Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekujemy za piekne zyczenia:)

U Bianki wszystko w porzadku, chetnie bawi sie w ogrodzie razem z Łatką.
Ania uwaza,ze Bianka moze w przyszlosci zamieszkac w domku z innym psiakiem bo nie jest zazdrosna , malo tego lubi bardzo towarzystwo.
Jak tylko zrobi sie troche cieplej,Ania z Bianką maja zaplanowane "wypady na miasto", to kolejne punkty naszego planu socjalizacji Bianki:)

Posted

[quote name='Ellig']U Bianki wszystko w porzadku, chetnie bawi sie w ogrodzie razem z Łatką.
Ania uwaza,ze Bianka moze w przyszlosci zamieszkac w domku z innym psiakiem bo nie jest zazdrosna , malo tego lubi bardzo towarzystwo.
Jak tylko zrobi sie troche cieplej,Ania z Bianką maja zaplanowane "wypady na miasto", to kolejne punkty naszego planu socjalizacji Bianki:)[/QUOTE]
Dobry czas nastał dla Bianki i - złego już nie przewidujemy :)!

Posted

Mała Bianka doprowadzila wczoraj Anię do łez radości:-) Ania wyjęła wędkę z zabaweczką na końcu dla kota Menia. Bianka najpierw przestraszyła się nowości, a za chwilę ruszyła do szalonej gonitwy za zabawką i bawiła się przez dłuższy czas łapiąc, podgryzając i goniąc uciekający cel:-)
Z Łatką bawi się coraz ładniej:-)

Wczoraj Ania postanowila też zmienić trasę spaceru. Wywołało to atak paniki u Bianki, więc Ania wzięła ją na ręce, postała z nia chwilkę poprzytulała, po czym puściła na ziemię i maleńka już spokojniej poszła dalej. Anusia będzie teraz zmieniac trasy, któregoś dnia wsiądzie do autobusu i przejedzie przystanek, po czym wysiądzie i przejdzie go spacerkiem, żeby pokazać maleńkiej, że wszystkie drogi prowadzą i tak do bezpiecznego domu:-) Całość tych zmian nadzoruje niezastąpiona Elunia, która jest w codziennym kontakcie z Anią i pilnuje, żeby maleńka dostawała nowe bodźce.
Nie lubi nadal za bardzo czesania, ale jakoś udaje się ją na troszkę złapać i poczesać:-)

Posted

Bianka była dzisiaj z Anią i Łatką na grillu:-) Początkowo bała się i siedziała na rękach, ale kiedy dostała kawałeczek nieprzyprawionego mięsa, jakoś dała radę troszkę pochodzić:-)
Ja za to nie dałam rady podjechać do niej, bo zatrzymały mnie obowiązki domowe. Może w następny weekend się uda, bardzo bym chciała, bo stęskniłam się już za tym pysiem;-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Bianka była dzisiaj z Anią i Łatką na grillu:-) Początkowo bała się i siedziała na rękach, ale kiedy dostała kawałeczek nieprzyprawionego mięsa, jakoś dała radę troszkę pochodzić:-) [/QUOTE]
Nawet jak się jeszcze boi, to fakt że na rękach czuje się bezpiecznie, dobrze wróży rodzącemu się zaufaniu do człowieka :).

Posted

[quote name='jola_li']Nawet jak się jeszcze boi, to fakt że na rękach czuje się bezpiecznie, dobrze wróży rodzącemu się zaufaniu do człowieka :).[/QUOTE]
Jolu, mam taka nadzieję:)

Posted

[quote name='Ellig']Sms od Ani: "Wróciłysmy ze spaceru, spotkalysmy zabe na sniegu. Dziewczyny czekaly az przejdzie. Kultura.:)"[/QUOTE]

Nautra kompletnie zwariowała- co robi żaba na śniegu?!

Posted

[quote name='Ellig']Sms od Ani: "Wróciłysmy ze spaceru, spotkalysmy zabe na sniegu. Dziewczyny czekaly az przejdzie. Kultura.:)"[/QUOTE]

No, chyba chwilę to trwało?;)
Witaj Bianeczko:)

Posted

Najnowsze wiadomości od Bianki z smsa od Ani:
[B][I]
"Bianka rozkopała krecie kopce, w dołki wrzuca swoje suche z tajnych zapasów i czeka na kreta. Robi przy tym takie miny, że ja za chwilę padnę ze śmiechu. Pozdrawiamy."

[/I][/B]Ciekawe, czy chce się bawić, czy poluje... [B][/B]

Posted

[SIZE=4][FONT=comic sans ms][B][COLOR=#ffffff].....................[/COLOR][COLOR=#0000cd]Zapraszam na bazarek[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/242327-Cacka-Krysi-Sienkiewicz-i-Jej-Przyjaci%C3%B3%C5%82-do-27-04-2013-r[/url]

Posted

[quote name='Ewa Marta']Najnowsze wiadomości od Bianki z smsa od Ani:
[B][I]
"Bianka rozkopała krecie kopce, w dołki wrzuca swoje suche z tajnych zapasów i czeka na kreta. Robi przy tym takie miny, że ja za chwilę padnę ze śmiechu. Pozdrawiamy."

[/I][/B]Ciekawe, czy chce się bawić, czy poluje... [/QUOTE]

Też się zastanawiam :)

Posted

Gusiaczku, Ania obiecała, że będzie pilnowała bezpieczeństwa krecika, a tymczasem mam kolejne wiadomości:

[I][B]"Dziewczyny (Bianka i Łatka) razem wpakowały się do posłania, które kupila Ela. Jest tak wypchane, że aż zmieniło kształty i tylko dochodzi chrapanie. Dały dzisiaj czadu w ogródku"

[/B][/I]Myślę, że na Biankę doskonały wpływ ma obecność Łatki. Ideałem byłoby znalezienie dla niej domku z jakąś zrównoważoną sunią.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Gusiaczku, Ania obiecała, że będzie pilnowała bezpieczeństwa krecika, a tymczasem mam kolejne wiadomości:

[I][B]"Dziewczyny (Bianka i Łatka) razem wpakowały się do posłania, które kupila Ela. Jest tak wypchane, że aż zmieniło kształty i tylko dochodzi chrapanie. Dały dzisiaj czadu w ogródku"[/B][/I].[/QUOTE]
Cudowne wieści :)!

Posted

Małe Słonko rozkręca się w tempie błyskawicznym. Dostałam wczoraj jec=szcze jednego smsa od Ani:

Malutka ma dzisiaj zajęcie, pilnuje żółwia, który chodzi po działce. Jak się zmęczy, to kładzie się na nim i dopiero jak odpocznie, to wstaje i pozwala mu iść dalej. Cwaniara...

Myślę, że Bianka powinna pójść do domu z jakimś zwierzakiem i najlepiej z ogródkiem, w którym mogłaby bez stresu biegać. W niej nie ma cienia agresji, tylko ciekawość świata i chęć do zabawy. Wspaniała jest...

Posted

[quote name='Ewa Marta']Gusiaczku, Ania obiecała, że będzie pilnowała bezpieczeństwa krecika, a tymczasem mam kolejne wiadomości:

"Dziewczyny (Bianka i Łatka) razem wpakowały się do posłania, które kupila Ela. Jest tak wypchane, że aż zmieniło kształty i tylko dochodzi chrapanie. Dały dzisiaj czadu w ogródku"

Myślę, że na Biankę doskonały wpływ ma obecność Łatki. Ideałem byłoby znalezienie dla niej domku z jakąś zrównoważoną sunią.

Wg mnie Łatka jest fantastyczną terapeutką + mądra miłość i oddanie Ani
= kolejny szczęśliwy Ogonek :loveu: