Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nadzieja napisał(a):
a to pompeo ogloszenia?????

Nie te akurat nie. Chodziło mi o same pierwsze, bo dotąd wtedy wątku nie doczytałam...
A te ostatnie, "czarne yorki" - równie pięknego kundelka dostaniemy za darmo w schronisku...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No widać jaki jest popyt na te piękne "yorki" (nawet za tak małą cenę:diabloti:). Cieszę się, że powoli ludzie nie pozwalają nabijać się w butelkę:p Jednego "hodowcy" mniej.

Posted

Niedawno widziałam Chiny Japońskie na allegro po 750 zł z rodowodem. Jeśli ktoś chce pieska ozdobnego to takiego też by mógł kupić i miałby pewność, a niektórzy kupują po 1300 zł b/r. To jest dla mnie, oczywiście nieobrażając nikogo, głupota.

Posted

Niewiem jak tak można, ale jest coraz wiecej ogłoszeń typu ,, ...York super miniaturka, bez wad genetycznych...". Przecierz tacy ludzie to mordercy! :mad: Oni skazuja te biedne psiaki na żywot kalek!!!

Kocham Yorki i niedam ich krzywdzic! :Dog_run: :iloveyou:

• 2 weeks later...
Posted

Pompeo ma swoje rasowe yorki i skupuje cale mioty od hodowcow!! Wiec najwidoczniej ta slicznota byla po jej rasowych psach.
A jezeli skupuje cale mioty od hodowcow to nigdy sama pewnosci niema co z tego wyrosnie,bo to tak jest kupic za 300 a sprzeda za 1000 tak to jest w posrednictwach:shake:

Posted

Rozmawiałam z pompeo na gg.Co za kobieta kłamie jak z nut.:angryy:Chce 900 za kundla[yorka z chihuahuą]widać na pierwszy rzut oka. Czy jest chihuahua:mad: umaszczenia srebrno złotego???Mówie wam wygląda jak mini yorek [są słotkie ale prawie 1000 za kundla i nie wiadomo ile przeżyją ]Ona specjalnie poi je alkoholem aby były mniejsze!!!Straszna kobieta:shake:

WWW.MUSHING.VDD.PL nowe zaprzęgowe forum:multi:

Posted

ale sie zabezpiecza ze nie sprzedala by Pani p.chorego psa a niestety jesli ta Pani sprzedaje psy bez rodowodu to istnieje ryzyko powiklan i wad szczeniat. to szok kiedy skonczy sie ten koszmar z pseudohodowcami

Posted

Ludzie nie dajmy się zwariować pisząc , że każdy pies bez rodowodu jest chorowity i napewno z licznymi wadami , bo tak nie jest i już , jednakowo choruje i ten z rodowodem i bez i kropka:angryy:

Posted

nadzieja napisał(a):
ale sie zabezpiecza ze nie sprzedala by Pani p.chorego psa a niestety jesli ta Pani sprzedaje psy bez rodowodu to istnieje ryzyko powiklan i wad szczeniat. to szok kiedy skonczy sie ten koszmar z pseudohodowcami

Nigdy sie nie skończy to wy jesteście pseudohodowcy, mam nieraz okazje wam sie dobrze przyjrzec na wystawach to jak by można było to jeden drugiego by zamordowal:snipersm: :2gunfire: :x :krach: :olympic: tak wyglądaja wasze wystawy żadnej szczerości ani serdecznej przyjażni bo my pseudohodowcy to chociaz od czasu do czasu spotykamy sie na kawie a wy byście sie zaraz wytruli.Zal mi was ,a i jeszce jedno mam duzo zdjęc pompeo i wiem jakie ma psy ,niejednemu z was by szczęka opadła z wrażenia oczywiscie pozytywnego.Nie krytykujcie więc ludzi bo to jest forum o psach a nie o ludziach.

