Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ciekawe jak :crazyeye:
Jak ja podstawiam Rokiemu słoik to przestaje sikac :mad:

Ja go "dopadam" znienacka!
Wychodząc z klatki /tzn. z bloku/ trzymam go na w miarę krótkiej smyczy i stoję z boku jak gdyby nigdy nic, a gdy on podnosi łapę, to ja hop od tyłu - i już ręka z pojemniczkiem podstawiona pod siuśki! Nawet nie zauważy kiedy! Ale na szczęście /dla mnie/ Łapa wysoko podnosi łapkę:evil_lol:

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja u psów tak łapię jak solito ale z sunią,która na dodatek prawie leży siuśką na ziemi ,to nie lada wyzwanie:diabloti:

Posted

Poker napisał(a):
jutro będę miała więcej informacji o Berze, a pewnie i Irysek wykaże się czymś więcej.Załozy nowy bazarek :evil_lol:

I co ? Są nowe wieści ?

Posted

dziś Bera ta się rozochociła,że biegała podkakując.Poziom cukru się normalizuje.Dzis Irysek idzie w końcu ustalić termin zabiegu.Ale ,żeby sie nam nie nudziło,to do drugiej córki pod drzwi przplątał się kotek,który jest u mnie w garażu.Jest starszy,brakuje mu dużo ząbków,ma ropny katar i oczywiście przetrąconą łapkę.Chcę dziś zawieżć go do lecznicy dr Niedzielskiego i nie wiem co dalej.

Posted

Bercia całkiem nieźle sobie radzi.Z tą operacją to nie jest takie hop-siup,bo wymaga przygotowań oczu do niej.A kicia ma na razie na imie Kicia.Jest od wczoraj w szpitaliku,chyba uratowałyśmy ją w ostatniej chwili,bo była krańcowo odwodniona.Dziś wetka mówiła,że jest lepiej,nawodnili ją ,na szczęście płucka ma zdrowa.Jutro będą wyniki badań,bo krew była za gęsta i nie można było pobrać.Zjadła specjalna papkę.Ma świerzbowca w uszkach.Ma co najmniej 12lat.Jest bardzo słodka,próbowała mruczec i ocierać się,ale była zbyt osłabiona.Na razie zapłaciłam 140 zł.Zobaczymy co dalej.Będzie pewnie problem ze znalezieniem domku dla starej,chorej koteczki.:placz:

Posted

dziękuję za wsparcie :lol:,przyda się.Kicia zostaje w szpitaliku,zapłace jeszcze za 2 dni,a potem zajmie się nią tutejsza kociara,z którą się skontaktowałam,może załatwi jej domek tymczasowy.Super by było,bo cały czas się zamartwiałam:placz: co z nią zrobić.

Posted

bohaterka bercia? bo widze ze mama tu wjechala z kicia... Bercia dobrze cukier jej skacze troche, a na poneidzialek postaram sie umowic do weta na obejrzenie tych jej galek i komentarz ogolny do operacji.

Posted

a o berci duzo by pisac, biega skacze ociera sie o nasze nogi, jak chlopak wraca z pracy szczeka pod drzwiamia potem domaga sie glaskania, regularnie zaglada do chomikow (bo mamy dzungara i syryjskiego). na szczescie ma za krotka szyje wiec nie ma jak zadnego zlapac. bo ja jej podstawiam pod mordke ktoregos z nich to capie zebami. je az za dobrze pije w zaleznosci od poziomu cukru, nie siusia juz prawie w domu. ostatnio w tym tygodniu zdarzylo jej sie raz przylgnac do dywanu w sypialni.
co do badania siuskow paskami to nei takie proste, nie mowiac juz o lapaniu w pojemnicze. ona tak rozchyla nozki ze prawie siada na ziemi przy siusianiu. wiec jest to nie lada wyczyn zeby ten pasek jej podetknac a jak tylko go poczuje to sie tak smiesznie do tylu oglada co jej tam sie dzieje z tylu :) ogolnie jest przeslodka i przekomiczna. zeby tak jeszcze widziala, bo ta cukrzyca mi nie przeszkadza a widzenie przydaloby sie jej. zeby chociaz zobaczyla swoja ukochana pancie ktora ja znalazla. to na tyle chyba.

Posted

Prześmiesznie to pewnie Ciocia Irysek wygląda , jak siusiającej Beruni coś tam przy cipci majstruje :evil_lol:
A co przechodnie na to wszystko ?
Jakieś podsłuchane komentarze może :diabloti:

Posted

a wiec Bercia wybiera sie do weta na ogledziny w poniedzialek na 15.15. wtedy napisze wiecej na temat operacji jej kosztow terminu itd. dziekuje wszystkim za zainteresowanie.

Posted

paski ida w ruch o nietypowych godzinach wiec przechodniow nie ma zbyt duzo. na dodatek ludzie z sasiedztwa juz wiedza ze bercia ma cukrzyce wiec pewnie mysla sobie tylko ze to jakis etap leczenia. nikt sie narazie nie smial :)