Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przykladowe zapytanie o adopcje Bianki:

• edyta.gl...

Witam.
    Czy Bianka jest nadal do adopcji?
    Pozdrawiam

• Data: wczoraj, 16:07 Twoja odpowiedź

Bianka cieszy się dużym zainteresowaniem i są już poumawiane wizyty zapoznawcze z sunią. Nie ukrywamy, że szukamy jej domku najlepszego i skoro tak dużo osób chciałoby ją adoptować, szukamy spośród nich tego najwspanialszego.
    A czy mogłaby pani napisać kilka słów / wypełnic ankietę/ jakie warunki miałaby maleńka u Panstwa?
    Ankiete moge wyslac na adres mailowy, jezeli chca Panstwo ja wypelnic.
    Przyznaje tez ,ze szukamy dla Bianki takiego domu, przynajmniej na pierwsze tygodnie, gdzie bedzie mogla zaklimatyzowac sie a nie jezdzic np.z dzialki do mieszkania i z powrotem. Sunia bedzie musiala poradzic sobie z zaklimatyzowaniem sie w nowym otoczeniu.

Pozdrawiam
    E.

• Data: wczoraj, 17:06 edyta.gl.....

Witam ponownie.
    W naszym domu sunia miałaby wymarzone warunki, ale Ja mam jeszcze tylko pytanie odnośnie tego, jak ona reaguje na dzieci, gdyż mój syn (11-letni) już zastrzegł sobie, że psina będzie spała w jego łóżku. On trochę boi się psów.
    Mamy dom z ogrodem i mamy również psa owczarka niemieckiego (2 lata). Szukamy małego, spokojnego, zrównoważonego pieska, który będzie mieszkał w domu, gdyż nasz pies Zeus mieszka w budzie. Wychodzimy z nim codziennie na długie (5km) spacery po lesie - właściwie to biegamy z nim.

Ważne jest dla mnie aby adoptowany przez nas psiak nie warczał na moje dzieci, oraz nie gryzł.
    Pozdrawiam

• Data: dzisiaj, 08:42 Twoja odpowiedź

Witam Pania, moge zapytac w jakiej miejscowosci Pani mieszka?
    Czy Zeus jest lagodnym psem?
    Mieszka w kojcu?Lubi inne psy, bawi sie z nimi?
    Dla nas wazne jest ,zeby Bianka miala spokoj, w jakim wieku i ile dzieci Panstwo maja?

pozdrawiam

• Data: dzisiaj, 11:02 edyta.gl.....

Mam wrażenie, że chce ktoś ode mnie wyłudzić moje dane osobowe! Żegnam . Zgłoszę to.

• Data: dzisiaj, 11:18 Twoja odpowiedź

Prosze bardzo, po pierwsze w ogloszeniu jest napisane,ze nie wydajemy psiaka bez wizyty przedadopcyjnej, rozumiem,ze Pani wie co to znaczy, po drugie zglaszja sie osoby, ktore nie mieszkaja w woj. mazowieckim i Tym od razu dziekujemy, nie chcemy tez zabierac Im czasu na wypelnianie ankiety, w ankiecie nie ma zadnych pytan ktore dotycza jakich kolwiek informacji na tematy, ktore nie dotycza adopcji ale z ankieta nie chciala sie Pani zapoznac, Pani chce zeby pies byl taki........tu ciag wymagan a my mamy wymagania dotyczace domkow i to wszystko, my nie mamy nic do ukrycia!

Posted

[quote name='Mattilu']O rany. Latwo nie jest. Ludzie jednak zbyt czesto maja zamkniete glowy i serca:shake:[/QUOTE]

Trzymaja psa w budzie :shake:, nie chca odpowiedziec jaki jest ten pies,jak sie zachowuje wobec innych zwierzaków , 11- letni syn boi sie psow....

Posted

Właśnie powiedziałam Eli, żeby zaproponowała zakup maskotki...

Ja miałam za to smsa:

"Czy macie psy jak najbardziej podobne do cuaua" - pisownia oryginalna.

Nie odpisałam...

Na szczęście z ogłoszeń Bianki dwa inne psiaki znalazły domki, a Bianeczka w końcu doczeka się domku marzeń:-)

Posted

Moje kochane,

podrzućcie proszę jakieś nieduże sunie, bo mamy naprawdę dużo zapytań o Biankę i można próbować proponować inne psiaczki.

Dzisiaj rozmawiałam z bardzo sensownym domkiem, który ma się umówić na spotkanie z Bianką. Pani dopiero przeszła na emeryturę, z mężem pochowali pół roku temu kochaną sunię. Bardzo chcą dać dom niedużej suni. Poza wielkimi sercami do kochania, mieszkają w W-wie i mają doskonale ogrodzony ogródek.
Czekamy na wypełnienie ankiety adopcyjnej i na spotkanie u Bianki i prosimy o trzymanie kciuków, bo z ostatnich domków ten brzmi najsensowniej...

Posted

Kochane, a jest szansa na jakieś zdjęcia i krótki opis Chmurki i Fionki na maila?
Wybaczcie, nie mam kompletnie czasu, a chciałabym mieć takie gotowce, które od razu mogę wysyłać do ludzi. Mogą to być treści ogłoszeń i zdjęcia stamtąd albo wręcz linki do ogłoszeń...

Bo ta malizna z maluchami powinna pewnie jeszcze odkarmić maluchy. Zapisałam jej wątek i będe śledzić, czy znalazł się dom dla całej rodzinki.

Posted (edited)

Wszystko wskazuje na to, że Bianka znalazła już swój DS:-) Na tyle telefonów ten jeden był od razu taki..... sensowny, taki Biankowy.
Potem wypełniona ankieta, taka pełna miłości do zwierząt, do tych, które już odeszły z życia Państwa.
A dzisiaj Bianka miała gości. No i tu nas zaskoczyła, bo pozwoliła nawet poprowadzić się Pani na smyczy i załatwiła się idąc z nią na spacerze:-)
Pozostaje nam wizyta przedadopcyjna, która odbędzie się prawdopodobnie w przyszły poniedziałek. Państwo jutro wyjeżdżają na działkę do końca tygodnia, a ja dzisiaj nie dam rady dojechać, tym bardziej, że wysyłam dzisiaj paczki bazarkowe.

Zarówno Ela, Ania, jak i ja jesteśy przekonane, że wizyta będzie formalnością, bo spotkanie Państwa z Bianką, ich spokój, z którym do niej podchodzili, czas, który zdecydowali się jej poświęcić świadczą o nich.
Przyjechali z pyszną kiełbaską pokrojoną w małe kawałeczki, którą ją przekupili. Bianuś dała się pogłaskać i jak pisałam na spacerze pozwoliła się prowadzić Pani.
Państwo są zdecydowani na jej adoptowanie i jeśli wizyta wypadnie pomyślnie, w przyszłym tygodniu Bianka zaczęłaby nowy etap swojego życia:-)

Mieszkałaby na Białołęce, w domu, gdzie mieszka Pani będąca od niedawna na emeryturze i Pan jeszcze pracujący. Mieszkanko na parterze z dobrze ogrodzonym ogródkiem:-) a pod Serockiem działka, równiez dobrze ogrodzona, na którą jak już się Bianka oswoi, jeździliby z nią.

Trzymajcie kciuki, bardzo proszę, bo wygląda to wszystko bardzo pozytywnie i optymistycznie:-)

Edited by Ewa Marta
Posted (edited)

Dzisiaj Bianka miala wizyte, bardzo milego malzenstwa, wiecej napisze Ewunia bo ja dzisiaj kiepsko widzę...;)

Juz Ewunia napisala:)

Edited by Ellig
Posted

No i pięknie! Psiaki to jednak swoje wiedzą i często same sobie wybierają ludzików... Taka np. Kimi, która wszystkich obszczekiwała i nie dała się dotknąć przez pierwszych kilka minut, gdy przyjechali ją poznać jej Ludzie - wpadła wprost w ramiona Marcina! :)
CUDOWNIE! Bardzo się cieszę :)

Posted

Pani dzwoniła przed chwilą żeby upewnić się, że przyjadę na wizytę w poniedziałek:-) Powiedziała, że jada na kilka dni na działkę, żeby wszystko porobić i w razie czego po adopcji Bianki nie jechać tam od razu w pierwszym tygodniu, tylko dać jej się przyzwyczaić do ich domu:-)
Potwierdziłam, że będę w poniedziałek albo (jeśli wrócą wcześniej w niedzielę z działki) już w niedzielę. Pani bardzo się martwi, czy zda egzamin. Nie wie, że 99% już zdała;-)

Posted

Ewuś, przepraszam, że zaśmiecam wątek Bianeczki, ale zaginął mi gdzieś Twój bazarek, nie mogę potwierdzić dotarcia przesyłki i chciałam zapytać...czy moja wpłata 60 zł doszła ?

Oczywiście cały czas po cichu podczytuje wątek Bianeczki i niezmiernie ciesze się z jej domku, kciuki za Bianeczke trzymam :)

Posted

Dzisiejsze informacje od Ani:
"Bianka na spacerach podrywa kawalerów. Zwlaszcza tych za ogrodzeniem, jak odchodzimy to maja maślane oczy. Łatka przyglada sie z boku i ma minę :
- A to tak podrywa sie facetów.
Ubaw po pachy."

I zdjecie zrobione przez p. Beate, ktora dzisiaj odwiedzila Anię.
Dziewczyny odpoczywają, całuja i pozdrawiają:)

Posted

[quote name='Ziutka']Ewuś, przepraszam, że zaśmiecam wątek Bianeczki, ale zaginął mi gdzieś Twój bazarek, nie mogę potwierdzić dotarcia przesyłki i chciałam zapytać...czy moja wpłata 60 zł doszła ?

Oczywiście cały czas po cichu podczytuje wątek Bianeczki i niezmiernie ciesze się z jej domku, kciuki za Bianeczke trzymam :)

Kochana moja, wpłata doszła:-) Bardzo dziękuję za górkę;-) Przesyłka już do Ciebie poleciała:-)

[quote name='Ellig']Dzisiejsze informacje od Ani:
"Bianka na spacerach podrywa kawalerów. Zwlaszcza tych za ogrodzeniem, jak odchodzimy to maja maślane oczy. Łatka przyglada sie z boku i ma minę :
- A to tak podrywa sie facetów.
Ubaw po pachy."

I zdjecie zrobione przez p. Beate, ktora dzisiaj odwiedzila Anię.
Dziewczyny odpoczywają, całuja i pozdrawiają:)

Będą za sobą tęsknić..... bardzo się zżyły ze sobą. O Łatkę zadbamy i podrzucimy jej nową przyjaciółkę, a Bianka będzie miała towarzystwo poza domkiem.