...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Connected napisał(a):Boże ! ten pies jest z rodowodem ! za takiego w hodowli zapłaciła bym 1000 ! to dopiero zdzierstwo ! i co mi po tym że rodzice są championami, mi na tym nie zależy ! chce psa który ma 2 miesiące, ten jest już jak na mój gust duży. w schronisku... a teraz mam jeździć po całej polsce i zaglądać do wszystkich schronisk bo może będą mieć yorka ?! Spokojnie! Po co te nerwy?:p No i dobrze jest z rodowodem i jest git. A kto Ci coś mówi o championach? Ja chce psa po championach ponieważ chce psa na wystawy ty chcesz psa na kolanka to ok. :razz: Może odrazu weź sobie szczeniaka tygodniowego? :shake:Bo masz troszke za duze wymagania... ma byc zdrowy, ma byc tani, ma być blisko, ma być piekny, ma być nauczony czystości ale musi być malutki, ma byc już.:roll: No przepraszam bardzo ale na Warszawskim paluchu pełno jest psów i wystarczy troche poczekać i poszukać a coś w typie yorka sie trafi (o ile teraz nie ma bo aktualnie na palucha nie jeżdże). Kiedyś nawet był tak piekny owczarek szczeniaczek to i york sie trafi a szczegulnie teraz kiedy ludzie psy zostawiają bo na ferie wyjeżdżają Quote
Axela_ Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ej no nie kłóćmy się .. Connected chce szczenię z rodowodem i taniego. Znalazła takiego 4 miesięcznego i jest dobrze . Skończmy tę rozmowę (jeśli da się tak nazwać) i nie denerwujmy się ;) Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ja się nie denerwuje, po prostu co by wam nie powiedzieć to jest źle.. ;( . kupuję więc mam wymagania. i wcale nie ma mowy o psie tygodniowym .. nie chce psa w typie rasy . wybieram bez rodowodu - źle, wybieram z rod tylko że z wadą zgryzu- też źle.. Quote
...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Connected napisał(a):ja się nie denerwuje, po prostu co by wam nie powiedzieć to jest źle.. ;( . kupuję więc mam wymagania. i wcale nie ma mowy o psie tygodniowym .. nie chce psa w typie rasy . wybieram bez rodowodu - źle, wybieram z rod tylko że z wadą zgryzu- też źle.. A czy ja mówie-pisze ze z wada zgryzu to źle? To nic złego ważne abys go kochała. Tylko skoro nie chcesz psa w typie rasy to ja nie wiem czemu myślisz nad psem bez metryki... Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Myślałam nad psem bez rodowodu bo na takiego rodzice się zgodzili . No właśnie ważne żebym go kochała, czy jest z metryczką czy bez.. przeglądałam forum jeszcze raz i widziałam że dużo osób ma yorka bez rodowodu, który wygląda jak prawdziwy york .Ale wiem że można to porównać do loterii... Dlatego myślę że zdecyduję się na tą ofertę. Quote
Kaladan Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 4 miesięczny szczeniak nie jest dużo za stary. Rzadko która hodowla yorków wyda ci psa w wieku 8 tygodni. Zwykle to jest ok 11 tygodni. Najlepiej umów się na obejrzenie malucha. I myślę, że z podejmowaniem decyzji musisz się spieszyć, bo chętnych na taką ofertę może być dużo. Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Tak , wiem właśnie, ale teraz tata mówi że za wadą zgryzu mogą ciągnąć się inne choroby.. i każe mi się dokładnie wywiedzieć o tej wadzie zgryzu.... : ( Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Słuchajcie, dowiedziałam się ze piesek nie ma szczepienia na wściekliznę. Czy to nie dziwne ? Nie wiem może jestem przewrażliwiona, ale chciałabym wiedzieć że wszystko jest dobrze. Quote
...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Connected napisał(a):Tak , wiem właśnie, ale teraz tata mówi że za wadą zgryzu mogą ciągnąć się inne choroby.. i każe mi się dokładnie wywiedzieć o tej wadzie zgryzu.... : ( Moga ale nie muszą:p A tak z ciekawosci to rozmawiałaś z tym hodowcą tak? Bo chyba nie ma w ogłoszeniu napisane ze pies jest z wada zgryzu (chyba że źle widze wkońcu mam wade -2,5):roll: Wpisz w google wada zgryzu i wiesz wszystko:cool3: Quote
