Ifat Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Mój pies też robi "biegaj" tak jak "naprzód" (ale ma komendę "biegaj") i sędzia na zawodach w Rybniku powiedział, że to jest błąd. Quote
LALUNA Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 AM napisał(a):Nie do końca :cool3: - niektórzy sędziowie obcinają punkty jak dasz komendę "naprzód". Doświadczyłam tego na Turnieju PT w Rybniku :angryy: To nie mają racji, albo obcieli Ci nie za to. A co masz w opisie w tym ćwiczeniu, masz ze i obcieli punkty kane za komende? JAk iles tam lat startowałam z Fiesta na MPPT i nikt nie obcinał. Mozesz powiedzieć komende kwiatek i tez nic im do tego. Ja mam na waruj komende "Po" i tez mi nikt nigdy nie obcinał. A obedience mam takie których wogóle nie ma w słowniku. A niektórzy przeciez używaja komend niemieckich na zawodach Quote
AM Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 LALUNA, obciął mi za to i to szef GKSP ;) Argumentował to tym, że "naprzód" to jest komenda do IPO a on na PT preferuje "biegaj":mad: Ja wiem, że jest dowolność komend i do innych ćwiczeń używam niemieckich i to już Panu Sędziemu nie przeszkadzało. Zresztą co się będę denerwować - było, minęło... ;) Quote
arrakis Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 AM napisał(a): do innych ćwiczeń używam niemieckich i to już Panu Sędziemu nie przeszkadzało. Czyli wniosek z tego taki , ze lepiej używać komend w językach obcych;). Quote
lisica Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 [quote name='Mrzewinska']Lisica, jeśli dogłębne analizowanie zasadności użycia oraz znaczenia, zależnie od kontekstu, słowa k...a jest Twojego autorstwa, czapka z głowy przed Tobą!!! Lub przed Autorem, k....a, czapka z głowy:-))). Zofia Niestety,nie mojej to produkcji było,aczkolwiek jestem fanką analiz tego typu:cool3: Nonsensopedia, źródłem mi była, a oto link do strony głównej http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna Quote
ayshe Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ja wolalabym nie rozwalac sobie tempa voraus zawracaniem psa.potem jeszcze by sie ogladal.dlatego wole nie.:cool1: Quote
BeataG Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Wermut jako biegaj ma właśnie voraus. Ale tylko na egzaminie PT został zawrócony. :evil_lol: Quote
ayshe Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ja bym sie bala sowjej suce dal voraus i zawracac ja na treningach.ona leci az sie dymi.duzo pracy nad tym spedzilismy zeby miala speed i nie zwalniala myslac ze zaraz bedzie platz.ale ja to zawsze dmucham na zimne.moje psy robia biegaj:diabloti:.albo reaguja na komende won.odbiegaja dwa kroki i gapia sie:no dobra i co teraz?:evil_lol: Quote
BeataG Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 No ale Wermi na treningach nie był (i nie będzie) zawracany. :) Biegaj to on ma w cywilu na spacerach i nie traktuje tego jako komendę, tylko jako pozwolenie wąchania, podgryzania się z Emilem itp. :cool3: A ponieważ na treningach był problem, żeby raczył odbiec na biegaj, to wykorzystałyśmy naprzód, właśnie w wersji niemieckiej i nie był zawracany. Leciał zawsze do końca trawnika i tam była piłka. Quote
AM Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ayshe napisał(a):moje psy robia biegaj:diabloti:.albo reaguja na komende won. Moje najlepiej reagują na jedno niecenzuralne słowo, które w tłumaczeniu "na nasze" znaczy - idź sobie. Jednak, że to słowo nie nadawało się na zawody PT to Kenny ma "naprzód" a Gwen "idź". Na IPO mają "voraus". Quote
ayshe Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 nie nooo ja mam slowo bezwzglednego odczepienia sie chociaz na chwile od mnie zeby:nie dostac w twarz czacha[bo zawsze trzeba sie wepchac,dzieki temu szlag trafil moje patrzalki ktore namietnei kleilam kilka lat:evil_lol:],zeby wepchac duuurne kulfony do plecaka,w przypadku shado jest to rowniez proba podiwanienia mi plecaka i zencanei sie nad nim zeby cus wypadlo samo.rowneiz doprowadzaja mnei do rozpaczy krecac sie wokol mnie,kicajac po mnie,drac ryja[to chita],skrobiac mi marchewki[to shado] ,wyrywajac mi jakas trawke albo listek tuz spod nog[to chita]co powodujenotoryczna utrate rownowagi przeze mnie,lub w przypadku shado okopywanie mnie i gapienei sie ciagle na moje buty.w zwiazku z tymuzywam w przyplywie rozpaczy slowa:wyp...lac laczonego czesto z k..wa mac mi stad wynocha:evil_lol:.niestety powoduje to tylko odkocanie na dwa kic kic i kuniec.i jest to samo.takze przyznaje ze u mnie jest to tylko krzyk rozpaczy i bezsilnosci z mojej strony bo czasem sa ...no neimozliwe zupelnie:mad::lol: Quote
dorplant Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 :lol::lol::lol::lol: dobre !! moze stworzymy leksykon niecenzuralnych slow uzywanych w szkoleniu ?? Quote
ayshe Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 nie ja to moze nei bede bo w sumie to jestem ...dosc arogancka:diabloti: mamy taki skladany namiot i np scenka:zabralam swoj plecak z pyska shaodwskiego a on dawaj ten namiot w pysk :mam,nareszcie cos mam.wiec ja zanim i glownie niecenzuralnie...no zeby oddal wiesniak jeden ten namiot:mad::evil_lol:.shado rowniez notorycznie wgryza sie z furia w drzewko do ktorego jest uwiazany na obronie z grupami,frustracja go zjada:diabloti: wiec w sumei to ja glownie mowie niecenzuralnie do swoich psow bo "zostaw to piesku"to raczej nie zadziala.no ale ja podkreslam ze jestem arogancka:diabloti::diabloti::razz: Quote
dorplant Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 hi hi hi to masz duzy zasob tych slow pewnie ?:diabloti: Quote
14ruda Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ayshe napisał(a): doprowadzaja mnei do rozpaczy krecac sie wokol mnie, ,wyrywajac mi jakas trawke albo listek tuz spod nog[to chita]co powodujenotoryczna utrate rownowagi przeze mnie,lub gapienei sie ciagle na moje buty. Czyli to normalne w swej nienormalnosci?:cool3:hurra!!!!!!!:multi:Bo mnie do szału doprowadza ryj na butach,bo może kopnie sie szyszunia,kamyczek albo listek:mad:Wczoraj 3 godzny łaziliśmy po lesie.Sucz zamiast sie delektowac lasem i biegać szła przyklejona do wszystkich po kolei-bo wszyscy oprócz mnie to jednak kopnom szyszunie i musze ich opierniczac:diabloti:.Bo to okropnie natretne czasem es.:evil_lol:I można siem wywalić:evil_lol: Quote
asher Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 dorplant napisał(a)::lol::lol::lol::lol: dobre !! moze stworzymy leksykon niecenzuralnych slow uzywanych w szkoleniu ?? Hmmm, przekleństwa szkoleniowe chyba nie różnią się ani brzmieniem, ani znaczeniem od tych uzywanych powszechnie :lol: U mnie róznica jest tylko w decybelach - zazwyczaj po prostu mamroczę sobie pod nosem, albo w intonacji - jak już artykułuję donośnie, to tylko słodkim głosikiem i z uśmiechem na ustach. Inaczej burek by się wyciął :shake: ;) Quote
mch Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ruda- moj źaba uwielbia jak mu sie kopie wodę , nad jeziorkiem na wakacjach jak juz ja zrezygnowalam , przywalil sie do dzieci znajomych , wiec mu chlapali wiaderkiem , a potem jak im sie znudzilo podszedl do pani co to sie chciala dobrze opalic stojąc na brzegu wody i tez jej sie wpatrywal w stopy ,jak jej wyjasnilam o co mu chodzi to sie tez z niuniem pobawila , a potem juz zostal sam , i tak stal i stal i czekal wpatrzona sierota w wode , mam taką fotke wlasnie i podpis ,,koniec wakacji,ach żal żal" pasuje jak ulal . Quote
AM Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 mch napisał(a):rmoj źaba uwielbia jak mu sie kopie wodę Kenny tez to lubi tylko kiedyś zamiast wody to złapał moją nogę. Myślałam, że oszaleję z bólu :mad: Quote
asher Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 [quote name='AM']Kenny tez to lubi tylko kiedyś zamiast wody to złapał moją nogę. Myślałam, że oszaleję z bólu :mad: Bugajski załatwił w ten sposób mojemu ojcu kilka tygodni zwolnienia lekarskiego ;) Zamiast w wodę kłapnął w rękę. Auć :evil_lol: Mój świrek uwielbia też tak skakac za piaskiem, ziemią, żwirkiem... Żwirku mu oczywiście nie kopię, ale piasek albo ziemię i owszem, bo życ nie daje :roll: A najfajniej wygląda, jak jakiś pies kopie dołek, a Bugajski zajmuje pozycję stategiczną między jego tylnymi łąpami i poluje na lecącą ziemię :-o:evil_lol: Wygląda to mniej więcej tak :lol: Po prawej Leon - dog niem., w dołku Sabina, a pod jej ogonem Bugajski :evil_lol: Quote
ayshe Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 shado lapie za noge notorycznie,czasem zdarza mu sie nie wycelowac i trzepnac mnie w reke.lapie za noge jak juz zlapie tak mocno ze dziurawi but tymi resztkami uzebienia:evil_lol:.no chita po prostu podchodzi jest bezczelna a jak ktos nei kuma o co jej chodzi to siep w tylek albo udo:razz::diabloti:. Quote
mch Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 AM napisał(a):Kenny tez to lubi tylko kiedyś zamiast wody to złapał moją nogę. Myślałam, że oszaleję z bólu :mad: eeee to drobiazg :evil_lol: mi kiedys zlapal biust wraz z pielczką :placz:, łydke wraz z piłeczką :angryy:,ale najgorzej bylo pare dni temu ,niedokladnie warowal (ekscytacja odchodzacym pozorantem) ,nachylilam sie po linke ja durna coby skorygowac ,a ten jak mi nie przy....... w nos głową , az prawie umarlam, jakby to bylo w zeby to juz bym brala kredyt na nowy kpl. a tak tylko boli i lekko sine, po prostu mam nabutego guza na twardej czesci nosa :evil_lol:. Quote
arrakis Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 ayshe napisał(a):no chita po prostu podchodzi jest bezczelna a jak ktos nei kuma o co jej chodzi to siep w tylek albo udo:razz::diabloti:. U mojej to jest jeszcze gorzej, bo nie celuje w tyłek tylko w ..... i nie robi jej różnicy czy facet czy kobitka:evil_lol:.Dobrze ,że chociaż tylko podszczypuje , a nie z całej siły, ale ile wstydu mi potrafi narobić to szok:oops:. Quote
dorplant Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 o rany ale sie ubawilam waszymi opowiesciami :lol::lol::lol::lol::lol: zaraz mi sie humor poprawil mimo tego sniegu :angryy: Quote
ayshe Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 onki sa mooocno destrukcyjne :evil_lol:.i takie maja byc nie?najbardziej dolujacy widok to smetny onek.wlasciciel ona wygladajacy jak dziecko wojny to dowod na posiadanie szczesliwego psa i na to ze ow czlek wie co to on.:multi: Quote
LAZY Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 [quote name='ayshe']onki sa mooocno destrukcyjne :evil_lol:.i takie maja byc nie?najbardziej dolujacy widok to smetny onek.wlasciciel ona wygladajacy jak dziecko wojny to dowod na posiadanie szczesliwego psa i na to ze ow czlek wie co to on.:multi: Muszę to powiedzieć mojemu męzowi duzymi leterami:evil_lol: Ciężko mu zrozumieć, czemu ten pies wiecznie szaleje, a nie położy się na kanapie i śpi:diabloti: Quote
Recommended Posts