Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda Twojego czasu. Wystarczy zerknąć co ma w ofercie:crazyeye:Jakie cudo reproduktory (200pln) za krycie. Toteż się nie dziwię że takie śliczności "YORKI" wychodzą. O naiwności.....

Posted

Właśnie weszłam w jego aukcje:( jezu ponad 20 piesków;(

Oczywiście- yorki, shih-tzu, maltańczyki;/;/
Szkoda że takich pseudohodowli nie da się zgłaszać, aby zrobili jakąś kontrole czy zabrali psy

Posted

Masz rację z tym farbowaniem. Tyle że dla mnie to on najprędzej wpadł do wiaderka z farbą.W innym wypadku zachowaj przed jej talentem fryzjerskim. Chyba że to będzie znowu jakaś nowa odmiana "YORKA" Są "śliczne białe yorki":angryy: to mogą być i artystycznie farbowane:evil_lol: Biedna ta rasa, co też już nie wymyślą dla jej "dobra".

Posted

Mnie dziwi to, że niby tylko ten jeden pieasek ma rodowód, a reszta typu:
york mini, laleczka już nie.. i tylko 1000 zł? ooo prosze!
i każdej aukcji poczatek: "domowa zarejestrowana hodowla z jakiegoś tam ogrodu?" juz dokladnie nie pamietam
ciekawe gdzie zarejestrowana;/

Posted

co porawda nie allegro ale to mnie rozwaliło

Yorki MIX z Pinczerem - szczenięta 9 tyg, zaszczepione i odrobaczone, odchowane na najlepszej karmie Royal Canin Starter, wychowane w domu, bardzo wesołe i towarzyskie.
Szczeniaczki obecnie są czarno podpalane, włos zaczyna im rosnąć choć mogą nie uzyskać włosa do ziemi.

Są owocem mezaliansu naszej 100% rasowej suczki York MINI i Pinczera od sąsiada.

Do sprzedania 2 suczki i 2 pieski.

Starannie odchowane i wypielęgnowane.
Więcej zdjęć wyślę na maila !

TAKA OKAZJA MOŻE SIĘ NIE POWTÓRZYĆ!

Nie stać CIĘ na YORKA MINI za 1000 zł ???
Możesz dać dom jednemu z naszych rozbrykanych PÓŁ YORKÓW :)

mama

Nie wklejamy linków do aukcji psów nierodowodowych. Najlepiej skopiować część ogłoszenia bez wszelkich danych sprzedającego.
Magda

Posted

sprzedam sunie rasy yorkshire terrier

Cena: 1 400 zł

Typ oferty: Sprzedam
Szczegóły

Region: Bytom
Opis

1,5 roczna,ma obecnie cieczke,pokryc mozna od soboty wzwyz.Cena 1400 pln.

:(( nie chce tego komentowac:mad::angryy:

Posted

Hodowla psów rasowych
"Pompeo"
zobaczyłam taki opis na jej stronie
Pilna pomoc dla sparaliżowanych psów !!!

nr.konta PKO Inteligo

80 1020 3378 0000 1702 0041 1850

Posted

Zakupiłam yorka na allegro od użytkownika totka2
Teraz wiem ze nie powinnam kupowac psa bez rodowodu
piesek na drugi dzien od zakupu zaczoł wymiotować żywymi robakami miał wzdety brzuszek i biegunkę.
Pomimo interwencji weterynarza nie udało sie pieska uratować
Pani która sprzedawała nam pieska twierdzila ze nie ma hodowli tylko jedna sunie a mimo to ma coraz to nowe pieski na aukcji.

Nie kupiłam pieska przez opcje "kup teraz" bo nie mam konta na allegro i nie moge wystawic komentarza.

Byłam na komisariacie ale policjant powiedzial nam ze jak nie mamy umowy lub piesk nie był chipowany lub tatuowany to jak mam udowodnic ze pies faktycznie byl kupiony od tej pani? Przyjął tylko zgłoszenie i na tym sprawe zamknął.

Posted

no bo to prawda- jak udowodnisz że kupiłaś psa od tej własnie osoby? pani zapewniała że nie ma hodowli? a co to jest zaleta czy raczej wada? za rozmnażanie psow powinny sie brac osoby wyłącznie takie które prowadzą hodowlę i mają o tym pojęcie. sama sobie jesteś winna. kupując psa z rodowodem podpisujesz umowę i jest ona wiarygodna ponieważ pies jest oznakowany. ma konkretny numer który jest zawarty w umowie.

Posted

BEZ RODOWODU :
Aukcja dotyczy krycia maleńkim pieskiem waga 1,66 kg ,
czarno-złotym rasy YORKSHIRE TERRIER. </B>
Miniaturka ma piękny, mięki jedwabisty włos.
Piesek jest zdrowy. Nie ma żadnych wad genetycznych, ma zwartą budowę,
prawidłowy zgryz, drobnej kości, nigdy nie chorował.
Karmiony jest karmą ROYAL CANIN.
Jest regularnie odrobaczany i szczepiony.
Oczywiście posiada swoją książeczkę zdrowia.
Jest bardzo pogodnym, mądrym i wesołym psem.
Wychowywany w swobodnych warunkach domowych z dzieckiem.
York z bardzo dużym temperamentem. Chętnie kryje suczki nawet sporo większe !
Krycie odbywa się w obecności właściciela co zmniejsza do minimum stres suni.
Trzy ostatnie zdjęcia to sunie pokrywane ostatnio.
Jest bardzo przyjaźnie nastawiany do wszystkich suczek.
CENA KUP TERAZ - obejmuje dwa krycia miedzy (9 - 13) dniem cieczki,
płatne jednorazowo w dniu pierwszego spotkania.
Krycie w Górze Kalwarii ( 35 km od Warszawy)
w domu lub ogródku.

ZAPRASZA SUCZKI YORK TERRIERKI.

PIES NIE JEST NA SPRZEDAŻ !!!

DODATKOWE ZDJĘCIA NA ŻYCZENNIE
LUB NA INNYCH MOICH AUKCJACH.
WSZYSTKIE ZDJECIA, OPRÓCZ PIERWSZEGO
SĄ ZDJECIAMI REPRODUKTORA.

W RAZIE PYTAŃ PROSZĘ ZDZWONIĆ
w godz: 16:00-22:00

[Link usunięty]

Posted

york yorki yoreczki dorosła suka z szceniakami (numer 723896972)

Cena Kup Teraz 5 300,00 zł

[SIZE=2]WITAM
Sprzedam dorosłą suczkę wraz ze szczeniakami (5 szt) Suczka urodzona 04 08 2008r
Jest systematycznie odrobaczana i szczepiona,posiada książeczkę zdrowia.
Przed zakupem można skontaktować się z lekarzem weterynarii o stwierdzenie stanu zdrowia suczki :)
Jest możliwość kupna samej suczki ale wtedy gdy szczeniaczki będą samodzielne:))
Suczka wabi się Sonia jest ubarwienia grafitowo srebrnego waży ok 3,5 kg ma bardzo dobry charakter,jest wspaniałą opiekuńczą mamą.
Sonia rodziła naturalnie jest to jej pierwszy miot który liczy 5 szczeniaczków 3 suczki i 2 pieski :))
Na wszystkie Państwa pytania odpowiem pod nr
...
Sprzedam tylko odpowiedzialnym ludziom którzy zapewnią jej ciepły i kochany dom !
Suczkę sprzedaje z przyczyn osobistych :(
Sonia na dzień dzisiejszy jest obcięta aby szczeniaczki nie oplątywały się w długi włos.
Wszystkich chętnych i odpowiedzialnych serdecznie zapraszam

http://img41.imageshack.us/img41/4914/7238969721.jpg

Posted

Princess_York napisał(a):
ta cała sonia to normalnie piękna yorka :diabloti:, szkoda psów ...:shake:

Dokładnie wygląda na mieszankę sznaucera niż na yorka, ale właściciele kupili za 300 zł sonie na targu jako york i teraz dopuścili z jakimś psem niewiadomego pochodzenia albo sunia sama się dopuściła i 5000 za kundelki :P
ciekawe czy ktoś na to się nabierze może jak wcześniej nie widzieli yorka na oczy bo ta sunia naciągana na yorka to już lekka przesada właściciela.:shake::shake::shake:

Posted

kupi ją jakiś pseudohodowca, co z tego ze kundelek, wazne ze duzo rodzi, i bedzie potem co cieczke dopuszczal i sprzedawal jako yorki, a ludzie beda sie nabierac i potem zalic na dogomani ze im wyrósł 5kg york. bo z rodowodem nie kupia bo nie chca na wystawy jeździc...żal.
gdyby osoba ktora sprzedaje tą "sonię" żeczywiście kochala psa i zalezaloby jej na jej dobru, to inaczej sformulowalaby ogloszenie. ja na jej miejscu wysterylizowalabym suke i dopiero szukala dla niej domu. mialabym pewnosc ze nie trafi do pseudohodowli klatkowej. a dla szczeniat najpierw znalazlabym nowe domy.

Posted

ksenka1 napisał(a):
Dopuszczona kiedy miała jakieś 10 m-cy, czyli prawdopodobnie na pierwszą cieczkę. Masakra:angryy:

|Bo była pewnie kupiona w tym celu...

Posted

pa-ttti napisał(a):
kupi ją jakiś pseudohodowca, co z tego ze kundelek, wazne ze duzo rodzi, i bedzie potem co cieczke dopuszczal i sprzedawal jako yorki,.

no to jest najgorsze , to tak jakby 13 letnie dziecko miało co pare mimesięcy dziecko ...

ksenka1 napisał(a):
Dopuszczona kiedy miała jakieś 10 m-cy, czyli prawdopodobnie na pierwszą cieczkę. Masakra:angryy:

takich ludzi to .. :mad:.