Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Gusiaczek']Tak sobie dumam, że wspaniale byłoby, by za sprawą Bianki, Jej wątku
psiaki znalazły kochające domki ... :)[/QUOTE]
Gusiaczku, niestety ogloszenia Bianki sa juz nie aktywne, ale moze jeszcze Ewunia znajdzie jakies namiary w swoich zapiskach..

Juz dwa psiaki znalazly dzieki Biance swoje domki

Edited by Ellig
liter
Posted

[quote name='Ellig']Gusiaczku, niestety ogloszenia Bianki sa juz nie aktywne, ale moze jeszcze Ewunia znajdzie jakies namiary w swoich zapiskach..

Juz dwa psiaki znalazly dzieki Biance swoje domki

Tak, właśnie chodzi mi o to, że wątek Bianki jest szczęśliwym miejscem :)

Posted (edited)

Mam najświeższe wiadomości z domku Bianki:-)

Maleństwo zrobiło niesamowite postępy:-) Na szczęście Państwo zrezygnowali z wyjazdu na działkę w ubiegły weekend.
Bianka już się nie boi Pana. Po spacerze wraca pod klatkę schodową i dopiero przed samiutkim wejściem zaczyna lekko się denerwować, więc ją Pani bierze na ręce i na klatce puszcza.
Po ogródku biega jak szalona bez smyczki, skubie sobie trawkę po czym gania i cieszy się życiem. Przybiega na wołanie:-) Uwielbia wychodzić na spacery, gdzie bawi się (narazie na smyczce) z innymi psami. Do tej pory tylko z dwoma nie doszla do porozumienia i jakoś tak obopólnie się nie polubiły.
Zaczęła jeść i pić normalnie.
Bardzo rzadko zdarza jej się czegoś przestraszyć, wtedy ucieka za fotel, po czym za chwilę wychodzi i jakby nigdy nic układa się na fotelu albo na swoim posłanku.
Bardzo lubi tarzać się po dywanie, a jak Pani idzie się kąpać i zostawia uchylone drzwi, żeby Bianka miała do niej dostęp, zakrada się i łapie kapeć Pani, po czym gania jak szalona po mieszakniu i się nim bawi:-)
Za Panią chodzi krok w krok (jak za Anią). Jeśli Pani jest w ogródku, Bianka tam sie bawi. Jak Pani wstaje i idzie do domu, Bianeczka niczym cień podąża za nią.

Cała Rodzinka jest szczęśliwa razem:-) My również:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='Ewa Marta']

Cała Rodzinka jest szczęśliwa razem:-) My również:-)[/QUOTE]

Jestesmy juz spokojne o los Bianki i bardzo sie cieszymy,ze ma taki dobry dom i kochajaca Rodzinkę:)

Posted (edited)

Mamy z Ewunia nowa podopieczna Oli (Olimpię).
http://www.dogomania.pl/forum/threads/244349-Uratowana-Oli-(Olimpia)-pomoż-jej-zaufać-i-znaleźć-dom!

Poniewaz Pola na razie nie przyjedzie, to 416,33 zł z konta Bianki przelewamy na konto Oli, bidula potrzebuje pieniadze na utrzymanie w DT.

Postaram sie zrobic jakis bazarek ale to jak sie troche ogarne zdrowotnie.

Zapraszamy serdecznie , zagladajcie do Oli:)

Edited by Ellig
Posted

A my mamy nowe wiadomości z domku Bianki:-)

[FONT=Arial]...przesyłam kilka zdjęć Bianki z domu i z działki. Na działce rewelacja , chodzi za mną krok w krok, już pięknie je i pije, wychodzi na klatkę schodową na smyczy nie muszę jej brać na ręce i powrót jest też samodzielny więc muszę przyznać że postępy są kolosalne....

[/FONT]
[FONT=Arial]Aż mi się oczy mokre zrobiły po zobaczeniu naszej maleńkiej:-)

Moje ulubione...

[/FONT]

Posted

Pani Bożenna jeszcze do mnie zadzwoniła, żeby dodać, że maleńka pięknie się państwa pilnuje. W tej chwili chodzi na 7 metrowej leciutkiej lince i Państwo obserwują jej reakcję. Nie ma absolutnie chęci na ucieczkę. Pilnuje się bardzo swojej Pani i niebawem będzie mogła biegać bez sznureczka.
Każdego psiaka, który przychodzi do nich obszczekuje i pilnuje terenu, ale jak idzie do tego psiaczka, jest przyjacielska i skora do zabaw. Boi się nadal jeździć samochodem. trzęsie się jeszcze i zwraca w pewnym momencie. Pani sądzi, że to stresowe, a nie spowodowane chorobą lokomocyjną.
Nie boi się już w ogóle męża, sąsiadki z sąsiadujących ogródków przestała obszczekiwać, ale sygnalizuje każdą nową osobę, która pojawia sie blisko ogródka.
Pani mówi, że jest kochana, śliczna, grzeczna i na pewno już wie, że to jest jej domek na zawsze:-)
Po powrocie z urlopu zmienię dane w bazie danych czipów, bo co się będę wygłupiać i mieć zapisanego na siebie nie swojego psa;-)

Guest yolaantaa
Posted

A co z Polunią,bo nic nie doczytałam co z nią i co u niej?

• 1 month later...
Posted (edited)

Mamy nowe wiadomości z domu Bianki:-)
Dzielę się nimi z Wami z radością:-)

[FONT=Arial]chciałam pokazać Pani nowe zdjęcia Biańci, muszę powiedzieć że są ogromne postępy chociaż jest nadal odruch chowania się pod stołem, najważniejsze że Biańcia wspaniale je i pije jak również wyciąga mnie na coraz dłuższe spacery. Bardzo dużo jej dało wspólne przebywanie około 2 tygodni z Ptysiem (piesek mojej wnuczki) wspaniale się z nim bawiła i bardzo przeżyła jego powrót do domu, zresztą od również. Na działce czuje się bardzo dobrze i chodzi już bez sznurka.

[/FONT]
[FONT=Arial]Dodatkowo Pani do mnie zadzwoniła i powiedziała, że Bianka jest bardzo grzeczna, ale serce pękało, kiedy w widoczny sposób przeżyła rozstanie z Ptysiem... :-)

[/FONT]

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='Nutusia']Zawsze mówiłam, że pieski powinny być co najmniej dwa ;) Zresztą każde stworzonko powinno mieć drugie tego samego gatunku "do pary" ;)[/QUOTE]

Niestety nie zawsze Nutusiu. Nasza Bafi zdecydowanie woli być jedynaczką i mieć swoją Panią na wyłączność:-) Bianka jest zupełnie inna. Ona uczy się od innych psiaków i byłoby jej super z innym zwierzakiem. Narazie jednak muszą jej wystarczyć odwiedziny innych psiaczków z rodziny.