Celina12 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Telefon do schroniska,że od rana jest przywiazana nieduża czarna suka koło placu zabaw-w kagańcu.Nie wiemy,kto dzwonił.Może właściciel,który chciał się pozbyć psa,ale resztki sumienia kazały mu poinformować schronisko dla zwierząt? To było w 99 roku. Od tamtej pory Zgaga jest w schronisku. Na długie miesiące,potem lata-zamknęła się przed ludźmi:( Szczekała zaciekle,warczała. Pewnego dnia wolontariuszka po prostu zabrala ja na spacer,jak kazdego innego psa. Zgaga zobaczyła,że przeżyła załozenie smyczy i żyje! Suka zmieniła się,nie na tyle,żeby stać się przytulakiem,ale...zaczęła lgnąć do ludzi.Szukać kontaktu z nimi. Bardzo chce chodzić na spacery,niby ucieka,ale tak,żeby na pewno ją złapać:) Zgaga pamięta ,że na zewnątrz istenieje życie-dla grzecznych piesków.Ona nie jest grzeczna-przybysza oszczeka.Nie zrobi słodkich oczu i nie przytuli się do kraty. Jest nieduza-wielkości foksteriera,ma szorstką sierść. Czarna,teraz przetykana siwizną:( Osoby,które dały jej szanse się poznać-wiedzą,że w tym psie są ogromne pokłady miłości.Zgaga bedzie wierna swojemu panu,aż po grób. To ten typ psa. Damy szanse Zgadze? Quote
ulvhedinn Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Śliczna psina, tylko to imię... fuuuu!!!! :shake: Quote
wiewiora1 Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Imie Jak Najbardziej Konkretne Dla Niej Ale Moze Juz Nie Na Ten Moment,,,,choc Dalej Pewnie Swieta Nie Jest!!!! Pamietam Jak Zaczynalam Pierwsza Prace W Schronie,,,raz Nie Pozwolila Mi Spokojnie Wyjsc Z Wybiegu,,,a Wtedy Jeszcze Taki Twardziel Ze Mnie Nie Byl,,,wiec Wygrala,,,troche Musialam Posiedziec Sobie ,,,potem Pogonila,postraszyla Mnie Gdy Wracalam Ze Skrzynka,,im Bardziej Sie Zaslanialam Skarbonka Tym Bardziej Atakowala,,,a Madry Jak Zawsze Kierownik Sie Smial,,,bo To Wygladalo Komicznie ,,,, Ale Jakis Czas Temu Ja Stwardnialam I Zaczelam Sie Stawiac ,,,przeciwnosciom I Udalo Sie ,,,,, Ale Respekt Wciaz Budzi ,,,i Ci Co Wiedza Jaka Kiedys Byla Nie Sa Skorzy Do Glaskania Jej Nadal,,, Ale Wierzcie Jest Nie Grozna,,,straszyc To Ona Juz Skaczyla ,,,choc Jeszcze Czasem Cos Poburczy Srogo,,, Quote
Betbet Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Zgaga o mamo co za imię:) Mordziacha sympatyczna, niech ją pooglądają trochę wyżej i zabiorą!!! Quote
JamniczaRodzina. Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Domciu domciu dla Zgaguni przybywaj.:painting: Quote
Neris Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Podobna do mojej Saruni co nie? I charakterek podobny... Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Akuszko dziekuję...jeju to moja pierwsza podopieczna a Cioteczka Brązowa mi zaufała...uda jej się prawda???? Tak podobna do Saruni.... Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Jej-ja i spokojna-dobra ze mnie zgaga jest Akuszko :diabloti: Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Kochana Akuszko-dwie Zgagi bardzo dziękują :Rose::Rose::buzi: Quote
Neris Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Celinka próbuje sobie zrobić niezłą reklamę jak widać, ale kto uwierzy, no kto? Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Bo mnie nie znacie Cioteczki tak do końca...:diabloti::diabloti: Quote
