Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):

dorplant-chwal sie:mad: :evil_lol: .

no skoro tak przekonujesz :lol: ,

mały jest po Cello Haus Yu
noo dobry pomysł z tymi filmikami poprosze KasieR i nagramy go "w akcji "

Posted

dorplant napisał(a):
no skoro tak przekonujesz :lol: ,

mały jest po Cello Haus Yu
noo dobry pomysł z tymi filmikami poprosze KasieR i nagramy go "w akcji "
daaaawaaaaj filmy z glutkiem:multi: .dorplant-wszystkiego dobrego na nowej drodze z malym:evil_lol: .

Posted

Aneta ale Ty kumata jestes :cool3: ho ho
tak to pół-brat Arsy Sławka !

Ayshe to raczej szczypiorek jest niz glutek;) ,
dzieki za zyczenia !
Juz sie z małym lubimy bardzo:loveu: !
Walczyłby z "całym swiatem" i troszke trzeba na to uwazac bo z "całym swiatem" nie wygra !

Posted

marmara_19 napisał(a):
aa co to za stwierdzenie, ze dobka arz sie nauczy i wie do konca zycia a ONek nie? dla mnie bzdura!! dlaczego moj pies po ok 8 meiisecznej przerwie wiedzial co robie i wiedzial, ze to jest slad i sie wyrywal?a przez 8 meis nic nie robilismy w tym kierunku.. racja.. Ci co szkola owczarki i inne psy cale zycie sa super.. podwyzszaja poprzeczki na coraz to trudniejszym stopniu skzolenia czy zaawansowania... ale to nei tlyko owczarki sie tak szkoli.. a jelsi tkos pozostaje przy minimum i pozniej amrudzi, ze pies sie dziwnie zahcowywal po alas bo dluga przerwa to dla mnie jest dziwne

Twój pies wiedział co robi ,po 8 miesiecznej przerwie ,ok może i wiedział ,moja też wie co robić ,ale nie wiem czy twój pies robił by to właśnie w takiej sytuacji ekstremalnej jakim była wystawa ,gwar i dużo psów,hałasy i szczekanie innych psów..w takiej sytuacji jest naprawde ciężko opanować temperament psa i jego podnietę na widok pozoranta.

Posted

no ale nie mowimy tu o sytuacjach extremalnych.. ale o samej nauce psa czegos itp.. nie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze dobka arz sie nauczy i bedzie pameitac do konca zycia a owczarek nie...

Posted

dorplant napisał(a):

Ayshe to raczej szczypiorek jest niz glutek;) ,
Walczyłby z "całym swiatem" i troszke trzeba na to uwazac bo z "całym swiatem" nie wygra !

i tu tez powiem a co .... szczypior vel szparag jest przeboski :loveu:
i jak będzie sprzet to napewno go nagramy ....
....ja bym chciała i mojego sfilmować czy sfocić w "akcji" ale go kulawizna trzyma jak cholera jakaś, jak zastrzyki nie pomogą i nie wyleczą a nie zaleczą tym razem to zasuwamy na rtg :placz:

Posted

KasiaR napisał(a):
i tu tez powiem a co .... szczypior vel szparag jest przeboski :loveu:
i jak będzie sprzet to napewno go nagramy ....
....ja bym chciała i mojego sfilmować czy sfocić w "akcji" ale go kulawizna trzyma jak cholera jakaś, jak zastrzyki nie pomogą i nie wyleczą a nie zaleczą tym razem to zasuwamy na rtg :placz:

za szczypiorka dzieki :lol:
a Kantorskiego sfilmowac wartoby było bo fajosko pracuje ale najpierw odchudzanie :mad:
podobało mi sie jak wczoraj tym wielgasnym klupolem niuchał :loveu:

Posted

olekg18 napisał(a):
Ja się nieznam za bardzo.Ale pies na czwartym filmiku ma naciskany zad przy komendzie noga?Czy mi sie tylko zdaje.
A suka na nr.5 jest przyciskana do waruj?
Wyszkolenie moim zdaniem zerowe.W porównaniu z filmikami psów z USA/Niemiec dno poprostu dno.I widzę to swoim "laikowym okiem"

To dlatego że jesteś laikiem to tym bardziej nie powinnaś sie wypowiadać w tym temacie,ja nie widzę w tym nic złego że ktoś naciska swojego psa ,to były pokazy a nie zawody konkurencyjne..

Posted

a ja chce pokazac moj ideal komend w marszu i biegu:loveu: .helmut raiser i falco z ms wusv z 2004 roku.skzoda ze w miocie po falco nic nie bylo do zostawienia:-( .ja wiem ze obrona falco ..no jest dyskusyjna...tj jego chwyt ale..po prostu powala mnie taka praca na kolana i normalnie odjazd.widizcie jak raiser daje psu znak na wyjscie z kontaktu?jak konczy kontakt dostawia psa-super wyjscie z trybu pracy-na chwilke daje psu czas na "wdech".
http://www.youtube.com/watch?v=p-hRhnlmKRw
a to tatus chity-i wiecie co?moja dizewczynka puszcza tak jak merlin.to jest wlasnei takie aus jakie jest moim idealem-po prostu bez ruszenia wlokien na jucie rekawa wyjecie zebow:loveu: .no i wallace-sila psokoju przy merlinie ktory jest czubnietym dynamitem.
http://www.youtube.com/watch?v=XgNEQ5t7CNY
czy ma ktos film z posluszenstwem merlina z 2006 roku z ms wusv?:cool3:

Posted

Dzisiaj był u nas na zajęciach Sławek prowadził zajęcia razem z Dorotką i pozorował naszym grupowym pieskom .... boszsze ale było super !! Dzięki wielkie Sławkowi i naszej pani tress :loveu: Mój Kantoroski pierwszy raz miał rękaw w paszczy :multi: , cała paszcza wypełniona ładny chwyt :loveu: , oczywiście Sławek umiejętniie go podał, ale i tak odpisuje to jako sukces :loveu: do tej pory tylko szmata, no i stwierdzam, że jak nie kupie koreczków, badź się upase bardziej to bede jeździc tyłkiem po murawie jak dziś :evil_lol: poprostu mnie sponiewierał hihihihih, boszsze jaka on ma pare i siłe...

Posted

Falco z tego filmu nie zbiega "normalnie" po palisadzie tylko od razu zeskakuje :)
To z tym wyjściem/wejściem w kontakt jest super, ale sama bym tego nie zauważyła.

Posted

ja mam ten problem z chita-wali z gory palisady a ze jest pchla to czesto jej sie zdarza ze ryje geba w glebe:roll: .pracujemy nad tym:mad: .
ja uwielbiam takie "smaczki"w pracy przewodnikow :loveu: .sama przyjemnosc:p .

Posted

Pamiętam opis skoku Chity z Twojej zabawnej relacji z zawodów.
Mój pies też tak kończy aport jak Falco, szkoda że tylko to w aportowaniu ma podobne.

Posted

mnie w sumie by to zwisalo ze ona leci na leb z gory gdyby po tej radosnej tfforczosci nie wypuszczala aportu:mad: .niestety po zaryciu pyskiem w glebe tudziez saltem na plechy aport jej wypada:mad: :mad: a to juz jest mniej smieszne.dlatego probuje ograniczyc jej tfforczosc do jakichs w miare normalniejszych poczynan.:shake:
i tak zostana jeszcze kaskaderskie wyskoki do rekawa ktore koncza sie czasem zlapaniem rekawa samymi klami bo na reszte to jej grawitacja nie pozwolila.mam najdurniejszego psa pod sloncem.8)

Posted

pogadajmy o pozorantach:cool3: .jak wroce to wrzuce filmik z "moim"stylem pracy-robienie techniki na placu i pracy na plycie[nooo zdecydowanie to drugie to styl slowaka z mpipo:loveu: ].

Posted

ayshe napisał(a):
[nooo zdecydowanie to drugie to styl slowaka z mpipo:loveu: ].

Słowak też mi się bardzo podobał tzn. jego praca i myślę, że moim psom tez by się spodobał :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

pracowal rowno,wypracowywal wzystkie linie,przy tym to ten z myslacych..uwielbiam takich pozorantow choc przyznam ze za stylem czesko-slowackim pozorowania nie przepadam-ale wiadomo-co kto lubi.
ale ten..no po prostu :loveu: :loveu: :loveu: .kto pozorowal technike na ipo1?:oops: :cool1: .ten z czolowek byl calkiem fajny...bardzo elegancki[wczoraj mi mowiono jak sie nazywa ale ja znowu juz nie pamietam:oops: ].