Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Connected napisał(a):
Boże ! ten pies jest z rodowodem ! za takiego w hodowli zapłaciła bym 1000 ! to dopiero zdzierstwo ! i co mi po tym że rodzice są championami, mi na tym nie zależy ! chce psa który ma 2 miesiące, ten jest już jak na mój gust duży. w schronisku... a teraz mam jeździć po całej polsce i zaglądać do wszystkich schronisk bo może będą mieć yorka ?!

Spokojnie! Po co te nerwy?:p
No i dobrze jest z rodowodem i jest git. A kto Ci coś mówi o championach? Ja chce psa po championach ponieważ chce psa na wystawy ty chcesz psa na kolanka to ok. :razz:
Może odrazu weź sobie szczeniaka tygodniowego? :shake:Bo masz troszke za duze wymagania... ma byc zdrowy, ma byc tani, ma być blisko, ma być piekny, ma być nauczony czystości ale musi być malutki, ma byc już.:roll:
No przepraszam bardzo ale na Warszawskim paluchu pełno jest psów i wystarczy troche poczekać i poszukać a coś w typie yorka sie trafi (o ile teraz nie ma bo aktualnie na palucha nie jeżdże). Kiedyś nawet był tak piekny owczarek szczeniaczek to i york sie trafi a szczegulnie teraz kiedy ludzie psy zostawiają bo na ferie wyjeżdżają

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ej no nie kłóćmy się .. Connected chce szczenię z rodowodem i taniego. Znalazła takiego 4 miesięcznego i jest dobrze . Skończmy tę rozmowę (jeśli da się tak nazwać) i nie denerwujmy się ;)

Posted

ja się nie denerwuje, po prostu co by wam nie powiedzieć to jest źle.. ;( .
kupuję więc mam wymagania. i wcale nie ma mowy o psie tygodniowym .. nie chce psa w typie rasy . wybieram bez rodowodu - źle, wybieram z rod tylko że z wadą zgryzu- też źle..

Posted

Connected napisał(a):
ja się nie denerwuje, po prostu co by wam nie powiedzieć to jest źle.. ;( .
kupuję więc mam wymagania. i wcale nie ma mowy o psie tygodniowym .. nie chce psa w typie rasy . wybieram bez rodowodu - źle, wybieram z rod tylko że z wadą zgryzu- też źle..

A czy ja mówie-pisze ze z wada zgryzu to źle? To nic złego ważne abys go kochała. Tylko skoro nie chcesz psa w typie rasy to ja nie wiem czemu myślisz nad psem bez metryki...

Posted

Myślałam nad psem bez rodowodu bo na takiego rodzice się zgodzili . No właśnie ważne żebym go kochała, czy jest z metryczką czy bez.. przeglądałam forum jeszcze raz i widziałam że dużo osób ma yorka bez rodowodu, który wygląda jak prawdziwy york .Ale wiem że można to porównać do loterii... Dlatego myślę że zdecyduję się na tą ofertę.

Posted

4 miesięczny szczeniak nie jest dużo za stary. Rzadko która hodowla yorków wyda ci psa w wieku 8 tygodni. Zwykle to jest ok 11 tygodni.
Najlepiej umów się na obejrzenie malucha. I myślę, że z podejmowaniem decyzji musisz się spieszyć, bo chętnych na taką ofertę może być dużo.

Posted

Słuchajcie, dowiedziałam się ze piesek nie ma szczepienia na wściekliznę. Czy to nie dziwne ? Nie wiem może jestem przewrażliwiona, ale chciałabym wiedzieć że wszystko jest dobrze.

Posted

Connected napisał(a):
Tak , wiem właśnie, ale teraz tata mówi że za wadą zgryzu mogą ciągnąć się inne choroby.. i każe mi się dokładnie wywiedzieć o tej wadzie zgryzu.... : (

Moga ale nie muszą:p
A tak z ciekawosci to rozmawiałaś z tym hodowcą tak? Bo chyba nie ma w ogłoszeniu napisane ze pies jest z wada zgryzu (chyba że źle widze wkońcu mam wade -2,5):roll:
Wpisz w google wada zgryzu i wiesz wszystko:cool3:

Posted

Wada zgryzu nie jest powiązana z innymi chorobami. U piesków malutkich ras jest to często spotykana wada.
Wiesz co jeszcze ważne? Spytaj hodowcę, czy będziesz mogła utrzymywać z nim kontakt i radzić się go o różne rzeczy. Od osoby, która odcina się od swoich szczeniaków, ja bym psa nie brała.

Posted

A pamiętasz w jakim dziale to było ? ;>

Tak, rozmawiałam. Wydaje mi się że wada zgryzu jest sugerowana w tekście:'piesek tylko na kolanka'. Muszę zadzwonić jeszcze raz i zapytać o szczegóły, bo jak rano dzwoniłam to babce bateria siadała i to była dośc krótka rozmowa.. A co sądzicie o tym szczepieniu ? nie powinien już mieć go ? ; >

Posted

Szczepienie na wściekliznę nie jest tak istotne i niekoniecznie trzeba się z nim spieszyć. Są i tacy, którzy przed ukończeniem 6 miesiąca na wściekliznę szczeniaka nie zaszczepią.
Lepiej się spytaj czy ma trzykrotne szczepienie na choroby zakaźne.
Jeśli ma 4 miesiące, to ma około 16-17 tygodni, więc powinien mieć już wszystkie te szczepienia.

Posted

Jeden z programów szczepień ma taki harmonogram: 1 szczepienie - 6 tygodni, drugie 10 tg., trzecie 14 tyg. I dopiero 2-3 tygodnie od tego ostatniego szczepienia można myśleć o zaszczepieniu na wściekliznę.

Posted

[quote name='Connected']A pamiętasz w jakim dziale to było ? ;>

Tak, rozmawiałam. Wydaje mi się że wada zgryzu jest sugerowana w tekście:'piesek tylko na kolanka'. Muszę zadzwonić jeszcze raz i zapytać o szczegóły, bo jak rano dzwoniłam to babce bateria siadała i to była dośc krótka rozmowa.. A co sądzicie o tym szczepieniu ? nie powinien już mieć go ? ; >

http://www.dogomania.pl/threads/144438-wypadanie-zAE-bkA-w :)
Piesek na kolanka moze być z różnych powodów nie tylko wady zgryzu:)

Posted

Connected napisał(a):
No tak, ale właścicielka wspominała coś że umieściła tam wiadomość że piesek ma wadę zgryzu . A sama również tam takiej informacji nie znalazłam
dzięki za ten temat ; )

No jak na moje oko to nic tam nie ma o wadzie zgryzu dosłownie (chyba ze zły link wkleiłaś)

Posted

Hehe, co mam powiedzieć ? ; >Piesek ma 4 miesiące, wadę zgryzu którą podobno troche widać. Nie wiem czy go wezmę. muszę się poważnie zastanowić. W dodatku Pani chcę zaliczkę, a ja nie bardzo mam jak wpłacić ...
Tak, mam zdjęcia. Jeśli chcesz to podaj email to Ci prześlę . ;]