Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SALUX napisał(a):

Jeszcze jedno...na widok wielu psów z rodowodami opada mi szczęka ale kiedy do salonu przychodzą pieski za kupę kasy podobne nieco do danej rasy, najczęściej opadają mi ręce:angryy: A właściciel pyta kiedy jego psu narośnie taki włos jak mają te na wystawach, kiedy sie wybarwi, kiedy będzie miał grubą kość bo taki wątły, czy głowa mu urośnie ...itp...itd:cool3:

Dokładnie do mnie przychodzi sunia sięgająca panu do kolan na oko ma ze 6 kilo najmarniej a wielksc ma jak mały beagle!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: do tego norma yorki z kręconym włosem jak u pudla, klapnięte uszy,uszy stojące ale tak duże jak u skye-a,itd

Posted

SALUX napisał(a):
Jeszcze jedno...na widok wielu psów z rodowodami opada mi szczęka ale kiedy do salonu przychodzą pieski za kupę kasy podobne nieco do danej rasy, najczęściej opadają mi ręce:angryy: A właściciel pyta kiedy jego psu narośnie taki włos jak mają te na wystawach, kiedy sie wybarwi, kiedy będzie miał grubą kość bo taki wątły, czy głowa mu urośnie ...itp...itd:cool3:

od czego są badania genetyczne :cool3: :cool3:

• 1 month later...
Posted

Nie mogę podać linka więc skopiuję tekst z aukcji bo włos na głowie się jeży jak czyta sie coś takiego : :angryy: (dla zainteresowanych link na pw)

2 przepiękne miniaturowe Tyciu_Tyciu szczeniaki (piesek i suczka) rasy Yorkshire Terrier, po wyjątkowych rodzicach Matka 1,20kg (czarny-kruk z brązowym podpalanym ), Ojciec 1kg (zloto-srebrno-czarny), oboje rodziców są z rodowodem i są do wglądu na miejscu razem z szczeniakami!!!
Chłopczyk (8,5tyg.) Obecnie waży 400gram, jego waga jako dorosłego pieska nie powinna przekroczyć 1kg-1,20kg, genetyka włosa wdany na matkę, bardzo gęsty (czarno-kruczy z brązowym podpalanym) Piesek będzie b. malutką miniaturką, jak i idealnym miniaturowym reproduktorem!!! Cena pieska – 1800zł
Dziewczynka (8,5tyg.) Suczka Obecnie waży 550gram, jako dorosły piesek nie powinna przekroczyć wagi 1,50kg, genetyką włosa wdana w ojca, widać wyraźne akcenty (srebno-złote) na główce, tułów czrny-kruk. Cena suczki – 1500zł
Jak i piesek tak i suczka są zaszczepione (pieski są już po tygodniowej kwarantannie po szczepieniu, która jest podstawą do odbioru w 100% zdrowego szczeniaka!!!), Są już 2 razy odrobaczone, posiadają własna ks. Zdrowia.

Zapraszam do zobaczenia zdjęć poniżej ;))) na zdjęciak widoczny piesek!!!

Wszystkich zainteresowanych zapraszam do zobaczenia szczeniaków jak i ich rodziców, którzy są do wglądu na miejscu!!!

Więcej informacji pod nr. ..........

!!!!! UWAGA !!!!!

Z powodu wyjazdu jestem zmuszony sprzedać część moich piesków:

• 3,5 letnią suczkę (srebno-złotą) - 1,70kg, (miała 3 mioty, pierwszy 2 młode, 2miot –3młode, 3miot-2młode) – cena 2000zł
  • 3letnią suczkę (czarny kruk z brązowym podpalanym) - 2,50kg, (miała już 2 mioty, pierwszy – 3młode, 2miot – 4młode) – cena 2500zł
  • Najmniejszą moja miniaturkę, suczkę 1rok (srebno-złotą) - 1kg /1,20kg – cena 2200zł
  • Najmłodszego reproduktora - piesek 4 miesiące (srebno-zloty) – 1,20kg, cena 1400zł

Posted

ja się natknęłam na ciekawsze ogłoszenie a własciwie ogłoszenia od jednej osoby:
[LIST=1]
[*]MAMA SHIH TZU TATA YORK YORKI SZCZENIAK MINI
[*]CHIHUAHUA - tata, YORK - mama. Piesek maleńki
[*]MAMA YORK YORKI TATA CHIHUAHUA SZCZENIAK MINI (3x się powtarza)[/LIST]:angryy::angryy::angryy: nie muszę komentować prawda? Ogłoszenia są na allegro non stop.

Posted

fotki z allegro :

Piesek 1000zł
Suczka 1200zł
Fantazja...fantazja..bo fantazja jeste od tego...

moim zdaniem to yorki z nich nie wyrosną,co nie zmienia faktu,że są przeurocze ..przesłodkie i przeboooskie :loveu:

Guest Agata_B
Posted

Dlaczego "yorki" z nich nie wyrosną?
Znam wiele yorków które tak wyglądały w wieku szczenięcym, a teraz są ślicznymi psami:)

Posted

Agata_B napisał(a):
Znam wiele yorków które tak wyglądały w wieku szczenięcym, a teraz są ślicznymi psami:)

Plissss:shake::shake::shake:

Guest Agata_B
Posted

Chefrenek napisał(a):
Plissss:shake::shake::shake:
Jak sie im dobrze przypatrzeć to są całkiem ładne tylko te uszka... Aidi z forum miał podobne, a zobacz jaki jest teraz śliczny :loveu:

Posted

Agata_B napisał(a):
Jak sie im dobrze przypatrzeć to są całkiem ładne tylko te uszka... Aidi z forum miał podobne, a zobacz jaki jest teraz śliczny :loveu:

Uszka uszkami ale one mają pyszczki nie yorkowe.

Posted

Agata_B napisał(a):

Agata już na pierwszy rzut oka widać że z yorka to moze kolor tylko został..proszę cię..nie mów że nie widzisz różnicy ...:shake::shake: kufa..uszy...:p

Guest Agata_B
Posted

PositiveThought napisał(a):
Aidi miał bardziej trójkątne :grins:

ale troszkę podobny to tych piesków był.

mimo wszystko te sceniorki mi tak jamniorowo wyglądają...
Słodziak :loveu:

Posted

Co myślicie o tym kiedy znana hodowla pisze na allegro że posiada do sprzedaży dorosłe suczki bo mnie trafia szlak przecież pies to nie zabawka :angryy: co wyczerpały się możliwości to teraz precz

Posted

wiesz co ja wolę żeby poszły do ludzi niż zamieszkały w kojcach na dworzu lub zostały porzucone na środku skrzyzowania. Oczywiscie nie pochwalam ale nic z tym nie zrobimy :shake: