Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeglądając od niechcenia allegro:
"Sprzedam pieska siedmio-tygodniowego. Mieszaniec yorkshire terriera. Niedawno go kupiłam i muszę go sprzedać bo wyjeżdźam i niema się nim kto zająć. Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia. Do pieska dołączam kocyk, smycz, miseczkę, zabaweczki i pokarm. Kup teraz dotyczy smyczy. Robię tak ponieważ chcę aby piesek trafił w dobre ręce. Cena która mnie interesuje, za pieska to 250 złotych."
Wyjeżdża? To mogłaby oddać za darmo, a nie za 250 zł :angryy: Równie ładnego kundelka znajdę sobie w schronisku albo przygarnę z ulicy. Rozumiem, chce żeby trafił w dobre ręcę, ale za taką cenę? A numer aukcji to 494416016.

Albo tutaj - fajnie, stworzyli nową "odmianę" :angryy:
Yorkshire Terrier-suczka urodzona 4 października bardzo ładna, bez wad genetycznych.Waga matki 2,5kg-kolor stalowo-złoty,ojca 2kg-kolor grafitowo-złoty(posiada rodowód).Szczenię posiada książeczkę zdrowia, jest odrobaczone oraz zaszczepione.
[SIZE=2]Grafitowo - złoty? Tfu, to taki kolor istnieje?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Sarah']Przeglądając od niechcenia allegro:
"Sprzedam pieska siedmio-tygodniowego. Mieszaniec yorkshire terriera. Niedawno go kupiłam i muszę go sprzedać bo wyjeżdźam i niema się nim kto zająć. Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia. Do pieska dołączam kocyk, smycz, miseczkę, zabaweczki i pokarm. Kup teraz dotyczy smyczy. Robię tak ponieważ chcę aby piesek trafił w dobre ręce. Cena która mnie interesuje, za pieska to 250 złotych."
Wyjeżdża? To mogłaby oddać za darmo, a nie za 250 zł :angryy: Równie ładnego kundelka znajdę sobie w schronisku albo przygarnę z ulicy. Rozumiem, chce żeby trafił w dobre ręcę, ale za taką cenę? A numer aukcji to 494416016.

Albo tutaj - fajnie, stworzyli nową "odmianę" :angryy:
Yorkshire Terrier-suczka urodzona 4 października bardzo ładna, bez wad genetycznych.Waga matki 2,5kg-kolor stalowo-złoty,ojca 2kg-kolor grafitowo-złoty(posiada rodowód).Szczenię posiada książeczkę zdrowia, jest odrobaczone oraz zaszczepione.
[SIZE=2]Grafitowo - złoty? Tfu, to taki kolor istnieje?

:lol::lol::lol::lol:

wyslałam ci pw:lol:

Posted

Mniejsza o kolory i ceny..

[quote name='Sarah']
"Sprzedam pieska siedmio-tygodniowego. Mieszaniec yorkshire terriera. Niedawno go kupiłam[SIZE=2]

Mnie ciekawi w jakim wieku kupiła szczeniaka, jeśli teraz ma 7 tygodni.

Posted

chemicalo napisał(a):
istnieje ;]

nie wiedziałam :oops: :oops:
a na aukcji nr 500183073 jest jakieś dziwne umaszczenie. na pierwszej fotce. Fotka jakoś źle wyszła, czy rzeczywiście takie są?

Posted

O taaaak...:crazyeye: za niedługo yorki to będą pieski nie sprawiające żadnych problemów. Malutki, mało zje, szczekać nie będzie, szkód wielkich nie narobi i jeszcze w dodatku łysy będzie to nawet czesać nie będzie trzeba:shake:ani po fryzjerach chodzić:angryy:

Posted

:diabloti:nie [polacam hodowli POMPEO!!!!!!!!!!Brrrrrrrrrrrrr

Maleństwa wybarwiają sięokoło roku, półtora a więc trzeba czasu. Natomiast trzeba wiedzy aby wybraćodpowiedni materiał genetyczny

Posted

GoPo napisał(a):
Maleństwa wybarwiają sięokoło roku, półtora a więc trzeba czasu. Natomiast trzeba wiedzy aby wybraćodpowiedni materiał genetyczny

od POMPEO materiał genetyczny???????????????????
chyba do pseudohodofffli:mad::mad::mad::mad:

• 2 weeks later...
Posted

Wszyscy tak żałują tych piesków na allegro....
A to sami hodowcy Yorków, ci niby prawdziwi hodowcy napędzają tą machinę..
Wklejam mojego posta, którego napisałam na forum molosów w wątku Dog niemiecki...

Hodowle jak hodoffle :/

Co prawda nie do dogach ale o hodowlach a raczej niestety hodofflach...

Piszę tu, w głównym żeby nowych wątków nie zakładać...

Kiedyś, gdy myślałam o kupnie doga (niestety okazało się że będę musiała jeszcze długo poczekać no ale nie o tym chciałam teraz pisać...) pisałam maile do wielu hodowli i nie wiedziałam o fakcie rasowy=rodowodowy. Zostałam uświadomiona i bardzo się z tego cieszę

Teraz od dłuższego czasu jestem zarejestrowana na molosach i zdaję sobie w pełni sprawę o tym że rozwoju pseudohodowli ABSOLUTNIE NIE MOŻNA wspierać i że nigdy w życiu nie kupię psa od takiego hodoffcy.

Gdy moja znajoma powiedziała mi że chciałaby kupić Yorka, od razu zaczęłam ją przekonywać że psy, jakichkolwiek zresztą ras, należy kupować wyłącznie w hodowlach legalnych. Na jej argumenty że cena jest za wysoka odparłam że można zakupić pieska rodowodowego lecz niewystawowego po dużo niższej cenie. I zaproponowałam jej że pomogę jej w poszukiwaniach.
Zaczęłam pisać maile do wielu hodowli o treści:

Witam Serdecznie!

