Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='rufus295']Jest się czym szczycić :angryy:
[FONT=Courier New]link usunięty
York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)
[/FONT]

10:crazyeye: o boze! Biedna sunia! I tak to kundelki bo za dużo ważą rodzcie:razz: i to jeszcze tyle kasy za psa bez rodowodu:-o? No naprawde:mad::angryy:

Posted

[quote name='rufus295']Jest się czym szczycić :angryy:
[FONT=Courier New]link usunięty[/FONT]
[FONT=Courier New]York Shire Terrier/ REKORD POLSKI/ (numer 772924806)[/FONT]
co chcech przez to powiedziec; nie rozumiem

Posted

Chana napisał(a):
powiedz mi najpierw co to jest aukcja?

?:roll: mam ci wytłumaczyć co to jest aukcja?:roll:
Chana napisał(a):
York 10 malych to niemozliwe, biedna sunia

to wejdź sobie na allegro.pl i tam gdzie jest rubryka a pod nia napis szukaj wpisz nr. aukcji który był wcześniejn podany juz:p

Posted

Dla ciebie to jest moze bardzo proste ; ale dla mnie nie . Powymysleliscie sobie takie slowa , ze ja nie rozumiem . Dla mnie aukcja to jes BURSE.

Posted

[quote name='Chana']Dla ciebie to jest moze bardzo proste ; ale dla mnie nie . Powymysleliscie sobie takie slowa , ze ja nie rozumiem . Dla mnie aukcja to jes BURSE.

To nie ja takie słowo wymyśliłam:eviltong:
Dobra więc:
Aukcja jest zorganizowaną formą sprzedaży, będącą formą przetargu prowadzonego na żywo. Zazwyczaj aukcje przeprowadza się wtedy, gdy istnieje wielu potencjalnych nabywców na jeden towar. Mogą się one odbywać na targach, bądź w wyspecjalizowanych domach aukcyjnych. Wciąż popularność zyskują również aukcje internetowe.

Punktem wyjścia jest zwykle cena minimalna, od której zaczyna się licytacja, czyli zgłaszanie przez potencjalnych nabywców coraz wyższej ceny za oferowany towar. Zakupu dokonuje podmiot, który w ramach licytacji zaproponuje najwyższą cenę.

Aukcja internetowa – rodzaj aukcji przeprowadzanej za pośrednictwem Internetu. Punktem wyjścia jest zwykle cena wywoławcza, od której zaczyna się licytacja, czyli zgłaszanie przez potencjalnych nabywców coraz wyższej ceny za oferowany towar. Zakupu dokonuje podmiot, który w ramach licytacji zaproponuje najwyższą cenę.
Najczęstrzą stroną internetową aukcji jest allegro.pl (www.allegro.pl)lub algratka.pl :)

Już rozumiesz?:p

Posted

OUI ; Zeby bylo napisane AKCJE to bym wiedziala ze to gielda ; to aukcja mnie pomylilo. Przez 35 lat pozapominalam slowa i naprawde sa takie slowa ze nie wiem po jakiemu . Jestescie wszystkie fajne dziewczyny ;zawsze jest ktos do wyjasnienia .
Dziekuje

Posted

Chana napisał(a):
OUI ; Zeby bylo napisane AKCJE to bym wiedziala ze to gielda ; to aukcja mnie pomylilo. Przez 35 lat pozapominalam slowa i naprawde sa takie slowa ze nie wiem po jakiemu . Jestescie wszystkie fajne dziewczyny ;zawsze jest ktos do wyjasnienia .
Dziekuje

Akcja to nie aukcja:) Akcja, giełda moze być papierów wartościowych a aukcja to licytacja :)

Posted

Anastazja&Aleksander napisał(a):
ORK SUCZKA YORKSHIRE TERRIER MINI 2mce WAGA 27dkg (numer 786157428)
SUNIA W WIEKU 2 m-ce.
*** WAŻY DOKŁADNIE 0,27kg. czyli 27dkg. *
TATA 1.2 kg.
SREBRNO ZŁOTY O DŁUGIM PŁASZCZU,
MAMA 1.3kg.
SREBRNO ZŁOTA

Bez rodowodu

Cena 2 500,00 zł

Co za nołsens ,to ja się martwie że szczeniaki które mam nie dobiją 2000g , a tu się szczycą takimi zwyrodnialcami(nieładnie ale dosadnie mówiąc):mad: no i cena nieziemska i pop............. kogoś chyba