:: FiGa :: Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Czy dlatego ze jestem niewidomy nie zasługuję na dom? Przedstawiamy Wam Benia. Benio nie jest młodziaszkiem... to 6-letni pan w kropki. Jego wiek nie byłby wielka przeszkoda w znalezieniu mu domu, ale... Benio jest niewidomy........... czy ktoś znajdzie miejsce w swoim domu i sercu dla niewidomego, dorosłego psiaka? Wierze, że uda nam się znaleźć mu dom, bo miejsce w którym obecnie przebywa nim nie jest.... :( :( Benio był atakowany w boksie przez inne psy, zabraliśmy go do hotelu... jest bezpieczny, ale to nie to, na co ten pies zasługuje... Szukamy mu domu, domu w którym będzie kochany i traktowany jak członek rodziny. Węch i słuch świetnie zastępują mu widzenie. Benio po kilku chwilach w nowym miejscu zachowuje się jak normalny pies. Szukamy mu domu bez kotów i małych dzieci - te nienauczone życia z psem potrafią być niedelikatne, głośne. Benio potrzebuje spokoju i miłości. Życie dało mu mocno w kość, ale on jest pogodny, kocha ludzi... pomóżcie nam udowodnić Beniowi, że życie może być piękne... Daj Beniowi domek, michę i troszkę miejsca w swoim sercu... on odwdzięczy się najlepiej jak będzie potrafił. Pokochasz moja śliczną mordkę? Nie spojrzę Ci w oczy kochany człowieku... ktoś odebrał mi tę możliwość... ale całym sobą pokażę jak bardzo Cie kocham i ciesze się ze dałeś mi dom... bezpieczeństwo... miłość... SIEBIE. Może to właśnie Ty pokochasz Benia i staniesz się jego wybawieniem, szansa na lepsze życie....? Skontaktuj się z nami.... nr tel: 889-386-607 e-mail: fundacjadalmatynczyki@o2.pl Quote
Vilena Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Jestem! Ale ma kochaną mordkę Benio :loveu: Quote
bea_m Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Pięknie Figa o nim napisałaś. Oby można było szybko dopisać o tym jaki jest szczęśliwy w nowym domu. Quote
:: FiGa :: Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Odkad sie o nim dowiedzialam nie moge wyrzucic z mysli... najchetniej zabralabym go do siebie, ale nie moge :placz: Quote
bea_m Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ja też nie mogę. Zbyt dużo się u nas dzieje. Pies rezydent. Dzieci. Ogólnie chaos ;) . Wierzę że znajdzie się dom spokojny dla niego. Przecież niedowidzenie to nie koniec świata. Quote
bea_m Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Figa a ogloszenia już mu robilaś? Może napisz że poszukiwany "człowiek przewodnik" dla niewidomego psa. Jakoś tak dobroludzko mi to brzmi. Quote
:: FiGa :: Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='bea_m']Figa a ogloszenia już mu robilaś? Może napisz że poszukiwany "człowiek przewodnik" dla niewidomego psa. Jakoś tak dobroludzko mi to brzmi.[/QUOTE]Bea, swietny pomysl :) Ogloszenia zaczelam robic, jutro mialam je skonczyc wiec posluze sie Twoim pomyslem :loveu: Quote
Bgra Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 zasługujesz piesku,każdy zasługuje na swój dom ja jestem przewodnikiem ;)dla małego Alesia,na dodatek jest głuchy,resztę przemilczę ale jak spojrzałam na niego to już wiedziałam:loveu:i ta miłość nie ma granic,bo ze mnie taka matka wariatka jak to ktoś nazwał:razz: jest z nami od roku i oby jak najdłużej Quote
bea_m Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name=':: FiGa ::']Bea, swietny pomysl :) Ogloszenia zaczelam robic, jutro mialam je skonczyc wiec posluze sie Twoim pomyslem :loveu:[/QUOTE] To nie mój pomysł. Od lat są psy przewodnicy dla ludzi niewidomych to dlaczego ktoś nie może posłużyć jako przewodnik dla psa? Quote
bea_m Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Bgra'] ja jestem przewodnikiem ;)dla małego Alesia,na dodatek jest głuch [/QUOTE] a jak sobie z tym radzisz? Quote
Bgra Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='bea_m']a jak sobie z tym radzisz?[/QUOTE] Alex wiele przecierpiał ale ma ogromną wolę życia jak ja sobie radzę?to Alex sobie ze wszystkim doskonale radzi wie gdzie miska a jak przestawię nie ma problemu,jak chce jeść idzie do kuchni,jak gryzaka na swoją kanapkę,jak na spacer pod drzwi,da znak jak mu się spieszy:evil_lol:potrafi się upomnieć jedynie nie przywołam,wtedy podchodzę nigdy nie gwałtownie,niech mnie poczuje i na rączki po znajomym terenie chodzi bez problemu bez smyczy,na smyczy,do przywołania mam drugiego miśka,moja Hana nie pozwala mu daleko odejść i ma go stale na oku,to duża pomoc:loveu: nie wiem jak to robi ale chodząc po domu czy w gościach czy na dworze omija wszystkie przeszkody długość spacerów zależy od jego samopoczucia,gorzej się czuje spaceruje na rękach,teraz dostaliśmy w prezencie chustę nosidełko,więc będzie lżej nosić:loveu: Quote
:: FiGa :: Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Zycze Beniowi takiego domku jak ma Alex :) Choc bez noszenia na rasiach, bo jego nosic na spacerku moglby tylko Pudzian :lol: Quote
bea_m Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Bgra'] jak ja sobie radzę?to Alex sobie ze wszystkim doskonale radzi [/QUOTE] O! To nie taki diabeł straszny! Jak sie ktoś zapsze to da radę :) Cudnie że Alex ma taki dom. Pełen szacunek z mojej strony. Figa to co? Znajdzie się przewodnik dla Benia? Może na Pudziana to nie licz bo on chyba propsi nie za bardzo jest. I Gdzie teraz Benio przebywa? Quote
:: FiGa :: Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Przywracamy wateczek Benia do zycia ciocie!!!! Bylo niemale zamieszanie.... otoz BENIO POSZEDL DO DOMKU!!!! I wszyscy bylismy tacy szczesliwi... ale to nie potrwalo dlugo bowiem Benio nasz kochany wrocil!!! Nie zaakceptowala go sunia rezydentka nowego domku :placz: Robie wlasnie bazarek, z ktorego czesc pokryje koszty hotelowania Benioslawa... Quote
:: FiGa :: Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 (edited) Fotki Benia: Edited May 13, 2013 by :: FiGa :: Quote
bea_m Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 :angryy: kobiety potrafią być bez serca. No jak ona mogła tak postąpić? Głupia i tyle. A mogła mieć takiego fajnego kompana. :roll: Quote
:: FiGa :: Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 bea_m napisał(a)::angryy: kobiety potrafią być bez serca. No jak ona mogła tak postąpić? Głupia i tyle. A mogła mieć takiego fajnego kompana. :roll: Moze znajdzie sie inna kobitka ktora zaakceptuje naszego Benia? :oops: Przeciez on taki do kochania chlopak :oops: Quote
bea_m Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Przypomina mi to pewnych moich znajomych. On pierdoła o zlotym sercu, wpatrzony ślepiec jak szpak w gnat w sowją Panią. Ona straszna jędza co słowa dobrego nigdy mu nie powiedziała. I co? I ON wreszcie raz spojrzał i zobaczył. Dla niej już było za późno. Tuman kurzu było widać jak On spierdzielił od niej unosząc w sercu nową miłość, anioła który potrafił tą pierdołę docenić. Ot co I z Beniem też tak będzie :) Quote
:: FiGa :: Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 Kto dostrzeze piekne Beniowe serduszko???? Quote
:: FiGa :: Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 Następna bida...... a my nie mamy gdzie go zabrać :placz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241398-Skrajnie-zag%C5%82odzony-psiak-w-Po%C5%82a%C5%84cu-prosimy-o-pomoc-w-znalezieniu-DT%21 Quote
bea_m Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Wow. Hotel pod Warszawą..... robi wrażenie ;) Quote
Recommended Posts