Pysia Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Zrobiłam Ashe jedno ogłoszenie- na gumtree. Dzisiaj wieczorem zostało pokazane. No i jest piersze pytanie o nią. [url]http://www.gumtree.pl/cp-psy-szczenieta/dabrowa-gornicza/suczka-szczeniak-szuka-kochajacego-domu-na-zawsze-458685617[/url] Można przekopiować, poprawić jak uważacie i porobić na innych portalach ogłoszenia. Quote
Mysza2 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Pysiu a to pytanie to warte uwagi:) Mam uraz po ogłoszeniach naszych szczeniorków:) Quote
Pysia Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Nie wiem czy warte uwagi. Napisałam aby zadzwonili. Jak są zainteresowani naprawdę to zrobią to. U mnie w pracy też mam potencjalny domek. Facet super zwierzolub. Tylko jego żona chciałaby psa a nie suczkę. Muszę jakoś wydrukować jej zdjęcia i mu podać aby zobaczyła. Mieszkają w domu i mają już cztery przygarnięte koty. Psa chcą wyłącznie do domu a nie na podwórko bo to ludzie z bloków i nie uważają zwierząt na dworze. To akurat wiem z wielu rozmów z nim. Gdyby się zdecydowali na nią to miałaby bardzo fajny domek. Quote
Avilia Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 To co robić? Bo mam wykupioną wyróżnioną tablicę.pl - mogę naszą kicię chwilowo podmienić na Ashe. Stamtąd jest spory odzew. Quote
Pysia Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Ogłaszaj. Znajomemu z pracy wcisnę wcześniej czy później jakiegoś szczeniaka bo chcą psa, tylko o koty się boją ;) Szczeniak będzie w sam raz. Koty przywykną i psiaka wychowają. Jak suni nie chce żona to nie będziemy uszczęśliwiać na siłę. Psów do adopcji masa. Mam wiadomość na fb o małą, ale z pytaniem czy jest szansa dowiezienia do Gdańska. Pooglądałam profil i kobieta wydaje sie odpowiedzialna. Tylko w domu jest dziewczynka lat 2,5 co nie bardzo mi odpowiada. I dwoje większych chłopców- już podrostków. Ale to nie skreśla domu bo sama miałam małe dziecko i psa i jakoś go wychowałam ;) I to na idealnego psa. Quote
Pegaza Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Pysia podążam za Tobą jak cień bo chcę wiedzie co u Twoich nie Twoich tymczasów;) Quote
Pysia Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 I dobrze bo Ashe spadła w niebyt. Kluska właśnie szaleje z młodymi na podwórku. Potem pewnie zje i padnie. Pierwszy raz jest w domu pies a ja wcale się nim nie zajmuję bo robią to inni. Dziwne uczucie... Quote
Avilia Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Ja obiecałam tę wyróżnioną tablicę ale kurczę mam pewien problem - nie mogę podmienić zwierzaka! A jeszcze 2 dni temu mogłam... 27.02 kończy się wyróżnienie, wykupię następne i dam tam Ashe. Quote
Pysia Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Ogłoszenia potrzebne pilnie :) Dla takiego bąbla czym szybciej tym lepiej. Donoszę, że Ashe zna kolejną komende. Potrafi " siad" :) Czyli: - sygnalizuje swoje potrzeby i nie brudzi w domu - pięknie aportuje - zna komende " siad" A to bardzo wiele jak na tydzień pobytu ;) Quote
Avilia Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Zrobiłam Ashe na razie zwykłą tablicę.pl - czeka na akceptację moderatora. Dopisałam, że wymagamy także podpisania umowy adopcyjnej. edit. Widzę, że moje dziewczyny już działają: [URL]http://www.wujekfranek.pl/0,0,0,0,0,0,0,0,65017,0,podglad,ogloszenia.html[/URL] Quote
Pysia Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Widziałam na fb linka do ogłoszenia :) Dziękuję :) Ashe będzie miała jakoby współlokatorkę od jutra. Jako że smarkulą opiekują sie młodzi i ja jej właściwie nie mam, to do domu przyjedzie kolejna potrzebująca. Pysia z pękniętą miednicą. A co za tym idzie będzie unieruchomiona w klatce aby sie zrosła ładnie. I będzie pod moją opieką. Zabaw wspólnych z Ashe nie będzie z wiadomych powodów. Ale mała choć przez klatke oswoi się z kolejnym psem ;) Oczywiscie przez chwilkę. Tak myślę, że szukać trzeba domu szybko dla małej i teraz póki ma ten urok szczeniaka. Bo ona pewnie wyrośnie na przecietnego z wyglądu psa. Wtedy bedzie bardzo trudno. No i widzę że moim młodym będzie cieżko sie z nią rozstać ;) Quote
Mysza2 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Pysia, a co to za plaga z tymi pękniętymi miednicami w waszych okolicach, Afra a teraz ta u Ciebie:shake: Quote
BBeta Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Fajna dziewczynka :) Wygląda troszkę jak mały Kelpik, śliczna ;) Quote
Pysia Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 W " naszej" a nie " waszej" okolicy kochana ;) Afra w DG- Ujejscu a Pysia w Katowicach ;) To nawet różne gminy ;) Ale podpisuję sie pod obiema bo jestem gorolką z woj. śląskiego :evil_lol: [B]BBeta[/B] - na razie wygląda rozbrajająco :) Ale jej umiejętności skupiania się na człowieku jak na ten wiek są godne uwagi. Bardzo marzę dla niej o domu szkolącym swoje psy. Jest też skoczna i szybka, więc jak najbardziej sport. A do aportu ma naturalne predyspozycje ;) A mnie aż sie coś robi żeby ją z góry wykraść i uczyć, uczyć i uczyc. 3 minuty mi zajęło nauczen ie jej komendy " siad". I chodzę do góry co godzine sprawdzać czy to nie były przypadki że ją wykonywała. Wygląda że nie, bo reaguje nawet z zaskoczen ia na "siad" :) A mnie przed chwilą syn delikatn ie dał do zrozumienia że woleliby być sami :oops: Quote
Pysia Posted February 25, 2013 Author Posted February 25, 2013 Ashe dzisiaj szalała ze mną na dworze. Młodzi byli u dziadków prawie cały dzień a psy ze mną. No to porywałam smarkule i bawiłam sie z nią do utraty tchu. Mojego i małej ;) Jejku.... jak mi tego brak.... A Ashe jest nastawiona tak mocno na człowieka że aż serce sie raduje :) Miałam dzisiaj tel. o małą. Właściwie to już chcieli przyjechać i ją brać. Nie wiem czy faceta nie wystraszyłam. No bo ja bym chcioała takiego domu z bajek dla małej :oops: A mój syn jak wrócił do domu i mu opowiedziałam o telefonie to stwierdził, ze Ashe może iść tylko do bardzo dobrego domu a nie byle gdzie. Że woli aby z nimi została niż skazana była na nude. To zostanie akurat nie wchodzi w grę. Zamknęłabym drogę tymczasom. Quote
Mysza2 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Byle gdzie nie dawaj, o szczeniaki niestety dzwoni dużo takich (wiecie jakich) :) Quote
Pysia Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 Nie dam byle gdzie przecież :) Sprawdzą ludzie co i jak. Kurcze no.... Cudownie by było aby smarkula znalazła dom ek chcący szkolić. Taka pojętna bestyjka. Wszystkie szczeniaczki są pojętne, ale to jej skupienie się na opiekunie w tym wieku zadziwia. Quote
Pysia Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Melduję, że skrzynka odetkana. Słodka Ashe przez suczkę Pysie która drze jape calutką noc jak jestem w pracy wstaje teraz o 7 rano i młody musi z nią wychodzić :evil_lol: Wcześnioej budziła się 8:30 - 9:00 . Anioł nie szczeniak ;) Quote
Mysza2 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Suczka Pysia ma być grzeczna, nie drzeć japy i pozwolić małej pospać:) Quote
Pysia Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Mała dzisiaj cudnie bawiła się wielkim, niufowym sznurkiem :) Jejku jak ja ją lubię :) Jest przefajna :) Jak ją ktoś mądry adoptuje to będzie miał fajnego psa. Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Ja tak sobie podczytuję ten wątek bo maleńka z moich rodzinnych stron pochodzi. :lol: Kibicuję jej w znalezieniu dobrego domku bo jest słodziutka i taka ..czarniutka. A i fundzia też kiedyś miałam. Quote
Pysia Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 Witamy :) Przyda sie ktoś kto podnosi wątek ;) Ashe jest coraz śliczniejsza. Uszka stają już prawie całkiem ;) [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l27-16_zps9ea1d92f.jpg[/IMG] Ma taki duży zapał do piłek, że nawet sporą potrafi nosić :) [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l33-12_zps8ebb1a9d.jpg[/IMG] [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l34-15_zpsaa85936d.jpg[/IMG] [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l35-11_zpsa2524a80.jpg[/IMG] [IMG]http://i869.photobucket.com/albums/ab256/edytafala/2299cz1l39-11_zpsb5efb3d2.jpg[/IMG] Quote
Pysia Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 (edited) Miałam dzisiaj bardzo fajny telefon o Ashe. Pani mi się z rozmowy bardzo spodobała. Ma zadzwonić wieczorem po rozmowie z mężem. Oczywiście opowiedziałam nie tylko o plusach ale o minusach wielkich przy posiadaniu szczeniaka ;) Tak toksycznie. Pani nie uciekła z krzykiem tylko stwierdziła że to nie są problemy ale normalna rzecz gdy się smarkacza do rodziny przyjmuje :) Jeszcze fotki z wczoraj Ashe już po szczepieniu. Ma książeczke założoną oczywiście. Nas mnie bo wet ma mnie w kompie ;) Mała waży 7,11 kg dokładnie. Weterymarz też stwierdził że ma 3 m-ce. Powiedział " nieopierzony pisklak" bo to jej futerko szczenięce to taki puszek już szary i wylatujący. A spod niego widać pod światło wykluwające sie czarne, błyszczące kudełki :) ona jest tak serdeczna i sympatyczna a przy tym dodatkowo urocza ze młodym ciężko się będzie z nią rozstać. Edited February 28, 2013 by Pysia Quote
danyww Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 ..a oprócz tego ma bardzo mądre oczka. Naprawdę. :lol: Ja jestem nią zachwycona i wierzę, że młodym ciężko będzie się z nią rozstać. :cool3: Ja wzięłam na DT mix sznaucerkę (5-6lat) aż z zamojszczyzny i już jest moja na zawsze. :loveu: A też miała być tylko na trochę bo już jednego mam. Tak to psiurki nam skradają serca. Quote
malawaszka Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 cudna jest ta mała - taka mini owczareczka Quote
Recommended Posts