamiętam Panią z Częstochowy, która kupiła ode mnie tego szczeniaka. Anastazja&Aleksander Kupiła pani pieska pochodzącego z mojej hodowli ale nie ode mnie. Prosiłabym o wyjaśnienie na tym forum, iż nie chodzi o moją hodowlę tylko o zaniedbanie osoby, której pieska sprzedałam a od której Pani go kupiła. Quote
knowhow Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']tak wieszajcie na mnie psy bo kupilam psa i zabraklo mi pewnosci siebie przy kupne, zapytalam pani czy orginal nie powinien byc z psem odpowiedziala ze nie. dlatego tu napisalam, ale tez miedzy czasie dzwonilam do pani malgorzaty z katowic co prowadzi hodowle yorkow odnoscie metryki, dala mi wiele cennych rad i poinformowala ze jesli nie uda mi sie dostac dokumentu, jest mozliwosc wystawiennia duplikatu. dzis w nocy mam wyjazd z katowic, a po przyjezdzie ma umówiony zabieg oraz wizyte u fryzjera. metryczke odzyskam a o psa zadbam. DO Anastazja&Aleksander Witam, jestem hodowcą pieska. którego Pani kupiła z rąk drugich (nie ode mnie) u mnie pieski są ZAWSZE WYDAWANE Z METRYKĄ, ZAWSZE MAJĄ TATUAZ I WSZYSTKIE NIEZBĘDNE SZCZEPIENIA. Doskonale pamiętam Panią z Częstochowy, która kupiła ode mnie tego szczeniaka. Anastazja&Aleksander Kupiła pani pieska pochodzącego z mojej hodowli ale nie ode mnie. Prosiłabym o wyjaśnienie na tym forum, iż nie chodzi o moją hodowlę tylko o zaniedbanie osoby, której pieska sprzedałam a od której Pani go kupiła. Quote
dorotan Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='dagos1'][quote name='Anastazja&Aleksander']http://www.allegro.pl/item1093776581_pieski_5_szt_rasy_york_z_rodowodem_10_tyg_tanio.html[/QUOTE Wygląda jak oferta hurtowa A tu kolejna aukcja tego hodowcy http://allegro.pl/item1139467130_pieski_4_szt_rasy_york_z_rodowodem_12_tyg_tanio.html Obraz nędzy i rozpaczy. W jakich warunkach te szczeniaki są trzymane? W zardzewiałej klatce-kojcu leżą kupy. Szczeniaki biegają po własnych odchodach, a między tymi kupami stoi miska z wodą. Na jednym zdjęciu widać dorosłe, zaniedbane yorki, które niczym nie różnią się od tych z najgorszych pseudo. I to są szczeniaki z rodowodem?! Kiedy organizacje kynologiczne zaczną kontrolować warunki w hodowlach? Za darmo nie wziełabym psa z takich warunków. Do tego jeszcze szanowny hodowca robi błędy w ogłoszeniu - pisze: " w cinie" zamiast w cenie. Ręce i nogi opadają. Quote
pa-ttti Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 jak można takie zdjęcie wstawić? i co te psy siedzą na betonie na jakimś zwiniętym starym dywanie??? cena mówi sama za siebie-wygląda jak oferta hurtowa. psy z dobrych warunków, z dobrym pochodzeniem byłyby w innej cenie. i jeszcze te "5 sztuk". jak można psy na sztuki liczyć? co to jest jakiś towar, jak w magazynie czy jak na chińskim straganie?? ręce opadają... Quote
Anastazja&Aleksander Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='knowhow']DO Anastazja&Aleksander Witam, jestem hodowcą pieska. którego Pani kupiła z rąk drugich (nie ode mnie) u mnie pieski są ZAWSZE WYDAWANE Z METRYKĄ, ZAWSZE MAJĄ TATUAZ I WSZYSTKIE NIEZBĘDNE SZCZEPIENIA. Doskonale pamiętam Panią z Częstochowy, która kupiła ode mnie tego szczeniaka. Anastazja&Aleksander Kupiła pani pieska pochodzącego z mojej hodowli ale nie ode mnie. Prosiłabym o wyjaśnienie na tym forum, iż nie chodzi o moją hodowlę tylko o zaniedbanie osoby, której pieska sprzedałam a od której Pani go kupiła. witam W tej sprawie się z panią kontaktowałam, opisałam sytuacje wysłałam zdjęcia w zwrotnym @ miałam dostać zdjęcia maklera za młodu, prawda ? nie dostałam ich. jestem hodowcą pieska. którego Pani kupiła z rąk drugich- a napisałam ze był on od pani ? tu na forum zaczęłam temat http://www.dogomania.pl/threads/60156-Yorki-na-allegro!!!/page171 lokalizacja jest podana, kupiłam go pod Częstochową . nie rozumie postu ma mi pani coś do zarzucenia ? Prosiłabym o wyjaśnienie na tym forum, iż nie chodzi o moją hodowlę tylko o zaniedbanie osoby, której pieska sprzedałam a od której Pani go kupiła- aby wyjaśnić trzeba mieć co ! wyjaśnię jedynie to iż nr. telefonu pani do mnie ma, wiec mogla pani do mnie zadzwonić jeśli był jakiś nie zrozumiały problem. mimo ze się pani o psa nie pyta napisze, piesek jest zdrowy zaszczepiony, przybrał na masie nie mylić z otyłością. zęby zaleczone (paradontoza+duży kamień) włosy odrastają i wygląda przyzwoicie. karmiony Royal dla yorków, nauczony chodzić na smyczy, jest też teraz kąpany i regularnie korzysta z usługi fryzjera. Quote
bluerat Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [quote name='dorotan'][quote name='dagos1'] A tu kolejna aukcja tego hodowcy http://allegro.pl/item1139467130_pieski_4_szt_rasy_york_z_rodowodem_12_tyg_tanio.html Obraz nędzy i rozpaczy. W jakich warunkach te szczeniaki są trzymane? W zardzewiałej klatce-kojcu leżą kupy. Szczeniaki biegają po własnych odchodach, a między tymi kupami stoi miska z wodą. Na jednym zdjęciu widać dorosłe, zaniedbane yorki, które niczym nie różnią się od tych z najgorszych pseudo. I to są szczeniaki z rodowodem?! Kiedy organizacje kynologiczne zaczną kontrolować warunki w hodowlach? Za darmo nie wziełabym psa z takich warunków. Do tego jeszcze szanowny hodowca robi błędy w ogłoszeniu - pisze: " w cinie" zamiast w cenie. Ręce i nogi opadają. OSKAR Opis: RASĄ ZAJMUJEMY SIĘ JUŻ OD 25 LAT PSY Z NASZYM PRZYDOMKIEM WYSTAWIANE SĄ NIE TYLKO W KRAJU ALE RÓWNIEŻ ZA GRANICĄ POLECAMY WYSOKIEJ KLASY SZCZENIĘTA PO UTYTUŁOWANYCH PRZODKACH ORAZ REPRODUKTORY Adres: ŻELECHÓW K/WA-WY Telefon: 0 504 675 105 Google prawdę Ci powie... A to moja korespondencja z początków marca tego roku, jak jeszcze szukałam yorka do kupienia : Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika oskar0124 Data wysłania e-maila: wto 09 mar 2010 23:05:37 CET. Strona z przedmiotem: dwa pieski rodowodowe Yorki z hodowli Oskar Treść wiadomości: Witam, chciałabym się dowiedzieć o pochodzenie piesków, kogo mają w rodowodzie? Jakie będą duże docelowo? czy są prawidłowo zsocjalizowane - czy znają ruch uliczny, czy znoszą jazdę samochodem, czy znają innych ludzi poza domownikami, inne zwierzęta? Szukam pieska dobrze rokującego wystawowo i docelowo hodowlanie, ale jednocześnie będącego nieznerwicowanym towarzyszem w pracy i w podróży. Mam nadzieję, że wiedzą Państwo co mam na myśli. Dostałam taką odpowiedź : Wiem co Pani/Pan/ ma na myśli,takie wymagania jakie stawia Pani przyszlemu wybrankowi. to szuka się w portalach za 1200 zl a w cenie powyżej 2000,00euro- żuczę sukcesow w poszukiwaniach Nie miałam nic złego na myśli pisząc do nich maila, a potraktowano mnie z buta. Pieski były wystawione - opisane - jako wystawowe. A ja naiwna uwierzyłam w opis... zamiast odczytać między wierszami - z ceny psiaków - że to nieprawda. Quote
dorotan Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='bluerat'][quote name='dorotan'] Google prawdę Ci powie... A to moja korespondencja z początków marca tego roku, jak jeszcze szukałam yorka do kupienia : Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika oskar0124 Data wysłania e-maila: wto 09 mar 2010 23:05:37 CET. Strona z przedmiotem: dwa pieski rodowodowe Yorki z hodowli Oskar Treść wiadomości: Witam, chciałabym się dowiedzieć o pochodzenie piesków, kogo mają w rodowodzie? Jakie będą duże docelowo? czy są prawidłowo zsocjalizowane - czy znają ruch uliczny, czy znoszą jazdę samochodem, czy znają innych ludzi poza domownikami, inne zwierzęta? Szukam pieska dobrze rokującego wystawowo i docelowo hodowlanie, ale jednocześnie będącego nieznerwicowanym towarzyszem w pracy i w podróży. Mam nadzieję, że wiedzą Państwo co mam na myśli. Dostałam taką odpowiedź : Wiem co Pani/Pan/ ma na myśli,takie wymagania jakie stawia Pani przyszlemu wybrankowi. to szuka się w portalach za 1200 zl a w cenie powyżej 2000,00euro- żuczę sukcesow w poszukiwaniach Nie miałam nic złego na myśli pisząc do nich maila, a potraktowano mnie z buta. Pieski były wystawione - opisane - jako wystawowe. A ja naiwna uwierzyłam w opis... zamiast odczytać między wierszami - z ceny psiaków - że to nieprawda. Nie byłaś dobrym klientem. Za duże wymagania miałaś, a oni szukają naiwnych co połkną każdy kit. Tak właśnie nacięła się moja koleżanka z pracy. Znalazła ogłoszenie o pięknych, zdrowych i wystawowych szczeniakach. Kupiła za 2500 zł ciężko chorą suczkę, której nie udało się uratować. Ile ta kobieta się nabiegała po weterynarzach, ile wylała łez to wiedzą tylko jej najbliżsi. A hodowczyni wyzwała ją jeszcze przez telefon od najgorszych i narobiła niesamowitych plotek. Całe szczęście, że Ty się zorientowałaś w porę i nie kupiłaś szczeniaka od takich nieuczciwych hodowców. Pewnie inni ludzie kupią, bo jest tanio, okazja, z rodowodem za takie pieniądze to tylko brać. Później będzie bieganie po weterynarzach i wielka rozpacz. Wystarczy dokładnie przyjrzeć się tym szczeniakom na zdjęciach. Jeden już ma wyleniałe łapki, wyleniałą mordkę, łyse uszka. Ciekawe jakie choróbsko złapał? Quote
knowhow Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Bardzo się cieszę, że piesek ma w końcu prawdziwy, normalny dom. Jestesmy po tej samej stronie i nie potrzebne sa spory. Wracając do tematu, chodzi mi o to, ze temat jest tak długi, iż na niektórych stronach nie widać czy chodzi o mnie czy o Panią, ktora zaniedbała pieska pochodzacego z mojej hodowli. Zdjęcia wyslalam a jak nie doszły to wysle ponownie. Nie widzę w tym zadnego problemu. Pozdrawiam Quote
pa-ttti Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='bluerat'][quote name='dorotan'] Google prawdę Ci powie... A to moja korespondencja z początków marca tego roku, jak jeszcze szukałam yorka do kupienia : Oto e-mail wysłany przez Ciebie do Użytkownika oskar0124 Data wysłania e-maila: wto 09 mar 2010 23:05:37 CET. Strona z przedmiotem: dwa pieski rodowodowe Yorki z hodowli Oskar Treść wiadomości: Witam, chciałabym się dowiedzieć o pochodzenie piesków, kogo mają w rodowodzie? Jakie będą duże docelowo? czy są prawidłowo zsocjalizowane - czy znają ruch uliczny, czy znoszą jazdę samochodem, czy znają innych ludzi poza domownikami, inne zwierzęta? Szukam pieska dobrze rokującego wystawowo i docelowo hodowlanie, ale jednocześnie będącego nieznerwicowanym towarzyszem w pracy i w podróży. Mam nadzieję, że wiedzą Państwo co mam na myśli. Dostałam taką odpowiedź : Wiem co Pani/Pan/ ma na myśli,takie wymagania jakie stawia Pani przyszlemu wybrankowi. to szuka się w portalach za 1200 zl a w cenie powyżej 2000,00euro- żuczę sukcesow w poszukiwaniach Nie miałam nic złego na myśli pisząc do nich maila, a potraktowano mnie z buta. Pieski były wystawione - opisane - jako wystawowe. A ja naiwna uwierzyłam w opis... zamiast odczytać między wierszami - z ceny psiaków - że to nieprawda. a chwalą się championami itp, nie potrafiąc nawet normalnie człowieka potraktować. charakter psa jest tak samo ważny jak wygląd, ale jak widać nie wszyscy o tym wiedzą-a nawet takie hodowle jak OSKAR, gdzie z opisu wynika że same championy się rodzą... takie hodowle omijać z daleka. szczenięta powinno się socjalizować, nie ważne za ile mają być sprzedane. ja moje yorasy za 1200zł wystawiłam, a są po bardzo ładnych rodzicach, socjalizowane. mają stały kontakt z człowiekiem, chodzą na spacery po ogrodzie, z racji tego że nie mieszkam w mieście nie mają zza okna odgłosów ulicy, ale za to jak biegają po moim pokoju, puszczam im z tv przerżne odgłosy. wiem jaki szczeniak jaki ma charakter, który jest lepszy na wystawy, który na kolanka. widać nie trzeba szukać psa za 2000euro. jak się chce to można. tylko trzeba chcieć. Quote