Pomagam znajomej w znalezieniu pieska dla niej. Ona bardzo chciała kupić
sobie Yorka. Jako że jestem uświadomiona o fakcie rasowy=rodowodowy,
wyjaśniłam jej jakie są zagrożenia przy kupowaniu pieska bez rodowodu i
przekonałam ją że jeśli pies (zresztą jakiejkolwiek rasy) to tylko z
prawdziwej hodowli. Moim argumentem na różnicę w cenie między pseudo a
prawdziwą hodowlą była możliwość zakupienia pieska rodowodowego ale
niewystawowego.

Jako, że miałby to być piesek tylko "na kolanka", nie przeszkadzałoby
jeśli piesek byłby niewystawowy. Oczywiście nie w każdym miocie zdarza
się niewystawowe szczenię ale jeśliby się takie urodziło to jaka była by
jego cena?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Większość odpowiedzi mnie zaskoczyła bo ceny były bardzo wysokie w porównaniu do tego czego się spodziewałam po tym że wiem ile mniej więcej kosztuje niewystawowy dog. Bo za 2 tys to można dostać doga wystawowego a w pewnej hodowli Yorków niewystawową suczkę

Natomiast jedna Pani do której zadzwoniłam (też zresztą chciała sprzedać mi suczkę niewystawową za 2 a nawet za 2,5 tys) stwierdziła że jak chcę taniej to mam iść na allegro za 800 zł kupić z pseudohodowli

Czy tak powinien zachować się prawdziwy hodowca?[SIZE=2]

Po prostu mnie zatkało... Nie dostałam żadnej odpowiedzi po której mogłabym odnieść wrażenie że hodowcy zależy na dobrym domu a nie pieniądzach

Nie wiem z czego to wynika że hodowcy yorków tak bardzo różnią się od hodowców dogów... Myślałam że hoduje się psy z pasji i miłości do danej rasy a nie dla kasy! Przynajmniej uważam że tylko takie hodowle powinny istnieć...

Jestem bardzo przygnębiona i przykro mi że przez pazerność hodowców yorków moja znajoma pewnie kupi w końcu yorka na allegro od hodoffcy bo chyba w nieskończoność nie będzie czekać aż znajdę Yorka z prawdziwej hodowli w cenie około 1200zł czyli tyle ile jest w stanie zapłacić....

Posted

Aukcja Pompeo:
Prowadzimy zawodowa hodowle psów rasowych
i przy zakupie podpisujemy
umowe kupna -sprzedazy psa
Jest to gwarancja dla kupujacego ze szczenie
jest rasowe,zdrowe,zadbane,zaszczepione,odrobaczone...
Szczeniaki są zdrowe
wesolutkie chetne do zabawy.
WAGA DOROSŁEGO ok. 1kg.
Wychowane bardzo troskliwe w rodzinnej atmosferze,
rozpieszczane i wyniuniane.

Po rodzicach z rodowodem

Waga rodziców:
ok. 1kg.

Prowadzi zawodową hodowlę a sprzedaje szczeniaki bez rodowodu..

Nagłówek to :Yorki Yorkshire terrier York MEGA MINI 1kg.

Dogomanka20 tutaj są pieski z rodowodem za 1200zł. Numer:510093632, 511697594, 515568565

Posted

Bardzo przepraszam, nie ten dział, nie ten temat...
Jednak możecie uratować niejedno psie życie wysyłając maila, to chwila, a tak bardzo można pomóc. Zajrzyjcie i wyslijcie

Posted

[quote name='Skibka']
Dogomanka20 tutaj są pieski z rodowodem za 1200zł. Numer:510093632, 511697594, 515568565

Tak ale ja pisałam o suczkach a one mają (nie wiem z resztą z jakiego powodu) dużo wyższe ceny...
W pewnej hodowli były pieski za 1500 a suczki za 2tys... I jedne i drugie niewystawowe, nie wiem czemu jest taka różnica w cenie.

Posted

Skibka - podajesz aukcję Pompeo? Bo nie rozumiem.... Pompeo jest daleko od dobrej hodowli...

DOGOMANKA20 napisał(a):
Tak ale ja pisałam o suczkach a one mają (nie wiem z resztą z jakiego powodu) dużo wyższe ceny...
W pewnej hodowli były pieski za 1500 a suczki za 2tys... I jedne i drugie niewystawowe, nie wiem czemu jest taka różnica w cenie.

Dlatego, że pomimo, że niewystawowa - może szczeniaki przecież urodzić...? Brutalna prawda i zapęd hodowców Yorków.
Yorki mają mało szczeniaków w miocie. To też nie jest tak, że urodzi tyle co dog. Miniaturowe rasy są droższe, modniejsze itp., itd.

Posted

an1a napisał(a):
Skibka - podajesz aukcję Pompeo? Bo nie rozumiem.... Pompeo jest daleko od dobrej hodowli...

Tak jej aukcję, ona pisze, że ma zawodową hodowlę a rozmnaża psy bez papierów...

Posted

Przeglądałam ostatnio aukcje na allegro i do sprzedania był york szampański:crazyeye:. Nie wiem czy to jakaś nowa "rasa" typu york królewski, york miniaturka itp. piesek był koloru jasnobrązowego.

Posted

DOGOMANKA20 napisał(a):

Suczki zawsze są droższe.
Wejdź na temat "hodowla" i tam jest wątek "hodowla"- tam dziewczyny kilka dni temu podawały mnustwo ofert sprzedaży rasowych yorków w niskiej cenie.
Mam nadzieję, że coś znajdziesz:lol:

• 2 weeks later...