Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mazowszanka']To może Pani by spodobała się moja FIONA. Ogłaszam ją jako suczkę do psich sportów, dla aktywnych i ...akrobatkę.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/242724-Cudowna-FIONA-z-przechowalni-w-Kozienicach-uratowana-przed-wywózką-do-schronu

Pani K. obejrzala Fione i napisala ,ze to nie.... ONA, szuka takiego psiaka:"
Dla mnie najważniejsze jest to, by piesek (a właściwie suczka), którego szukam był łagodny, przyjacielski i towarzyski.

Szczególnie dla dzieci, ale rownież dla innych psów.
Musi być to piesek aktywny, lubiący długie spacer, bo jednak sporo czasu spędzamy na dworzu (rower, hulajnoga, spacery).
Ale też warunkiem jest to, by był mały (na tyle bym mogła wziąc go na ręce czy umieścić w koszyku przy rowerze), max.do 10kg.
Musimy go z córcią wszędzie ze soba zabierać(np.do tramwaju,pociągu).
Pewnie będą też zdarzały się takie sytuację, że będzie musiał zostać pod opieką rodziny .

Więc to też jest dla mnie naprawde ważne."

Posted

Mazowszanka napisał(a):
Opis Pani pasuje do Fiony idealnie z wyjątkiem jednego. W koszyku rowerowym nie usiedzi ani minuty.
Dziękuję jednak za zgłoszenie jej kandydatury :)

Przekazałam namiar na Fionkę Pani Oldze W. która chciala adoptować Biankę, ale szuka śmielszego psiaczka:-) Na gumtree po wpisaniu Fiona Twoja maleńka pojawia się jako pierwsza Mazowszanko. Pani obiecała, że zajrzy i w razie czego zadzwoni.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Przekazałam namiar na Fionkę Pani Oldze W. która chciala adoptować Biankę, ale szuka śmielszego psiaczka:-) Na gumtree po wpisaniu Fiona Twoja maleńka pojawia się jako pierwsza Mazowszanko. Pani obiecała, że zajrzy i w razie czego zadzwoni.

Dziękuję Ci bardzo Ewo :)
W tej chwili może Fiony nie być na gumtree, bo właśnie zlikwidowałam stare ogłoszenia i dałam nowe z nowym tekstem.
W razie czego podaj Pani link do wątku Fiony.

Napisz mi jeszcze w jakiej postaci i ilości podajesz olej z wiesiołka. W aptece mieli tylko w kapsułkach.

Posted

Mazowszanko. Ja kupuje olej z nasion wiesiolka, tłoczony na zimno w kapsulkach firmy Gal, Ania podaje go malym psiakom na poczatku 1-2 kapsulek dziennie,potem po 1 a wiekszym 2-3 kapsulek dzienie, potem 2 szt.
Podaje albo do mokrej karmy albo do polkniecia w malej ilosci pasztetu drobiowego.

Posted

Ellig napisał(a):
Mazowszanko. Ja kupuje olej z nasion wiesiolka, tłoczony na zimno w kapsulkach firmy Gal, Ania podaje go malym psiakom na poczatku 1-2 kapsulek dziennie,potem po 1 a wiekszym 2-3 kapsulek dzienie, potem 2 szt.
Podaje albo do mokrej karmy albo do polkniecia w malej ilosci pasztetu drobiowego.

Dziekuję bardzo za podpowiedż :)
Kupię w takim razie te kapsułki.

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Zatem kciuki zwinąć i czekać na dobre wieści :)

Gusiaczku, to wizyta zapoznawcza, rozmawialysmy z Pania,ze nic na sile, chcemy,zeby ziskrzylo, telefony wciaz dzwonią, ludzie pisza , dzieki Biance juz dwa psiaki znalazly domy.

Posted

Ellig napisał(a):
Gusiaczku, to wizyta zapoznawcza, rozmawialysmy z Pania,ze nic na sile, chcemy,zeby ziskrzylo, telefony wciaz dzwonią, ludzie pisza , dzieki Biance juz dwa psiaki znalazly domy.

Wiem Elu i ... tak się zastanawiam: może niech Bianeczka jeszcze jednak pobędzie u Ani i ściąga domki dla innych ? ;) może Maleńka ma misję do spełnienia
nim trafi do swojego Domku?

Posted

Nutusia napisał(a):
Pewnie nie miałaby nic przeciwko temu ;)
A Pola to już przyjechała, bo się chyba jakoś... pogubiłam...

Czekamy na transport, poprzedni zostal odwolany.

Posted

[quote name='Ellig']Nie wiem ile jest tu rutyny ale moim zdaniem moze byc, jest tez ten sam preparat bez dodatkow.:)[/QUOTE]

W 2 kapsułkach jest 50 mg rutyny. To dobrze czy źle ?

Posted

[quote name='Mazowszanka']W 2 kapsułkach jest 50 mg rutyny. To dobrze czy źle ?
Rutyna uszczelnia naczynia krwionosne i wplywa na ich elastycznosc, nie wiem tylko jak reguja na nia psiaki, moja Jaga byla uczulona.
Mysle,ze mozesz spokojnie podawac ten preparat a na później najlepiej kupowac jest w aptece ten:

Posted

Ten Elusiowy w dodatku jest tańszy ;)
Miejmy nadzieję, że Pani szybko wróci do zdrowia i pozna Biankę. Może to i lepiej, bo dziś pogoda mało sprzyjająca czemukolwiek :(