Ellig Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Nutusia napisał(a):Śląsk ogólnie pojęty to moje "zagłębie" cudownych domków dla "moich" psiaków :) Kciuki trzymam! Pani Kasia, spedza bardzo duzo czasu razem z 4 letnim dzieckiem po za domem, duzo jezdzą na rowerze, do Parku rozrywki w Chorzowie na cały dzien, chce psa malego i aktywnego. Bianka lubi spacery ale raczej nie dluzsze niz 40 minut a potem duzo śpi. Mysle wiec,ze domek na Ślasku choc wspanialy to jednak nie dla Bianki. Quote
Ellig Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 We wtorek do Ani przyjedzie Śniezka , mama Bianki.... Quote
Ewa Marta Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Nutusia napisał(a):O, ciekawe czy się poznają... Nie wiadomo, czy będą miały szansę się spotkać, bo prawdopodobnie w niedzielę Biankę odwiedzi bardzo miła dziewczyna zainteresowana adopcją. Nie chcę jednak zapeszać, bo tych wizyt troszkę było... Śnieżka przyjeżdża do Ani, bo dziewczyny muszą natychmiast szukać miejsca dla wszystkich hotelowanych psiaków. Nie wiem dlaczego, narazie skupiamy się na szukaniu im miejsc. Śnieżka jedzie do nas, bo już w dniu odbierania Gabi chciałyśmy ją zabrać, żeby odciążyć dziewczyny. Trzymajcie kciuki, żeby Śnieżka dobrze zniosła kolejną zmianę w jej życiu, która jest niestety niezbędna. Obejrzałyśmy z Elunią jej zdjęcia i już wiemy, że od razu ruszamy z siemieniem lnianym i wiesiołkiem na poprawę stanu jej sierści. Dodatkowo wesprzemy się suszonymi rybkami. Quote
Ewa Marta Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Bianka zaczipowana! Była super grzeczna u weta. W samochodzie też, ale zwróciła w drodze powrotnej. Na szczęście obok była Ania i od razu przesunęła sunię, żeby się nie ubrudziła. Po powrocie na działkę szalała z radości, że jest znowu u siebie... Quote
Mazowszanka13 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Pola też ładniutka :) I kolejny pies do którego strzelał jakiś popapraniec :( Quote
Ewa Marta Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Mazowszanka napisał(a):Pola też ładniutka :) I kolejny pies do którego strzelał jakiś popapraniec :( Postanowiłyśmy zmienić śnieżce imię, żeby odwrócić jej zły los, wymazać to co było i zacząć wszystko od nowa. Jestem pewna, że u Ani szybko zmieni się w piękność i mam nadzieję scozjalizuje... Quote
Mazowszanka13 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 (edited) [quote name='Ellig']Pani Kasia, spedza bardzo duzo czasu razem z 4 letnim dzieckiem po za domem, duzo jezdzą na rowerze, do Parku rozrywki w Chorzowie na cały dzien, chce psa malego i aktywnego. Bianka lubi spacery ale raczej nie dluzsze niz 40 minut a potem duzo śpi. Mysle wiec,ze domek na Ślasku choc wspanialy to jednak nie dla Bianki. To może Pani by spodobała się moja FIONA. Ogłaszam ją jako suczkę do psich sportów, dla aktywnych i ...akrobatkę. http://www.dogomania.pl/forum/threads/242724-Cudowna-FIONA-z-przechowalni-w-Kozienicach-uratowana-przed-wywózką-do-schronu Edited May 19, 2013 by Mazowszanka Quote
Ellig Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 [quote name='Mazowszanka']To może Pani by spodobała się moja FIONA. Ogłaszam ją jako suczkę do psich sportów, dla aktywnych i ...akrobatkę. http://www.dogomania.pl/forum/threads/242724-Cudowna-FIONA-z-przechowalni-w-Kozienicach-uratowana-przed-wywózką-do-schronu Wysle Pani Kasi wiadomosc. Quote
Ellig Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Ewus, ale masz ladny awatarek z cala trojka kochanych psiakow: Semikiem, Barsa i Peruszką Quote
Gusiaczek Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Pola z irokezem :loveu: http://images10.fotosik.pl/4166/803ede5fb01becb1.jpg jakoś dziwnie spokojna jestem o jej los .... ;) Quote
Mazowszanka13 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Ellig napisał(a):Wysle Pani Kasi wiadomosc. Dziękuję bardzo :) A awatarek Ewy świetny. To nie tak łatwo zmieścić na jednym trzy psy. Ja mam kłopot z dwoma, bo niewiele widać. Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 (edited) Ellig napisał(a):Ewus, ale masz ladny awatarek z cala trojka kochanych psiakow: Semikiem, Barsa i Peruszką To prezent od mojego Jacka:-) Jakimś cudem zapędził całe towarzystwo w róg balkonu i pstryknął zdjęcie. Niestety przedobrzył i chcial zmiekczyć obraz, więc wyszło nieostre... ale obiecał powtórkę sesjii:-) trzymam go za słowo, bo poprzedni awatar był niekompletny;-) Edited May 20, 2013 by Ewa Marta Quote
Mattilu Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 (edited) A ja nie moge znalezc watku Poli/Sniezki:shake: o! Juz doczytalam u Gabuni, ze to tutaj bedzie wspolny watek Bianki i Poli. Czyli Pola tez bedzie u p. Ani? To w takim razie poprosze o relacje o stosunku Poli do zolwia :) Edited May 20, 2013 by Mattilu Quote
Ellig Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 Mattilu napisał(a):A ja nie moge znalezc watku Poli/Sniezki:shake: o! Juz doczytalam u Gabuni, ze to tutaj bedzie wspolny watek Bianki i Poli. Czyli Pola tez bedzie u p. Ani? To w takim razie poprosze o relacje o stosunku Poli do zolwia :) Wszysto opisze pozniej, jutro Pola nie przyjedzie, transport odwolany, moze za tydzien. Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 A mnie wpadło dzisiaj w ręce takie cudo: Szczęśliwie po ponad godzinie właściciele znaleźli jedno z moich ogłoszeń i przyjechali po psiaka:-) Niewiarygodne, jak szybko maluch pokonał jakieś 3 kilometry. Uciekł z Pani kolan, kiedy strzelił grzmot (mój Semik też panicznie boi się burzy) i zniknął. Dobiegł przerażony do mojej firmy, gdzie wszyscy wiedzą że "od psów" jestem ja, więc mnie od razu zawołali. Złapałam na ręce to trzęsidełko, zrobiliśmy zdjęcia, ogłoszenia i od razu zaczęłam plakatować okolice. Elunia rozpoczęła akcję na facebooku, na tablicy i w innych miejscach w internecie:-) Mój kochany Jacuś podjechał pod firmę z obrożą i smyczką i chodziłam z maluchem. Byliśmy w lecznicy, psiak miał czipa, ale niestety niezarejestrowanego w żadnej bazie. Bardzo mocno poprosiłam Państwa, żeby już dzisiaj zarejestrowali czip. Napisałam na kartce adres strony, maila i telefon. Przyrzekli, że to zrobią. A maluszek terier miniaturka został wcześniej przez nich adoptowany, bo był bezdomny... Na koniec, kiedy maluch był już na rękach swojej Pani, wysunął pyszczek w moją stronę i dostałam buziaka w podziękowaniu za znalezienie Rodziny:-) Ech, cudowny prezent na urodziny dostałam, choć jestem przemoczona i wykończona:-) Quote
Gusiaczek Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Psiaczek przeuroczy:) dobrze, ze trafił na Ciebie Ewuniu, masz dzisiaj urodziny? Przytulam w takim razie serdecznie w najlepszymi życzeniami:) Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Gusiaczek napisał(a):Psiaczek przeuroczy:) dobrze, ze trafił na Ciebie Ewuniu, masz dzisiaj urodziny? Przytulam w takim razie serdecznie w najlepszymi życzeniami:) Dziękuję kochana bardzo:-) Tak mam i to pewnie ostatnie, do których się przyznaję, bo w przyszlym roku na początku pojawi się już piątka;-) Quote
Mattilu Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Wszystkiego najlepszego :Rose: i wielu szczesliwie wyadoptowanych podopiecznych :) Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Mattilu napisał(a):Wszystkiego najlepszego :Rose: i wielu szczesliwie wyadoptowanych podopiecznych :) Dziękuję bardzo Mattilu:-) To wspaniałe życzenia:-) Quote
jola_li Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Ewuniu, życzę szczęścia Tobie i Tym wszystkim, bez których nie byłabyś szczęśliwa :Rose:. Quote
Ewa Marta Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 jola_li napisał(a):Ewuniu, życzę szczęścia Tobie i Tym wszystkim, bez których nie byłabyś szczęśliwa :Rose:. Dziękuję Joluś:-) Quote
Ewa Marta Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Widziałam dzisiaj Biankę:-) Robi postępy, jest coraz śmielsza i weselsza, choć podchodzi polizać rękę, kiedy na nią nie patrzę. Jak odwracam głowę, ucieka łozuziak mały;-) Quote
Recommended Posts