Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Masz rację Princess_York takich ludzi to tylko :mad:!
Nie rozumiem jak można sprzedać psa którego ma sie tyle czasu i to jeszcze w takim stanie!? Zapewne kupił go niewiadomo gdzie, myślał że wyrośnie mu śliczna mała yoreczka a teraz żałuje, i co?... najlepiej to sie pozbyć?! Mógł jej chociaż zaoszczędzić tych szczeniąt i jej nie kryć.

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochający właściciel nie sprzeda swojego psa "z przyczyn osobistych" :x I nikt mi nie powie, że różnie na świecie bywa. Kupując psa zobowiązujesz się do jego opieki przez kilkanaście lat, to już jest członek rodziny, a nie rzecz, którą można sprzedać, bo "to i owo się stało".

Posted

nie do końca- ja się przynajmniej nie zgadzam z tym. nie można porównywać psa do dziecka..."przyczyna losowe" mogą się trafić każdemu z nas. ja bardzo kocham swoje psy ale wiem że gdyby "coś" się wydarzyło byłabym zmuszona je oddać: byłoby to bardzo ciężkie dla mnie i dla zwierząt, ale mówimy tu o wypadkach losowych...natomiast dziecka nie oddałabym nawet w ostateczności..

Posted

pa-ttti napisał(a):
nie do końca- ja się przynajmniej nie zgadzam z tym. nie można porównywać psa do dziecka..."przyczyna losowe" mogą się trafić każdemu z nas. ja bardzo kocham swoje psy ale wiem że gdyby "coś" się wydarzyło byłabym zmuszona je oddać: byłoby to bardzo ciężkie dla mnie i dla zwierząt, ale mówimy tu o wypadkach losowych...natomiast dziecka nie oddałabym nawet w ostateczności..

Masz racje pa-ttti czasami dla dobra psa lepiej go oddac w dobre ręce, jednak jak by mnie już zycie do czegoś takiego zmusiło to bym szukała domu takiego by był blisko i bym mogła psiaka odwiedzać. Mam nadzieje że los mnie do tego nie zmusi, bo chyba tylko brak jedzenia dla mnie i dla psiaka zmusiło by mnie by oddać zwierze. Jednak trza też spojrzeć inaczej większość tych ogłoszen to chęć zarobku ,albo suka już jest nie użyteczna że tak brzydko powiem i trza się jej pozbyć

Posted

oczywiście, masz rację. te ogłoszenia to chęć zarobku- od razu widać że suczki były kupione tylko i wyłącznie do rodzenia szczeniąt. dla mnie sytuacją podbramkową byłoby też np wyjazd za granicę do pracy gdyby mnie życie zmusiło, jakaś choroba itp..a mam 4 psy dlatego nie dałabym rady w takiej sytuacji zająć się nimi. natomiast muszę też zaznaczyć: nie kryłabym suni gdybym wiedziała ze będę musiała ją oddać. a gdyby "coś" się stało już jak byłyby szczenięta to najpierw bym im znalazła nowe domy, potem wysterylizowała sunię i dopiero szukała jej domu. wiedziałabym wtedy że nie trafi do pseudohodowli. gdybym ja się nie mogła zająć tym wszystkim to poprosiłabym kogos z rodziny lub przyjaciół.

Posted

Do mnie te argumenty nie docierają - naprawdę nie wiem co musiałoby się stać, żebym oddała swoje psy - nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej sytuacji! :shake: No w życiu bym ich nie oddała!! Za nic, nikomu, nigdy!! Wyjazd? No problem - psy pakują się ze mną! Bieda, głód? Nie przekonuje mnie - żebrać bym poszła razem z psami :cool1: No nie ma siły !!

Posted

tigrunia napisał(a):
Do mnie te argumenty nie docierają - naprawdę nie wiem co musiałoby się stać, żebym oddała swoje psy - nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej sytuacji! :shake: No w życiu bym ich nie oddała!! Za nic, nikomu, nigdy!! Wyjazd? No problem - psy pakują się ze mną! Bieda, głód? Nie przekonuje mnie - żebrać bym poszła razem z psami :cool1: No nie ma siły !!