Kaladan Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Wada zgryzu nie jest powiązana z innymi chorobami. U piesków malutkich ras jest to często spotykana wada. Wiesz co jeszcze ważne? Spytaj hodowcę, czy będziesz mogła utrzymywać z nim kontakt i radzić się go o różne rzeczy. Od osoby, która odcina się od swoich szczeniaków, ja bym psa nie brała. Quote
...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A i jeszcze coś: Ja już wcześnien otwierałam watek o wadzie zgryzu bo miałam wątpliwości to poszukajbo sporo tam było informacji:) Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A pamiętasz w jakim dziale to było ? ;> Tak, rozmawiałam. Wydaje mi się że wada zgryzu jest sugerowana w tekście:'piesek tylko na kolanka'. Muszę zadzwonić jeszcze raz i zapytać o szczegóły, bo jak rano dzwoniłam to babce bateria siadała i to była dośc krótka rozmowa.. A co sądzicie o tym szczepieniu ? nie powinien już mieć go ? ; > Quote
Kaladan Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Szczepienie na wściekliznę nie jest tak istotne i niekoniecznie trzeba się z nim spieszyć. Są i tacy, którzy przed ukończeniem 6 miesiąca na wściekliznę szczeniaka nie zaszczepią. Lepiej się spytaj czy ma trzykrotne szczepienie na choroby zakaźne. Jeśli ma 4 miesiące, to ma około 16-17 tygodni, więc powinien mieć już wszystkie te szczepienia. Quote
Kaladan Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Jeden z programów szczepień ma taki harmonogram: 1 szczepienie - 6 tygodni, drugie 10 tg., trzecie 14 tyg. I dopiero 2-3 tygodnie od tego ostatniego szczepienia można myśleć o zaszczepieniu na wściekliznę. Quote
...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 [quote name='Connected']A pamiętasz w jakim dziale to było ? ;> Tak, rozmawiałam. Wydaje mi się że wada zgryzu jest sugerowana w tekście:'piesek tylko na kolanka'. Muszę zadzwonić jeszcze raz i zapytać o szczegóły, bo jak rano dzwoniłam to babce bateria siadała i to była dośc krótka rozmowa.. A co sądzicie o tym szczepieniu ? nie powinien już mieć go ? ; > http://www.dogomania.pl/threads/144438-wypadanie-zAE-bkA-w :) Piesek na kolanka moze być z różnych powodów nie tylko wady zgryzu:) Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No tak, ale właścicielka wspominała coś że umieściła tam wiadomość że piesek ma wadę zgryzu . A sama również tam takiej informacji nie znalazłam dzięki za ten temat ; ) Quote
...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Connected napisał(a):No tak, ale właścicielka wspominała coś że umieściła tam wiadomość że piesek ma wadę zgryzu . A sama również tam takiej informacji nie znalazłam dzięki za ten temat ; ) No jak na moje oko to nic tam nie ma o wadzie zgryzu dosłownie (chyba ze zły link wkleiłaś) Quote
Connected Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 nie, to był dobry link. i rzeczywiście nie ma tam nic na ten temat. Quote
...::Basia::... Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A kiedy bedziesz ponownie dzwonic do tej/tego pani/pana? Quote
Kaladan Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No to opowiedz coś więcej :) Masz może fotki małego? Quote
Connected Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Hehe, co mam powiedzieć ? ; >Piesek ma 4 miesiące, wadę zgryzu którą podobno troche widać. Nie wiem czy go wezmę. muszę się poważnie zastanowić. W dodatku Pani chcę zaliczkę, a ja nie bardzo mam jak wpłacić ... Tak, mam zdjęcia. Jeśli chcesz to podaj email to Ci prześlę . ;] Quote
...::Basia::... Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 To moze umów sie na oglądanie psiaka niedługo i jak wam sie spodoba to wpłacicie zaliczke:) tylko musicie sie śpieszyć bo chętnych raczej nie brakuje:P A moze wstaw na dogo foty malucha? Quote
Connected Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 kurcze próbowałam dodać, ale nie widzi pliku.. : (. Mogę przyjechać dopiero w sobotę, więc moze mi go ktoś podkupić. Jak by mi odpowiadał to wzięłabym go od razu Quote
Recommended Posts