Mattilu Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 No, ciekawa jestem, jak Bianka przyjela Gabi:) Quote
Ewa Marta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) [quote name='Mattilu']No, ciekawa jestem, jak Bianka przyjela Gabi:) Bianka przyjęła Gabi z zaciekawieniem:-) Obwąchiwała ją już w ogródku, raz mruknęła pod noskiem, ale tak cichutko:-) W domu było kolejne obwąchiwania, ale Gabi jest całkowicie pozbawiona agresji, w związku z tym między suniami zapanowała zgoda. Mnie przyjęła gorzej, bo czuje się w ogródku pewnie i pilnuje swojego miejsca na ziemi:-) Zostałam obszczekana z daleka. Kiedy w pewnym momencie wyszłam do ogródka, gdzie biegały Bianka i Łatka, a Gabi była w środku, Bianka ujadała i ganiała dookoła mnie. Nie było szansy, żeby do mnie podeszła, ale na zdjęciach widać, że nie ma w niej już panicznego strachu, a pozy przybiera bojowe. Po krótkiej chwili obszczekiwania mnie, Bianka postanowiła wskoczyć do domu, bo drzwi były cały czas otwarte. Wskoczyła na kanapę za plecy Ani i tam już pozwoliła się dotknąć i delikatnie pogłaskać. Czuła się znacznie pewniej będąc z Anią. Bardzo wypiękniała, choć Ania kajała się, że dzisiaj nie wyczesala małej, bo jest chora. Nie zauważyłam szczerze mówiąc tego, sami oceńcie:-) Bianka wygląda wspaniale, powoli myślimy z Elą o ogłaszaniu jej... Tak nas powitała na początku: Z Meniem:-) Tu byłyśmy bez Ani:-) Edited April 22, 2013 by Ewa Marta Quote
Ewa Marta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Zdecydowanie najpewniej czuła się blisko Łatki. Dziewczyny bardzo sie przyjaźnią:-) Spójrzcie, jak cudownie zarósł jej pyszczek:-) W mojej sygnaturze jest banerek z pierwszym zdjęciem Bianki - można porównać Jest śliczna:-) To nie jest przerażony psiak, to psiak ostrożny:-) Quote
Ewa Marta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Bianka cały czas się przemieszczała, kiedy ja pstrykałam zdjęcia i mówiłam do niej Znowu blisko Łatki:-) Skok przez przeszkodę:-) Za plecami Ani jest bezpiecznie:-) Chwilę później dala mi się pogłaskać i delikatnie polizala mi rękę:-) Quote
Ewa Marta Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Niestety przy nas nie chciała bawić się z zółwiem, ale specjalnie dla Mattilu pstryknęłam zdjęcia Pani żółwicy:-) Mimo wieku dziarsko maszeruje po ogródku i trzeba cały czas pilnować, gdzie jest:-) Quote
Mattilu Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Dziekuje za zdjecia zolwicy:loveu: Naprawde dziarsko wyglada! A Bianka az oczy rwie! Niesamowita przemiana - gratulacje da Was wszystkich, ale dla Ani najwieksze!!! Szczesliwy domek, ktory zyska takiego inteligentnego i slicznego piesa:) Quote
Ellig Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 Nasza sunia sliczna:) http://www.iv.pl/images/13422832703159785525.jpg Quote
Gusiaczek Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Musiałam wrócić do pierwszych zdjęć, bo nie mogę uwierzyć, że to ta sama Bianka ! :loveu: Pani Aniu, jeżeli tak wygląda niewyczesany pies, to jak wygląda wyczesany ? :eviltong: Żółwica cud i Łatka Kochana Piękna, że o Koci nie wspomnę :) Quote
Nutusia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Musi wyczesany wygląda tak, jak mój Lesio, który nie da się szczotką dotknąć - tak na dzień przed strzyżeniem na zerko ;) :) Quote
Ellig Posted April 24, 2013 Author Posted April 24, 2013 Bianka: Sms od Ani: "Wczoraj wieczorem Bianka weszla do domu i miala pelno suchych patyczkow w siersci, ogrodniczka wykopala dwa razy wiekszy od siebie kwiatek i przeniosla go. Widac wybralam zle miejsce bo dopiero go sadzilam. A teraz śpi." Quote
Mattilu Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 [quote name='Ellig']Bianka: Sms od Ani: "Wczoraj wieczorem Bianka weszla do domu i miala pelno suchych patyczkow w siersci, ogrodniczka wykopala dwa razy wiekszy od siebie kwiatek i przeniosla go. Widac wybralam zle miejsce bo dopiero go sadzilam. A teraz śpi." Dobrze, że Bianka czuwa. Zapuściłaby Ania ogródek:loveu: Quote
Ellig Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Sms, wieczorny od Ani: " Byłyśmy wszystkie cztery na spacerze. Bianka z Łatka na jednej smyczy. Gabi na drugiej bez problemu. Bianka nawet jak stwała to musiala zaraz iść dalej bo Łatka sie odwracała i lekko ją ciągnęła. Efekt był taki ,ze zapomina zareagować ucieczka na obcych ludzi." Quote
Ellig Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Zapraszam na bazarek, jutro zakończenie. "Cacka Krysi Sienkiewicz i Jej Przyjaciół", wyjątkowy bazarek z pięknymi nie powtarzalnymi przedmiotami z duszą. http://www.dogomania.pl/forum/threads/242327-Cacka-Krysi-Sienkiewicz-i-Jej-Przyjaci%C3%B3%C5%82-do-27-04-2013-r Quote
Ewa Marta Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Byłam dzisiaj u Bianki;-) Zdjęcia wghram jutro, cbo dzisiaj ledwie na oczy widzę... Bianka początkowo uciekała ode mnie, potem stopniowo przyzwyczajała się, że jestem na działce. Podchodziła po suszone rybki, bardzo jej smakowały:-) Kiedy zaczęłam przytulać gabi, przyszła też ona i powolutku pozwolila się dotknąć. Lizala mi rękę i nie uciekała już tak szybko. jednak kiedy gabi odeszla, ona też szybko się ulotniła i do mnie samej podejść nie chciała. Ona zdecydowanie lepiej i [ewniej czuje się, jeśłi ma przewodniczkę. Pewnie przez całe życie przewodnikiem była jej mama Śnieżka i teraz czuje się pewniej, jeśłi ma obok siebie kogoś takiego:-) Quote
Mattilu Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Czyli najlepiej gdyby w przyszlym domku byla jakas inna lagodna sunia:) Quote
Ewa Marta Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 [quote name='Mattilu']Czyli najlepiej gdyby w przyszlym domku byla jakas inna lagodna sunia:) To byłaby idealna sytuacja. Bianka dużo pewniej czuje się przy innym psiaku. To będzie widać na zdjęciach:-) Pozwoliła mi się dotknąć w zamian za suszoną rybkę:-) Quote
Ewa Marta Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Siedziała 3 metry ode mnie i zjadała rybki Gabi zna od tygodnia i już jest z nią zaprzyjaźniona:-) Quote
Ewa Marta Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Tutaj z Łatką:-) Podeszła do mnie ponownie:-) Bardzo lubi chować się w takie ciasne miejsca. To pozostałość po mieszkaniu na ulicy:-( Quote
Ewa Marta Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Ania robi jej irokeza, a Bianka jest szczęśliwa:-) U Ani..... bezpiecznie:-) Quote
Ewa Marta Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Mam jeszcze 6 zdjęć, ale mi się zawiesił program do zdjęć, więc wgram później albo jutro. Dzisiaj biorę się za pakowanie przesyłak bazarkowych z bazarku Eluni:-) Quote
Mattilu Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Gdybym tylko mogla...zaraz bym tam z Wami pojechala:) Quote
Ellig Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 http://www.iv.pl/images/17963783318361518401.jpg Słoneczko:) Zdjecia razem z Gabi cudne. Quote
Ewa Marta Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 A teraz filmiki:-) [video=youtube_share;WjC3H28WA4U]http://youtu.be/WjC3H28WA4U[/video] Quote
Recommended Posts