Abrakadabra Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Rozumiem Wasze Przysłowiowe "WKURZENIE". Też mnie to denerwuje. Kiedyś pytałam i zapytam po raz kolejny. JAKI JEST SENS ISTNIENIA TEGO WĄTKU? Anastazja&Aleksander? Co konstruktywnego wynika w twojego wklejania linków? Wklejasz, i co dalej? Człowiek nadal handluje psami. Napisałaś jakąś petycję? Rozesłałaś w świat? Pomogłaś tym biedakom w jakiś konkretny sposób? Sprawdziłaś w jakch warunkach żyją?! Klepanie w klawiaturę (nawet poparte słodkimi emotiokami) na niewiele się zda. Ps. Zazdroszczę Wam nadmiaru wolnego czasu...ratowniczki yorków... Quote
Abrakadabra Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Chefrenek napisał(a):Looknijcie na inne ogłoszenia tej osoby. Same miniatury i jakieś westo-mieszańce. Looknęłam... Cokolwiek to znaczy.. , ale... Ponieważ języki obce nie są mi obce, więc zrozumiałam o co Ci chodzi. I otworzyłam link. I co dalej... cyt,: "same miniatury i jakieś westo-mieszańce" Chefrenek - nie bardzo rozumiem.. co dalej. Looknęłaś... Potem poprosiłaś innych o looknięcie. Masz zamiar coś z tym zrobić? Myślałaś o tym, żeby pomóc tym psom? Czekam na odpowiedź ... Quote
Chefrenek Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Abrakadabra']Looknęłam... Cokolwiek to znaczy.. , ale... Ponieważ języki obce nie są mi obce, więc zrozumiałam o co Ci chodzi. I otworzyłam link. I co dalej... cyt,: "same miniatury i jakieś westo-mieszańce" Chefrenek - nie bardzo rozumiem.. co dalej. Looknęłaś... Potem poprosiłaś innych o looknięcie. Masz zamiar coś z tym zrobić? Myślałaś o tym, żeby pomóc tym psom? Czekam na odpowiedź ... Cokolwiek zrobiłam nie napiszę o tym na dogo, które nie raz pokazało, że pseudohodowcy czytają co się tu dzieje i co użytkownicy planują wobec ich osoby. Wiem natomiast co Ty zrobiłaś... stąd to Twoje "święte oburzenie". http://warszawa.olx.pl/yorkshire-terrier-szczeniak-iid-4995700 Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Abrakadabra;14690520 Anastazja&Aleksander? Co konstruktywnego wynika w twojego wklejania linków? Wklejasz, i co dalej? Człowiek nadal handluje psami. Napisałaś jakąś petycję? Rozesłałaś w świat? Pomogłaś tym biedakom w jakiś konkretny sposób? Sprawdziłaś w jakch warunkach żyją?! Klepanie w klawiaturę (nawet poparte słodkimi emotiokami) na niewiele się zda. Ps. Zazdroszczę Wam nadmiaru wolnego czasu...[I napisał(a):ratowniczki yorków... petycje owszem nie jedna podpisałam (nie tylko w psich sprawach), i zadziwię cię moje psy są właśnie z takich miejsc tam gdzie się nie nadawały, skora zęby oraz odruchy zmieniły się . Moje psy są zrównoważone bez kamienia grzybicy oraz już prawie pięknym włosem. i pytasz co wynika to już ci pisze coraz więcej osób szuka po necie nie tylko na allegro, dzięki czemu ja tu się zalogowałam ? jeśli będą następni szukać, choć jedna osoba to myślisz ze nie warto . Ja szukałam teraz psa z rodowodem ale wiesz jakoś odeszłam od tej myśli może będzie inny potrzebujący bez papierka. Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Chefrenek'] [url]http://warszawa.olx.pl/yorkshire-ter...ak-iid-4995700 a co ty zrobiłaś dla psów jakichkolwiek, podpisałaś petycje poszłaś do schronu pomagać, co zrobiłaś poza tym linkiem jakiego widzą tu wszyscy. Wypytujesz nas co my zrobiliśmy wiec powiedz ty sama co zrobiłaś. A może jesteś zła bo ogłoszenie z tymi wynalazkami należy do ciebie ? oczywiście tak gdybam bo nie rozumiem twego oburzenia. TEMAT JAK NAJBARDZIEJ POWINIEN TU BYĆ !!! Quote
Abrakadabra Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander'][quote name='Chefrenek'] [url]http://warszawa.olx.pl/yorkshire-ter...ak-iid-4995700 a co ty zrobiłaś dla psów jakichkolwiek, podpisałaś petycje poszłaś do schronu pomagać, co zrobiłaś poza tym linkiem jakiego widzą tu wszyscy. Wypytujesz nas co my zrobiliśmy wiec powiedz ty sama co zrobiłaś. A może jesteś zła bo ogłoszenie z tymi wynalazkami należy do ciebie ? oczywiście tak gdybam bo nie rozumiem twego oburzenia. TEMAT JAK NAJBARDZIEJ POWINIEN TU BYĆ !!! Boshhheeeee. Rozszyfrowałaś mnie. Rozgryzłaś... Oczywiście, że nie pomagam innym psom. Mam wystarczająco dużo roboty z rozmnażaniem pseudo-yorków. Innych kundelków też. Quote
Princess_York Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Drogie obiektywne dogomaniaczki co myślicie o tym piesku http://www.allegro.pl/item1042558749_york_dorosly_piesek_z_rodowodem.html i jeśli ktoś może mnie tylko upewnić czy można sprzedawać pieska z rodowodem, lecz bez rodowodu tz. ze pieska ok sprzedaja ale bez papierków . Quote
*Agnieszka* Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']Drogie obiektywne dogomaniaczki co myślicie o tym piesku http://www.allegro.pl/item1042558749_york_dorosly_piesek_z_rodowodem.html i jeśli ktoś może mnie tylko upewnić czy można sprzedawać pieska z rodowodem, lecz bez rodowodu tz. ze pieska ok sprzedaja ale bez papierków . Hmmm...dziwne to!!!a dzwoniłaś tam???rozmawiałaś z nimi?????Może pies został znaleziony????? Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Nawet byłam i kupiłam. Poza brakiem rodowodu martwi mnie jego uzebienie, mianowicie kamien tak duzy ze dziąsła były poprzecinane oraz odsuniete od zębów. co do rodowodu to go nie było była tylko metryczka, a dla mnie kopia . te kwestie bede musiała załatwić prawnie. Quote
*Agnieszka* Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):Nawet byłam i kupiłam. Poza brakiem rodowodu martwi mnie jego uzebienie, mianowicie kamien tak duzy ze dziąsła były poprzecinane oraz odsuniete od zębów. co do rodowodu to go nie było była tylko metryczka, a dla mnie kopia . te kwestie bede musiała załatwić prawnie. Hmmmmm.......strasznie to dziwne:)gratuluje pieska tak w ogóle:)dlaczego dostałaś kopię metryki tylko?????może pies ma jakąś wadę ukrytą????tak czy siak orginalną metryczkę powinnaś dostać!!!!!!! Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 agamewa napisał(a):Hmmmmm.......strasznie to dziwne:)gratuluje pieska tak w ogóle:)dlaczego dostałaś kopię metryki tylko?????może pies ma jakąś wadę ukrytą????tak czy siak orginalną metryczkę powinnaś dostać!!!!!!! też się zdziwiłam, ale jak to pani powiedziała to za te pieniadze bez metryki, może gdy przyjedzie z zagranicy to kupi innego pieska i to on dostanie metryke po moim maklerku. a tak poważnie to w aukcji mam opis z rodowodem wiec prawo mam przy sobie jak to mowi regulamin allegro, mial tez być w 100% zdrowy a jego zeby to jeszcze poł roku i by wypadły, pierwszy raz w zyciu widzialam taki kamien co tnie skóre. Quote
