mery Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Droga Agato_B! Zastanawiam się jaki jest sens tego wątku.... Jeżeli piszesz tu, że chcesz znaleźć jakąś jorkową bidę i to na Allegro to bądź pewna, że o swoim zamiarze informujesz mnie, panią x, ale też pseudohodowców, którzy z czystym sumieniem wystawiają swoje pieski, czy suczki - podkreślając, że mogą dać jeszcze wieeeele potomstwa.... i oni także zaglądają na ten wątek. I tylko czekają na taką informacje, że jest potencjalny klient. Jestem za wykupywaniem piesków, które mogą trafić do rozmnażalni, którym coś zagraża, ale nie jestem za tym, by popularyzować taką formę zakupu psa, czy dawać pseudohodowcom przyzwolenie na takie traktowanie zwierząt i informowanie o chęci zakupu takiego zwierzątka. Jeżeli tak będziemy robić to niedługo pseudohodowle będą tu się ogłaszać... Pozdrawiam. Maria Quote
Mona4 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Oj Agatko. Nieraz wyslalam ci na prv link,gdzie mozna bylo za niewielkie grosze wykupic Yorka.Wydzwanialam na te ogloszenia itp Ale musisz zrozumiec jedno! Ze nikt ci pieknego zdrowego Yorka zadarmo nieda!!!! Dziewczyny pomagajace mi w wykupie YORKOW ,wykladaja pieniedze z wlasnej kieszeni,nieraz sami sie zapozyczaja aby taka psine uratowac.A gdy naprawde trafi sie York zadarmo! to jest to pies do leczenia,czesto bardzo kosztownego. A ty postawilas warunek,musi byc w typie rasy,najlepiej rasowy i zdrowy. Wiec,albo cierpliwie poczekaj az taka okazja sie zdarzy,albo radzialabym odkladac miesiecznie po 100zl i poczasie napewno sie uzbiera odpowiednia suma na Yorka. Ja tez ratujac Deizi przed rozmnazalnia, musialam odwiedzic bank,i wcale sie tego niewstydze. Quote
Ramona Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Na gratce jest yorczek nierodowodowy dorosły za małe pieniadze. Quote
Mona4 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 na dogo tez sa Yorkopodobne ale chetnych brak:shake: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86831 Quote
Guest Agata_B Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='Chefrenek']A dlaczego chcesz drugiego? Bo tak zadecydowali moi rodzice. Najpierw drugi pies to miał być jakiś duży, ale ja wybrałam drugiego yorka. Więc tak - szczeniaka chcę, z hodowli z rodowodem. Ale będę miała go dopiero w marcu - kwietniu. I dorosłego - wykupić - który np. miałby trafić do pseudohodowli. Jasne? I chcę sukę, nie psa. Quote
Guest Agata_B Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Shahar napisał(a):Na gratce jest yorczek nierodowodowy dorosły za małe pieniadze. Owszem, widziałam. Ale ja szukam suki . Wysterylizowanej najlepiej, choć niekoniecznie. Quote
Guest Agata_B Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Mona4 napisał(a):Oj Agatko. Nieraz wyslalam ci na prv link,gdzie mozna bylo za niewielkie grosze wykupic Yorka.Wydzwanialam na te ogloszenia itp Ale musisz zrozumiec jedno! Ze nikt ci pieknego zdrowego Yorka zadarmo nieda!!!! Dziewczyny pomagajace mi w wykupie YORKOW ,wykladaja pieniedze z wlasnej kieszeni,nieraz sami sie zapozyczaja aby taka psine uratowac.A gdy naprawde trafi sie York zadarmo! to jest to pies do leczenia,czesto bardzo kosztownego. A ty postawilas warunek,musi byc w typie rasy,najlepiej rasowy i zdrowy. Wiec,albo cierpliwie poczekaj az taka okazja sie zdarzy,albo radzialabym odkladac miesiecznie po 100zl i poczasie napewno sie uzbiera odpowiednia suma na Yorka. Ja tez ratujac Deizi przed rozmnazalnia, musialam odwiedzic bank,i wcale sie tego niewstydze.Wiem, rozumiem. Dlatego już nawet nie myślę, ze ktos odda mi yorka za darmo, bo to mało możliwe :roll: Quote
bascha.p Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Shahar napisał(a):Na gratce jest yorczek nierodowodowy dorosły za małe pieniadze. Niestety przed chwila zostal sprzedany! Rozmiawialam z ta Pania od yoreczka i czekalismy na decyzje mojej poprzedniczki czy go wezma. Biora!! wiec juz to ogloszenie jest nieaktualne! Quote
Mona4 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 na Alegro byl a moze jescze jest paromiesieczny za 650zl:shake: Quote
anushka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 tekst z jednej z aukcji allegro: "...Cena WSZYSTKICH KRYĆ - 200 zł. Zależy mi na utrzymaniu pieska w kondycji i zarobieniu na karmę dobrej marki...." cios poniżej pasa normalnie :angryy: Quote
