Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

teraz ty nie czytasz ze zrozumieniem - kupując takiego szczeniaka, napędzasz ten biznes i już. Tak, właśnie ten, w którym psy się traktuje jak maszynki.

Na wymarzonego szczeniaka czasem warto poczekać i warto pojechać po niego dalej (a nie ograniczać się do swojego województwa). Nie napiszę Ci o żadnym zbieraniu pieniędzy, bo wiem, że to nie łatwe. Ale chodzi mi o trochę wytrwałości w poszukiwaniach. Ja na przykład w zeszłym roku miałam szczeniaczki i jednego pieska sprzedałam za bardzo małe pieniądze dziewczynie, która mnie przekonała, że jest mu w stanie zapewnić wspaniały dom. Pozostaw swoje namiary hodowlom, może ktoś się do ciebie odezwie jak będzie miał peta albo (co coraz częstsze) problem ze sprzedaniem szczeniaków. Przedstaw się w tym mailu, napisz coś o sobie, o warunkach jakie oferujesz szczeniakowi itp. Dla wielu hodowców dobre domy dla dzieciaków to podstawa.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Axela_ napisał(a):
Ja tak samo pisałam chyba do 23 hodowli Beagli i co ? Nie maja psa niewystawowego, albo bardzo rzadko. A wtedy i tak kosztują ok. 1200 zł

Ej...to chyba zle szukałaś.Ja tylko weszłam na allegro i znalazłam maluchy po championie za 800zł.
Nr aukcji:888185177.
Zawsze należy próbować,bo po to są mażenia- aby je spełniać:D

Posted

Connected napisał(a):
Wiem na czym to polega, kupuję bo bardzo chce mieć psa, a rodzice na innego się nie zgadzają. Co mi po tym że pies jest po championach ?
To że york jest bez rodowodu nie koniecznie musi znaczyć ze jest jakąś maszynką.. dlaczego wy nie dopuszczacie innych myśli ? nie próbujecie zrozumiec innych ?
agasc - pisałam do hodowli. nie posiadają tak owych psów niewystawowych.. :(

Popatrz jakie śliczności i tylko 5 min poszukiwań:884994507 i 888797178.Wejdz na Allegro i wpisz te numery.

Posted

Dobrze wejde.
Kaladan, jeśli byłabym osobą pełnoletnią pojechałam by po tego psa nawet na koniec świata. Jak na razie rodzice decydują i wątpie że tata którego ledwie co przekonałam na psa zgodził by się jechać 200 km po psa !

Posted

no ja może troszkę więcej bo do 300 km. ale znalazłam może ze 2 takie ogłoszenia .. my z koleżanka powyżej rozumiemy co to rodowód ale u chodzi o rodziców ..

Posted

Axela_ napisał(a):
Ale to muszą być szczenięta. Nie takie co się urodziły 17 lipca 2009 czy we wrześniu..

Popatrz jaka śliczna i tylko 600zł (niewystawowa) 874342618.Szczeniaczków jest dużo,więc nie będę podawać więcej numerów aukcji.Ceny kształtują się ok 1000zł.

Posted

Wystarczy trochę cierpliwości i poszukiwań. Jak widzicie w ogłoszeniach często jest proponowany dowóz.
I jeszcze jedno, piszesz, że ledwo namówiłaś tatę na psa. Reszta rodziny będzie Wam pomagać w opiece nad psem? Pies to odpowiedzialność, a zdarzają się sytuacje, że nie można danego dnia się nim zająć (np wycieczka szkolna, pobyt w szpitalu). Do tego wydatki na psa nie kończą się z jego zakupem. Pomijając codzienne życie - czyli jedzenie i pielęgnację - pies nam się może rozchorować, a opieka weterynaryjna nie jest tania i często może przekroczyć cenę zakupu psa. Ja wiem, że Wy to wiecie, ale czy zastanawiałyście się, czy rodzice, którzy nie chcą wydawać zbyt dużo pieniędzy na zakup psa, będą gotowi płacić później na jego potrzeby?

Posted

No właśnie my to wiemy, wtedy nie będzie wyboru.. to co innego .
Jezu.. rodzice nie garną się do opieki nad psem, ale wiadomo gdy nie będzie mnie w domu - zajmą się nim..
zreszta nie wiem ostatecznie czy będzie z rod czy nie. na razie mam jakieś 2 dobre oferty.. zobaczymy.

Posted

O tak, klient płaci i wymaga. Takie prawa rynku. Tylko im większe ma się wymagania, tym więcej trzeba samemu zaoferować (można to czytać jako zapłacić, ale myślę też o innych rzeczach).

Nie dziwię się. Ja na swojego wymarzonego psa czekałam długo. Poznawałam rasę i śledziłam skojarzenia. Odkładałam pieniądze i przekonałam do swojego pomysłu całą rodzinę. I w końcu u mnie zamieszkała moja ukochana dziewczynka, wyczekana, wybrana. Właśnie dlatego, że to przyjaciel na kilkanaście lat, to nie wybrałam psa byle bliżej i byle taniej.

Posted

Tak, tak. Kasa najważniejsza.. a jest takie 'powiedzenie': za pieniądze można kupić psa, ale nie merdanie jego ogona'. Powiem że myślę nad zakupem psa z rod. ale musisz zrozumieć że rodzicom nie jest łatwo tak wytłumaczyć tego wszystkiego. Wątpię żeby tata był szczęśliwy wydając 1500 złotych na psa.. Jak już mówiłam: sama po psa bym pojechała na koniec świata, ale niestety mam ograniczenia.. Muszę to zrozumieć, zaakceptować i pogodzić się z tym . W tym momencie to rodzice maja ostanie słowo i tyle.. staram się szukać jak najlepszych ofert, które dla nas wszystkich(mamy,taty i mnie) był by najlepesze . ; )

Posted

U mnie jeśli chodzi o dowóz to mogę po całej Polsce, nie ma problemu. Rodzice bd mi pomagać z psem (zamierzam jechać na obóz sportowy i inne) . Chodzi tylko i wyłącznie o cene początkowa w moim przypadku .

Posted

Axela_ napisał(a):
U mnie jeśli chodzi o dowóz to mogę po całej Polsce, nie ma problemu. Rodzice bd mi pomagać z psem (zamierzam jechać na obóz sportowy i inne) . Chodzi tylko i wyłącznie o cene początkowa w moim przypadku .

Mam wrażenie,że najlepiej malutkiego,ślicznego,rodowodowego i za darmo...
Tak się nie da,a 600zł za rodowodową sunię do której podałam Ci namiary ,to naprawdę nie dużo.

Posted

Connected napisał(a):
No właśnie my to wiemy, wtedy nie będzie wyboru.. to co innego .
Jezu.. rodzice nie garną się do opieki nad psem, ale wiadomo gdy nie będzie mnie w domu - zajmą się nim..
zreszta nie wiem ostatecznie czy będzie z rod czy nie. na razie mam jakieś 2 dobre oferty.. zobaczymy.

Jeżeli bez rodowodu...to po co przepłacać.Na Allegro do oddania za darmo:888483692

Posted

1. Piszesz ze to ma być twój wymarzony piesek na parenaście lat itp to ja nie rozumiem po co kupować psa na kilkanaście lat z którego nie wiadomo co wyrosnie, nie wioadomo jakie moze mieć choroby genetyczne na których leczenie trzeba bedzie wydać kilka tysięcy bo takie niewiadome są przy psach bez rodo.:shake::roll:
2. Co do jednego ci sie nie dziwie: tego że twoi rodzice nie chcą jechać po psa 300km bo u mnie też tak było ale np. u mnie jeżeli znalazłabym sobie sunie wymarzoną nad morzem (mieszkam w warszawie) to co za problem jak np. wraca sie z wakacji nad morzem odbić kawałek i obejzeć sunie a za jakiś czas po nią pojechać jak już będzie wiadomo ze to ta?:roll:
3. Co do ceny to bez problemowo znajdziesz sobie psa z metryka za niedużą cene.:cool3: Jak ja chciałam yorka to mój tata wiele ogłoszeń w gazetach znalazł gdzie były yoreczki z rodowodem za niewielką cene ale tylko na kolanka wiec ja mu powiedziałam ze ja chce psa z dobrej hodowli i wole poczekać pół roku i oszczędzać a kupić sobie psa z hodowli i zadbanego i wiedzieć że zawsze jak będe miała jakiś problem to będe mogła do hodowcy zadzwonić i zasiegnąć rady czy pomocy niż kupować o 500zł tańszego psa z wiedzą minimalną którego rodzice mają tylko hodowlanke zrobioną aby mogli sie rozmnażać. :cool1:

Posted

...ma być wymarzony, nie chciałabym żeby mi coś innego wyrosło. ale już mówiła, musze się zgodzić na to na co rodzice się zdecydowali.
Tak poza tym, znalazłam ogłoszenie: york z rodowodem za 500 złotych. Ma wadę zgryzu. Powiedzcie czy później nie będę miała z psiakem problemów ? ; >

Posted

Connected napisał(a):
...ma być wymarzony, nie chciałabym żeby mi coś innego wyrosło. ale już mówiła, musze się zgodzić na to na co rodzice się zdecydowali.
Tak poza tym, znalazłam ogłoszenie: york z rodowodem za 500 złotych. Ma wadę zgryzu. Powiedzcie czy później nie będę miała z psiakem problemów ? ; >

Z każdym psem zawsze są jakieś problemy.:razz: Ale jeżeli nie chcesz wystawiać to z wada zgryzu nie powinno być jakiś tam wieeeelkich problemów
A nie lepiej odpuścić sobie i wziać psa w typie yorka ZA DARMO niz kupować psa bez rodo z którego też prawdopodobnie york nie wyrośnie :cool1:

Posted

[quote name='Connected']a skąd ja sobie wytrzasnę yorka za darmo ?
zastanawiam się nad tym psem, ma rodowód.. ale ma również 4 miesiące.. nie wiem czy chce takiego starszego psa..
chcecie to zobaczcie :http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/teriery/yorkshire_terrier/showAdvert3840286.html

No tak sie składa ze w schronisku nie musisz płacić 500 zł za psa:shake::cool3:
starszego?:-o przecież to szczeniak! Chcesz psa który ma miesiąc:shake:?:-o

Posted

Boże ! ten pies jest z rodowodem ! za takiego w hodowli zapłaciła bym 1000 ! to dopiero zdzierstwo ! i co mi po tym że rodzice są championami, mi na tym nie zależy ! chce psa który ma 2 miesiące, ten jest już jak na mój gust duży. w schronisku... a teraz mam jeździć po całej polsce i zaglądać do wszystkich schronisk bo może będą mieć yorka ?!