Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Princess_York']Witam. 07.05.2010 w naszej domowej hodowli urodziły się przepiękne miniaturowe szczeniaki rasy Yorkshire Terrier (2 suczki i 1 piesek). Szczeniaki sa wychowywane razem z dziećmi w domowej atmosferze, są rozpieszczone, skore do zabawy, otoczone miłością. Są to szczenięta po rodowodowych rodzicach, zarówno matka jak i ojciec posiadają doskonałe rodowody (do wglądu na miejscu),i spełniają wszystkie wymagane kryteria zgodnie ze wzorcem i standarem rasy Yorkshire Terrier (piękny jedwabisty stalowo- złoty włos, mocne czyste i żywe kolory- co widać na zdjęciach, wzorowa budowa i wielkość- są ich atrybutem). Waga matki 2,20 a ojca 2,30. Kupując u nas macie państwo 100% pewność, że są to miniaturowe szczeniaki czystej rasy (MINIATUROWE- proszę nie mylić ze skarłowaciałymi kilogramowymi YORKO- PODOBNYMI stworkami)

nr. 1086917904
Może napisz, że to kopia ogłoszenia z alledrogo, bo ludzie się mylą?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to kopia ogłoszenia z allegrogo oto tresc:(nr.aukcji 1097239224)
Sprzedam Śliczną Suczkę Yorkshire terrier .. Urodzona 26.02.2007r. Ubarwienie Stalowo- Złote .Miała 3 razy Szczeniaczki, jest zaszczepiona,odrobaczona. W Listopadzie nie mogła Urodzić ostatniego Pieska i poród odbył się przez Cesarskie Cięcie . Można Ja już dopuścić w Sierpniu ponieważ będzie miała Cieczkę. Jest pewność , że Urodzi zdrowe Szczeniaczki bo był Weterynarz i ją dokładnie sprawdził. Kryć Pieskiem małym , drobnym żeby Suczka łatwo urodziła. Pieska sprzedaje z powodu, że wyjeżdżam i nie ma się Nią kto zaopiekować . Udzielę więcej Informacji pod nr. 505-552-710 lub 500-083-427. lub Gadu Gadu 15892451 .

Posted

A to kolejne ogłoszenie z allegro :( aż sie poryczałam jak to czytałam.
Witam
sprzedam dorosła suke yorka 2,5roku po jednym miocie (4 szt)

za ok 1 miesiac bedzie miała znowu cieczke i bedzie mozna ja dopuscic...

piesek ost nabył wade

zeskakujac z łózka zle spadła na tylnia łapke , staje na nia ale ja podnosi

co jakis czas jak idzie , przeswietlenie nic nie wykazało

weterynarz powiedział ze za jakis czas to przejdzie

Nic nie przeszkadza to w dalszemu rozmnazaniu

idealna do zabawy z dziecmi

JEzeli chcesz rozmnozyc i szukasz suki to swietnie trafiłes do obejrzenia w Ełku

Gratis daje miske , jedzenie ,szampon , smycz , grzebien, łoze do spania,

mozliwosc podpisania umowy na takich warunkach ze daje suke i szczeniak ,suczka dla mnie po oszczenieniu.........

Posted

OMG straszne, jak tak można?

T R A G E D I A ! ! ! Ludzie robiący takie rzeczy zlitujcie się i opanujcie - zanim to Was spotka coś złego. Pies to nie zabawka, nie robot. Ręce opadają :(

Posted

[quote name='darusia']A to kolejne ogłoszenie z allegro :( aż sie poryczałam jak to czytałam.
Witam
sprzedam dorosła suke yorka 2,5roku po jednym miocie (4 szt)

za ok 1 miesiac bedzie miała znowu cieczke i bedzie mozna ja dopuscic...

piesek ost nabył wade

zeskakujac z łózka zle spadła na tylnia łapke , staje na nia ale ja podnosi

co jakis czas jak idzie , przeswietlenie nic nie wykazało

weterynarz powiedział ze za jakis czas to przejdzie

Nic nie przeszkadza to w dalszemu rozmnazaniu

idealna do zabawy z dziecmi

JEzeli chcesz rozmnozyc i szukasz suki to swietnie trafiłes do obejrzenia w Ełku

Gratis daje miske , jedzenie ,szampon , smycz , grzebien, łoze do spania,

mozliwosc podpisania umowy na takich warunkach ze daje suke i szczeniak ,suczka dla mnie po oszczenieniu.........[/QUOTE]

Boże jedyny - tragedia :angryy::angryy::angryy: :placz:
Ją trzeba by wykupić :-(
Daj nr ogłoszenia..

Posted

[quote name='Borówka16']Boże jedyny - tragedia :angryy::angryy::angryy: :placz:
Ją trzeba by wykupić :-(
Daj nr ogłoszenia..[/QUOTE]

Wczoraj wystawił to ogłoszenie nr.1096466921

Posted

Mimo całej popularności i wielu miłośników yorki mają naprawdę przerąbane :shake: Chyba żadnej rasy w tej chwili nie traktuje się tak źle, gorzej niż królice hodowlane na rozpłód. Niestety, zasługa zaślepionych gówniar, które muszą mieć "yorka miniaturkę" i już, i nieodpowiedzialnych rodziców, którzy kupią pseska córci byle taniej, byle gdzie...
Kiedyś każda dziewczynka musiała miec lalkę Barbie, to i dostawała, żeby gorsza od koleżanek nie była - teraz mamy żywe zabawki, pół mojego osiedla zayorkowane, 90% właścicieli to małe dziewzynki lub nastolatki - pytałam o kilka, wszystkie były z giełdy, a rozrzut eksterieru taki, że trudno uwierzyć, że to ta sama rasa. Ciekawe jak wyglądają matki tych pieksów i czy jeszcze w ogóle żyją...

Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']wczoraj wystawił i wczoraj Zakończona
(pon 28 cze 2010 18:27:59 CEST) za takie pieniądze szybko sprzedał, suczka ładna tyle ze zaniedbana, można mieć tylko nadzieje ze nie poszła na rozród, choć ogłoszenie wyraźnie mówiło do czego się nadaje .
Oby poszła do ludzi ,którzy jej nie rozmnożą...

Posted

sprzedaż została jasno określona '''na takich warunkach ze daje suke i szczeniak ,suczka dla mnie po oszczenieniu''' wiec myślę ze będą szczeniaki tylko gorzej jeśli się kupcowi spodoba dopuszczanie...

suczka dla mnie po oszczenieniu---czyli dalsza eksplatacja może starsza już za słaba była.

YORK DOROSŁA SUNIA (numer 1083909810)

yorki york yorka (numer 1087106415)

byle w nazwie york i kupcy są .

Posted

[quote name='Anastazja&Aleksander']sprzedaż została jasno określona '''na takich warunkach ze daje suke i szczeniak ,suczka dla mnie po oszczenieniu''' wiec myślę ze będą szczeniaki tylko gorzej jeśli się kupcowi spodoba dopuszczanie...

suczka dla mnie po oszczenieniu---czyli dalsza eksplatacja może starsza już za słaba była.

YORK DOROSŁA SUNIA (numer 1083909810)

yorki york yorka (numer 1087106415)

byle w nazwie york i kupcy są .
No niestety :(
Yorki są faktycznie najbiedniejszą rasą...:(

Posted

Kiedyś chciałam mieć yorka... Nawet całkiem niedawno, zanim weszłam na Dogo. A teraz:
a) nie kupię rodo yora, bo 95% hodowli to nie hodowle, tylko sklepy ekspresowe...;
b) w schronie - no darujmy sobie;>;
c) jak widzę, jak się te psy traktuje, to aż mnie obrzydzenie bierze;
d) nawet, jeśli kupiłabym rasowego yorka, to jest zbyt wielka szansa, że byłby obciążony wadami genetycznymi mimo dużej populacji - patrz punkt a);
e) york stał się, niestety, z winy właścicieli, przynajmniej dla mnie symbolem obciachu...

I tak właśnie za sprawą ludzi te psy mają najbardziej przerąbane... :( A to taka wspaniała rasa...:(

Posted

Boże co teraz się dzieje :placz:!!!Ludzie biorą,kupują psy a jak się znudzą to sprzedawają:angryy: pozbywają się ich... To sa poprostu ludzie nieodpowiedzialni:mad:. Zerknijcie!!!
YORECZKĘ DOROSŁĄ SPRZEDAM numer -1102369437
YORECZKĘ DOROSŁĄ SPRZEDAM numer-1102345127

Posted

[B]Data odwołania[/B][B]Data złożenia oferty[/B][B]Użytkownik[/B][B]Powód[/B]2010-07-01 18:01:452010-07-01 07:11:03[URL="javascript:OpenHelp(2156)"][FONT=Tahoma]G...1[/FONT][/URL] (0) piesek niestety uciekł

Co to ma znaczyć ? :crazy:

Posted

Moja Suzi jest z allegro. Była wystawiana przez przynajmniej miesiąc, za różne kwoty. Przy moim pierwszym telefonie usłyszałam, że sprzedana, ale ogłoszenia pojawiały się dalej. Próbowałam o niej zapomnieć...ale nie mogłam, zakochałam się w zdjęciu :)
Kolejny telefon, prawie półgodzinna rozmowa - małą zainteresowani byli głównie rozmnażacze, a była pani chciała oszczędzić jej tego losu. Zgodziła się mi ją sprzedać.

Jej historia to przybycie na świat w niezłej hodowli - kupienie "do kochania" przez jak się okazało rozmnażaczkę - odsprzedanie byłej właścicielce w wieku 5 mies - potem małe dziecko się uczuliło na psy, a poza tym bawiąc się rzucało małą o ścianę - 16 miesięcy i na allegro - ja.

Suzi od kilku miesięcy jest u mnie. Pojechałam po nią 650km w jedną stronę. Śpi ze mną w łóżku, jeździ do pracy ( ;) asystuje), chodzi i jeździ wszędzie gdzie się da.
Wyrobiłam rodowód i zapuszczamy włos na jesienne wystawy (była ostrzyżona). Jeżeli będzie dobrze znosić wystawy, a mi się to też spodoba, to dokupujemy kolejną suczkę, ale tym razem już nie z przypadku a z potencjałem wystawowym.

Myślę że Suzanka miała szczęście że trafiła na mnie, a ja miałam szczęście że trafiłam na nią. Jest psem prawie idealnym i dobrym przyjacielem :)

Posted

Tak z ciekawości sprawdziłam i... wszystkich psów na Allegro jest 116 stron, z czego 23 strony to psy z rodowodem :mdleje:. Po ilości ofert zarówno tych rodowodowych jak i tych bez rodowodu najwięcej jest labradorów (mnóstwo ich jest!!!), DONków/ONków, ale moda na yorki nadal nie słabnie i też jest wiele ofert :roll: :shake:

I trafiłam jeszcze na: <klik>

Z rodowodem, ale żeby aż za taką kasę? Jak nawet hodowlanki nie ma zrobionej :roll: I żeby to jeszcze była jakaś piękność, ale ona jest przeciętna /jak dla mnie mocno przeciętna/:roll: