paulina200 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Dziękuję wszystkim za pomoc. Kupiła już suczkę 1,5 roczną,ponieważ ona chciała dorosłą, za 1800zł Pozdrawiam serdecznie. Quote
Rosamunda Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 http://www.allegro.pl/item975086435_sprzedam_york_pies_dlugowlosy_piekny_wiek_5l.html :angryy: Czy potrzebujecie do tego komentarza? Quote
Princess_York Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Poprostu jakiś dzieciak się bawi w internecie .. Naprawdę nie mają co robić . wrr .. Quote
Connected Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 yyy ? pisze tak że zrozumieć nie można . trzeba by zadzwonić , ciekawe co by z tego wyszło.. Quote
Princess_York Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 pewnie by się rozłączył i tyle xD . Ortografia w tym ogłoszeniu rządzi ! . A tu mam "hodowle" nie rozumiem jej ,ale raczej pseudo ... www.e-yorki.pl szczeniaki za 600zł . Tata z rodowodem ?! a przy mamie nic. W PRAWDZIWEJ hodowli nie pisze się że ojciec jest z rodo bo to jasne jest .. Quote
...::Basia::... Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='Rosamunda']http://www.allegro.pl/item975086435_sprzedam_york_pies_dlugowlosy_piekny_wiek_5l.html :angryy: Czy potrzebujecie do tego komentarza? wtf??????????? Quote
Anastazja&Aleksander Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 a co wy na to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=973532626 ladny opis: Kupno psa z rodowodem nie zobowiązuje do uczestnictwa w wystawach , RODOWÓD daje GWARANCJE że ze szczeniaczka wyrośnie piękna Yoreczka a nie 5 kg Kundelek . Naiwnych nie sieją sami się rodzą * http://www.allegro.pl/item977830426_york_suka_dorosla_yorki_yorkshire_terrier.html i opis doskonała budowa do rozrodu, waga 4,7kg, zdrowa, spokojny charakter. Quote
pa-ttti Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 [quote name='Anastazja&Aleksander']a co wy na to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=973532626 ladny opis: Kupno psa z rodowodem nie zobowiązuje do uczestnictwa w wystawach , [COLOR=#000000][COLOR=#1673FF] RODOWÓD daje GWARANCJE że ze szczeniaczka wyrośnie piękna Yoreczka a nie 5 kg Kundelek . Naiwnych nie sieją sami się rodzą * a myślałam że hodowca wie co to jest rodowód.... Quote
Anastazja&Aleksander Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 (numer 988894624)(numer 981760060) ceny mnie powalaja. Quote
pa-ttti Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):(numer 988894624)(numer 981760060) ceny mnie powalaja. tyle że te sunie wyglądają jak yorki i są bardzo ładne. jak dla mnie cena za psa bez rodowodu za wysoka, z drugiej strony nie popadajmy w skrajności- bez rodowodu też można znaleźć ładnego psiaka jak widać. ja osobiście jestem zdania że lepiej żeby były yorki bez rodowodu-takie jak te i za taką cenę-niż yorki bez rodowodu co nawet do yorka są niepodobne za 400zł. mniejsze zło:) Quote
*kleo* Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Ciekawe jaki to unikatowy kolor ma ta druga, z tego co da radę zauważyć chyba jest cała złota. Quote
Yorkomanka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 tak kleo jest cała złota może to do końca nie jest yorczek ale bardzo mi się podoba Quote
Anastazja&Aleksander Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 pa-ttti napisał(a):tyle że te sunie wyglądają jak yorki i są bardzo ładne. jak dla mnie cena za psa bez rodowodu za wysoka, z drugiej strony nie popadajmy w skrajności- bez rodowodu też można znaleźć ładnego psiaka jak widać. ja osobiście jestem zdania że lepiej żeby były yorki bez rodowodu-takie jak te i za taką cenę-niż yorki bez rodowodu co nawet do yorka są niepodobne za 400zł. mniejsze zło:) aby były ładne yorki ceny ładnych musiałyby spaść, bo puki są tak wysokie ceny i szal na rasę ciągle będą wypadki przy pracy i masówka. moje psy wzięłam jako starsze, gdy już widziałam jak one wyglądają, nie sa to cuda ale wiem co mam. rodowód nie miał dla mnie znaczenia a jak widzę nawet on nic nie zapewnia. Quote
pa-ttti Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Anastazja&Aleksander napisał(a):aby były ładne yorki ceny ładnych musiałyby spaść, bo puki są tak wysokie ceny i szal na rasę ciągle będą wypadki przy pracy i masówka. moje psy wzięłam jako starsze, gdy już widziałam jak one wyglądają, nie sa to cuda ale wiem co mam. rodowód nie miał dla mnie znaczenia a jak widzę nawet on nic nie zapewnia. nie zgadzam się. ludzie którzy kupują yorki do rozmnażania i dla zysku wyłącznie sprzedają czasem za śmieszne ceny bo niekoniecznie mają psy ładne. natomiast jeśli ktoś ma nawet bez rodowodu psa ale ładnego, włożył dużo wysiłku w jego wychowanie, i zna wartośc tego psa-ktora wynika z opieki, dobrej karmy, kosmetyków itp- to nie sprzeda psa za 400zł bo duuużo musiałby do tego dołożyć ze swojej kieszeni. nie popieram oczywiście takiego podejścia i rozmnażania bezpapierowych psów- hodowla czemuś ma służyć a nie tylko powiększeniu portfela. jak już się za coś brać to od początku, poważnie, i odpowiedzialnie przede wszystkim a nie masowo produkować psy i sprzedawać hurtowo, oby szybciej i oby zarobić. Quote
Princess_York Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4095803_miniaturka_york_piesek_koszalin_dowoz.html Pierwsze zdanie ... Quote
Gucci13 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 http://allegro.pl/item977848765_yorki_hodowla_mala_miss.html też podejrzane ogłoszenie Quote
brazowa1 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 właśnie szukam domu dla pseudoyorka,brzydkiego,szczerze powiedziawszy to jest yorkokundlem,a cała nadzieja w tym,że jest mały i może uniknie śmierci,dzieki swojej wadze-nawet wet miał opory,żeby zabic dwukilowego psa. Quote
paulina200 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Hej, czy możecie mi podac adresy hodowli Yoreczków. Mieszkam w ok. Łodzi. Chcę kupic suczkę, ale nie szczeniaczka. Proszę o pomoc. Quote
pa-ttti Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 brazowa1 napisał(a):właśnie szukam domu dla pseudoyorka,brzydkiego,szczerze powiedziawszy to jest yorkokundlem,a cała nadzieja w tym,że jest mały i może uniknie śmierci,dzieki swojej wadze-nawet wet miał opory,żeby zabic dwukilowego psa. 26w kłębie i 2kilo wagi??? coś się nie zgadza-ten pies musiałby być szkieletorem. albo waży z 6kg, albo ma z 18cm w kłębie. zdecyduj się. ostatnio widziałam ogłoszenie o szukaniu domu dla suni ze schroniska, niby o wadze 1,5kg, ale na zdjęciu na rękach czloieka wyglądała na jakieś 8kg. ja rozumiem że szukacie domu dla bezdomnych psów, ok, ale nie oszukujcie przy tym ludzi... Quote
Gucci13 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 paulina200 to ma być suczka wystawowa czy nie? i od jakiego wieku? Quote
pa-ttti Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 996636039 i 996637103 Stereotypowy "polaczek"- oby tylko ciągnąć kasę skąd się da....pies do sprzedania(który nawet nie wygląda jak york), ale dopóki nie sprzedam to jeszcze nim pokryję kilka suk i sobie zarobię...to jest okrutne. spójrzcie na tego psiaka jak się płaszczy na dywanie, jaki jest nieszczęśliwy....napisałam do tego faceta maila "czemu piesek taki smutny na tych zdjęciach", to mi napisał "bo się nie uśmiecha. a czemu pani buty takie smutne??" (miałam na swojej aukcji buty wystawione) ŻAL..... zobaczcie ile psów ten facet wystawia na innych aukcjach. trzeba by było sprawdzić warunki w jakich żyją i ewentualnie podać go do toz-u. nie mam nerwów do takich ludzi Quote
paulina200 Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 pa-ttti napisał(a):996636039 i 996637103 Stereotypowy "polaczek"- oby tylko ciągnąć kasę skąd się da....pies do sprzedania(który nawet nie wygląda jak york), ale dopóki nie sprzedam to jeszcze nim pokryję kilka suk i sobie zarobię...to jest okrutne. spójrzcie na tego psiaka jak się płaszczy na dywanie, jaki jest nieszczęśliwy....napisałam do tego faceta maila "czemu piesek taki smutny na tych zdjęciach", to mi napisał "bo się nie uśmiecha. a czemu pani buty takie smutne??" (miałam na swojej aukcji buty wystawione) ŻAL..... zobaczcie ile psów ten facet wystawia na innych aukcjach. trzeba by było sprawdzić warunki w jakich żyją i ewentualnie podać go do toz-u. nie mam nerwów do takich ludzi Boże biedne te psy. One wyglądają strasznie, szczególnie ten shih-tzu. A podczas pokrycia on zdjęcia robi biednym wystraszonym pieskom. Co za okropny człowiek. Traktuje zwierzęta tylko jak maszynki do zarabiania kasy! I jak go ukarac. Quote
paulina200 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 A czym się różni Yorkshire Terrier od Australian Silky Terrier ?? Bo jeśli chodzi o ogłoszenia np. na allegro to bardzo podobają mi się te jaśniutkie Yoreczki, takie srebrne . I teraz zamierzam kupic drugiego Yoreczka i zastanawiam się właśnie nad takim. Quote
paulina200 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Czy ktoś może wie, może ma namiary na kogoś kto chce sprzedac dorosłą suczkę? Proszę o pomoc. Quote
Recommended Posts