*Agnieszka* Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):też się zdziwiłam, ale jak to pani powiedziała to za te pieniadze bez metryki, może gdy przyjedzie z zagranicy to kupi innego pieska i to on dostanie metryke po moim maklerku. a tak poważnie to w aukcji mam opis z rodowodem wiec prawo mam przy sobie jak to mowi regulamin allegro, mial tez być w 100% zdrowy a jego zeby to jeszcze poł roku i by wypadły, pierwszy raz w zyciu widzialam taki kamien co tnie skóre. Nie dbano o jego zęby,pozostawiony tak sobie nawarstwiał się i nawarstwiał:(czyli teraz musisz go usunąć a za tym idzie narkoza i te sprawy!!!a tak propos powinna Ci dać metrykę jedynie mogła by Ci w niej napisać nie na wystawy ,nie do hodowli i miała by zabezpieczenie(być może obawiała się że zechcesz go wystawiać itd!!!!)tu w tym przypadku to nie martwiłabym się tym,i tak nie miałaś zamiaru go wystawiać,więc dałabym sobie spokój,martwił by mnie raczej stan uzębienia,przecież te zęby mogą wypaść,że też ludzie mają hodowle a tak nie dbają o swoje zwierzaki!!!!No nic musisz iść do weta i ten kamień jak najszybciej usunąć!!!!!!!inaczej się nie da!!!!!pasty i szczotkowanie już nie pomogą!!! Quote
Chefrenek Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Najprawdopodobniej rodowód pójdzie na innego psa. Quote
*Agnieszka* Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Chefrenek napisał(a):Najprawdopodobniej rodowód pójdzie na innego psa. Ale tak można?????? a numer tatuażu????? Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Katygorycznie odmówiono mi wydania rodowodu, pies przez 3,5 roku ne był szczepiony ni odrobaczany. Jeśli bym chiala rodowod to 2500. Quote
*Agnieszka* Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):Katygorycznie odmówiono mi wydania rodowodu, pies przez 3,5 roku ne był szczepiony ni odrobaczany. Jeśli bym chiala rodowod to 2500. Nie no nie wiem co o tym myśleć,chore to wszytko dla mnie!!!!! Quote
bluerat Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ja bym to zgłosiła do Związku kynologicznego - żeby zaznaczyli sobie numer metryki i numer tatuażu, żeby byli jakoś uprzedzeni gdyby była próba oszustwa. Quote
pa-ttti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):Katygorycznie odmówiono mi wydania rodowodu, pies przez 3,5 roku ne był szczepiony ni odrobaczany. Jeśli bym chiala rodowod to 2500. mały masz wybór yorków na allegro? nawet tych z rodowodem, za rozsądną cenę? po co kupować psa jak się ma jakieś zastrzeżenia? normalnie już brak słów do takich ludzi...nie mówię tu o sprzedającym tylko o kupującym,brak słów... tyle szukania, tyle pisania, tyle wybierania, i co? kupiłaś od oszusta, jeszcze w dodatku tak zaniedbanego psa. ręce opadają. dobra. emocje opadły...teraz idź do zkwp i powiedz że kupiłaś psa z hodowli know-how i nie dostałaś metryki tylko kopię, bo kopię hodowca zachował dla siebie. dostanie "zaproszenie" do sądu koleżeńskiego i może go ze związku wywalą. Quote
tigrunia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ten piesek wygląda jak Pudel a nie jak York :roll: Yorki mają włos prosty :p Sprawdź czy pies ma w ogóle tatuaż, jeśli ma to odczytaj i sprawdź z metryką. Jeśli będzie się zgadzać od razu dzwoń do ZK i zapytaj co z tym fantem zrobić.. Że rodowodu nie dostałaś to nic dziwnego - pewnie po prostu nie miał wyrobionego ale, że oryginału metryki nie dali to bardzo dziwne :shake: Quote
Anastazja&Aleksander Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 pa-ttti napisał(a):mały masz wybór yorków na allegro? nawet tych z rodowodem, za rozsądną cenę? po co kupować psa jak się ma jakieś zastrzeżenia? normalnie już brak słów do takich ludzi...nie mówię tu o sprzedającym tylko o kupującym,brak słów... tyle szukania, tyle pisania, tyle wybierania, i co? kupiłaś od oszusta, jeszcze w dodatku tak zaniedbanego psa. ręce opadają. dobra. emocje opadły...teraz idź do zkwp i powiedz że kupiłaś psa z hodowli know-how i nie dostałaś metryki tylko kopię, bo kopię hodowca zachował dla siebie. dostanie "zaproszenie" do sądu koleżeńskiego i może go ze związku wywalą. najwyrażniej mały miałam wybór, jestem u brata na wczasach znalazłam ogłoszenie i kupiłam a ze bylo malo czasu i spieszylismy sie wzielam co mi dano a w zeby nie patrzyłam. myslisz ze psy zaniedbane sa be... ze im sie nic nie nalezy. masz zal ze nie kupilam nowego ladnego, nie intetesuja mnie szczeniaczki, wszystkie moje psy sa z 2-3 reki tu mnie irytuje ze w aukcji opis ze zdrowy zadbany nic pozatym. Quote
Chefrenek Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 agamewa napisał(a):Ale tak można?????? a numer tatuażu????? Oczywiście, tatuaż też można podrobić. Quote
pa-ttti Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):najwyrażniej mały miałam wybór, jestem u brata na wczasach znalazłam ogłoszenie i kupiłam a ze bylo malo czasu i spieszylismy sie wzielam co mi dano a w zeby nie patrzyłam. ...no cóż, pozostaje mi "pogratulować" odpowiedzialnej decyzji zakupu psa... myslisz ze psy zaniedbane sa be... ze im sie nic nie nalezy. masz zal ze nie kupilam nowego ladnego, nie intetesuja mnie szczeniaczki, wszystkie moje psy sa z 2-3 reki tu mnie irytuje ze w aukcji opis ze zdrowy zadbany nic pozatym. nie o to mi chodzi że są be, i wcale nie mówię że koniecznie trzeba kupować szczeniaki, wrecz przeciwnie-hodowcy czasem sprzedają starsze psy, lub kilkumiesięczne, i jeśli ktoś szuka psa np na wystawy to warto takiego kupić bo już widać "co z niego wyrosło". nie rozumiem tylko tego że tyle czasu wybierałaś, szukałaś itp, a tu nagle kupujesz pierwszego lepszego(oczywiście tu też zaraz napiszesz że wcale nie, bo to nie jest pierwszy lepszy itp. mam swoje zdanie). Mogłaś podjąć odpowiedzialną decyzję, a nie podjęłaś. pies to odpowiedzialność na lata, kupując psa powinno się mieć 100%pewności co do jego przede wszystkim zdrowia. Quote
*kleo* Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):najwyrażniej mały miałam wybór, jestem u brata na wczasach znalazłam ogłoszenie i kupiłam a ze bylo malo czasu i spieszylismy sie wzielam co mi dano a w zeby nie patrzyłam. To mnie powaliło... Nie był pierwszy lepszy, ale się spieszyłam i wzięłam co dali... Może ja jestem jakaś dziwna, ale jak dla mnie NIGDY nie powinno się kupować psa 'na szybko'. Quote
agasc Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):Katygorycznie odmówiono mi wydania rodowodu, pies przez 3,5 roku ne był szczepiony ni odrobaczany. Jeśli bym chiala rodowod to 2500. Pomijając etykę i moralność-zgodnie z prawem aukcja dotyczyła psa z rodowodem i z tym dokumentem powinnaś psa nabyć.Masz pełne prawo wystąpić na drogę sądową z jednoczesnym zgłoszeniem popełnienia oszustwa (pamiętaj jednak,że decydując się na zakup psa z ksero metryki niejako przystałaś na te warunki). Po za tym masz pełne prawo wystąpić do ZK o wydanie duplikatu metryki.Powinnaś okazać umowę potwierdzającą,że pies jest Twoją własnością , jest legalnie nabyty od poprzedniego właściciela który odmówił wydania oryginału dokumentu. Quote
Recommended Posts