Całkowicie się zgadzam sama bym nie jadła żeby psu kupić jedzenie :)

Posted

łatwo powiedzieć, ale można sobie wyobrazić różne sytuacje w życiu które jednak ZMUSIŁYBY do oddania psa. no chyba że jak piszesz wolałabyś karmić psa niż siebie... ale nie wszyscy byliby zdolni do takiego poświęcenia- ja np nie. dla dziecka tak-dla psa nie...

Posted

Łatwo powiedzieć, nie sądzę jeżeli chodzi o Lili poświęcam dla niej wszystko :cool3:i jedno jej spojrzenie rekompensuje wszystko...:loveu: nie wyobrażam sobie żeby ją oddać komuś albo sprzedać... nigdy !

Posted

jest napisane że nie mają rodowodu przecież, tylko są po rodowodowych rodzicach... a czemu ktoś wyżej napisał że są biedne jak dostaną wyprawkę royal canin? ja tez szczenietom daję taką wyprawkę jak idą do nowego domu. dorosłe psy też tym karmię od początku, mamy ich trochę i jeszcze się nie zdarzyło żeby któryś chorował. mają ładną błyszczącą sierś, są pełne energii.

tego ogłoszenia nie ma już na allegro, ale jego treś aż mrozi krew w żyłach...nienormalni ludzie..

Posted

Ja przeglądając allegro pare razy natknęłam się na aukcje na których były sprzedawane pieski nieprzypominające yorka. Oczywiście w tresci aukcji było napisane ze to york. Zgłosiłam to do Allegro. Wysłałam maila ale aukcja nie została zablokowana :angryy:

Posted

eve86 napisał(a):
Ja przeglądając allegro pare razy natknęłam się na aukcje na których były sprzedawane pieski nieprzypominające yorka. Oczywiście w tresci aukcji było napisane ze to york. Zgłosiłam to do Allegro. Wysłałam maila ale aukcja nie została zablokowana :angryy:

Allegro tym sie nie zainteresuje jedynie kilka rodzajów aukcji można usunąć, ja zgłaszam takie: kupie mioty, gdyż kupować nie można tylko sprzedawać, pieski w tytule za 1 zł ale w opisie za 1500 wiec ogloszenie reklama.
te aukcje zawsze usuwają gdy zgłaszam, w przeciągu doby.

Posted

pa-ttti napisał(a):

Przekonałaś mnie...Ktoś tu pisał , że woli sobie nie dać żeby dać psiakowi...nie obraźcie się ale dla mnie to dziwne.Najpierw jestem ja a potem pies:cool1: Najpierw ja muszę się najeśc potem pies:cool1:A na wystawach to wszystko wychodzi-psy zadbane wypielęgnowane a właściciele...no cóż wyglądają gorzej od psów - to chyba nie jest normalne,nie?:razz:Ja daję psu to co najlepsze ale nie będę przesadzać.

Posted

Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wkleić super okazji, DLA KONESERA:angryy::angryy:

WITAM :-)

MAM DO SPRZEDANIA SZCZENIACZKI Yorkshire Terrier YORKI MEGA MINIATURKI !!!. NAJMNIEJSZE NA ALLEGRO !!!

PO PIĘKNYCH RODZICACH RZADKO SPOTYKANEJ URODY. MAMA PIESKÓW WAGA 1.200g, NA ZDJĘCIU. TATA OKOŁO 1kg.

W MIOCIE URODZIŁY SIĘ 3 SZCZENIACZKI 2 SUNIE I 1 PIESEK. ZE WZGLĘDU NA TAK LICZNY MIOT MALUTEŃKIEJ MAMY SZCZENIACZKI SĄ MINIATUROWE. WETERYNARZ OKREŚLIŁ WAGĘ DOROSŁEGO SZCZENIACZKA NA OKOŁO 800g.:mad:
KAŻDY ZE SZCZENIACZKÓW JEST ZDROWY BEZ WAD GENETYCZNYCH JAK I NABYTYCH. PRAWIDŁOWO ZROŚNIĘTE CIEMIĄCZKO, GŁÓWKA W KSZTAŁCIE JABŁUSZKA, MAŁE USZKA, PRAWIDŁOWO OSADZONE OCZKA, UKSZTAŁTOWANE PODNIEBIENIE, KRÓCIUTKIE ŁAPKI I KRÓTKI ZWARTY TUŁÓW Z PROSTYM GRZBIETEM. PIĘKNY LŚNIĄCY WŁOS.

ZE WZGLĘDU NA MALEŃKIE ROZMIARY, PSIACZKA POLECAM DLA KONESERA:angryy:

UWAGA !!! Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze na przyszłym towarzyszu twoim i twojej rodziny to kup Yorka za mniejsze pieniądze który wyrośnie na miniaturkę 5kg. yorkusgigantus :-)

Posted

dagos1 napisał(a):
Nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wkleić super okazji, DLA KONESERA:angryy::angryy:

WITAM :-)

MAM DO SPRZEDANIA SZCZENIACZKI Yorkshire Terrier YORKI MEGA MINIATURKI !!!. NAJMNIEJSZE NA ALLEGRO !!!

PO PIĘKNYCH RODZICACH RZADKO SPOTYKANEJ URODY. MAMA PIESKÓW WAGA 1.200g, NA ZDJĘCIU. TATA OKOŁO 1kg.

W MIOCIE URODZIŁY SIĘ 3 SZCZENIACZKI 2 SUNIE I 1 PIESEK. ZE WZGLĘDU NA TAK LICZNY MIOT MALUTEŃKIEJ MAMY SZCZENIACZKI SĄ MINIATUROWE. WETERYNARZ OKREŚLIŁ WAGĘ DOROSŁEGO SZCZENIACZKA NA OKOŁO 800g.:mad:
KAŻDY ZE SZCZENIACZKÓW JEST ZDROWY BEZ WAD GENETYCZNYCH JAK I NABYTYCH. PRAWIDŁOWO ZROŚNIĘTE CIEMIĄCZKO, GŁÓWKA W KSZTAŁCIE JABŁUSZKA, MAŁE USZKA, PRAWIDŁOWO OSADZONE OCZKA, UKSZTAŁTOWANE PODNIEBIENIE, KRÓCIUTKIE ŁAPKI I KRÓTKI ZWARTY TUŁÓW Z PROSTYM GRZBIETEM. PIĘKNY LŚNIĄCY WŁOS.

ZE WZGLĘDU NA MALEŃKIE ROZMIARY, PSIACZKA POLECAM DLA KONESERA:angryy:

UWAGA !!! Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze na przyszłym towarzyszu twoim i twojej rodziny to kup Yorka za mniejsze pieniądze który wyrośnie na miniaturkę 5kg. yorkusgigantus :-)

800g :crazyeye::crazyeye::crazyeye: przecież to juz wada genetyczna!!!!!!!!!!!!
5 kg?:crazyeye::crazyeye: Boże z jednej skrajnosci w drugą:angryy::shake::shake::shake:

Posted

owca napisał(a):
YORK z rodowodem 18 miesięcy Warszawa (736488107) - Aukcje internetowe Allegro

"Suczka jest po pierwszej cieczce i na dniach powinna mieć drugą cieczkę." -masakra :shake:
Co prawda wystawiona jest za 2.000zł, ale i tak może zostać kolejną "fabryczką" yorków. Żal mi jej strasznie.

Sunia ma rodowód, może ktoś ma jakiś kontakt do hodowcy? :-(

Żal suni:roll: bardzo jestem ciekawa dlaczego chce ja sprzedać:cool1:
na aukcji jest podany telefon:
Kontakt 0-22 711 16 87:roll: