Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paula&Goofi napisał(a):
A dzisiaj już jadę do AMIŚKI i jutro wystawa w Szczecinie ! :D
Biorę udział w MP z Zinką, prosze trzymać za nas kciuki ;)
Do usłyszenia w poniedziałek.

Ok., będziemy trzymać :)

A.

Posted

Paula&Goofi napisał(a):
A dzisiaj już jadę do AMIŚKI i jutro wystawa w Szczecinie ! :D
Biorę udział w MP z Zinką, prosze trzymać za nas kciuki ;)
Do usłyszenia w poniedziałek.

A my zobaczymy się w niedzielę, prawda?

pzdr.

Posted

J apowiem że było naprawde super jak na początki to naprawde bardzo dobrze ci poszło , gdyby nie kilka błędów i podstęp sędziego...:evil_lol:

Posted

Kaya napisał(a):
Pani Witkowska cicho i bezszelestnie przemieszczała się po ringu, że Paulina jej nie zauważyła i niestety zasłoniła psiaka ;)

Aaaa, złapałam...
No tak. Na MP to spory błąd..., chociaz nie słyszałam, aby na normalnym ringu jakiś sędzia obnizył za takie "coś" ocenę...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Aaaa, złapałam...
No tak. Na MP to spory błąd..., chociaz nie słyszałam, aby na normalnym ringu jakiś sędzia obnizył za takie "coś" ocenę...

Pzdr.

A no właśnie, bo na zwykłym ringu nie patrzą raczej na prezentacje, ale na psa, a w MP jest odwrotnie. Chociaż MP uczy jak najlepiej zaprezentować psa, by sędzia mógł go dobrze ocenić i zobaczyć :eviltong:

Posted

Asiaczek napisał(a):
Aaaa, złapałam...

Pzdr.

Niby tak, ale jak sędzia ma wątpliwości czasami jego psa wybrać patrzy też podobno na prezentacje.... niektórrzy hodowcy mówią, że 25 % szansy na wygaraną to dobra prezentacja ;) Jak dla mnie wystarczy fakt, aby mieć z psem dobry kontakt na ringu [w szczególności nie tylko patrzeć przed siebie, ale i na psa, któy w danym momencie zamiast kłusem moze śmigać truchtem] i umieć go ustawić, pokazać sędziemu psie zęby i tyle.
A w MP się zgłosiłam do Bydgoszczy, ale nie wystartowałam... patrząc na niektórych prezenterów młodszych ode mnie wręcz nabawiłam się kompleksów :lol::lol::lol: