Ellig Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 (edited) [quote name='Ellig']Bianka pojechala dzisiaj z Anią do fryzjera:) Ania jest zachwycona zachowaniem Bianki, zero strachu a przeciez byly w samym centrum Warszawy (Grzybowska), u fryzjera tez idealnie sie malutka zachowywala. Pani Beata, gromerka, powiedziala ,ze Bianka to jest Cairn Terier praktycznie jakby nie wiedziala,ze nie jest z hodowli to by nie uwierzyla, ze to nie jest rasowa sunia. Nawet kolor , umaszczenie - pszeniczny ma nasza dzielna Bianka:) Edited May 7, 2013 by Ellig Quote
Nutusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Ohohohoooooooo....... wielki świat :) Nie ma to jak być na dogo - wciąż poznaję nowe rasy, o których nigdy w życiu nie słyszałam. I od wpadki z toyem (nie wiem czy tak się to pisze) już się nigdy nie odważę palnąć "jaki śliczniusi miksik" ;) :) Brawo Bianko! Domku w centrum Wwy Ci nie życzę, bo mieszkałam i wiem jak tam jest niefajnie ;), ale jesteś dzielna, mądra i... piękna :) Quote
Ewa Marta Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Słodziaczku kochany..... Teraz dopiero widać, jaka jest kruchutka:-) Widać też ogromną pracę Ani włożoną w socjalizację Bianki:-) Maleńka ufa Ani bezgranicznie i co najważniejsze umie chodzić na smyczce:-) Quote
Ellig Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Ewa Marta napisał(a):Słodziaczku kochany..... Teraz dopiero widać, jaka jest kruchutka:-) Widać też ogromną pracę Ani włożoną w socjalizację Bianki:-) Maleńka ufa Ani bezgranicznie i co najważniejsze umie chodzić na smyczce:-) Ania jechala z Bianką tramwajem i autobusem i sunia wcale sie nie bala, jak to Ania powiedziala "Nawet przezyla cyganska muzykę", bo do tramwaju weszli Cyganie i grali:) Bianka byla spokojna, zaciekawiona i nie zestresowana. U fryzjera, zachowywala sie jak rasowy Cairn Terier, przyjmowala tzw. pozycje jak teriery, nie bala sie nawet maszynki elektrycznej, Pani Beata nie mogla uwierzyc,ze to malenstwo ponad rok zylo jak dzikie zwierzatko. Quote
Ewa Marta Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 One jednak potrafią mnie czasami zaskoczyć:-) Myślę o naszych bezdomniaczkach;-) Kiedy wiozłam ją ze sterylki samochodem, myślałam, że mi serce pęknie, tak płakała... Potem jadąc już z Anią na zdjęcie szwów w tym samym samochodzie, ale w znajomych ramionach była cichutka i wyglądała przez okno. AAle tyle bodźców naraz, a Bianuś spokojna, to naprawdę szok:-) Czekam na telefon od przemiłego Pana, który chce z żoną pojeździć troszkę do Bianki, poznać ją i przekonać do siebie, żeby przyjąć ją do Rodziny. Ma dzwonić po środzie;-) Eluś, byłoby cudnie, gdyby się udało, ale jak się nie uda, to też nie będziemy płakały, tylko zaczekamy, prawda? Quote
Ellig Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Ewa Marta napisał(a): Eluś, byłoby cudnie, gdyby się udało, ale jak się nie uda, to też nie będziemy płakały, tylko zaczekamy, prawda? Prawda:)Oczywiscie, nie spieszymy sie:) Quote
Gusiaczek Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 http://images10.fotosik.pl/4075/2e9b40ff00c18c8a.jpg Bianeczko, to TY ???????????? :loveu: Cudowne wieści. Trzymam kciuki za domek. Quote
Mattilu Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Alez ona sliczna!!! Nie dziwie sie, ze Panstwo chca do niej jezdzic. Podpowiedzcie, ze najlepiej by bylo jakby do kompletu kupili zolwia ;) Quote
Poker Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Macie już upatrzony DS dla małej? Pytam bo mam bardzo dobry dom w Wałbrzychu z kotem.Pani 60 lat , więc w domu i mieszka sama. Quote
eossi Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Poker mamy cudna sunię - taka własnie dla starszej osoby podaje watek : [h=1]: TUSIA z Korabiewic...ZOSTAŁA SAMA! dług za hotel wynosi 1500zł. Wizja schroniska![/h]może Pani zdecyduje sie na taka mądra fajna sunię !!!! Quote
Ellig Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 [quote name='eossi']Poker mamy cudna sunię - taka własnie dla starszej osoby podaje watek : : TUSIA z Korabiewic...ZOSTAŁA SAMA! dług za hotel wynosi 1500zł. Wizja schroniska! może Pani zdecyduje sie na taka mądra fajna sunię !!!! Tusia bardzo potrzebuje domku, w tym momencie bardziej niz Bianka. Quote
Ellig Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Poker napisał(a):Macie już upatrzony DS dla małej? Pytam bo mam bardzo dobry dom w Wałbrzychu z kotem.Pani 60 lat , więc w domu i mieszka sama. Pamietamy i bardzo dziekujemy. Quote
Nutusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Bianuś, przepraszam, ale sprawa jest gardłowa... Ratunkuuuuuuu.... Mamy z Ciocią Kejciu poważny problem... U naszych Doktorów była "na przechowaniu" sunia. Dziewczyna, która ją zgarnęła z ulicy, znalazła jej miejsce w domu opieki i wszystko wyglądało ślicznie. Niestety, nie wszystkim się taki pomysł spodobał i dziś pies ma wylądować... no właśnie - nie wiadomo gdzie. Na ulicy, w lesie, w jeziorze - gdziekolwiek, ale z pewnością nie zostanie tam, gdzie jest. Do schroniska jej nie przyjmą, bo po co, skoro nikt teraz za nią nie da 2.500 zł pani kierowniczce! Sunia wysterylizowana, młodziutka (max. 1,5 roku), zaszczepiona, sięga do kolana cały czas Kasia jej robi ogłoszenia, ale odzew zerowy :-( W lecznicy najpierw była przestraszona i pokazywała ząbki, potem radośnie szalała ze szczeniakiem, ale na psich pacjentów potrafiła "wyjechać"... Ktoś, coś, pomysł jakiś czy wizja? I to nie na dziś nawet, ale wręcz na przedwczoraj. Jakikolwiek kąt, kawałek kojca, ogrodzenia, cokolwiek... Quote
Ewa Marta Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Niestety nie znam takiego dt:-( A u Ciebie nie dałoby rady Nutusiu? To na szczęście dziewczynka;-) Wpadłam, żeby nappisać Wam, że Bianka wraz z utratą części włosków pozbyła się też połowy stresu:-) Powitała mnie dzisiaj radośnie, była odważna i chętna do podchodzenia, a ogonek nie przestawał latać. Zobaczcie, jak pięknie wygląda po ostrzyżeniu:-) Quote
Ewa Marta Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Z chęcią zajadała się psimi smaczkami, które im zawiozłam:-) Po zjedzeniu szła do mnie po nastęne:-) Quote
Ewa Marta Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Ma swój ulubiony krzaczek, pod którym odpoczywa Potrafi o siebie zadbać:-) Quote
Macia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Bianeczka wygląda teraz przepięknie po prostu! Wcześniej była też cudna, ale teraz sama słodycz! Quote
Ewa Marta Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Macia napisał(a):Bianeczka wygląda teraz przepięknie po prostu! Wcześniej była też cudna, ale teraz sama słodycz! To prawda. Jest naprawdę śliczną sunią:-) Quote
Gusiaczek Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Tylko pozazdrościć przyszłemu DS :) http://www.iv.pl/images/86767183975342088528.jpg Quote
Ellig Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 Słoneczko kochane:) http://www.iv.pl/images/86767183975342088528.jpg Quote
Ellig Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 (edited) Bianka dostaje z bazarku na swoje konto : 813,66 zł Edited May 10, 2013 by Ellig błąd Quote
Nutusia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 [quote name='Ewa Marta']Niestety nie znam takiego dt:-( A u Ciebie nie dałoby rady Nutusiu? To na szczęście dziewczynka;-) Nie było wyjścia - musiało dać radę... ;) Zapraszam do Mamby: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243262-Czarna-Mamba-czy-definicj%C4%85-domu-jest-wieczna-tu%C5%82aczka?p=20834834#post20834834 Bianusia śliczna! I bardzo jej do pysia z kolorową wiosną :) Quote
Gusiaczek Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 [quote name='Ellig']Bianka dostaje z bazarku na swoje konto : 853,27 zł Elu, piękny wynik, gratuluję :) wspaniały prezent dla Ogonków, a Ty w Dzień Urodzin rozdajesz prezenty miast je przyjmować, jesteś Wspaniałą Cioteczką :loveu: Quote
Ellig Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 Gusiaczek napisał(a):Elu, piękny wynik, gratuluję :) wspaniały prezent dla Ogonków, a Ty w Dzień Urodzin rozdajesz prezenty miast je przyjmować, jesteś Wspaniałą Cioteczką :loveu: Dziekuję Gusiaczku, to dla mnie najlepszy prezent, sprawianie radosci Innym tu rowniez chodzi o zwierzaki wszelakie:) Quote
Recommended Posts