Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
ELO!!!

czy ktos ma wolnego psa??? zebym mogl sie z nim wystartowac :wink:

A gdzie zgubiles swoje psiaki? :)

Cobra - wiec tak zrob - przyjedz i na luzie sprobuj:)

A cala reszte bardzo prosze o rezerwowanie miejsc, bo zaczynaja znikac... Ci co juz maja rezerwacje, moga byc spokojni, ale wiem ze spora grupa jeszcze ma przyjechac, a przynajmniej wyrazila kiedys chec, a nie mam jeszcze rezerwacji.

A wiec zapraszam do pisania:)

Pozdrawiam

Ola

www.czemi.z.pl

Posted

Czemi. A ja mam inne pytanie: Czy jeżeli wezme moją córkę na zawody a ona umończyła w listopadzie 10 lat to dopuścicie ją do konkurencji dziecięcych? Zaznaczam że to byłby jej pierwszy start w takiej imprezie i bardzo mi zależy na tym .....

Posted

Oczywiscie , ze moze startowac. 10 lat to nie jest jakas sztywna granica wieku. To jest otwarte dla wszystkich chetnych dzieci.

Jezeli bedzie chciala wystartowac w tej dzieciecej grupie to jak najbardziej. W zaleznosci od ilosci dzieci podzielimy to na kilka kategorii wiekowych.

Nie ma problemu :)

Ola

www.czemi.z.pl

Posted

ELO!!

A gdzie zgubiles swoje psiaki? :)

nie zgubilem :) 8 sztuk biega po podwórku ;) hehe...

pytam sie bo jak ktos by mial psiaka do pozyczenia to bym nie musial jechac z psem pkp ;)

Posted

Uwaga - chcialabym oglosic, ze wlasnie skonczyly sie 'cywilizowane' miejsca na zawodach-czyli w kampingach i w budynku. Do dyspozycji zostaly namioty - nasze harcerskie z lozkami i wlasne. Z takim noclegiem nie ma problemu (moze dla zachety powiem, ze ja i grono organizatorow bedziemy mieszkac wlasnie w namiotach).

Wszyscy ktorzy juz przyslali rezerwacje, moga spac spokojnie, w najblizszych dniach przesle wszedzie potwierdzenia rezerwacji i zgloszen, zeby sprawdzic czy wszystko sie zgadza.

W tej chwili jest ponad 40 zgloszen. Jezeli ktos jeszcze nie przyslal, to ja zapraszam!

Jeszcze dzisiaj na stronie pojawia sie aktualne informacje i odpowiediz na najczestsze pytania.

Pozdrawiam

Ola

www.czemi.z.pl

Posted

Z ostatniej chwili - odpowiedzi na pytania:

- Uwaga - skończyły się 'cywilizowane' miejsca w kampingach i budynku. Do dyspozycji pozostają namioty 'dziesiątki' z łóżkami, namioty własne, oraz dodatkowo tzw. 'drewniane dwójki' (info na stronie)

- W kategoriach powyżej 6 psów obowiązuje wózek czterokołowy.

- Zawodnicy startujący dwa razy w jednej kategorii z różnymi psami (np. velo) muszą przed startem podać, który z psów będzie psem klasyfikowanym w ramach wyścigu. Drugi startuje poza konkurencją i będzie miał zmierzony czas.

- Zawodnicy, którzy chcą wystartować z różnymi psami w kilku kategoriach, za drugi start płacą połowę opłaty wpisowej.

- wciągu najbliższych dni zostaną ustalone trasy zawodów

- Uwaga - na mapach Kucoby pisane są jako KUCZOBY (nie wiem dlaczego...) 

- Zniesiono zakaz spania psów w kampingach, ale mamy ogromna prośbę o zamieszkanie z psami w kampingach tylko wtedy, kiedy naprawdę niemożliwa jest inna forma noclegu (np. samochód). Poza tym mamy nadzieję, że psy nie będą spały na łóżkach i nie zostawią po sobie żadnych śladów. (prośba wynika z faktu, że w ciągu roku i w czasie wakacji w kampingach mieszkają dzieci i nie chcemy zeby po naszych zawodach byly jakies problemy)

- Wszystkie psy - startujące i 'kibicujące' muszą mieć aktualne książeczki zdrowia - bez aktualnych szczepień psy nie zostaną dopuszczone na start..

- Trasa zawodów przebiegać będzie po terenie zalesionym, płaskim, jak najbardziej urozmaiconym i jak najbardziej w cieniu:-)

- W klasach '1' i '2' należy mieć ze sobą rodowody psów (ewentualnie zaświadczenie o wyrabianiu takiego lub ostatecznie metrykę)

Posted

Ja również jadę.

Najchętniej wystartowałbym w D i BJM, ale do tego potrzebna mi jeszcze jedna psina.

Wiosna nie masz czasem jakieś dziewczyny tego potwora. :wink:

Posted

andrew a dobrzy sa ci z SM ??? i ilu ich ??? :wink:

No jest jeden, wg. mnie jest dobry

Gorzej z psem bo to chyba bedzie wypozyczony malamut :)

Wiec nie wiem kto kogo bedzie ciagnal :)

Posted
ELO!!!

andrew tzn dobry... ;) trenowal cos wczesniej itp ;) startowal jush gdzies ??

No trenowal juz kiedys bieganie na dluzszych dystansach, a co do startow to chyba tylko w tym sezonie w Wysokiej startowal ale raczej bez szczegolnych osiagniec :)