Posted

białeyorki napisał(a):
Nigdy sie nie skończy to wy jesteście pseudohodowcy, mam nieraz okazje wam sie dobrze przyjrzec na wystawach to jak by można było to jeden drugiego by zamordowal:snipersm: :2gunfire: :x :krach: :olympic: tak wyglądaja wasze wystawy żadnej szczerości ani serdecznej przyjażni bo my pseudohodowcy to chociaz od czasu do czasu spotykamy sie na kawie a wy byście sie zaraz wytruli.Zal mi was ,a i jeszce jedno mam duzo zdjęc pompeo i wiem jakie ma psy ,niejednemu z was by szczęka opadła z wrażenia oczywiscie pozytywnego.Nie krytykujcie więc ludzi bo to jest forum o psach a nie o ludziach.

Po pierwsze to co piszesz jest NIE prawdą,bo ludzie na wystawach są do siebie PRZYJAŹNIE,ja zawarłam dzięki wystawą wiele dobrych znajomości.I my też spotykamy się czasem na kawę,aby pogadać o psach.Ty chyba nigdy nie byleś na wystawie,bo wszyscy tam są dla siebie mili i życzliwi.
To wy nie jesteście raczej tak bardzo nastawieni do siebie,bo rywalizujecie kto sprzeda więcej piesków za jaką cenę,bo pseudohodowcy zwykle zakładają hodowlę TYLKO i wyłącznie dla pieniędzy,bo jak by to robili dla dobra rasy to wszystko(cała hodowla) by wyglądało zupełnie inaczej :razz::angryy:.

Posted

Ewelin@ napisał(a):
Po pierwsze to co piszesz jest NIE prawdą,bo ludzie na wystawach są do siebie PRZYJAŹNIE,ja zawarłam dzięki wystawą wiele dobrych znajomości.I my też spotykamy się czasem na kawę,aby pogadać o psach.Ty chyba nigdy nie byleś na wystawie,bo wszyscy tam są dla siebie mili i życzliwi.
To wy nie jesteście raczej tak bardzo nastawieni do siebie,bo rywalizujecie kto sprzeda więcej piesków za jaką cenę,bo pseudohodowcy zwykle zakładają hodowlę TYLKO i wyłącznie dla pieniędzy,bo jak by to robili dla dobra rasy to wszystko(cała hodowla) by wyglądało zupełnie inaczej :razz::angryy:.

Ja też wszystko robie dla dobra rasy i widze jak hodowcy mieszają rózne psy ze soba mam taki przykład na własnej skórze, bo pierwsza w Polsce wychodowałam Biewery jak do tej pory to reszta Biewerów to pochodzące z Niemiec pieski zwłaszcza od p.Mirosa pełno ich wszędzie nie mówie o Polsce.Bo dla naszych rodaków jeszce za drogie.Ale sama sie zastanów jak będzie w przyszłośc wyglądać ta odmiana yorka skoro prawie wszystkie pochodzą od jednego żródła,czarno to widze.Co do moich Biewerów jesli nie będę miała Biewera z innej lini to poprostu moją Biewerkę Lili będę kryła jasnym yorczkiem i wtedy od czasu do czasu trfi sie Biewerek:cunao: a co do wystaw na ostatniej której byłam to była wystawa Międzynarodowa w Lodzi.Sama kiedyś też chodziłam po ringu i musze przyznać że hodowców było dużo więcej niż teraz, ponieważ duzo moich żnajomych na dzień dzisiejszy już do związku nie należy ale znają sie na psach nie gorzej od sędziów,Tak wiec nie krytykujcie ludzi którzy sie z psami wychowali od dziecka i znaja sie na nich BARDZO DOBRZE.Mimo że nie posiadają rodowodów ,nie jednemu z nich do pięt nie dorastacie.:shake: :flop:

Posted

białeyorki napisał(a):
Ja też wszystko robie dla dobra rasy i widze jak hodowcy mieszają rózne psy ze soba mam taki przykład na własnej skórze, bo pierwsza w Polsce wychodowałam Biewery jak do tej pory to reszta Biewerów to pochodzące z Niemiec pieski zwłaszcza od p.Mirosa pełno ich wszędzie nie mówie o Polsce.Bo dla naszych rodaków jeszce za drogie.Ale sama sie zastanów jak będzie w przyszłośc wyglądać ta odmiana yorka skoro prawie wszystkie pochodzą od jednego żródła,czarno to widze.Co do moich Biewerów jesli nie będę miała Biewera z innej lini to poprostu moją Biewerkę Lili będę kryła jasnym yorczkiem i wtedy od czasu do czasu trfi sie Biewerek:cunao: a co do wystaw na ostatniej której byłam to była wystawa Międzynarodowa w Lodzi.Sama kiedyś też chodziłam po ringu i musze przyznać że hodowców było dużo więcej niż teraz, ponieważ duzo moich żnajomych na dzień dzisiejszy już do związku nie należy ale znają sie na psach nie gorzej od sędziów,Tak wiec nie krytykujcie ludzi którzy sie z psami wychowali od dziecka i znaja sie na nich BARDZO DOBRZE.Mimo że nie posiadają rodowodów ,nie jednemu z nich do pięt nie dorastacie.:shake: :flop:

Nie wnikam jakim jesteś hodowcą,czy robisz coś dla dobra rasy czy nie,po prostu sam nazwałeś siebie pseudohodowcą.

A poza tym to,że ktoś wychowywał się z psem od dziecka to nie znaczy jakim jest hodowcą.

Posted

białeyorki vbmenu_register("postmenu_5617972", true);

Cytat:
Napisał nadzieja
------------------------------------------------------------------
Nigdy sie nie skończy to wy jesteście pseudohodowcy, mam nieraz okazje wam sie dobrze przyjrzec na wystawach to jak by można było to jeden drugiego by zamordowal:snipersm: :2gunfire: :-x :krach: :olympic: tak wyglądaja wasze wystawy żadnej szczerości ani serdecznej przyjażni bo my pseudohodowcy to chociaz od czasu do czasu spotykamy sie na kawie a wy byście sie zaraz wytruli.Zal mi was ,a i jeszce jedno mam duzo zdjęc pompeo i wiem jakie ma psy ,niejednemu z was by szczęka opadła z wrażenia oczywiscie pozytywnego.Nie krytykujcie więc ludzi bo to jest forum o psach a nie o ludziach.

------------------------------------------------------------------

Bialeyorki-autor tej wypowedzi chyba nie rozumie ze dzieki Kontrolowanej Hodowli psow nire powstaja nowe "eksperymentowe rasy" . Jestem dopero raczkujaca osoba w tej dziedzinie , jednak duzo czytam i to co wiem aby powstala nowa odmiana ludzie nie krzyzuja sobie ot tak ras i psow z roznych grup FCI. na jednej z aukcji przeczytalam ze ktos sprzedaje yorki "bez wad itp" matka szczeniat jest yoreczka a ojcem RATREREK!!!! co to ma byc?
Z wlasnego soswiadczenia wiem ,że sa osoby, które tylko licza na zysk- skupuj a mioty , handluja , krzyzyja prasy , a przez to wszytko cierpia niewinne zwierzeta i ich nowi wlasciciele. Spotkalo mnie wiele zlego ze strony Takiego Kogos. I wiem jedno ze Wszyscy zrzeszeni w ZK hodowcy sa mili i Maja serce.Tamten Ktos kto mnie naciagnal i skrzywdzil szczenie ktore od niego kupilam narazil mnie na WIELKA KRZYWDE. dLUGO NIE MOGLAM I NADAL MYS;E O TEJ TRAGEDII. Tamten czlowiek zupelnie nie przejal sie losem szczeniecia, nic go nie interesowalo poza "jak to okreslil bym wyslsl mu papiery choroby i zrobila sekcje zwlok bo musi wiedziec czy moze dalej rozpladzac swoja suczke" , wiec ktos koto zacytowal mnie ipowyzej sam sobie przeczy w swoich wypowedziach.dlatego przestrzegam znajomych od zakupow psow /"okazji"/ To własnie KyNOLODZY POMOGLI MI , WSPIERALI MNIE I NADAL WSPIERAJA w trodnych chwilach. Znalazla sie osoba ktora bezinteresownie pomogla mi uwierzyc w Dobro na nowo zaufac ludziom. To dzieki Wszytkim Dogomaniakom , ktorzy mnie znaja i ze mna rozmawiali Cuje sie na nowo Kims Waznym. Moj stan poprawil sie . I tutaj chialabym WAM pODZIEKOWWAC JESZCZE RAZ za to ze piszecie do mnie i za kazde slowo. Dzieki Wam Jestem...