bascha.p Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Emerytka nie ale rencistka! Czy to skierowane jest do mnie zdanie kasac reke ktora daje???? Bo dac mozna owszem ale nie zywe stworzenie nie mozna sie pozbywac zywych stworzen bo sa juz bezuzyteczne , sa jak te psaozyty darmozjady ktore nie zarabiaja na siebie.Poki suka zaraia na siebie na swoje utrzymanie.. rodzi male to jest ok tak? Dla psow i przez psy bo moim a mam ich 3 mam straszny dlug wdziecznosci.. chce stworzyc im azyl ,bezpieczny azyl starosci cos na wzor domu spkojnej starosci by wlasnie i mam zamiar skupywac takie psy juz nie potrzebne te trochu schorowane by reszte zycia spedzily szczesliwe i kochane i majace wszystko to co im potrzebne do zycia. Czyli milosc wlasciciela. Quote
ladyyork Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 g@l@xy napisał(a):dziwne podejście kąsać rękę która daje.... a emerytką chyba nie jesteś? Wiesz ja nie rozumiem tego jak można oddać sunie bo rodzi jedno szczenie ,ja tez mam suczke i to małą , i na rozum nie jednego hodowcy powinnam się jej pozbyć już na początku jak tylko wyszło że będzie miala nie więcej niż 2300 a może nawet mniej,bo przecież dochodu z niej nie będzie ale to nie przedmiot i trza się liczyć z takim ryzykiem , a póżniej je kochać i przytulać:loveu: a nie pozbywać się jak śmiecia:angryy: Quote
Guest Agata_B Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 ta sunia obecnie przebywa w hodowli Qentika tak?:angryy: Quote
g@l@xy Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 nie wyobrażam sobie żeby w hodowli (nie pseudohodowli) hodowcy zostawiali sobie wszystkie psy z dysfunkcjami do kochania. Gdyby jej nie kochali nie sterylizowali by jej, nie szukali opiekuna o okreslonych cechach. Hodowle to nie schroniska, hodowca musi wiele czasu poświęcać na opiekę i pielęgnację i nie ma co tu się bawić w sentymenty niestety bo hodowla jest od hodowania ( w pełnym tego słowa znaczeniu) a nie od zostawiania sobie każdego nieudanego egzemparza. Gdyby hodowca miał taką mentalność nie byłby w stanie wydać szczeniąt. Zejdźcie na ziemię. Odrazu informacja : nie jestem hodowcą i nie będę. Quote
an1a Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 g@l@xy napisał(a):niestety bo hodowla jest od hodowania ( w pełnym tego słowa znaczeniu) a nie od zostawiania sobie każdego nieudanego egzemparza. Gdyby hodowca miał taką mentalność nie byłby w stanie wydać szczeniąt. Zejdźcie na ziemię. To jest pies, a nie kolejny egzemplarz w kolekcji. A rzeczywiście, suka, która jest "nieudanym egzemplarzem" bo nie przynosi oczekiwanych zysków pewnie by ich z torbami puściła. Przecież Yorki jedzą wielkie wory jedzenia i biednych hodowców nie stać na utrzymanie darmozjada. Quote
renia13 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 g@l@xy napisał(a):nie wyobrażam sobie żeby w hodowli (nie pseudohodowli) hodowcy zostawiali sobie wszystkie psy z dysfunkcjami do kochania.... Zejdźcie na ziemię. Odrazu informacja : nie jestem hodowcą i nie będę. i całe szczeście z taką mentalnościa :mad:.Szczeniaki urodzone w hodowli nie rokujace wystawowo nie trzeba zostawiać w domu , ale sprzedaje sie je po obnizonej cenie , badz symbolicznej kwocie - do kochania !!!! Nie ma wytłumaczenia pozbycia sie dorosłego psa , tym bardziej psa ktory tak nie wiele kosztuje bo pies nie wystawowy nie musi miec pieknego włoska mozna co jakis czas go ostrzyc nawet samemu , a jedzenia nie pochłania worami , wystarczy garstka dla takiego malucha , odrobina serca i opieki weterynaryjnej .Chwila na pogłaskanie i czyste sumienie zostaje , ale coż ???jak ktoś takowego sumienia nie posiada :niewiem: Quote
bascha.p Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Musze czekac ok miesiaca Pani prosila by podac swoje dane ,wiec jej podalam i czekam. Bylam 4 osoba ktora sie zglosila jednak pierwsza ktora tej pani odpowiadala, wiekiem itd Musimy poczekac Bede dzwonic i pilnowac moze sie uda .;) Quote
g@l@xy Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Nie zaglądajmy ludziom w portfele, jesli ktoś oddaje psa za symboliczna złotówke jego sprawa. Kwota wydana na psa nie jest gwarancją jego szczęścia. renia13 garstka dla malucha, trochę serca..... wiesz takich maluchów w hodowli podczas jej istnienia z reguly trafia się conajmniej kilka więc bez przesady. Lepiej że taki piesek wysterylizowany trafia do domu gdzie jest w centrum zainteresowania. Gdyby Ci ludzie nie widzieli niczego oprócz kasy to nie sterylizowali by suki bo sprzedaliby ją jako hodowlaną za conajmniej 3000 więc może czas przystopować z tymi wysanymi z palca ocenami innych? Quote
Guest Agata_B Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ja troche z innej beczki:) Jak myślicie, czy da rade kupic sunie z rod za 1400zł? z gory mówie, ze nie zalezy mi na super wystawowych rodzicach. do 3kg. Quote
nane Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='Agata_B']Ja troche z innej beczki:) Jak myślicie, czy da rade kupic sunie z rod za 1400zł? z gory mówie, ze nie zalezy mi na super wystawowych rodzicach. do 3kg. [FONT=Courier New]poszukaj a znajdziesz ;) ostatnio była suczka za 1500zł (już sprzedana niewystawowa w zaprzyjaźnionej hodowli) hodowcy raczej nie chwalą się szczeniętami niewystawowymi ale szukają im po cichu odpowiednich domów takich w których będą przede wszystkim kochane takie jakie są a nie takimi jakimi mogłyby być [/FONT] Quote
Liszka Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [quote name='nane'][FONT=Courier New]poszukaj a znajdziesz ;)[/FONT] [FONT=Courier New]ostatnio była suczka za 1500zł[/FONT] [FONT=Courier New](już sprzedana niewystawowa w zaprzyjaźnionej hodowli)[/FONT] [FONT=Courier New]hodowcy raczej nie chwalą się szczeniętami niewystawowymi [/FONT] [FONT=Courier New]ale szukają im po cichu odpowiednich domów [/FONT] [FONT=Courier New]takich w których będą przede wszystkim kochane takie jakie są [/FONT] [FONT=Courier New]a nie takimi jakimi mogłyby być [/FONT] Agata może jednak ta suczka,o której ja myślę to nie jest ta o której pisała nane. Tu masz linka na Allegro. [link usunięty] Aukcja wprawdzie zakończona wczoraj,ale spróbować możesz ;) Quote
nane Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 [FONT=Courier New]kto usunął mojego posta ??? :mad::mad::mad: [/FONT] Quote
Guest Agata_B Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Liszka, ładna ta sunia :) Ale mi zalezy na szczeniaku do 3-3,5mies bo zawsze marzylam o takim maluchu, którego wszystkiego sama naucze;) Ja dopiero w maju planuje kupic ;) Znalazłam jedną taką hodowle mianowicie dewanagari. Znacie moze? Treść ogłoszenia z ale.gratka: " Domowa Hodowla Yorkshire Terrierów z rodowodem istniejąca od 20 lat. Szczeniaczki 5 suczek ur. 22 ; 23; 29.07 .2008r po doskonałych rodzicach. Tatusiowie : Ch.Pl.Mł.Ch.Pl. CACIB UKAIALI DE`LA PAM`POMMERAIE BAKARAT i Hunderwood ACTION MAN Bakarat / zdjęcia poniżej / mamusie -medalistki. Cena suczki 1.600zł . " Sunie bez zadnych wad, bo nie pisze ze to są pety. Mi sie bardzo podobają, są sliczne. [link usunięty] Co myslicie? Quote
g@l@xy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Agata :) decyzja nalezy do Ciebie, napewno bedzie dobra :) Quote
vikiii Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Hodowli nie znam. Psiaki super! Jak dla mnie to aż za tanie jak po takich tatusiach, ale to różnie bywa. Sprawdź tylko czy nie sprzedają też psów bez papierów - bo jak takie mają ...to..... to znaczy ,że coś nie tak. Powodzenia w wyborze maluszka:loveu: Quote
Guest Agata_B Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 vikiii napisał(a):Hodowli nie znam. Psiaki super! Jak dla mnie to aż za tanie jak po takich tatusiach, ale to różnie bywa. Sprawdź tylko czy nie sprzedają też psów bez papierów - bo jak takie mają ...to..... to znaczy ,że coś nie tak. Powodzenia w wyborze maluszka:loveu:Pewnie temu takie tanie te suczki, bo mamusie szczeniaków nie są żadnymi chempionkami itp:cool3: Dzieki, postaram sie sprawdzic;) Quote
bascha.p Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Cena pieskow jest jak zauwazylam ostatnio raczej cena tradycyjna i normalna wcale nie sa za tanie. a dlaczego tak mysle bo ostatnio jest trochu tych psow nawet w cenie1200 to najnizsza cena z jaka sie spotkalam . Czesto male domowe hodowle maja ceny piekow wlasnie takie od 1200-1500 Wystarczy poszukac. Nawet mnie to cieszy ze ceny s atakie bo wiekszosc ludzi zacznie kupowac psy z metrykami i pseudohodowcy przestana zarabiac na tych psach.. Quote
Guest Agata_B Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 bascha.p napisał(a):Cena pieskow jest jak zauwazylam ostatnio raczej cena tradycyjna i normalna wcale nie sa za tanie. a dlaczego tak mysle bo ostatnio jest trochu tych psow nawet w cenie1200 to najnizsza cena z jaka sie spotkalam . Czesto male domowe hodowle maja ceny piekow wlasnie takie od 1200-1500 Wystarczy poszukac. Nawet mnie to cieszy ze ceny s atakie bo wiekszosc ludzi zacznie kupowac psy z metrykami i pseudohodowcy przestana zarabiac na tych psach.. Zgadzam sie całkowicie... ceny yorków suk bez rodowodu (takich w miare ładniejszych) wahają sie od 1000-1200, więc mysle jakby suczke z rod można by było kupic za 1400-1500zł to sporo osób wybierałoby psa z rodowodem. Quote
bascha.p Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Dokladnie ,moze ludzie wkoncu zaczna myslec maja gwarancje pochodzenia psa, wiedza po jakich rodziach i jakie daja potomstwo. Jesli ktos chce psa do kochania nie wystawowego z super pochodzeniem nie musi wcale kupowac psa za 2500 bo i po co? Moze jedynie po to by pochwalic sie rodowodami i osiagnieciami rodzicow a za tytuly sie placi.. zreszta i slusznie. Wczoraj przegladalam yorki ONki i Belgi na allegro i allegratka i naprawde jest w czym wybierac cenowo. Zachecam do kupna psa z metryka moze o 200zl drozszego ale napewno warto.. Quote
AmiX Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Agata coś dla ciebie.....cena 1300 nr.aukcji 469104788 Yorkshire Terrier piękna suczka 3,5mies., z rodowodem, o doskonałym pochodzeniu - po INT. CH., zdrowa, po wszystkich szczepieniach, do odbioru z metryczką, książeczka zdrowia i wyprawką, jest bardzo wesoła i towarzyska, uwielbia się bawić Więcej informacji na temat suczki pod nr tel. 0-723-372-276 Istnieje możliwość dowozu. Pozdrawiam Ania :) Quote
cardea Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Agata_B napisał(a):Wysłałam meila ;) Wiesz ja jak kupuję psa albo umawiam się na krycie to przede wszystkim dzwonię :razz: Agata lepiej zadzwoń może nawet nie ty ale poproś mamę albo tatę kogoś dorosłego Ktoś może odbierać e-maile raz na 2-3 dni, a telefon raczej cały czas nosi się przy sobie ;) Quote
cardea Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 [quote name='Pegaza']Zobaczcie to:mad: [link usuniety] Coś się chyba pokryło między sobą :lol: Quote
Recommended Posts