mery Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Jak mu na kondycji psa zależy to niech się na Agility zapiszą. Bałwańskie myślenie, że sex to sport...:roflt::roflt::roflt: Quote
anushka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 mnie jednak dobił fakt:"..że musi zarobić na karmę.." nie dość,że zjada mikroskopowe ilości to jeszcze musi na siebie zarobić ..fantastycznie :multi::shake: Quote
mery Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Cynia! Wskoczyłam na Allegro i ... to jest załamka. "Dno dna głębokiego" (jak by powiedziała moja wspaniała ex nauczycielka matmy) Następny reproduktor. Właściciel tak pisze o psie: "Doświadczenie i dobre srzały" to jego motto. A tak naprawdę to prawdziwy "skoczek" :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Dla mnie to ŻENADA !!!! Quote
Szafir Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 A może może mi ktoś polecić jakąś hodowlę najlepiej z Lubelskiego lub zna kogoś lub widział gdzieś ogłoszenie że ktoś ma zdrowego pieska Yorka do sprzedania.Może być (a nawet lepiej) taki 4-5 miesięcy.Dzisiaj mój pieszczoch poszedł do aniołków :-( i chociaż żona nie chce to ja chcę mieć i przelać całą gorycz przemienioną w miłość na nowe stworzenie.Podobno nie można tu się ogłaszać ale chciałbym ,bo widze ze tu jesteście w temacie ktoś mi doradził może jakieś szczenię.Acha i jak poznać u szczeniaka czy będą uszka mu stały lub czy nie wady zgryzu czy nie jest wnętrem?Bo podobno fachowcy u szczeniaków już to widzą. Quote
Guest Agata_B Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_classifieds&Itemid=26&searchadv=&catid=8&type=9&lang=pl_PL :) Quote
mery Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Szfirku! zerknij na priva, przesłałam Ci namiar na konktretną osobę. Nie mogę tego napisać w poście, bo byłaby to reklama konkretnej hodowlii. Quote
mery Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 http://www.yorkland.pl/index.php?option=com_bookmarks&Itemid=26&catid=1&lang=pl_PL tu są hodowle wg. województw Quote
Fibi Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Szafir, ja tez wyslalam Ci moje typy na priv, jakby co to sluze rada:cool3::lol: Quote
anushka Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ale żona by się "łzawo uśmiechnęła" jakby zobaczyła,że do domu wnosisz kluskę...:loveu::razz: super..:lol: Mery idzie oszaleć od tych tekstów...piszą jak napaleńcy...skąd oni mają takie określenia wogóle..co pies im mówi jak "strzela"...aaaaa strzał :talker::boom::ices_bla: Quote
iberia Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='mery'] "Doświadczenie i dobre srzały" to jego motto. A tak naprawdę to prawdziwy "skoczek" :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Dla mnie to ŻENADA !!!! śmiechu warte albo płaczu że tacy ludzie mają pieski!!!:angryy: Quote
Yorkfanka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Napisał mery "Doświadczenie i dobre srzały" to jego motto. A tak naprawdę to prawdziwy "skoczek" :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Dla mnie to ŻENADA !!!! Ten pies posiada w ogóle posiada rodowód i uprawnienia ZK? Jak nie, to nie można go nazwać reproduktorem! Quote
ROZI_ Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 pojawiły się też różne mieszańce yorka z ratlerkiem , maltańczykiem lub jamniczkiem za bagatela 300-500 zł:angryy: Quote
Patikujek Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Przed chwilą zobaczyłam ogłoszenie o sprzedaży 6-letniego yorka z powodu likwidacji hodowli:shake: sprawdzony reproduktor:shake: Aż mnie głowa rozbolała Do tego bez rodowodu:shake: Quote
bascha.p Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Zobaczcie ile doroslow psow yorkow jest sprzedawanych na alegratka!!! Szok co sie dzieje??????? Dlaczego?????:placz: Quote
Pegaza Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Większkości pewnie pies się znudził, ludzie myslą że kupią yorka przytulanke i na tym się kończy obowiązek a wiadomo pies ten potrzebuje pięlegnacji odpowiedniej, kosmetyki, czesanko itp. a i podejrzewam że coniektórzy emigrują z kraju więc psa trzeba się pozbyć:mad: Quote
Recommended Posts