Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Droga Agato_B! Zastanawiam się jaki jest sens tego wątku....

Jeżeli piszesz tu, że chcesz znaleźć jakąś jorkową bidę i to na Allegro to bądź pewna, że o swoim zamiarze informujesz mnie, panią x, ale też pseudohodowców, którzy z czystym sumieniem wystawiają swoje pieski, czy suczki - podkreślając, że mogą dać jeszcze wieeeele potomstwa.... i oni także zaglądają na ten wątek. I tylko czekają na taką informacje, że jest potencjalny klient.

Jestem za wykupywaniem piesków, które mogą trafić do rozmnażalni, którym coś zagraża, ale nie jestem za tym, by popularyzować taką formę zakupu psa, czy dawać pseudohodowcom przyzwolenie na takie traktowanie zwierząt i informowanie o chęci zakupu takiego zwierzątka.

Jeżeli tak będziemy robić to niedługo pseudohodowle będą tu się ogłaszać...

Pozdrawiam. Maria

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj Agatko. Nieraz wyslalam ci na prv link,gdzie mozna bylo za niewielkie grosze wykupic Yorka.Wydzwanialam na te ogloszenia itp Ale musisz zrozumiec jedno! Ze nikt ci pieknego zdrowego Yorka zadarmo nieda!!!! Dziewczyny pomagajace mi w wykupie YORKOW ,wykladaja pieniedze z wlasnej kieszeni,nieraz sami sie zapozyczaja aby taka psine uratowac.A gdy naprawde trafi sie York zadarmo! to jest to pies do leczenia,czesto bardzo kosztownego. A ty postawilas warunek,musi byc w typie rasy,najlepiej rasowy i zdrowy.
Wiec,albo cierpliwie poczekaj az taka okazja sie zdarzy,albo radzialabym odkladac miesiecznie po 100zl i poczasie napewno sie uzbiera odpowiednia suma na Yorka.

Ja tez ratujac Deizi przed rozmnazalnia, musialam odwiedzic bank,i wcale sie tego niewstydze.

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Chefrenek']A dlaczego chcesz drugiego?
Bo tak zadecydowali moi rodzice.
Najpierw drugi pies to miał być jakiś duży, ale ja wybrałam drugiego yorka.
Więc tak - szczeniaka chcę, z hodowli z rodowodem. Ale będę miała go dopiero w marcu - kwietniu.
I dorosłego - wykupić - który np. miałby trafić do pseudohodowli.
Jasne?
I chcę sukę, nie psa.

Guest Agata_B
Posted

Shahar napisał(a):
Na gratce jest yorczek nierodowodowy dorosły za małe pieniadze.

Owszem, widziałam.
Ale ja szukam suki .
Wysterylizowanej najlepiej, choć niekoniecznie.

Guest Agata_B
Posted

Mona4 napisał(a):
Oj Agatko. Nieraz wyslalam ci na prv link,gdzie mozna bylo za niewielkie grosze wykupic Yorka.Wydzwanialam na te ogloszenia itp Ale musisz zrozumiec jedno! Ze nikt ci pieknego zdrowego Yorka zadarmo nieda!!!! Dziewczyny pomagajace mi w wykupie YORKOW ,wykladaja pieniedze z wlasnej kieszeni,nieraz sami sie zapozyczaja aby taka psine uratowac.A gdy naprawde trafi sie York zadarmo! to jest to pies do leczenia,czesto bardzo kosztownego. A ty postawilas warunek,musi byc w typie rasy,najlepiej rasowy i zdrowy.
Wiec,albo cierpliwie poczekaj az taka okazja sie zdarzy,albo radzialabym odkladac miesiecznie po 100zl i poczasie napewno sie uzbiera odpowiednia suma na Yorka.

Ja tez ratujac Deizi przed rozmnazalnia, musialam odwiedzic bank,i wcale sie tego niewstydze.
Wiem, rozumiem.
Dlatego już nawet nie myślę, ze ktos odda mi yorka za darmo, bo to mało możliwe :roll:

Posted

Shahar napisał(a):
Na gratce jest yorczek nierodowodowy dorosły za małe pieniadze.

Niestety przed chwila zostal sprzedany! Rozmiawialam z ta Pania od yoreczka i czekalismy na decyzje mojej poprzedniczki czy go wezma. Biora!! wiec juz to ogloszenie jest nieaktualne!

• 2 weeks later...
Posted

tekst z jednej z aukcji allegro:

"...Cena WSZYSTKICH KRYĆ - 200 zł. Zależy mi na utrzymaniu pieska w kondycji i zarobieniu na karmę dobrej marki...."

cios poniżej pasa normalnie :angryy:

Posted

Cynia!

Wskoczyłam na Allegro i ... to jest załamka. "Dno dna głębokiego" (jak by powiedziała moja wspaniała ex nauczycielka matmy)

Następny reproduktor. Właściciel tak pisze o psie:

"Doświadczenie i dobre srzały" to jego motto.
A tak naprawdę to prawdziwy "skoczek"

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Dla mnie to ŻENADA !!!!

Posted

A może może mi ktoś polecić jakąś hodowlę najlepiej z Lubelskiego lub zna kogoś lub widział gdzieś ogłoszenie że ktoś ma zdrowego pieska Yorka do sprzedania.Może być (a nawet lepiej) taki 4-5 miesięcy.Dzisiaj mój pieszczoch poszedł do aniołków :-( i chociaż żona nie chce to ja chcę mieć i przelać całą gorycz przemienioną w miłość na nowe stworzenie.Podobno nie można tu się ogłaszać ale chciałbym ,bo widze ze tu jesteście w temacie ktoś mi doradził może jakieś szczenię.Acha i jak poznać u szczeniaka czy będą uszka mu stały lub czy nie wady zgryzu czy nie jest wnętrem?Bo podobno fachowcy u szczeniaków już to widzą.

Posted

Szfirku! zerknij na priva, przesłałam Ci namiar na konktretną osobę. Nie mogę tego napisać w poście, bo byłaby to reklama konkretnej hodowlii.

Posted

ale żona by się "łzawo uśmiechnęła" jakby zobaczyła,że do domu wnosisz kluskę...:loveu::razz: super..:lol:
Mery idzie oszaleć od tych tekstów...piszą jak napaleńcy...skąd oni mają takie określenia wogóle..co pies im mówi jak "strzela"...aaaaa strzał :talker::boom::ices_bla:

Posted

[quote name='mery']

Dla mnie to ŻENADA !!!!

śmiechu warte albo płaczu że tacy ludzie mają pieski!!!:angryy:

Posted

Napisał mery

Dla mnie to ŻENADA !!!!

Ten pies posiada w ogóle posiada rodowód i uprawnienia ZK? Jak nie, to nie można go nazwać reproduktorem!

Posted

Przed chwilą zobaczyłam ogłoszenie o sprzedaży 6-letniego yorka z powodu likwidacji hodowli:shake:
sprawdzony reproduktor:shake:
Aż mnie głowa rozbolała
Do tego bez rodowodu:shake:

Posted

Większkości pewnie pies się znudził, ludzie myslą że kupią yorka przytulanke i na tym się kończy obowiązek a wiadomo pies ten potrzebuje pięlegnacji odpowiedniej, kosmetyki, czesanko itp. a i podejrzewam że coniektórzy emigrują z kraju więc psa trzeba się pozbyć:mad: