Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

noc druga bez problemów i wpadek sikowych(8 godzin) ;)
rano zjadł śniadanko, nie całe ale coś tam chrupnął, załatwił się ładnie na dworze. nawet szczeknął, a myślałam, że jest niemy :-o
kaszelek raz po raz, chyba jednak bez weta się nie obejdzie.
zauważyłyśmy z mamą, że lewą tylną nóżkę ma bardzo słabą.
dzis zostają tylko na 5 godzin same, więc nic nieprzewidzianego, nie przewiduję ;)

Posted

nie mam dobrych wieści ciotki... :-(
byłam z małym u weta i co prawda przeziębiony to on nie jest...
ale jeśli chodzi o serce to jak pani wet powiedziała 'tragedia'. długo rozmawiałyśmy, ma arytmię, szmery w serduchu, ale nie wiadomo czym powodowane, to muszą potwierdzić badania : conajmniej EKG, echo serca i rentgen. Może mieć niedomykalność zastawek, coś z komorami, przerosty, ale to tylko hipotezy, bo potrzebne są badania. Psiak jest bardzo osłabiony, nóżki ma słabe bo musiał długi czas nieregularnie jeść i ma małą masę mięśniową. Oczka ma słabe, początki zaćmy.Zdecydowałyśmy z Siekową, że badania na serduchu będzie miał już w Wwie bo tam jest najlepszy kardiolog. Dostał lekarstwa żeby mu się lepiej oddychało i moczopędne, żeby było mniej płynów ustrojowych, żeby serduszko nie musiało tyle pompować. Poza tym psiak ma ponad 12 latek, zostało mu max przy dobrych wiatrach 2 lata życia.

Posted

dzisiaj wszystko ok ;)
po lekach moczopędnych dwie kałuże po nocy, ale podczas mojej nieobecności nic ;)
na dworku ładnie się załatwia, chodzi bez smyczy, w domu nie odstępuje mnie na krok, rozwala się po łóżkach i wyżera moim psom!:lol:
charcze jak charczał, poprawa po tych lekach może nastąpić za 2-3 tygodnie.
czekamy na przyjazd Louisa :cool3:

Posted

robi się coraz zuchwalszy! pokazał Louisowi gdzie jego miejsce, mimo, że byli razem w boksie... udziabał go całkiem konkretnie. muszą być w innych pokojach, bo wojna jest. na szczescie Louis ma klatke więc jest bezpieczny, bo lubi tam sobie siedzieć. ruski czołg, cyrk na kółkach, dobrze, że jutro mój chłopak z tą czeredą zostaje...

Posted (edited)

[quote name='sonia1974']gubię się , co to za postać Louś ,nowy nabytek
to jaki masz stan zapsienia na metr[/QUOTE]

Wysłałam Ci właśnie link do Louisa ;)

A Agreścik niech nie broi. Może dzisiaj będzie lepiej?

Edited by homerka
Posted

ja pitole znów ciężka sytuacja , niestety w tej kwestii to ja nie pomogę

siekowa czy na waszą fundacje można oddać jeden 1% bo gdzie chce oddać to zawsze albo schron za dobrze sobie radzi i nie pozwalają:crazyeye:
( Brodnica) albo fundacja działa krócej jak 2 lata , zawsze przeznaczałam na Konin ale w tym roku chce zacząć zapisywać jakiejś fundacji .