Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gdyby to byly eksteriery toby im sie dostalo:eviltong:,a tak .........niepowiodlo sie :diabloti::razz:!
bardzo zaluje ze moja mala dzidzia:loveu: jeszcze nie gotowa ;),
zeby mnie tylko nie podkusilo za wczesnie wystartowac

Laluna :tak Vat byl sam w trojce :cool1:
AgnesB nic sie nie dzialo, poprostu bylo normalne sedziowanie U Vata szkoda sladu :-(,ladnie zaczal, pierwsza prosta malina ,zaznaczyl przedmiot i potem dalej poszedl az do zakretu i tu sie stalo :-(, nie wiedziec czemu zamiast w lewo skrecil w prawo i polazl tak daleko ze nie mial szans wrocic :placz:,caly czas szukal ale prace przerwano :-(

Posted

A Unka z Tuszynskiego Lasu A:89 B:90 C:78 na mocno obsadzonych zawodach w CZ. Szkoda obrony, ktora zawalila, gdyby zrobila na swoim normlanym-przyzwoitym poziomie bylaby w okolicach 5 miejsca, a w przypadku bardzo dobrej obrony, moze nawet na podium. Za to w B drugi wynik w calej stawce. Ostatecznie 10/26.

Posted

Gin napisał(a):
A Unka z Tuszynskiego Lasu A:89 B:90 C:78 na mocno obsadzonych zawodach w CZ. Szkoda obrony, ktora zawalila, gdyby zrobila na swoim normlanym-przyzwoitym poziomie bylaby w okolicach 5 miejsca, a w przypadku bardzo dobrej obrony, moze nawet na podium. Za to w B drugi wynik w calej stawce. Ostatecznie 10/26.

brawo:multi: ,
kiedy to bylo ??

Posted

Byłam, choc tylko na występie Vata to i tak jestem zachwycona.
Atmosfera wspaniała, psy swietne chociaz moze nie 'popisały' sie tym co umieja. Widziałam je na treningu po zawodach, bardzo ładnie pracowały.
Poznałam Dorplant i Arsunie :loveu: I tak jak Dorota mówi, trening a zawody to dwa rozne swiaty, pies cos umie na treningu a na zawodach zwyczajnie portafi zawalic.
Miło spedziłam czas, fajnie było popatrzec na prace Sławka i Vata, miło było poznac ;)

Guest Mrzewinska
Posted

Z czym byly najwieksze problemy na obronie jedynki? Braki w wyszkoleniu obiecujacych psow czy szkolenie psow, ktore sa za slabe do tej zabawy?

Zofia

Posted

Mrzewinska napisał(a):
Z czym byly najwieksze problemy na obronie jedynki? Braki w wyszkoleniu obiecujacych psow czy szkolenie psow, ktore sa za slabe do tej zabawy?

Zofia

psy byly dobre,generalnie nie bylo posluszenstwa w obronie !
Wogole B zaliczyl tylko jeden pies z trojki :roll:!
[Rozgrzeszylabym tu debiutantow, jednego ewidentnie "zrzarly"nerwy, drugiego pies samczol mial inna koncepcje wystepu :).]
ps Axusia nam rowniez milo bylo poznac, mala jest przecudna, rozkrecaj ja ile sie da i pamietaj, dla ON-ka najlepsze jest IPO :)

Posted

Axusia napisał(a):
Widziałam je na treningu po zawodach, bardzo ładnie pracowały.
I tak jak Dorota mówi, trening a zawody to dwa rozne swiaty, pies cos umie na treningu a na zawodach zwyczajnie portafi zawalic.
;)

troszke gwoli wyjasnienia ,na treningu Axusia to widzialas glownie psy nie biorace udzialu w zawodach :lol:,wyjatkiem byl Amir:pktorego styl bardzo mi sie podoba i Vat .
a co to reszty moich slow chodzilo o to ze na treningu musi byc wykonanie na 150-200% zeby sie pokusic na zawody !A i tak pies nie maszyna zawsze moze cos "zawalic"! Poszczegolne cwiczenia moga i owszem byc fajnie wykonywane ale trzeba je polaczyc w calosc ktora trzeba zrobic tu i teraz bezblednie !!A juz posluszenstwo w obronie to caly majsersztyk !! Pies na wysokich obrotach utrzymany caly czas w ryzach to jest to, ale, zwlaszcza z samcami i wrednymi suuukami:loveu:, jest to nielatwe !!
Ale wlasnie po to sie pracuje !!:p

Posted

dorplant napisał(a):
troszke gwoli wyjasnienia ,na treningu Axusia to widzialas glownie psy nie biorace udzialu w zawodach :lol:,wyjatkiem byl Amir:pktorego styl bardzo mi sie podoba i Vat .
a co to reszty moich slow chodzilo o to ze na treningu musi byc wykonanie na 150-200% zeby sie pokusic na zawody !A i tak pies nie maszyna zawsze moze cos "zawalic"! Poszczegolne cwiczenia moga i owszem byc fajnie wykonywane ale trzeba je polaczyc w calosc ktora trzeba zrobic tu i teraz bezblednie !!A juz posluszenstwo w obronie to caly majsersztyk !! Pies na wysokich obrotach utrzymany caly czas w ryzach to jest to, ale, zwlaszcza z samcami i wrednymi suuukami:loveu:, jest to nielatwe !!
Ale wlasnie po to sie pracuje !!:p

Ale jak już dogra się całość z tymi wrednymi lewusami,to jaka satysfakcja i tak naprawdę nawet jak gdzieś indziej troszkę zaszwankuje to i tak jest git,bo poskromić i ułożyć dynamit,to jest to(znaczy IPO:cool3:)
Gratulacje dla wszystkich:loveu:co brali udział

Posted

Dorplant - moze i psiaki nie startowały :oops: ale i tak szło im super :loveu::lol:
Katja super wywijała i Vacik tez.
No własnie o to mi chodziło, ze na treningu pies zrobi cos na 100% a na zawodach na 70 % dlatego zawody a trening to dwa rozne swiaty i trzeba wypracowac 150 % ;)

a to Yass i Dorplant

Posted

[quote name='monisieczka']jaki piekny kubraczek klubowy!!!!!! mamy takie same !!!
futrzak sliczniasty
my u nas na wsi w lublinie tyż takie mamy :eviltong:

dowód