jmw Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Przeglądając od niechcenia allegro: "Sprzedam pieska siedmio-tygodniowego. Mieszaniec yorkshire terriera. Niedawno go kupiłam i muszę go sprzedać bo wyjeżdźam i niema się nim kto zająć. Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia. Do pieska dołączam kocyk, smycz, miseczkę, zabaweczki i pokarm. Kup teraz dotyczy smyczy. Robię tak ponieważ chcę aby piesek trafił w dobre ręce. Cena która mnie interesuje, za pieska to 250 złotych." Wyjeżdża? To mogłaby oddać za darmo, a nie za 250 zł :angryy: Równie ładnego kundelka znajdę sobie w schronisku albo przygarnę z ulicy. Rozumiem, chce żeby trafił w dobre ręcę, ale za taką cenę? A numer aukcji to 494416016. Albo tutaj - fajnie, stworzyli nową "odmianę" :angryy: Yorkshire Terrier-suczka urodzona 4 października bardzo ładna, bez wad genetycznych.Waga matki 2,5kg-kolor stalowo-złoty,ojca 2kg-kolor grafitowo-złoty(posiada rodowód).Szczenię posiada książeczkę zdrowia, jest odrobaczone oraz zaszczepione. [SIZE=2]Grafitowo - złoty? Tfu, to taki kolor istnieje? Quote
Guest Agata_B Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 [quote name='Sarah']Przeglądając od niechcenia allegro: "Sprzedam pieska siedmio-tygodniowego. Mieszaniec yorkshire terriera. Niedawno go kupiłam i muszę go sprzedać bo wyjeżdźam i niema się nim kto zająć. Piesek jest odrobaczony i zaszczepiony. Posiada książeczkę zdrowia. Do pieska dołączam kocyk, smycz, miseczkę, zabaweczki i pokarm. Kup teraz dotyczy smyczy. Robię tak ponieważ chcę aby piesek trafił w dobre ręce. Cena która mnie interesuje, za pieska to 250 złotych." Wyjeżdża? To mogłaby oddać za darmo, a nie za 250 zł :angryy: Równie ładnego kundelka znajdę sobie w schronisku albo przygarnę z ulicy. Rozumiem, chce żeby trafił w dobre ręcę, ale za taką cenę? A numer aukcji to 494416016. Albo tutaj - fajnie, stworzyli nową "odmianę" :angryy: Yorkshire Terrier-suczka urodzona 4 października bardzo ładna, bez wad genetycznych.Waga matki 2,5kg-kolor stalowo-złoty,ojca 2kg-kolor grafitowo-złoty(posiada rodowód).Szczenię posiada książeczkę zdrowia, jest odrobaczone oraz zaszczepione. [SIZE=2]Grafitowo - złoty? Tfu, to taki kolor istnieje? :lol::lol::lol::lol: wyslałam ci pw:lol: Quote
g@l@xy Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='Sarah'][SIZE=2]Grafitowo - złoty? Tfu, to taki kolor istnieje? ano istnieje :cool3: Quote
an1a Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Mniejsza o kolory i ceny.. [quote name='Sarah'] "Sprzedam pieska siedmio-tygodniowego. Mieszaniec yorkshire terriera. Niedawno go kupiłam[SIZE=2] Mnie ciekawi w jakim wieku kupiła szczeniaka, jeśli teraz ma 7 tygodni. Quote
chemicalo Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='Sarah'] [SIZE=2]Grafitowo - złoty? Tfu, to taki kolor istnieje? istnieje ;] Quote
jmw Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 chemicalo napisał(a):istnieje ;] nie wiedziałam :oops: :oops: a na aukcji nr 500183073 jest jakieś dziwne umaszczenie. na pierwszej fotce. Fotka jakoś źle wyszła, czy rzeczywiście takie są? Quote
ksenka1 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Wyglądaj jak małe czekoladowe dobermany:cool3: Quote
chemicalo Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 jeśli chodzi o kolor to mało przypominają yorki. no właśnie, bardziej dobermany :lol: Quote
Pegaza Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Ostatnio dojrzalam ogloszenie yorka z grzywkiem to sie juz w glowie nie miesci z czym tę rase jeszcze wymieszają..:shake: Quote
ola46 Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 O taaaak...:crazyeye: za niedługo yorki to będą pieski nie sprawiające żadnych problemów. Malutki, mało zje, szczekać nie będzie, szkód wielkich nie narobi i jeszcze w dodatku łysy będzie to nawet czesać nie będzie trzeba:shake:ani po fryzjerach chodzić:angryy: Quote
GoPo Posted December 16, 2008 Posted December 16, 2008 :diabloti:nie [polacam hodowli POMPEO!!!!!!!!!!Brrrrrrrrrrrrr Maleństwa wybarwiają sięokoło roku, półtora a więc trzeba czasu. Natomiast trzeba wiedzy aby wybraćodpowiedni materiał genetyczny Quote
iberia Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 GoPo napisał(a):Maleństwa wybarwiają sięokoło roku, półtora a więc trzeba czasu. Natomiast trzeba wiedzy aby wybraćodpowiedni materiał genetyczny od POMPEO materiał genetyczny??????????????????? chyba do pseudohodofffli:mad::mad::mad::mad: Quote
DOGOMANKA20 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Wszyscy tak żałują tych piesków na allegro.... A to sami hodowcy Yorków, ci niby prawdziwi hodowcy napędzają tą machinę.. Wklejam mojego posta, którego napisałam na forum molosów w wątku Dog niemiecki... Hodowle jak hodoffle :/ Co prawda nie do dogach ale o hodowlach a raczej niestety hodofflach... Piszę tu, w głównym żeby nowych wątków nie zakładać... Kiedyś, gdy myślałam o kupnie doga (niestety okazało się że będę musiała jeszcze długo poczekać no ale nie o tym chciałam teraz pisać...) pisałam maile do wielu hodowli i nie wiedziałam o fakcie rasowy=rodowodowy. Zostałam uświadomiona i bardzo się z tego cieszę Teraz od dłuższego czasu jestem zarejestrowana na molosach i zdaję sobie w pełni sprawę o tym że rozwoju pseudohodowli ABSOLUTNIE NIE MOŻNA wspierać i że nigdy w życiu nie kupię psa od takiego hodoffcy. Gdy moja znajoma powiedziała mi że chciałaby kupić Yorka, od razu zaczęłam ją przekonywać że psy, jakichkolwiek zresztą ras, należy kupować wyłącznie w hodowlach legalnych. Na jej argumenty że cena jest za wysoka odparłam że można zakupić pieska rodowodowego lecz niewystawowego po dużo niższej cenie. I zaproponowałam jej że pomogę jej w poszukiwaniach. Zaczęłam pisać maile do wielu hodowli o treści: Witam Serdecznie! Pomagam znajomej w znalezieniu pieska dla niej. Ona bardzo chciała kupić sobie Yorka. Jako że jestem uświadomiona o fakcie rasowy=rodowodowy, wyjaśniłam jej jakie są zagrożenia przy kupowaniu pieska bez rodowodu i przekonałam ją że jeśli pies (zresztą jakiejkolwiek rasy) to tylko z prawdziwej hodowli. Moim argumentem na różnicę w cenie między pseudo a prawdziwą hodowlą była możliwość zakupienia pieska rodowodowego ale niewystawowego. Jako, że miałby to być piesek tylko "na kolanka", nie przeszkadzałoby jeśli piesek byłby niewystawowy. Oczywiście nie w każdym miocie zdarza się niewystawowe szczenię ale jeśliby się takie urodziło to jaka była by jego cena? Z góry dziękuję za odpowiedź. Większość odpowiedzi mnie zaskoczyła bo ceny były bardzo wysokie w porównaniu do tego czego się spodziewałam po tym że wiem ile mniej więcej kosztuje niewystawowy dog. Bo za 2 tys to można dostać doga wystawowego a w pewnej hodowli Yorków niewystawową suczkę Natomiast jedna Pani do której zadzwoniłam (też zresztą chciała sprzedać mi suczkę niewystawową za 2 a nawet za 2,5 tys) stwierdziła że jak chcę taniej to mam iść na allegro za 800 zł kupić z pseudohodowli Czy tak powinien zachować się prawdziwy hodowca?[SIZE=2] Po prostu mnie zatkało... Nie dostałam żadnej odpowiedzi po której mogłabym odnieść wrażenie że hodowcy zależy na dobrym domu a nie pieniądzach Nie wiem z czego to wynika że hodowcy yorków tak bardzo różnią się od hodowców dogów... Myślałam że hoduje się psy z pasji i miłości do danej rasy a nie dla kasy! Przynajmniej uważam że tylko takie hodowle powinny istnieć... Jestem bardzo przygnębiona i przykro mi że przez pazerność hodowców yorków moja znajoma pewnie kupi w końcu yorka na allegro od hodoffcy bo chyba w nieskończoność nie będzie czekać aż znajdę Yorka z prawdziwej hodowli w cenie około 1200zł czyli tyle ile jest w stanie zapłacić.... Quote
Skibka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Aukcja Pompeo: Prowadzimy zawodowa hodowle psów rasowych i przy zakupie podpisujemy umowe kupna -sprzedazy psa Jest to gwarancja dla kupujacego ze szczenie jest rasowe,zdrowe,zadbane,zaszczepione,odrobaczone... Szczeniaki są zdrowe wesolutkie chetne do zabawy. WAGA DOROSŁEGO ok. 1kg. Wychowane bardzo troskliwe w rodzinnej atmosferze, rozpieszczane i wyniuniane. Po rodzicach z rodowodem Waga rodziców: ok. 1kg. Prowadzi zawodową hodowlę a sprzedaje szczeniaki bez rodowodu.. Nagłówek to :Yorki Yorkshire terrier York MEGA MINI 1kg. Dogomanka20 tutaj są pieski z rodowodem za 1200zł. Numer:510093632, 511697594, 515568565 Quote
Erazm Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Bardzo przepraszam, nie ten dział, nie ten temat... Jednak możecie uratować niejedno psie życie wysyłając maila, to chwila, a tak bardzo można pomóc. Zajrzyjcie i wyslijcie Quote
DOGOMANKA20 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='Skibka'] Dogomanka20 tutaj są pieski z rodowodem za 1200zł. Numer:510093632, 511697594, 515568565 Tak ale ja pisałam o suczkach a one mają (nie wiem z resztą z jakiego powodu) dużo wyższe ceny... W pewnej hodowli były pieski za 1500 a suczki za 2tys... I jedne i drugie niewystawowe, nie wiem czemu jest taka różnica w cenie. Quote
an1a Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Skibka - podajesz aukcję Pompeo? Bo nie rozumiem.... Pompeo jest daleko od dobrej hodowli... DOGOMANKA20 napisał(a):Tak ale ja pisałam o suczkach a one mają (nie wiem z resztą z jakiego powodu) dużo wyższe ceny... W pewnej hodowli były pieski za 1500 a suczki za 2tys... I jedne i drugie niewystawowe, nie wiem czemu jest taka różnica w cenie. Dlatego, że pomimo, że niewystawowa - może szczeniaki przecież urodzić...? Brutalna prawda i zapęd hodowców Yorków. Yorki mają mało szczeniaków w miocie. To też nie jest tak, że urodzi tyle co dog. Miniaturowe rasy są droższe, modniejsze itp., itd. Quote
Chefrenek Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 A to Pompka ma psy z papierami? Ciekawe jakim sposobem? Chyba faktycznie zarejestrowała się po raz drugi? Quote
Skibka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 an1a napisał(a):Skibka - podajesz aukcję Pompeo? Bo nie rozumiem.... Pompeo jest daleko od dobrej hodowli... Tak jej aukcję, ona pisze, że ma zawodową hodowlę a rozmnaża psy bez papierów... Quote
ola46 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Przeglądałam ostatnio aukcje na allegro i do sprzedania był york szampański:crazyeye:. Nie wiem czy to jakaś nowa "rasa" typu york królewski, york miniaturka itp. piesek był koloru jasnobrązowego. Quote
vikiii Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 DOGOMANKA20 napisał(a):Tak ale ja pisałam o suczkach a one mają (nie wiem z resztą z jakiego powodu) dużo wyższe ceny... W pewnej hodowli były pieski za 1500 a suczki za 2tys... I jedne i drugie niewystawowe, nie wiem czemu jest taka różnica w cenie. Suczki zawsze są droższe. Wejdź na temat "hodowla" i tam jest wątek "hodowla"- tam dziewczyny kilka dni temu podawały mnustwo ofert sprzedaży rasowych yorków w niskiej cenie. Mam nadzieję, że coś znajdziesz:lol: Quote
AmiX Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 O boże serducho pęka:-( jakie biedne yorusie i jeszcze amstaffy:bigcry: Quote
Recommended Posts