irysek Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 właśnie się dowiedziałam od mamy że usg dobrze. czyli nie ma ropomacicza ani innych takih starsznych chorób. teraz czekaja na badanie krwi w stronę nerek i cukrzycy. bo maluch bardzo duzo pije i siusia. zobaczymy. a domu trzeba jej cały czas szukac i o to nadal wszystkich proszę. Quote
irysek Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 a jesli chodzi o wiorka to mama wyrwala go ze schroniska, byl z tydzien u bianki. znalazl dom kolo glucholaz i wczoraj im uciekl. no i jest rozpacz bo bardzo go pokochali. oby sie znalazl. Quote
iwop Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 trzymam kciuki za wiórka i kożke. Może zrobisz sobie banerek z kózką...? Quote
irysek Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 nie umiem! kózka juz po badaniach. ma cukrzyce. wyniki krwi musze dzis odebrac i zobaczymy jak tam nerki. oczka mozna zoperowac i bedzie widziala ale to zalezy od stanu nerek. mama moja peniw napisze dokladniej bo bardziej sie orientuje i zna na tych sprawach. a wiórek to mały drań i szatan. mimo tych nóżek schorowanych dał nogę. oby sie znalazl. Quote
iwop Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 I jak "kózeczka" Jak wyniki o których pisałas>..? Quote
Poker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 kózka ma cukrzycę,ale poza tym narządy w brzuszku w porządku w usg.Dziś będą wyniki z krwi.Je dobrze,merda ogonkiem.Oczka można zoperować! Quote
BIANKA1 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Czekamy na wieści , jak wypadły wyniki Koziczki :cool3: Quote
Poker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 badanie nerek i wątróbki dobre,więc trzeba leczyć cukrzycę i zoperować oczka, no i szukać domku stałego Quote
Poker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 operacja kosztuje w wersji optymistycznej od 300 do 500 zł,mam nadzieję,że za oba oczka,bo niestety nie dopytałam.Najpierw należy wyrównać poziom cukru. Quote
Poker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 mam nadzieję,juz zaczęłyśmy zbierać z Bazarku.najpierw jednak trzeba wyrównać poziom cukru,ale jesteśmy optymistkami.W schronie od razu by poszła do uśpienia. Quote
Poker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 wpłaty idą bezpośrednio na nasze konto.Jak na razie dziewczyny ufają,że nie przeputamy pieniędzy.Myślę też czy nie zrobić aukcji cegielek na Allegro.Może któraś będzie tak dobra i zrobi. Quote
Poker Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Może poproszę KAM,bo ona już Berę wystawiła na Allegro,ale ślepej nikt nie zechce.Po operacji,nawet z cukrzycą ,może będzie miała większe szanse na dom stały. Quote
Poker Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 kolejny dzień niewidomej Beruni u Iryska.Na szczęście mała je,ale dopóki nie wyrówna się poziom cukru we krwi,nie będzie tyła,a chuda jest jak nasza szkapa.Poznaje po głosie ludzi i cieszy się. Quote
irysek Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 narazie nie. je ryz z mieskiem i marcheweczka. Quote
irysek Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 a kózka nie ma skarpety w afn, bo jest u mnie i pieniądze idą od razu na moje konto. tak jest wydaje mi się prościej. a rzadna złotówka nie zginie co osobiście obiecuję. z moich aukcji pieniądze idą na moje konto. z mamy na mamy a potem mama tyle ile dostała z bazarku da mi na operację oczek bery. Quote
Poker Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 no,dziś Bera w końcu dostała insulinę i bardzo dzielnie zniosła kłucie.Przywitała mnie merdaniem,chodzi po mieszkaniu dość swobodnie,na spacerku nawet idzie szybszym kroczkiem.Zachowuje czystość,mimo że na każdym spacerze wylewa z siebie po 3 oceany.Bardzo chcemy zoperwoać jej oczka,zeby zobaczyła słonko i trawkę.Aa, jest tak kulturalna,że siusia dopiero jak poczuje pod łapkami trawkę.Kupujcie na naszych bazarkach,żeby uzbierac na operację. Quote
Poker Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Beruniu,uzbieramy pieniądze na Twoją operację ,nie martw się.Już ok.100 zł mamy. Quote
Rybc!a Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Suczka szuka domku jeszcze tutaj. Bardzo wzruszyła mnie jej historia. Dziękuję Wam, za pomoc dla niej, jesteście naprawdę niesamowici! Quote
Poker Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Rybc!u,baardzo dziękujemy za ogłosznie.Teraz chcemy skupić uwagę na zebraniu pieniędzy na operację oczek.Leczenie insuliną nie jest drogie i sobie poradzimy.Powinna miec specjalną karmę z powodu cukrzycy,ale z tym gorzej finansowo.Ona jest taka grzeczna i przymilna.Okazuje wdzięczność.Może si.e uda coś dla niej zrobić. Quote
Poker Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Mało osób o Tobie pamięta,Beruniu,ale nie martw się,zrobimy wszystko,żeby Ci pomóc. Quote
Recommended Posts