Nati28 Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 *kleo* napisał(a):Nie ma. Yorki są stalowo złote, przeczytaj wzorzec rasy. No i piesek nie jest rodowodowy, to po prostu sympatyczny kundelek :) Fajny kundelek ale za jaka cene :evil_lol: Quote
*kleo* Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Nati28 napisał(a):Fajny kundelek ale za jaka cene :evil_lol: I to właśnie mnie najbardziej rozwaliło :evil_lol: ale i tak pewnie prędzej czy później znajdzie się naiwny który to łyknie i piesek zostanie jak to napisali w ogłoszeniu "reproduktorem" Quote
pa-ttti Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 *kleo* napisał(a):I to właśnie mnie najbardziej rozwaliło :evil_lol: ale i tak pewnie prędzej czy później znajdzie się naiwny który to łyknie i piesek zostanie jak to napisali w ogłoszeniu "reproduktorem" ale śliczny ten psiaczek:) bądź co bądź, jak ktoś szuka wyjątkowego psiaka to ten jest świetny:) Quote
michal_sm Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 paulina200 napisał(a):Jest coś takiego jak złoty york? I jeszcze jaka cena. 920522743 Według mnie to u niego stalowa barwa jest mocno rozjaśniona ,ma słaby pigment co daje efekt psa złotego.Swoją drogą jest śliczny ale cena też księżycowa. Quote
paulina200 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ale jest naprawdę śliczny ten piesek. Jakby był tańszy to ktoś kupił by go od razu napewno. Quote
Natalia&Lola Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 *kleo* napisał(a):Nie ma. Yorki są stalowo złote, przeczytaj wzorzec rasy. No i piesek nie jest rodowodowy, to po prostu sympatyczny kundelek :) Dziewczyny Wy się nie znacie:evil_lol: Mnie wczoraj zaczepila na spacerze kobieta która miala wielkiego rudego psa i powiedziala, że jej pies to prawdziwy york a moje to jakieś kundelki:placz::diabloti: haha I tu jeszcze jedna oferta zachęcająca do kupna, bo suczka będzie miala zaraz cieczkę... numer 928757147 Quote
*kleo* Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Natalia&Lola napisał(a):I tu jeszcze jedna oferta zachęcająca do kupna, bo suczka będzie miala zaraz cieczkę... numer 928757147 Takie ogłoszenia najbardziej mnie bolą - takie i oferty sprzedaży całych miotów... Quote
paulina200 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Napisała do mnie dziewczyna, że zastanawia się nad kupnem Yorka, ale ma pytanie, ponieważ zależy jej na małym piesku a znalazła jakąś dobrą ofertę suczki 6 miesięcznej, która waży 1,80kg i mierzy 24 cm w kłębie i nie wie jaki duży mniej więcej będzie piesek jak dorośnie. Co mam jej napisac? Chyba nie da się tego przewidziec prawda? I nie zapyatałam jej czy chodzi w ogóle o psa z rodowodem, bo z tego co napisała wnioskuję, że napewno bez niestety. Quote
Natalia&Lola Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 paulina200 napisał(a):Napisała do mnie dziewczyna, że zastanawia się nad kupnem Yorka, ale ma pytanie, ponieważ zależy jej na małym piesku a znalazła jakąś dobrą ofertę suczki 6 miesięcznej, która waży 1,80kg i mierzy 24 cm w kłębie i nie wie jaki duży mniej więcej będzie piesek jak dorośnie. Co mam jej napisac? Chyba nie da się tego przewidziec prawda? I nie zapyatałam jej czy chodzi w ogóle o psa z rodowodem, bo z tego co napisała wnioskuję, że napewno bez niestety. Z tego co ja się orientuję to suczki rosną jakoś do 1 cieczki, potem "mężnieją". Suczka już raczej dużo nie urośnie. Quote
*kleo* Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 paulina200 napisał(a):Napisała do mnie dziewczyna, że zastanawia się nad kupnem Yorka, ale ma pytanie, ponieważ zależy jej na małym piesku a znalazła jakąś dobrą ofertę suczki 6 miesięcznej, która waży 1,80kg i mierzy 24 cm w kłębie i nie wie jaki duży mniej więcej będzie piesek jak dorośnie. Co mam jej napisac? Chyba nie da się tego przewidziec prawda? I nie zapyatałam jej czy chodzi w ogóle o psa z rodowodem, bo z tego co napisała wnioskuję, że napewno bez niestety. Ja bym nie była pewna, moja suka długo była malutka, w pewnym momencie nawet bałam się, że nie dobije do tych 2,5 kg, a ona urosła jeszcze po skończeniu roku. Niech ta osoba zobaczy rodziców, będzie miała jakieś odniesienie, chociaż to też nie zawsze gwarancja. I niech potem nie płacze jak kupi bez rodo i jakiś potworek jej wyrośnie. Quote