agasc Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 pa-ttti napisał(a):jak można takie zdjęcie wstawić? i co te psy siedzą na betonie na jakimś zwiniętym starym dywanie??? cena mówi sama za siebie-wygląda jak oferta hurtowa. psy z dobrych warunków, z dobrym pochodzeniem byłyby w innej cenie. i jeszcze te "5 sztuk". jak można psy na sztuki liczyć? co to jest jakiś towar, jak w magazynie czy jak na chińskim straganie?? ręce opadają... Nie zgodzę się z Tobą,to nie jest tak,że ,,cena mówi sama za siebie''.Moim zdaniem to jest tak ,gdy przestaje się postrzegać w zwierzętach przyjaciół,zatraca świadomość o odpowiedzialności i konieczności zapewnienia godnych warunków chowanych przez siebie zwierząt, a w rzeczywistości zatraca się własne człowieczeństwo. Wstawiając to zdjęcie w ogłoszeniu ,,chodofca'' nie widział nic złego w warunkach ,w jakich przebywają te psy,bo zapewne w jego ,,chodofli'' to są normalne warunki.... Quote
knowhow Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']witam W tej sprawie się z panią kontaktowałam, opisałam sytuacje wysłałam zdjęcia w zwrotnym @ miałam dostać zdjęcia maklera za młodu, prawda ? nie dostałam ich. jestem hodowcą pieska. którego Pani kupiła z rąk drugich- a napisałam ze był on od pani ? tu na forum zaczęłam temat http://www.dogomania.pl/threads/60156-Yorki-na-allegro!!!/page171 lokalizacja jest podana, kupiłam go pod Częstochową . nie rozumie postu ma mi pani coś do zarzucenia ? Prosiłabym o wyjaśnienie na tym forum, iż nie chodzi o moją hodowlę tylko o zaniedbanie osoby, której pieska sprzedałam a od której Pani go kupiła- aby wyjaśnić trzeba mieć co ! wyjaśnię jedynie to iż nr. telefonu pani do mnie ma, wiec mogla pani do mnie zadzwonić jeśli był jakiś nie zrozumiały problem. mimo ze się pani o psa nie pyta napisze, piesek jest zdrowy zaszczepiony, przybrał na masie nie mylić z otyłością. zęby zaleczone (paradontoza+duży kamień) włosy odrastają i wygląda przyzwoicie. karmiony Royal dla yorków, nauczony chodzić na smyczy, jest też teraz kąpany i regularnie korzysta z usługi fryzjera. Bardzo się cieszę, że piesek ma w końcu prawdziwy, normalny dom. Jestesmy po tej samej stronie i nie potrzebne sa spory. Wracając do tematu, chodzi mi o to, ze temat jest tak długi, iż na niektórych stronach nie widać czy chodzi o mnie czy o Panią, ktora zaniedbała pieska pochodzacego z mojej hodowli. Zdjęcia wyslalam a jak nie doszły to wysle ponownie. Nie widzę w tym zadnego problemu. Pozdrawiam Quote
Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 http://allegro.pl/item1164447042_mega_mini_york_waga_rodzicow_0_8_kg_miniaturka.html --> i ludzie się z tego cieszą :shake: Takie karzełki :( Quote
Martens Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Princess_York']http://allegro.pl/item1164447042_mega_mini_york_waga_rodzicow_0_8_kg_miniaturka.html --> i ludzie się z tego cieszą :shake: Takie karzełki :( I nie wiem, jak mocno trzeba upaść na głowę, żeby kupić psa bez papierów za 3 tysiące :mdleje: Quote
Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 http://allegro.pl/item1117681488_sliczna_suczka_york_yorkshire_terrier_krakow.html -> Suczka Yorka ! OJCIEC Z RODO I MAMA TEŻ ... to jakim cudem wyszedł mini spaniel ? :o Quote
Princess_York Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Martens napisał(a):I nie wiem, jak mocno trzeba upaść na głowę, żeby kupić psa bez papierów za 3 tysiące :mdleje: No właśnie :o Quote
*Agnieszka* Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Princess_York']http://allegro.pl/item1117681488_sliczna_suczka_york_yorkshire_terrier_krakow.html -> Suczka Yorka ! OJCIEC Z RODO I MAMA TEŻ ... to jakim cudem wyszedł mini spaniel ? :o Przecież na pierwszy rzut oka widać że to nie jest york!!!ktoś naiwny nabierze się na tą bajkę że kupił yorka a póżniej.......no cóż?????? Quote
Recommended Posts