Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy dlatego ze jestem niewidomy nie zasługuję na dom?
Przedstawiamy Wam Benia.
Benio nie jest młodziaszkiem... to 6-letni pan w kropki. Jego wiek nie byłby wielka przeszkoda w znalezieniu mu domu, ale... Benio jest niewidomy........... czy ktoś znajdzie miejsce w swoim domu i sercu dla niewidomego, dorosłego psiaka?
Wierze, że uda nam się znaleźć mu dom, bo miejsce w którym obecnie przebywa nim nie jest.... :( :(
Benio był atakowany w boksie przez inne psy, zabraliśmy go do hotelu... jest bezpieczny, ale to nie to, na co ten pies zasługuje...
Szukamy mu domu, domu w którym będzie kochany i traktowany jak członek rodziny.
Węch i słuch świetnie zastępują mu widzenie. Benio po kilku chwilach w nowym miejscu zachowuje się jak normalny pies.
Szukamy mu domu bez kotów i małych dzieci - te nienauczone życia z psem potrafią być niedelikatne, głośne. Benio potrzebuje spokoju i miłości.
Życie dało mu mocno w kość, ale on jest pogodny, kocha ludzi... pomóżcie nam udowodnić Beniowi, że życie może być piękne...
Daj Beniowi domek, michę i troszkę miejsca w swoim sercu... on odwdzięczy się najlepiej jak będzie potrafił.

Pokochasz moja śliczną mordkę?

Nie spojrzę Ci w oczy kochany człowieku... ktoś odebrał mi tę możliwość... ale całym sobą pokażę jak bardzo Cie kocham i ciesze się ze dałeś mi dom... bezpieczeństwo... miłość... SIEBIE.

Może to właśnie Ty pokochasz Benia i staniesz się jego wybawieniem, szansa na lepsze życie....?

Skontaktuj się z nami....
nr tel: 889-386-607
e-mail: fundacjadalmatynczyki@o2.pl

Posted

Ja też nie mogę. Zbyt dużo się u nas dzieje. Pies rezydent. Dzieci. Ogólnie chaos ;) . Wierzę że znajdzie się dom spokojny dla niego. Przecież niedowidzenie to nie koniec świata.

Posted

[quote name='bea_m']Figa a ogloszenia już mu robilaś? Może napisz że poszukiwany "człowiek przewodnik" dla niewidomego psa. Jakoś tak dobroludzko mi to brzmi.[/QUOTE]Bea, swietny pomysl :) Ogloszenia zaczelam robic, jutro mialam je skonczyc wiec posluze sie Twoim pomyslem :loveu:

Posted

zasługujesz piesku,każdy zasługuje na swój dom
ja jestem przewodnikiem ;)dla małego Alesia,na dodatek jest głuchy,resztę przemilczę
ale jak spojrzałam na niego to już wiedziałam:loveu:i ta miłość nie ma granic,bo ze mnie taka matka wariatka jak to ktoś nazwał:razz:
jest z nami od roku i oby jak najdłużej

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Bea, swietny pomysl :) Ogloszenia zaczelam robic, jutro mialam je skonczyc wiec posluze sie Twoim pomyslem :loveu:[/QUOTE]

To nie mój pomysł. Od lat są psy przewodnicy dla ludzi niewidomych to dlaczego ktoś nie może posłużyć jako przewodnik dla psa?

Posted

[quote name='bea_m']a jak sobie z tym radzisz?[/QUOTE]

Alex wiele przecierpiał ale ma ogromną wolę życia
jak ja sobie radzę?to Alex sobie ze wszystkim doskonale radzi
wie gdzie miska a jak przestawię nie ma problemu,jak chce jeść idzie do kuchni,jak gryzaka na swoją kanapkę,jak na spacer pod drzwi,da znak jak mu się spieszy:evil_lol:potrafi się upomnieć
jedynie nie przywołam,wtedy podchodzę nigdy nie gwałtownie,niech mnie poczuje i na rączki
po znajomym terenie chodzi bez problemu bez smyczy,na smyczy,do przywołania mam drugiego miśka,moja Hana nie pozwala mu daleko odejść i ma go stale na oku,to duża pomoc:loveu:
nie wiem jak to robi ale chodząc po domu czy w gościach czy na dworze omija wszystkie przeszkody
długość spacerów zależy od jego samopoczucia,gorzej się czuje spaceruje na rękach,teraz dostaliśmy w prezencie chustę nosidełko,więc będzie lżej nosić:loveu:

Posted

[quote name='Bgra']
jak ja sobie radzę?to Alex sobie ze wszystkim doskonale radzi
[/QUOTE]

O! To nie taki diabeł straszny! Jak sie ktoś zapsze to da radę :) Cudnie że Alex ma taki dom. Pełen szacunek z mojej strony.

Figa to co? Znajdzie się przewodnik dla Benia? Może na Pudziana to nie licz bo on chyba propsi nie za bardzo jest.
I Gdzie teraz Benio przebywa?

• 3 weeks later...
Posted

Przywracamy wateczek Benia do zycia ciocie!!!!

Bylo niemale zamieszanie.... otoz BENIO POSZEDL DO DOMKU!!!! I wszyscy bylismy tacy szczesliwi... ale to nie potrwalo dlugo bowiem Benio nasz kochany wrocil!!! Nie zaakceptowala go sunia rezydentka nowego domku :placz:

Robie wlasnie bazarek, z ktorego czesc pokryje koszty hotelowania Benioslawa...

Posted

bea_m napisał(a):
:angryy: kobiety potrafią być bez serca. No jak ona mogła tak postąpić? Głupia i tyle. A mogła mieć takiego fajnego kompana. :roll:

Moze znajdzie sie inna kobitka ktora zaakceptuje naszego Benia? :oops: Przeciez on taki do kochania chlopak :oops:

Posted

Przypomina mi to pewnych moich znajomych. On pierdoła o zlotym sercu, wpatrzony ślepiec jak szpak w gnat w sowją Panią. Ona straszna jędza co słowa dobrego nigdy mu nie powiedziała. I co? I ON wreszcie raz spojrzał i zobaczył. Dla niej już było za późno. Tuman kurzu było widać jak On spierdzielił od niej unosząc w sercu nową miłość, anioła który potrafił tą pierdołę docenić. Ot co

I z Beniem też tak będzie :)