paulina200 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Ta dziewczyna nie kupiła tego pieska, bo już został sprzedany. A był bez rodowodu niestety. Quote
michal_sm Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Na ale gratka wystarczy wpisać słowo uwaga lub oszustka.Niejaka [dane usunięte przez moda] z Jelcz-Laskowice sprzedaje chore ,a także stare zwierzeta ponoć usunięta ze ZK .Zwierzęta podobno mają złe warunki czy ktoś z okolic Wrocławia mógłby to sprawdzić Sprzedaje też Yorki. Quote
paulina200 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Moja siostra chce kupic Yorka, ale chce żeby on już był dorosły tzn. nie malutki szczeniaczek, bo zależy jej żeby umiał załatwiac się na dworku. Oczywiście z rodowodem i najlepiej suczkę, ale za rozsądną cenę. Czy możecie pomóc w znalezieniu takiej? Byłabym bardzo wdzięczna. Quote
pa-ttti Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 i jeszcze super wystawową, bez wad, najlepiej żeby już była championem. i oczywiście-za rozsądną cenę:) a tak poważnie- poszukaj na ogłoszeniach, podzwoń do hodowli, czasami sprzedają mniej więcej 8 miesięczne PET-y bo np zgryz źle poszedł. wtedy cena jest oczywiście niższa za takiego psa. Quote
paulina200 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Nie nie musi byc żadnym championem itd... Ma byc tylko z rodowodem :) Siostra dzwoniła pytała, ja dzwoniłam też do tej pani od której ja mam suczkę i nikt narazie nie ma nic do zaoferowania. Jedna pani chce 3500zł. No ale to zdecydowanie za dużo. :-( Quote
pa-ttti Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 jeśli chcesz kupić tanio to podzwoń do mniej znanych hodowli...znane hodowle nawet pet-y sprzedają dosyć drogo, bo mają już wyrobioną renomę. myślę że taką 8 miesięczną suńkę z np. złym zgryzem albo inną wadą, rodowodową, można kupić za 1500zł-jak się dobrze poszuka oczywiście:) Quote
paulina200 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Dobrze, podzwonie i popytam. Byłoby super jakby się za 1500zł trafiła. Piesek też mógłby byc ewentualnie tylko, że ja mam suczkę a nie chciałbyśmy szczeniaczków :) Quote
shanon Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 pieska zawsze można wykastrować lub wysterylizować suczkę :) Ja mam w tej chwili maluchy i jeden choć bardzo ładny ma niepewny zgryz, jeśli się w ciągu 2 tygodni nie poprawi (bo szczęki jeszcze rosną) to sprzedam jako peta właśnie w cenie 1500zł, choć szkoda mi go będzie, bo najbardziej mi się podoba, ale cóż, na wystawę musiałby mieć dobre zęby :( Quote
Gucci13 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 a do jakiej ceny ma być suczka i z jakiego rejonu? Quote
paulina200 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Jeszcze dodam, że z Łodzi też, ponieważ jeżdżę tam na uczelnię. Quote
ladyyork Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 yorkshire terrier york yorki piesek z rodowodem (numer 962993057) szczeniak z rodowodem za 800zł Quote
pa-ttti Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 ladyyork napisał(a):yorkshire terrier york yorki piesek z rodowodem (numer 962993057) szczeniak z rodowodem za 800zł w takim ogłoszeniu powinno być moim zdaniem zawarte czy coś jest z pieskiem nie halo. bo 800zł to naprawdę mało jak na psa z rodowodem. czy nie ma jądra? czy jest np za duży?(tak mi to wygląda na tej aukcji), czy np ma długaśny pyszczek, albo poprostu jest brzydkim niewzorcowym yorkiem? osoba która wystawiła tą aukcję ma często psiaki na sprzedaż więc napewno nie chodzi o to że zależy im na szybkiej sprzedaży, bo niby czemu-jak się ma psy to ma się też dla nich czas. oczywiście lepiej kupić tego pieska za 800zł- może będzie miał jakąś wadę, ale napewno będzie yorkiem. a wydawanie często nawet więcej na psa bez rodowodu to jak kupowanie kota w worku. Quote
...::Basia::... Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [FONT=verdana]Z rodowodem suczka York yorki BCM (numer 973532626) [/FONT] [FONT=verdana]za 900zł z wada zgryzu[/FONT] Quote
Recommended Posts