Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Juli_s']Zobaczcie linki usunięte
i potem na 3 zdjecie biednej suczki "miniaturki" :'(
Jaka z niej musi być kaleka, pewnie ledwo co chodzi z tym brzuchem a moze pod koniec ciazy az do porodu wogole nie chodzila juz tylko lezala. Wyglada jak balon, o to do czego prowadzi taka miniaturyzacja!!!!! Dobrze wiem ze suka w ciazy ma ogromny brzuch ale taka mała suczka z takim wielkim brzuchem to naprawde kalectwo! Wogole co za tekst namawiajacy do kupna szczeniaków, zdjęcie obok butelki dla porownania i pokazania wzrostu. Poprostu gratuluje komuś że rozmnaza takie maleństwo które tak naprawde nie nadaje się na suczke hodowlana i wg kryteriów wogole nie powinna byc rozmnazana! :angryy:

Usunięto zdjęcie suni w ciązy :roll:
Za to dodali drugą mamę...

Posted

daria1 napisał(a):
Pompeo to znana handlara :shake:

Nie jestem żadna handlarą tylko hodowcą ..mam legalna hodowle psów rasowych zarejestrowana w Urzędzie skarbowym. Nie robie żadnemu psu krzywdy i wypraszam sobie takie traktowanie. Moje psy maja bardzo dobrze..sa pod stałą opieka weterynarza ...każdy szczeniaczek który ode mnie wychodzi jest kilkakrotnie odrobaczony ,zaszczepiony i po kwarantannie ,wszystko udokumentowane w książeczce zdrowia. Dostaje zawsze wyprawkę ,posłanie, karmę która był karmiony, zabawkę z zapachem matki. Oby wszyscy którzy hoduja psy dokładali tyle staran do wychowania młodych co ja. Sprzedaje psy bez rodowodu ale po rodowodowych rodzicach..to żadne przestepstwo. Zarzuca mi sie ze potem takie psy trafiaja do schronisk ale przeciez to tylko od ludzi zalezy i ich podajscia do swiata ,nie odemnie...w schroniskach znajduja sie takze psy z rodowodami i takie które maja tatuaz ale niestety nie maja papierka (rodowodu). Ale nie jest to wina hodowcy tylko ludzi którzy nia maja serca i skazuja psa na takie cierpienia.

Posted

biewerek napisał(a):
Nie jestem żadna handlarą tylko hodowcą ..mam legalna hodowle psów rasowych.

Tak, oczywiście :lol: . Na szczęście docieramy do coraz większej ilości ludzi z akcją edukacyjną i pozostaje coraz mniej naiwnych, których możesz nabrać na powyższe oszustwo.
:angryy:
Żegnamy zbanowaną użytkowniczkę.

Posted

Rozi, to nie tak ! Jest pies, jaki jest. Ważne żeby był kochany ! Ale jeśli się psy rozmnaża, to niech to będą rasowe psy. Poczytaj sobie. Ja wiem o skye terrierach (bez papierów) od pompeo sprzedanych jako chore, zastraszone szczeniaki. Można tu o nich na dogo poczytać. Czytałam o sznaucerkach sprzedanych przez nią z parwo (cały miot). Te podobno szczepione, zadbane mioty. Hodowla to nie tylko zgłoszenie w skarbówce ! Hodowla to właściwy dobór psów, dążenie do uzyskania jak najlepszych psów (pod każdym względem - wyglądu, zdrowia, cech psychicznych itd.). A u niej to jest produkcja pod potrzeby rynku - jest moda na małe pieski - proszę, oferujemy ! A że czasem się mix chiwawa z yorkiem zdarzy - no to co, małe to się sprzeda dla panienek, co lubia piesiunia w torebeczce nosić.

Posted

Chefrenek napisał(a):
Dokładnie. Pompeo ostatnio sprzedawała szorstkowłose shih tzu :roll: :mad:

umieszczala na swojej stronie nieswoje zdjecia psow kradla je z innych serwisow (a to juz jest oszustwo bo wmawiala kupujacym ,ze to sa jej psy )
a z tego co napisal to mi sie smiac chce ..hodowla psow rasowych (szkoda ,ze bez rodowodu) i zeby nie kopiowac zdjec z jej strony bo bedzie to grozic sankcjami w sadzie (szkoda ,ze dziala to w jedna strone )po tym jak zdemaskowalysmy ja na dogomani pokradzione fotki pozdejmowala.

Rozdi nikt nie dyskryminuje ludzi psiakow bez rodowodu ale takie osoby jak pompeo naprawde nie postepuja fer

Guest Agata_B
Posted

bajadera - Wiem, r=r, ale chciałabym zobaczyć jakby ona się usprawiedliwiała.

Posted

ROZI napisał(a):
to może wszystkich posiadaczy nierodowodowych też zbanujecie

Rozi, ja właśnie posiadam psa bez rodowodu, urodzonego w jakiejś pseudohodowli - ze schroniska.
Przepełnione schrony to własnie wynik masowej nieprzemyślanej produkcji -handlarze tacy jak pompeo/biewerek napełniają kieszenie, a bezdomność i cierpienie psów poszerzają wciąż swoją skalę...

Posted

[quote name='Agata_B']bajadera - Wiem, r=r, ale chciałabym zobaczyć jakby ona się usprawiedliwiała.
Agata, przecież już widziałaś - spójrz na jej ostatnie dwa posty w tym wątku i tu:linki usunięte
Kłamie w żywe oczy, próbuje robić z siebie ofiarę - to osoba bez skrupułów, która zrobi i powie wszystko, żeby nie tracić klientów i zarobku na swojej fabryce psów. Po co mamy to czytać?

Guest Agata_B
Posted

Tak, wiem.
Ale czy pseudohodowca nie moze się wypowiadać na tym forum?
Ona nic nie napisała takiego, nie przeklinała.
Znam wielu pseudohodowców na tym forum i jakoś nie są zbanowani.

Posted

Jest jak jest i tak zostanie. Lepiej unikać większych awantur a takie na pewno by były gdyby większa liczba użytkowników dowiedziała się, że pompeo udziela się na forum.

Dobrze wiecie co się działo z bialeyorki. Więcej pisać nie trzeba:cool1:

Posted

[quote name='Magda_Miki']Jest jak jest i tak zostanie. Lepiej unikać większych awantur a takie na pewno by były gdyby większa liczba użytkowników dowiedziała się, że pompeo udziela się na forum.

Dobrze wiecie co się działo z bialeyorki. Więcej pisać nie trzeba:cool1:

Niby co się ze mną działo to chyba tylko twój wymysł.To że hoduje psy bez rodowodu nie oznacza że dzieje im sie jakakolwiek krzywda z mojej strony.To tylko wasz wymysł na ten temat .Nikt tu nie napisła że moje psy sa chore albo że mieszam wszystkie rasy ze sobą to jest czyste szkalowanie mojej osoby.Jesteś moderatorem tego forum więc dbaj więcej o dobro urzytkowników a mniej ich krytykuj.

Posted

białeyorki chodzi mi o zainteresowanie Twoją osobą i ogólne zamieszanie w temacie o Biewerach. Nikt nigdy nie pisał o warunkach panujących w Twoim domu itd. Pompeo ma więcej przeciwników niż kto inny na forum, dlatego wierz mi rozpętałaby się wojna, a tego My moderatorzy wolimy unikać.

Mam nadzieję, że rozumiecie;)

Przecież wszyscy chcemy, żeby panowała miła atmosfera

Posted

Magda_Miki napisał(a):
białeyorki chodzi mi o zainteresowanie Twoją osobą i ogólne zamieszanie w temacie o Biewerach. Nikt nigdy nie pisał o warunkach panujących w Twoim domu itd. Pompeo ma więcej przeciwników niż kto inny na forum, dlatego wierz mi rozpętałaby się wojna, a tego My moderatorzy wolimy unikać.

Mam nadzieję, że rozumiecie;)

Przecież wszyscy chcemy, żeby panowała miła atmosfera

mysle ,ze wszyscy wiedza o co chodzi i rozumieja

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
mysle ,ze wszyscy wiedza o co chodzi i rozumieja

To dlaczego zostal zamkniety watek o BIEWERACH,chyba stać was na to żęby przeciwnicy mogli sie na nim wypowiedziec,Bo mnie to nie dotyczy.Ja poprostu mam BIEWERY

Posted

białeyorki napisał(a):
To dlaczego zostal zamkniety watek o BIEWERACH,chyba stać was na to żęby przeciwnicy mogli sie na nim wypowiedziec,Bo mnie to nie dotyczy.Ja poprostu mam BIEWERY

nie rozumiem czemu prowukujesz znowu do klotni chyba lepiej jest zostawic to tak jak jest