Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napewno bo nie chce nikogo oskarzac nie znajac go ale masz racje ludzie emigruja za praca... ale czasem jest tak ze psa mozna zabrac.. duzy wplyw naewno ma tu tez rasa psa mysla pies przytulanka ale niestety przytulanka tak ale tez pies o charakterze teriera.No i pielegnacja jego szaty ale na to tez jest sposob mozna pojsc do fryzjera i obciac.. Wybaczcie ale dla mnie nie ma zadnego wytlumaczenia... przyjaciol sie nie daje ani nie sprzedaje to nie przedmioty!:crazyeye:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To prawda bascha.p kupując yorka nikt nie myśli ile czasu trzeba mu poswięcić. Każdemu wydaje się, że śliczne futerko samo o siebie zadba, wyczesze się, podetnie i będzie pachnące. Ja wczoraj kąpałam swojego Tupka, potem suszenie i czesanie i podcięcie. Łącznie zajęło mi to 2 godziny. Skończyłam o 23.30. Na to trzeba mieć czas i przede wszystkim ochotę. Opowiadałam kiedyś swoim znajomym / zakochanym w moim Tupku / jak wygląda procedura dbania o jego wygląd. Z każdym moim słowem rosło ich przerażenie. A na koniec powiedzieli, że w życiu yorka nie będą mieli. Ot co. Moim zdaniem to co się w tej chwili dzieję to tylko początek góry lodowej. Przygotujmy się na lawinę niechcianych psiaków.

Kasia i Tupek

Posted

Obserwuje portale sprzedajace psy i masz racje to dopiero poczatek gory lodowej. Modle sie czasem by ta rasa psow pzrestala byc taka modna by hodoffcy przestali je rozmnazac co cieczke.. by wkoncu te male wrazliwe bardzo uczuciowe psy zreszta jak wszytskie rasy psow maja swoje uczucia dali im odetchnac. Yorki imasz racje jak wiekszosc psow dlugowlosych potrezbuje bardzo dzuo czasu bysmy im poswiecili na pielegnacje.. sama mam yorka i wiem ile czasu myusze mu posieciec.. Niko ma dluzsze wloski wiec czasenie codzienne znajoma ma wstawowego shitzaka ten to dopiero wymaga czasu i pielgnacji czesanie kapiel papiloty to sredno 4 godz + codzienne czesanie.Hodowcy powinni informowac przyszlych wymaganiach przyszlych wlascielli wszytskich ras ile czasu i jak powinni postepowac z takimi pieskamia nie tylko sprzedawac i pozbyc sie szczeniaka jako sprzedany...

Posted

Przyznam się, że trudno mi sobie wyobrazić yorki w schroniskowych klatkach. A z drugiej strony, wiem, że tak właśnie będzie. SZKODA, wielka szkoda. Żaden psiak , wszystko jedno jakiej rasy, na to nie zasługuje.

Guest Agata_B
Posted

Co prawda nie allegro, ale ale.gratka:

"Cena: 750,00 zł

Ogł. z dnia: 2007-10-24

Śliczne szczenięta czarno-złote w wieku 8 tyg. ze skróconym i jedwabistym-łatwym do pielęgnacji włosem.Niewymagające bezustannych kąpieli ani czesania.
Jest prześliczna wesolutka i kochana suczka oraz piesek.
Jako dorosłe będą ważyły do 2 kg.
Są to miniaturki.
Do odbioru po szczepieniu z książeczką zdrowia."

Lepiej tego nie będę komentować :shake:

Posted

Wyslij mi prosze linka do tej aukcji >Nie rozumiem dlaczego na forum niemoga byc linki jak to topik sprzedazy psow na allegro... napewno to nie reklama bo one juz tam sa...juz je wyswili juz je sprzedaja...

Posted

bajadera napisał(a):
Przepraszam, czy je licytuje taka jedna, co tu została dokładnie przewałkowana i groziła niktórym osobom ? Też prosze linka na pw.

Tak. Właśnie ta " Przewałkowana osoba" licytuje suczki, jednak aukcja posiada cene minimalna więc za kwote którą zaproponowała i tak nie wygra suczek nawet jak jej oferta bedzie najwyższa.