Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 434
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwonamaj napisał(a):
O to świetnie :)
Elu, co mam odpowiedziec, bo już na mnie krzyczą na FB "co to znaczy prawdopodobnie złamana miednica a jeżeli jest złamana to jak jest złamana i czy nie potrzeba jednak innej formy leczenia niż zachowawcza?"

Iwonko, mam problem bo Pani Gosia nie odbiera teraz telefonu :(, a miała mi powiedzieć coś więcej po dzisiejszej rozmowie z wetem.
Nic więcej na razie nie wiem ponad to co napisane w 1 poście

Posted

malawaszka napisał(a):
jeny z połamaną miednicą piesek powinien w klatce siedzieć bo mu się całkiem tam masakra zrobi z miednicą :(

mordkę ma sznupkowatą i żałuję strasznie, że nie mam miejsca u siebie :placz:

No Malawaszka raz mi sie udało sznupka rozpoznać;)
Niewątpliwie bardziej sznupek niż pudel.

Właśnie też wcześniej pisałam, że powinien mieć bardzo ograniczony ruch...

Posted

Pani Gosia oddzwoniła.
Tak jak pisałam była u weta na 1000 lecia, na prześwietlenie pojechali do Molickich i potem z wynikami na 1000 lecia.
Wet nic nie mówił że pies powinien być w klatce, mówił tylko że w ciepłym i żeby wyprowadzać tylko za potrzebą.
Psiak może zostać u nich do poniedziałku.
Jest w ogrzewanym garażu obok grzejnika.
Do domu nie mogą go wziąć bi ich pies nie toleruje innych.
Psiaczek je i pije i jest bardzo przyjacielski.
Teraz śpi
Pani Gosia liczy jeszcze na to że może zgłosi się właściciel.

Posted

http://i49.tinypic.com/23kzqer.jpg

oczi czorne, oczi krasne... :cunao:

będzie dobrze

jak krowa wróci do domu i zrobię do końca przeprowadzkę, to będę wiedziała ile mi kasy zostanie, to może się będę mogła jednorazowo dorzucić

a z ta miednicą to faktycznie, wet cholernie lakoniczny, nawet bym powiedziała, że z leksza niekompetentny
czemu takim problemem jest powiedzieć wszystko na temat?

Posted

Mysza2 napisał(a):
Pani Gosia oddzwoniła.
Tak jak pisałam była u weta na 1000 lecia, na prześwietlenie pojechali do Molickich i potem z wynikami na 1000 lecia.
Wet nic nie mówił że pies powinien być w klatce, mówił tylko że w ciepłym i żeby wyprowadzać tylko za potrzebą.
Psiak może zostać u nich do poniedziałku.
Jest w ogrzewanym garażu obok grzejnika.
Do domu nie mogą go wziąć bi ich pies nie toleruje innych.
Psiaczek je i pije i jest bardzo przyjacielski.
Teraz śpi
Pani Gosia liczy jeszcze na to że może zgłosi się właściciel.

Elu czy wiadomo który wet prześwietlał malucha u Molickich ????

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Elu czy wiadomo który wet prześwietlał malucha u Molickich ????

nie wiem, zapytam
iwonamaj napisał(a):
I znowu pytanie z FB- czy to uszkodzenie miednicy nie wymaga operacji?

Wet powiedział że nie

Posted

[quote name='Raczyna']http://i49.tinypic.com/23kzqer.jpg

będzie dobrze

jak krowa wróci do domu i zrobię do końca przeprowadzkę, to będę wiedziała ile mi kasy zostanie, to może się będę mogła jednorazowo dorzucić

a z ta miednicą to faktycznie, wet cholernie lakoniczny, nawet bym powiedziała, że z leksza niekompetentny
Dzięki kochana:)
Jest mi ciężko oceniać weta

Posted

biedny maluszek...na pewno trzeba zadbać, by miał jak najmniej ruchu...dobrze, że jest mu ciepło, dobrze, że ktoś mu pomógł...oby ktoś go szukał...taki śliczny psiak:((

Posted

Melduję się u przystojniaka. Sunia mojej przyjaciółki miała złamaną miednicę - też w wyniku potrącenia(znaleźliśmy ją na poboczu, a auto jadące przed nami, które ją potrąciło, nawet się nie zatrzymało:angryy:) i wet też nie zalecił praktycznie żadnego leczenia. Nie było też mowy o klatce. Faktem jest, że Lolka była wtedy około 5-cio miesięcznym szczeniakiem... Nie wiem, może miało to znaczenie - wet powiedział, że miednica się zrośnie. I zrosła się:lol:. Lolka ma teraz 7 lat i gania jak źrebak:lol:

Posted

[quote name='Raczyna']http://i49.tinypic.com/23kzqer.jpg

będzie dobrze

Witam,
chciałabym prosić, aby pochopnie weterynarza nie oceniać. Z tego co widzę wszyscy tutaj ubóstwiają Molickich, a ja osobiście mam złe doświadczenie z tą lecznicą. Też kiedyś tam jeździłam z moimi pupilami, do momentu, aż jeden miał dyskopatię i u Molickich potraktowali mnie bardzo niepoważnie, a pies już nie chodził bo tak miał porażone nerwy. Dopiero na tysiącleciu uzyskałam fachową pomoc i bardzo duże zaangażowanie w leczeniu dyskopatii. To właśnie weterynarz, który zajmuje się pieskiem z wątku, wysłał nas do Wrocławia i tam mi psa wyleczyli, teraz pies biega ja szalony i jest w pełni zdrowy.
Myślę, że z tą miednicą jest tak jak z leczeniem dyskopatii jedni weterynarza mówią, że pies ma być zamknięty w klatce i unieruchomiony a inni, że pies ma chodzić według potrzeby.
Ja ufam weterynarzowi z tysiąclecia i właśnie tam pojechałam z pieskiem z wątku i do jego zaleceń będę się stosowała.
A co do pieska z wątku to proszę się nie obawiać psa nie zmuszam do chodzenia, wstaje tylko za potrzebą załatwienia się. Miskę z wodą i jedzeniem ma podstawioną pod nos :).

Posted

Proszę się nie martwić nie zrobię psu krzywdy.
Proszę tylko o pomoc w znalezieniu domu dla pieska bo u mnie nie może zostać ze względu na mojego pupila, który nie akceptuje innych zwierząt. A maluszka do schroniska nie chcę oddać :(.