Gusiaczek Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 Tak sobie dumam, że wspaniale byłoby, by za sprawą Bianki, Jej wątku psiaki znalazły kochające domki ... :) Quote
Ellig Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 (edited) [quote name='Gusiaczek']Tak sobie dumam, że wspaniale byłoby, by za sprawą Bianki, Jej wątku psiaki znalazły kochające domki ... :)[/QUOTE] Gusiaczku, niestety ogloszenia Bianki sa juz nie aktywne, ale moze jeszcze Ewunia znajdzie jakies namiary w swoich zapiskach.. Juz dwa psiaki znalazly dzieki Biance swoje domki Edited June 8, 2013 by Ellig liter Quote
Gusiaczek Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 [quote name='Ellig']Gusiaczku, niestety ogloszenia Bianki sa juz nie aktywne, ale moze jeszcze Ewunia znajdzie jakies namiary w swoich zapiskach.. Juz dwa psiaki znalazly dzieki Biance swoje domki Tak, właśnie chodzi mi o to, że wątek Bianki jest szczęśliwym miejscem :) Quote
Ewa Marta Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 (edited) Mam najświeższe wiadomości z domku Bianki:-) Maleństwo zrobiło niesamowite postępy:-) Na szczęście Państwo zrezygnowali z wyjazdu na działkę w ubiegły weekend. Bianka już się nie boi Pana. Po spacerze wraca pod klatkę schodową i dopiero przed samiutkim wejściem zaczyna lekko się denerwować, więc ją Pani bierze na ręce i na klatce puszcza. Po ogródku biega jak szalona bez smyczki, skubie sobie trawkę po czym gania i cieszy się życiem. Przybiega na wołanie:-) Uwielbia wychodzić na spacery, gdzie bawi się (narazie na smyczce) z innymi psami. Do tej pory tylko z dwoma nie doszla do porozumienia i jakoś tak obopólnie się nie polubiły. Zaczęła jeść i pić normalnie. Bardzo rzadko zdarza jej się czegoś przestraszyć, wtedy ucieka za fotel, po czym za chwilę wychodzi i jakby nigdy nic układa się na fotelu albo na swoim posłanku. Bardzo lubi tarzać się po dywanie, a jak Pani idzie się kąpać i zostawia uchylone drzwi, żeby Bianka miała do niej dostęp, zakrada się i łapie kapeć Pani, po czym gania jak szalona po mieszakniu i się nim bawi:-) Za Panią chodzi krok w krok (jak za Anią). Jeśli Pani jest w ogródku, Bianka tam sie bawi. Jak Pani wstaje i idzie do domu, Bianeczka niczym cień podąża za nią. Cała Rodzinka jest szczęśliwa razem:-) My również:-) Edited June 11, 2013 by Ewa Marta Quote
Ziutka Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Innych wieści się nie spodziewałam :) Pozdrowienia dla Biankowej rodzinki :) Quote
jola_li Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='Ewa Marta']Cała Rodzinka jest szczęśliwa razem:-) My również:-)[/QUOTE] I niech tak zostanie :)! Quote
Ellig Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='Ewa Marta'] Cała Rodzinka jest szczęśliwa razem:-) My również:-)[/QUOTE] Jestesmy juz spokojne o los Bianki i bardzo sie cieszymy,ze ma taki dobry dom i kochajaca Rodzinkę:) Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Takie wieści to była oczywista oczywistość ;) :) Quote
Ellig Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 (edited) Mamy z Ewunia nowa podopieczna Oli (Olimpię). http://www.dogomania.pl/forum/threads/244349-Uratowana-Oli-(Olimpia)-pomoż-jej-zaufać-i-znaleźć-dom! Poniewaz Pola na razie nie przyjedzie, to 416,33 zł z konta Bianki przelewamy na konto Oli, bidula potrzebuje pieniadze na utrzymanie w DT. Postaram sie zrobic jakis bazarek ale to jak sie troche ogarne zdrowotnie. Zapraszamy serdecznie , zagladajcie do Oli:) Edited June 14, 2013 by Ellig Quote
jola_li Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Serdecznie zapraszam Wszystkich do głosowania na zdjęcie nosa :): http://www.dogomania.pl/forum/threads/232409-Hopka-ju%C5%BC-wie-jak-wygl%C4%85da-prawdziwe-psie-%C5%BCycie-w-cudownej-Rodzinie?p=20967474#post20967474 To tylko minutka, a ktoś z Autorów będzie mógł wspomóc psiaka nagrodą :). A do Oli zaraz pędzę ;). Quote
Ellig Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 [quote name='jola_li']Serdecznie zapraszam Wszystkich do głosowania na zdjęcie nosa :): http://www.dogomania.pl/forum/threads/232409-Hopka-już-wie-jak-wygląda-prawdziwe-psie-życie-w-cudownej-Rodzinie?p=20967474#post20967474 To tylko minutka, a ktoś z Autorów będzie mógł wspomóc psiaka nagrodą :). A do Oli zaraz pędzę ;). Dziekujemy Jolu, zajrze i zaglosuję:) Quote
Ewa Marta Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 A my mamy nowe wiadomości z domku Bianki:-) [FONT=Arial]...przesyłam kilka zdjęć Bianki z domu i z działki. Na działce rewelacja , chodzi za mną krok w krok, już pięknie je i pije, wychodzi na klatkę schodową na smyczy nie muszę jej brać na ręce i powrót jest też samodzielny więc muszę przyznać że postępy są kolosalne.... [/FONT][FONT=Arial]Aż mi się oczy mokre zrobiły po zobaczeniu naszej maleńkiej:-) Moje ulubione... [/FONT] Quote
Ewa Marta Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Pani Bożenna jeszcze do mnie zadzwoniła, żeby dodać, że maleńka pięknie się państwa pilnuje. W tej chwili chodzi na 7 metrowej leciutkiej lince i Państwo obserwują jej reakcję. Nie ma absolutnie chęci na ucieczkę. Pilnuje się bardzo swojej Pani i niebawem będzie mogła biegać bez sznureczka. Każdego psiaka, który przychodzi do nich obszczekuje i pilnuje terenu, ale jak idzie do tego psiaczka, jest przyjacielska i skora do zabaw. Boi się nadal jeździć samochodem. trzęsie się jeszcze i zwraca w pewnym momencie. Pani sądzi, że to stresowe, a nie spowodowane chorobą lokomocyjną. Nie boi się już w ogóle męża, sąsiadki z sąsiadujących ogródków przestała obszczekiwać, ale sygnalizuje każdą nową osobę, która pojawia sie blisko ogródka. Pani mówi, że jest kochana, śliczna, grzeczna i na pewno już wie, że to jest jej domek na zawsze:-) Po powrocie z urlopu zmienię dane w bazie danych czipów, bo co się będę wygłupiać i mieć zapisanego na siebie nie swojego psa;-) Quote
Guest yolaantaa Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 A co z Polunią,bo nic nie doczytałam co z nią i co u niej? Quote
Gusiaczek Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 http://www.iv.pl/images/26291710932264634084.jpg Witaj Maleńka :loveu: Quote
Ewa Marta Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 (edited) Mamy nowe wiadomości z domu Bianki:-) Dzielę się nimi z Wami z radością:-) [FONT=Arial]chciałam pokazać Pani nowe zdjęcia Biańci, muszę powiedzieć że są ogromne postępy chociaż jest nadal odruch chowania się pod stołem, najważniejsze że Biańcia wspaniale je i pije jak również wyciąga mnie na coraz dłuższe spacery. Bardzo dużo jej dało wspólne przebywanie około 2 tygodni z Ptysiem (piesek mojej wnuczki) wspaniale się z nim bawiła i bardzo przeżyła jego powrót do domu, zresztą od również. Na działce czuje się bardzo dobrze i chodzi już bez sznurka. [/FONT][FONT=Arial]Dodatkowo Pani do mnie zadzwoniła i powiedziała, że Bianka jest bardzo grzeczna, ale serce pękało, kiedy w widoczny sposób przeżyła rozstanie z Ptysiem... :-) [/FONT] Edited July 31, 2013 by Ewa Marta Quote
Nutusia Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 Zawsze mówiłam, że pieski powinny być co najmniej dwa ;) Zresztą każde stworzonko powinno mieć drugie tego samego gatunku "do pary" ;) Quote
Ewa Marta Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='Nutusia']Zawsze mówiłam, że pieski powinny być co najmniej dwa ;) Zresztą każde stworzonko powinno mieć drugie tego samego gatunku "do pary" ;)[/QUOTE] Niestety nie zawsze Nutusiu. Nasza Bafi zdecydowanie woli być jedynaczką i mieć swoją Panią na wyłączność:-) Bianka jest zupełnie inna. Ona uczy się od innych psiaków i byłoby jej super z innym zwierzakiem. Narazie jednak muszą jej wystarczyć odwiedziny innych psiaczków z rodziny. Quote
Recommended Posts