Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

W piątek 15.02 ok godz.18 Straż Miejska przywiozła do schroniska szczeniaki, które jakiś "miłośnik zwierząt" zostawił w parku w kartonie!!!
4 maluszki ok 2-tygodniowe!!!! Zostawił na pastwę losu.
Miały zostać uśpione w schronisku, ale postanowiliśmy o nie zawalczyć! Na cito znalazł się awaryjny dom tymczasowy.

Ale mamy 2 tyg na znalezienie im innego miejsca.Może chociaż parami je gdzieś umieścimy?

Maluchy to same czarne dziewczyny :) Są zmarznięte, ale już mają ciepłą butelkę i termofor, futerkowy koc imitujący matkę i karmione są strzykawką.

Czy je uratujemy zobaczymy.
Kontakt: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

cała galeria maluszków --> klik
album na fb --> klik

BŁAGAMY O POMOC finansowa i w ogłaszaniu maluchów

nr konta:
37 1140 2004 0000 3902 6530 4732
Piechowska Magda
Pabianice 95-200
tytuł "maluchy + login z dogo"

wpłaty:
30zł yulanovi 28.02

dziewczynka zielona:) najmniejsza

dziewczynka czerwona :)

dziewczyna niebieska

dziewczynka różowa:)

Edited by piechcia15
  • Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o kurcze, ale ma mleko jeszcze po zabiegu tak?
też szukałam takie suni, ale to jak igła w stogu siana:( znajoma ma amstafkę która miała mieć teraz urojoną i też by w sumie to mogłobyć, ale ma za lichą sytuację w domu żeby jeszcze 4 szkraby brać na odchowanie.

a maluchy miewają się całkiem dziarsko:) drą się niemiłosiernie:) jak wczoraj dzwoniłam to słyszałam je przez telefon:) co do minuty już się wyuczyły że co 3h są karmione i nie prześpią żadnego posiłku :) nawet już 15min przed są gotowe co głośno mówią:) 2 już szczekają :) poważna sprawa :eviltong: małe pasibrzuchy :evil_lol:

są troszke przeziębione i maja katarek ale lekki i lekarz nie kazał dawać żadnych leków, bo są za małe. Były też bardzo zapchlone i niby nie można odpchlać (czy jakoś tak :eviltong:) ale one były tak zapchlone, że odrobinkę tego środka dostały.
A tak to wszystko dobrze, grzeją się przy ciepłej butelce, mają w środku futerkowy kocyk coś ala matka:) chyba dobrze im jak na te spartańskie warunki:)

no tylko szybko musimy szukać im innych domów razem lub osobno, bo ta Pani może je mieć max 2 tyg:( akurat odkarmi je w ten najgorszy czas i później będą już bardziej samodzielne. macie jakiś pomysł??

Posted

Cholera, DT trzeba szukać więc! Dobrze, że teraz są w takich fajnych warunkach, kochane brzdące:) Niechaj zdrowieją i rosną zdrowe i silne! Charkterek już mają, takie bąki i szczekają, hi.
Edit:
Piechciu a może na FB zrobić akcję? Może ktoś je adoptuje, chociaż to takie maluszki jeszcze.

Posted

Booooziu, jakie bączki kochane :loveu:
A tego skur*****, który je wyrzucił maleńkie i bezbronne normalnie bym....:angryy: Co za ludzie chodzą po tym świecie?!
Piechcia, myślę, że warto zrobić wydarzenie.

Posted

I ja jestem.
Moja rada- szukać matki zastępczej- suka w urojonej (zwłaszcza najlepsza byłaby taka co miała kiedykolwiek miot) je przyjmie i wykarmi. Im potrzebne matka psia a nie strzykawka (no wiem, wiem...:-(). O rany...takie maluchy...nigdy nie miałam takiej sytuacji by musieć dokarmiać (tu- karmić) maluszki w tym wieku...bardzo trzymam kciuki, z całych sił za odchowanie ich wszystkich...

Małym potrzebna matka nie tylko ze względu na mleko. Pisałaś, że koleżanka ma amstaffkę- tylko co? Nie ma warunków? Bo jeśli ją nie stać- pomożemy przecież finansowo...

Posted

kochane szkraby, porozsyłam dalej. w tamtym roku zimą w worku przez płot do ogródka mam wrzucono takie same 3 maleństwa. chwała bogu dość szybko znalazły domki, teraz to widuje je jako wielkie futrzaki. trzymam kciuki za maluchy

Posted (edited)

zapisuje bieduńki :(

zrobiłam taką sygnaturkę, nie za specjalna, ale może komuś się spodoba, zawsze to wzrok przyciągnie.

Edited by megi345
Posted

ojj super:) dziękujemy :) częstować się sygnaturką :)

koleżanka z amstafką nie może ich wziąć z wielu powodów, małe dziecko, nieregularna praca, ale jednak praca, a przy takich maluchach jest masę roboty. Trudno jakoś się je odkarmi, byleby chociaż później trafiły do domków z innymi psami które pokażą im jak się zachowywać po psiemu :( bo człowiek może dużo ale tego nie potrafi :(

Posted

ooo super to bardzo poprosimy, zaraz ci wyślę adres

słuchajcie, dostałam własnie takie mleko Royal Babydog milk ale z datą VI.2012 czy maluchy mogą to pić czy lepiej nie ryzykować?bo ja to się boję tych dat :( a szkoda żeby się zmarnowało, to tyle pieniędzy :(