Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madzia.uje93 napisał(a):
Jak dla mnie ok;)
chociaż ludzie czasami do słów typu "powinna trafić do znawców rasy" nie przywiązują wagi i nie zdają sobie sprawy, że później sobie z nimi moga nie poradzić:shake:

na pewno przepytam dokładnie, jak już będą telefony :) obyyyy

Posted

ANETTTA napisał(a):
dom bez dzieci zdecydowanie !!!a koty ???i inne psy ??

na koty, to nie mam pojęcia, inne psy akceptuje, ale broni dość zaciekle michy i to może być dość spory problem, ale dopiszę, że akceptuje inne psy

Posted

słuchajcie.. już też nie wiem co lepsze, ale cała rodzina jest tak związana z Tolą, że chcieliby wypróbować jeszcze pomysł z kojcem.. starsze dzieci podobno rozbiły już swoje skarbonki, mąz pani widząc rozpacz w rodzinie zaproponował budowę kojca, w którym przebywałaby wtedy, gdy najmłodsze dzieci byłyby w ogrodzie... :) wiem, że im dłużej tam jest, tym bardziej będzie przywiązana no i im też będzie coraz trudniej, ale z drugiej strony wiem, że jest to naprawdę troskliwy dom, Tola miałaby zapewnione spacery, tylko przez jakiś okres dnia byłaby zamykana do kojca.. :) może taka opcja byłaby najlepsza? właściwie Pani podjęła już decyzję, bo jutro mają przyjść panowie z wyceną i coś czuje, że jednak powstrzymam się z ogłoszeniami :)

Posted

No oby to pomogło, bo znowu jak Tola będzie miała za mało ruchu i jeszcze do tego będzie zamykana w kojcu, gdy dzieci będą biegać po ogrodzie, jej frustracja może rosnąć...
Ale trzymam kciuki żeby do tego nie doszło i wszystko ułożyło sie dobrze:)

Posted

za mało ruchu nie powinna mieć, ma zapewnione długie spacery, w stosunku do starszych dzieci nie ma problemu, tylko z tymi mniejszymi od niej jest... z tego co ostatnio zrozumiałam, to Tola próbowała capnąć małego, wyskoczyła na niego z legowiska bez żadnego ostrzeżenia i gdyby nie interwencja mogłaby go ugryźć.
Na pewno Tola będzie uczestniczyła w życiu rodziny, wszyscy mają nadzieję, że jednak przyzwyczai się do najmłodszych :roll:

No i Pani nie chce jej nikomu oddać, bo boi się, że jak kogoś ugryzie to nowa rodzina ją odda albo uśpi... dzisiaj znów nie spodobał się jej sąsiad i chciała go zjeść i to jeszcze bardziej utwierdziło Panią, że Tola musi u nich zostać :roll: