piechcia15 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) W piątek 15.02 ok godz.18 Straż Miejska przywiozła do schroniska szczeniaki, które jakiś "miłośnik zwierząt" zostawił w parku w kartonie!!! 4 maluszki ok 2-tygodniowe!!!! Zostawił na pastwę losu. Miały zostać uśpione w schronisku, ale postanowiliśmy o nie zawalczyć! Na cito znalazł się awaryjny dom tymczasowy. Ale mamy 2 tyg na znalezienie im innego miejsca.Może chociaż parami je gdzieś umieścimy? Maluchy to same czarne dziewczyny :) Są zmarznięte, ale już mają ciepłą butelkę i termofor, futerkowy koc imitujący matkę i karmione są strzykawką. Czy je uratujemy zobaczymy. Kontakt: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl cała galeria maluszków --> klik album na fb --> klik BŁAGAMY O POMOC finansowa i w ogłaszaniu maluchów nr konta: 37 1140 2004 0000 3902 6530 4732 Piechowska Magda Pabianice 95-200 tytuł "maluchy + login z dogo" wpłaty: 30zł yulanovi 28.02 dziewczynka zielona:) najmniejsza dziewczynka czerwona :) dziewczyna niebieska dziewczynka różowa:) Edited June 18, 2013 by piechcia15 Quote
Marycha35 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Coś pięknego!!! Gnoja, który je wyrzucił, niechaj szlag na miejscu trafi!!! Jak z nimi, lepiej się czują? Takie maluszki, bez matki, oj ojojojjo:shake: Quote
ewu Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 an1a napisał(a):Boskie są :) No i takie bezbronne... Quote
storozak Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Widziałam maluchy na fb..... cudnie są!!! Trzymam kciuki! Quote
Mazowszanka13 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) O Boże, jakaś suczka do matkowania by się przydała tak jak u Emiś. Suczka po sterylce aborcyjnej matkuje porzuconym szczeniakom. Edited February 17, 2013 by Mazowszanka Quote
Marycha35 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Też o tym pomyślałam, miałyby większe szanse...! Quote
piechcia15 Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 o kurcze, ale ma mleko jeszcze po zabiegu tak? też szukałam takie suni, ale to jak igła w stogu siana:( znajoma ma amstafkę która miała mieć teraz urojoną i też by w sumie to mogłobyć, ale ma za lichą sytuację w domu żeby jeszcze 4 szkraby brać na odchowanie. a maluchy miewają się całkiem dziarsko:) drą się niemiłosiernie:) jak wczoraj dzwoniłam to słyszałam je przez telefon:) co do minuty już się wyuczyły że co 3h są karmione i nie prześpią żadnego posiłku :) nawet już 15min przed są gotowe co głośno mówią:) 2 już szczekają :) poważna sprawa :eviltong: małe pasibrzuchy :evil_lol: są troszke przeziębione i maja katarek ale lekki i lekarz nie kazał dawać żadnych leków, bo są za małe. Były też bardzo zapchlone i niby nie można odpchlać (czy jakoś tak :eviltong:) ale one były tak zapchlone, że odrobinkę tego środka dostały. A tak to wszystko dobrze, grzeją się przy ciepłej butelce, mają w środku futerkowy kocyk coś ala matka:) chyba dobrze im jak na te spartańskie warunki:) no tylko szybko musimy szukać im innych domów razem lub osobno, bo ta Pani może je mieć max 2 tyg:( akurat odkarmi je w ten najgorszy czas i później będą już bardziej samodzielne. macie jakiś pomysł?? Quote
Marycha35 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Cholera, DT trzeba szukać więc! Dobrze, że teraz są w takich fajnych warunkach, kochane brzdące:) Niechaj zdrowieją i rosną zdrowe i silne! Charkterek już mają, takie bąki i szczekają, hi. Edit: Piechciu a może na FB zrobić akcję? Może ktoś je adoptuje, chociaż to takie maluszki jeszcze. Quote
piechcia15 Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 no mają album staramy się je jakoś rozgłaszać. nie robiłam wydarzenia bo jakoś te nasze wydarzenia nie idą:( Quote
paula_t Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Booooziu, jakie bączki kochane :loveu: A tego skur*****, który je wyrzucił maleńkie i bezbronne normalnie bym....:angryy: Co za ludzie chodzą po tym świecie?! Piechcia, myślę, że warto zrobić wydarzenie. Quote
Makila Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Maleństwa cudowne. Temu co je zostawił życzę żeby tak samo skończył w kartonie w parku :angryy: Quote
piechcia15 Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 a będziecie rozsyłać wydarzenie dalej :cool3::mad: Quote
Justa i zwierzaki Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Miały wielkie szczęście że przeżyły i źe ktoś je zauważył a tego co to zrobił to bym :angryy: i pewnie za kilka mieś znów to zrobi :angryy: Quote
bea100 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 I ja jestem. Moja rada- szukać matki zastępczej- suka w urojonej (zwłaszcza najlepsza byłaby taka co miała kiedykolwiek miot) je przyjmie i wykarmi. Im potrzebne matka psia a nie strzykawka (no wiem, wiem...:-(). O rany...takie maluchy...nigdy nie miałam takiej sytuacji by musieć dokarmiać (tu- karmić) maluszki w tym wieku...bardzo trzymam kciuki, z całych sił za odchowanie ich wszystkich... Małym potrzebna matka nie tylko ze względu na mleko. Pisałaś, że koleżanka ma amstaffkę- tylko co? Nie ma warunków? Bo jeśli ją nie stać- pomożemy przecież finansowo... Quote
wiosenka Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Od 3 tyg można już podawać puszki http://www.czterylapki.pl/pies/puszki/royal_canin_starter_mousse_puszki_dla_szczeniat,p1985773679 Quote
asiek.l-g Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 kochane szkraby, porozsyłam dalej. w tamtym roku zimą w worku przez płot do ogródka mam wrzucono takie same 3 maleństwa. chwała bogu dość szybko znalazły domki, teraz to widuje je jako wielkie futrzaki. trzymam kciuki za maluchy Quote
Madzik77 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 moze do lokalnej gazety dac info o suce z urojona oraz info czy ktos cos widział niech sprawca sie boi a inny nim zrobi cos takiego pomyśli Quote
megi345 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 (edited) zapisuje bieduńki :( zrobiłam taką sygnaturkę, nie za specjalna, ale może komuś się spodoba, zawsze to wzrok przyciągnie. Edited February 17, 2013 by megi345 Quote
piechcia15 Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 ojj super:) dziękujemy :) częstować się sygnaturką :) koleżanka z amstafką nie może ich wziąć z wielu powodów, małe dziecko, nieregularna praca, ale jednak praca, a przy takich maluchach jest masę roboty. Trudno jakoś się je odkarmi, byleby chociaż później trafiły do domków z innymi psami które pokażą im jak się zachowywać po psiemu :( bo człowiek może dużo ale tego nie potrafi :( Quote
wiosenka Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 W zasadzie za tydzień jakby się przestawiły na taką puszkę mogłyby iść do kolejnych tymczasów. Quote
atulek Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Jestem nowa na tym forum chcę trochę pomóc mam mleko Royal dla szczeniaków od 0 do2 miesięcy jak tylko dostanę adres od piechci to zaraz wysyłam. Quote
piechcia15 Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 ooo super to bardzo poprosimy, zaraz ci wyślę adres słuchajcie, dostałam własnie takie mleko Royal Babydog milk ale z datą VI.2012 czy maluchy mogą to pić czy lepiej nie ryzykować?bo ja to się boję tych dat :( a szkoda żeby się zmarnowało, to tyle pieniędzy :( Quote
Recommended Posts