Sum Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Witam Para whippetów - suczka ok 8 lat niesterylizowana oraz pies ok 10 lat kastrowany - rodzenstwo pilnie poszukuja domu. Sytuacje nie wygląd dobrze - jeżeli nie znajdą domu zostaną uśpione Będąc w Kazimierzu przeczytaliśmy ogłoszenie o whippetach do oddania. Uzyskaliśmy informację iż właścicielka zmarła a whippetami znalazłu grzecznościowo opiekę. Nie wiem niestety nic na temat ich zdrowia bo ich nie widzieliśmy, podobno są w dobrej kondycji. Pani która teraz się nimi opiekuje mówi, że jak zostają same w domu to szczekają, dlatego musi się ich szybko pozbyć. Jeżeli nie znajdzie się nowy dom zostaną uśpione. Umówiliśy się z opiekującą Panią iż zamieścimy informacje w internecie, sami tez szukamy po znajomych domu (my mamy juz 3 whippety i nie damy rady ich zaadoptować) Prosimy w imieniu Psiaków o POMOC. Czy ktoś na forum jest może z okolic Kazimierza i mógłby podjechać zobaczyć Psiaki ? Proszę o kontakt na maila MP Quote
Saksana Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Proszę napisz, gdzie mniej więcej jest ta miejscowość, to ktoś tam może podjedzie ;) Quote
Sum Posted April 14, 2007 Author Posted April 14, 2007 Psy są w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, ok 1,5 h od Warszawy. Fajnie by było gdyby ktoś podjechał zobaczył w jakiej kondycji są psy i zamieścił fotki Quote
Tilia Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Sum, wysłałam do Ciebie maila z charciego forum Quote
Ambra Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 zdjecia pilnie potrzebne są! ale i tak juz pisze do ludzi z ogloszen! okropnosc! :placz: Quote
Saksana Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Tilia zaproponowała, że tam może pojedzie ;) Quote
Ambra Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 to dobrze - czekamy wiec - jak juz Saksana powiedziała dobrze by było sie dowiedziec z jakiej sa hodowli.:-( Quote
Ambra Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 i co? kiedy to spotkanko Tilla? ile jest wogole czasu? Quote
Tilia Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 mogę mieć problem, żeby pojechać tam w tygodniu (praca), ale na pewno mogę podjechać w sobotę i obejrzeć psy, zrobić im zdjęcia- jeśli ktoś będzie jechał wcześniej niech napisze postaram się też skontaktować ze znajomymi z Kazimierza, może znają osobę u której są psy i skontaktują się z nią wcześniej Quote
Tilia Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 jutro jedziemy oglądać psy, zrobimy im zdjęcia czy ktoś chce żeby wypytać o coś konkretnie? Quote
Tilia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Jak na razie zupełnie nie ma chętnych, a oba psy warte uwagi, suka potrafi ustawić psa, ale poza tym dogadują się z psami, lubią dzieci, są naprawdę urocze!! Kanapowo-łóżkowo-fotelowe. Fredek jest przekochany, przylepa, ma 10 lat, kastrat. Pies z hod. Meradith, niewystawowy (wada zgryzu). Suka- Juna jest jego córką "z nieprawego łoża", matka to nieżyjąca Wiki. Juna jest bardziej nieśmiała ale też całuśna, spokojna, grzeczna. Bardzo schudła po śmierci swojej pani. Ma 8 lat, niesterylizowana. ich obecna opiekunka odda je tylko w najlepsze ręce, po okazaniu dokumentu tożsamości. Psy niestety nie mogą u niej zostać, a szkoda, bo mają u niej bardzo dobrze. Jedzą wszystko (gotowane, sucje, sery, mleko itd), nie mają problemów zdrowotnych raczej, suka tylko po śmierci pani schudła i ma na nosku i uszach coś ze skórą- poderzewam że przyczynił sie do tego stres. Acha- bardzo ważne- mogą iść tylko do domu w którym zawsze ktoś będzie! Towarzyszyły swojej pani cała dobę i nie potrafią zostawać same (wyją). podaję namiar do opiekunki psów: Elżbieta Grzelak, Kazimierz Dolny, tel (81) 8820426 dzwonić tylko wieczorem(!!) od 18 nawet do 23. jakby ktoś był zainteresowany- mam jeszcze trochę ich zdjęć, mogę wrzucić lub przesłać mailem Quote
Tilia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 nie dopisałam- psy mogą iść tylko do domu, w którym jest ktoś stale, pozostawione same wyją Quote
Tilia Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 podnoszę whippeciki, transport pilnie potrzebny, mają szansę na nowy dom w Niemczech!! Quote
beamicha Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Witam mogłabym pomóc w przewiezieniu psiaków z Kazimierza Dolnego do Międzyzdrojów ale to 1700km(odemnie z domu) koszt to 680zł może ktoś pomoże z Cioteczek aby psiaki dojechały do granicy Quote
Saksana Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Sprawa jest dość pilna, ponieważ z Międzyzdrojów, zabrane będą już do domku stałego w Niemczech ;) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Podnosze, bardzo pilne, jutro wolny dzien moze ktos by pomogl charcikom. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Podnosze charciki, do czwartku muszą byc w Międzyzdrojach, kto moze pomóc i zawieżć psiaki ? Quote
Karilka Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Podnoszę! Pilne! Gdzie kierowca?:mad: Nie wierzee że nikt autka nie ma:angryy: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Czy ktoś skontaktował sie z hodowcą ? Dlaczego nikt na forum nie napisał, ze psy mogą byc u Pani do czerwca, dlaczego nikt nie umieścił ogłoszeń na rożnych portalach internetowych i w gazecie. Dziś zrobiłam niedzwiedzia przysługę i nigdy wiecej już tego błędu nie powtórze, Quote
Saksana Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Informuję, iż charciki są już w Międzyzdrojach, skąd w sobotę pojadą do Niemiec. Dziękuję Beacie Dorobczyńskiej i doddy, które bezinteresownie pomogły w transporcie, przewożąc je z Kazimierza Dolnego do Warszawy, skąd mogłam bez przesiadek dalej, dowieźć je pociągiem. W trasie potwierdziło się, to co pisała do mnie Tilia, że przepisy pozwalają jechać osobie, tylko z jednym psem. Quote
Ambra Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 [quote name='Beata_Dorobczyńska']Co słychać u psów ? maja sie swietnie :multi: Frodo jest spokojny ułozony i pragnie tylko swietego spokoju! ciepła kanapka i głaskanko to jest to co Frodo lubi najbardziej! Juna zaś to niezłe ziółko, zazdrosnica, pieszczocha, zeby tylko nia sie zajmowac potrafi w nos dziabnac i tatusia i inne wieksze charty co by jej rak do głaskania i do karmienia nie kradły! wpatrzona w człowieka bardzo, psy ja mniej interesuja, ale dzis dostała tak zwanego fioba i wystrzeliała z innymi chartami jak petarda na spacerku! lubi dziewucha sobie pobiegać! zadziorna z charakterkiem i swiadoma że ekspresowo mozna sie w niej zakochać! mam za duzo zdjec i nie moge sie zdecydowac wiec sie czescia podziele:D :cool3: Quote
Saksana Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 I trochę informacji w linku: http://www.psy.mgt.pl/psy/viewtopic.php?t=3000&postdays=0&postorder=asc&start=30 Quote
Recommended Posts