supergoga Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Alez śliczna smutna mordzia. Jesliby jakiś tekścik kto napisał - nie dam rady czasowo - bo mam trochę problemów wlasnych - tez powstawiam w portale i będę ją pokazywac zainteresowanym. Ile może miec sunieczka lat i napiszcie jakis kontakt w jej sprawie. Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 To może ten tekścik ,który jest na ogłoszeniach trójmiejskich..Akuszka podała wyżej link i jest tam podany kontakt. Suergoga-dziękujemy :multi::multi: Quote
Roxana Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Jejciu jaka Zgaga podobna do mojego Czakusia jest :loveu: Kto da szansę dla Zgaguli, kto Zgagusię chce przytulić? Kto da domek ukochany? Kogo serce jej los wzruszy? Zgaga prosi, Zgaga czeka- domku znajdź się- czas ucieka... Quote
Celina12 Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Na dobranoc jedna zgaga wyniesie na szczyty drugą Zgagę.... Quote
wiewiora1 Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 No to kolejny dzial wspomnien rozdzial drugi!!!! Zgaga straszyla ludzi przez wiele lat...kiedy nadchodzil dzien jej szczepiena wszyscy sapali,,,bo wiedzieli ze bedzie to wielka lapanka na dziczke .,,czarna dziczke,,, Zgaga tak sobie rozrabiala przez 9 lat ,,,ale ostatnie miesiace zmienily ja nie do poznania,,,zaczela zyc zgodnie z zasadami ludzi,,mile ich witac,,wachac i nawet machac ogonem,,,z poczatku mowilo sie a kysz idz odemnie bo zaraz cos nie dobrego wymyslisz ,,ale stopniow zaczela wzbudzac litos potem sympatie ,,tak niespodziewana sympatie,,,, Rozpoczela swoje zycie na nowo,,,z nowym poczatkiem zaczelo sie pasmo spacerow,,,rozmow ,,nauk i zaufania obopulnego!!!! Zgaga pozwolila sie dotykac ,,a nawet domagala sie kontaktu,,,ale ale ale,,,,,,,, DZIS WYKAZALA SIE NADZWYCZJNA UMIEJETNOSCIA,,,,,ZACZELA PRZEPIEKNIE PODAWAC LAPE NA KOMENDE I REAGOWAC NA INNE POLECENIA,,,ZASZYTA PRZEZ 9 LAT W SCHRONIE PRZYPOMNIALA SOBIE O SWIECIE JAKI MIALA PRZED POBYTEM TUTAJ,,,WROCILY WSPOMNIENIA NAUKA KTORA WTEDY OTRZYMALA,,,TO NIE SAMOWITE ILE PIES POTRAFI PRZENIESC WPOJONYCH NAUK PO TYLU LATACH,,,ONA JEST NICZYM NOWONARODZONY PIES,,,,, DAJE NAM TERAZ CALA SIEBIE,,,DO TEGO MA TERAZ WSPANIALA OSOBE KTORA SIE NIA ZAJMUJE I NIE POZWLI BY ZNOW SIE ZATRACILA,,,,,,ALE ALE ONA POTRZEBUJE CZEGOS WIECEJ ,,,,NAS ,,,,DOMU ,,,CIEBIE!!!!! Quote
Celina12 Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Jak pięknie o Niej napisałaś Wiewiórko....tak widać,że należy Jej się wspaniały DOM!!!! Quote
iwonamaj Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Słoda mała Zgagulka z bródka chce do domkuuuuuu :-( Quote
Celina12 Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Tak bardzo proszę KarOla-Ona jest na trójmiejskich -Akuszka dała. Quote
loozerka Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 wreszcie Celina ma swoją ukochana brodaczkę ;) Quote
Celina12 Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 Nio mam i jaką ma fajną bródkę....:loveu: Gabi-dziękuję....:Rose::Rose: Quote
Recommended Posts