Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a komu Yorka KARŁOWATEGO na GWARANCJI???? do tego nowa odmiana shiere....i to z rodowodem.
to ogłoszenie z innego portalu ale bardzo ciekawe:
opis:
Sprzedam york shiere terier, karłowate. (miniaturki) Po rodowodowych rodzicach. małe, śliczne. rodzice na zdjeciu. czyste. Gwarancja.
[link usunięty]

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='g@l@xy']a komu Yorka KARŁOWATEGO na GWARANCJI???? do tego nowa odmiana shiere....i to z rodowodem.
to ogłoszenie z innego portalu ale bardzo ciekawe:
opis:
Sprzedam york shiere terier, karłowate. (miniaturki) Po rodowodowych rodzicach. małe, śliczne. rodzice na zdjeciu. czyste. Gwarancja.
[link usunięty]

Ekhmm... a gdzie pisze,że z rodowodem ? :roll:
Gwarancja ? Pewnie rozruchowa :lol:
Ja już czasem nie wiem,czy się mam śmiać ,czy płakać...

Posted

nowa odmiana shiere....i to z rodowodem - znaczy się rodzice mają wpisane w rodowodach rasę shiere. Szeniaczki sa shiere bez papierów,
tak czy siak, na gwarancji buha ha ha ha ha

Posted

No z tą gwarancją to pojechali, ale czego sie czepiacie że karłowate? Jesli to te pieski co po dorośnięciu ważą kilo pięćdziesiat, to jak je inaczej nazwać, jak nie karłowate? Dobrze, że sprzedający nazywa je otwarcie, gorzej jakby było tylko "miniatura" co sugeruje ludziom że to osobna rasa, jak sznaucer średni i miniaturowy. Ostatnio napisałam do hodowczyni(!) psów rodowodowych(!) która sprzedawała na swej aukcji Yorkshire Terriery miniaturki...zapytałam czy zależy jej na wprowadzaniu nabywcy w błąd że coś takiego w ogole istnieje i że jako hodowca na pewno zdaje sobie sprawę że nie ma takiej rasy jak YT miniatura - nie odpisała. No, ale jakoś trzeba nabywcę uprzedzic że pies jest mniejszy niz standardowy i że to wcale nie ma tak byc, wiec określenie "karłowaty" IMO jest w porządku.

Posted

Visenna napisał(a):
No z tą gwarancją to pojechali, ale czego sie czepiacie że karłowate? Jesli to te pieski co po dorośnięciu ważą kilo pięćdziesiat, to jak je inaczej nazwać, jak nie karłowate?.

no fakt karłowate to karłowate

Posted

Proszę zobaczcie yorka suczke na alegratka strona 8 jest na sprzedaż za 1zł.Pani która ma chodowlę chce ja oddać (selekcja chodowli).Jest bidulka chora ma wrzód na piersi i potrzebuje opercji.

Posted

Sprzedam cztery śliczne szczeniaczki (dwa psy i dwie suczki) urodzone 31.07. .Mama YORK tata SHUH TZU (rodzice z rodowodem)

treść ogłoszenia z allegro, tak jakby rodowód rodziców miał tu jakieś znaczenie w mieszance Yorka z shih tzu

Posted

Może i po mordce jest podobny do yorka. Ale jest trochę przerośnięty jak na swój wiek.:roll:
Ja słyszałam już o mieszance yorka z: shih tzu, jamnikiem, sznaucerem miniaturą albo jakimś kundelkiem..
I dziwi mnie to że on jest tylko jeden bez rodzeństwa.

Posted

Skibka napisał(a):

I dziwi mnie to że on jest tylko jeden bez rodzeństwa.

Pewnie reszta do yorków nie podobna albo ktoś skupuje kundelki a później dopasowuje je do konkretnych ras.:mad:

Posted

Mama ok. 2kg. Tata ok. 1kg.

O sh*t... (cytat z aukcji Pompeo). Tata ważył 1 kg? I ma być rodowodowy?! Tak? No sorry, ale to niemożliwe. Postanowiłam poaptrzyć na inne aukcje Pompeo - sprzedaje nawet DONka! (długowłosego owczarka niemieckiego) Oprócz DONka i tego yorka dwa inne yorki i chihuahuę. A przy chi napisała:
"Chihuahua MEGA UNIKAT I HIT MINI tylko 1 kg!" - przecież to ŻYWE zwierzę! Jak można nazwać zwierzę hitem? Nie no, żenada! Żal mi tych psów od Pompeo...
:angryy::angryy::angryy:

Posted

Witam wszystkich bardzo serdecznie ,chciałabym ustrzec wszystkich przed zakupem psa z pseudo hodowli Pompeo,mialam bardzo nieprzyjemną sytuację związaną z oszustwem,moja sąsiadka nieświadomie zakupiła chorego kundla za 1000zł z tej hodowli,na szczęście wszystko pomyślnie się zakończyło gdyż pojechała tam ze znajomym policjantem,z tego co mi wiadomo są tam okropne warunki,psy mają gorzej niż niejedna świnia w oborze,tak więc uwaga na tych nieludzkich handlarzy!!!pozdrawiam.

Posted

poker76 napisał(a):
Witam wszystkich bardzo serdecznie ,chciałabym ustrzec wszystkich przed zakupem psa z pseudo hodowli Pompeo,mialam bardzo nieprzyjemną sytuację związaną z oszustwem,moja sąsiadka nieświadomie zakupiła chorego kundla za 1000zł z tej hodowli,na szczęście wszystko pomyślnie się zakończyło gdyż pojechała tam ze znajomym policjantem,z tego co mi wiadomo są tam okropne warunki,psy mają gorzej niż niejedna świnia w oborze,tak więc uwaga na tych nieludzkich handlarzy!!!pozdrawiam.

wejdź na jej forum i to napisz :diabloti: