Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej... w końcu zajrzałem na forum:))... no ja może pojade... a jeśli znajde psa do startu to może i wystartuje, bo po ostatnich zawodach jak startowałem z Azją to myslałem że zwarjuje... ale moze bez śniegu bedzie inaczej:P.... ale nie obraziłbym sie gdyby ktos mi urzyczył psa:P

Posted
Nie boicie sie, że w nocy bedzie ponizej zera? :o

W tych namiotach pozmarzacie.....

spoko mike.. w cortiniespalam w nieogrzewanej przyczepie, a w nocy byl minus a ja mialam spiwor do +5 i przezylam :)

Posted

Przekaże Idze wasze pozdrowienia i :thumbs:

Operacja bedzie w Warszawie, własciwie Nadarzynie: IFiPS prof. Skarżynskiego. To już na drugie ucho :) Zdecydowanie lepiej słyszy :D Trudno mi bo jestem sama (maż w Japonii), nie rozmawiam z rodziną o swoim zdenerwowaniu, bo ich nie chce zdenerwowac :D

Dobrze będzie :)

Posted
Z ostatniej chwili :

1. Zniesiono zakaz spania psów w kampingach (mamy nadzieję, że wiadomość ucieszy pieski ...).

2. Brak wolnych miejsc w budynku - zapraszamy do kampingów.

3. Najlepiej rezerwować kampingi w grupach. zaznaczając to na rezerwacji.

4. Wszystkie psy - startujące i 'kibicujące' muszą mieć aktualne książeczki zdrowia - bez aktualnych szczepień psy nie zostaną dopuszczone na start..

5.Trasa zawodów przebiegać będzie po terenie zalesionym, płaskim, jak najbardziej urozmaiconym :-)

6. W klasach '1' i '2' należy mieć ze sobą rodowody psów (ewentualnie zaświadczenie o wyrabianiu takiego lub ostatecznie metrykę)

7. Debiutanci ! Nie ma się czego obawiać - gorąco zapraszamy!!!

Posted

Widze, ze mam tu asystentow:) cytujacych fragmenty ze strony:) bardzo mi milo, tym bardziej ze nie zawsze mam czas tu zagladac.

Mam nadzieje, ze wszyscy korzystaja z ladnej pogody (u mnie przynajmniej taka jest) i trenuja ostro:)

Wiele bym dala zeby taka wlasnie pogoda byla wtedy w kwietniu - troche slonca ale i chlodu w lesie.. Jezeli ktos zna jakiegos indianina to moja goraca prosba o skuteczne zaklecie:)

Zapraszam na strone, gdzie staram sie aktualizowac wiadomosci, a w razie pytan - bezposrednio do mnie.

Pozdrawiam

Ola

www.czemiz.z.pl

Posted

Wg regulaminu, na ktory sie powolujemy wiek psa okreslony jest w ten sposob:

"44.2.4. Psy uczestniczące w wyścigu muszą mieć ukończone 12 miesięcy, zaś w przypadku klas pulka, skijoring oraz średniodystansowych i długodystansowych, co najmniej 18 miesięcy; minimalna waga psa zaprzęgowego wynosi 12 kg w kondycji sportowej"

A w jakim wieku jest Twoj pies?

Ola

Posted
Wg regulaminu, na ktory sie powolujemy wiek psa okreslony jest w ten sposob:

"44.2.4. Psy uczestniczące w wyścigu muszą mieć ukończone 12 miesięcy, zaś w przypadku klas pulka, skijoring oraz średniodystansowych i długodystansowych, co najmniej 18 miesięcy; minimalna waga psa zaprzęgowego wynosi 12 kg w kondycji sportowej"

A w jakim wieku jest Twoj pies?

Ola

w dniu zawodow bedzie miec skonczone 8 miechow

Posted
z tego co wiem Cobra chcial w Velo wystartowac. Moim zdaniem 8 miesiecy moze byc jak na velo.. :roll:

ale regulamin dopuszcza od 12 miechow, wiec jade jako gab

Posted

Wlasnie zastanawialismy sie nad tym... Psina jest mloda...

Moze zrobmy tak, jezeli przyjedziesz na zawody, to wystartujesz poza konkurencja, bez stresu, na luzie, dla zabawy...

Mozemy dac sie wypowiedziec weterynarzowi, ale z drugiej strony skoro regulamin tak to okresla, to badzmy konsekwentni.

Mysle, ze tak bedzie lepiej, bo jeszcze mnostwo 'prawdziwych' startow przed Wami, a po co psa stresowac, czy zameczac.

Tak mi sie wydaje, ze bedzie lepiej.

A jezeli przyjedziesz, to przeciez nikt Ci nie zabroni sprobowac sil poza konkursem.

Pozdrawiam

Ola