Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avilia']Przynoszę dobre i bardzo, bardzo dobre wieści!!!

Niestety tamten domek o którym pisałam, wziął psiaka z ulicy ale zgłosili się do nas Państwo, którzy mieli okazję poznać Cocę w lecznicy (uśpili swojego, bardzo schrowanego i wiekowego owczarka), którzy zakochali się w Cokusi od pierwszego wejrzenia!
Akurat będąc "na rejonach" miałyśmy chwilę aby podjechać na wizytę. Wszystko w jak najlepszym porządku, Państwo bardzo psio - lubni. Mieszkają w dużym domu z ogrodem. Idealnym dla Coki, nie mają innych zwierząt - w związku z czym nie byłoby ryzyka o Cokowe chęci mordu :)

Coca prosto z lecznicy trafiła do nowego domu, który jest na obrzeżach Pszczyny, w Łące.

Jutro jedziemy zobaczyć jak się dziewczyna ma, jak się odnajduje w nowym otoczeniu no i oczywiście dać parę wskazówek co do jej potrzeb fizjologicznych (Coka ma nadal problem z oddawaniem moczu, uczuliłyśmy aby patrzeć co ile i kiedy się załatwia).

Weźmiemy aparat to od razu cykniemy parę fotek :)

Fakturę z lecznicy mamy mieć wystawioną do końca przyszłego tygodnia (aż się boję ile nam tego wyszło, Coka siedziała tam 2 tygodnie + sterylka+zdjęcia RTG+badania krwi).[/QUOTE]

To się nazywa szczęście :D :D :D jedno zmartwienie mniej :D żyj szczęśliwie psinko :)

Posted

Już piszę :)

Wiadomo, wiadomo - wszystko jest w porządku :) Coca niestety nadal bardzo żadko siusia...No i nadal jest ta bolesność kręgosłupa. Jak się brzuch wygoi po sterylce to Państwo idą z nią na RTG tego tyłu - trzeba to wszystko posprawdzać raz jeszcze, co tam się dzieje.

Coca świetnie odnajduje się w nowym miejscu - nie ma co się dziwić, ma do dyspozycji baardzo duży ogród, a nie ciągłe spacery na krótkiej smyczy. Początkowo obwarkiwała Pana, ona ewidentnie ma jakiś uraz do mężczyzn, bo sytuacja powtarza się już po raz kolejny - kobiety są ok, mężczyźni już wrogowie.

Zabijcie mnie ale nie mam zdjęć - mądra głowa (czyli ja :P ) nie sprawdziła czy bateria naładowana ;] Więc pojechałam robić zdjęcia rozładowanym aparatem ;]

Posted

[quote name='Avilia']Znamy już kwotę do zapłaty za Coco...492zł...
Fakturę odbieram końcem tygodnia...

To nie jest tak źle :razz:
Bałam się, że będzie więcej :roll:
Pieniążki ze SKARPETY OWCZARKOWEJ (200 zł) pokryją prawie połowę :multi:

Avilia, czy Coca ma wstęp do domu ?

Posted

[quote name='DONnka']To nie jest tak źle :razz:
Bałam się, że będzie więcej :roll:
Pieniążki ze SKARPETY OWCZARKOWEJ (200 zł) pokryją prawie połowę :multi:

Avilia, czy Coca ma wstęp do domu ?

No dali nam trochę rabatu :)

Pewnie, że ma wstęp do domu :)

edit. zerknęłam na konto - Skarpetkowe 200zł już jest - bardzo dziękujemy!!!

Posted

[quote name='Avilia']No dali nam trochę rabatu :)

Pewnie, że ma wstęp do domu :)

edit. zerknęłam na konto - Skarpetkowe 200zł już jest - bardzo dziękujemy!!!

To się cieszę :multi:
Potwierdź proszę wpływ pieniążków na wątku SKARPETY :)

Posted

Kopiuję wpis moich dziewczyn z FB :)

Kochani!
Bylysmy dzisiaj z Katarzyna Jarząbek w odwiedzinach u naszej kochanej laleczki :) wizyta wypadła bardzo pomyślnie! Coca jest w domku i ma piękny ogródek do biegania! Przywitała nas z taka radością ze aż łezka w oku sie zakreciła...szalała i troszkę sie popisywała ;) z relacji Pani wynika ze Cocusia ładnie sika choc musi miec "intymnie" :)
Cocusia jest juz umówiona na szczepienie i zdjecie rtg w kierunku dysplazji! Takze kochani dziękuje za pomoc i obiecujemy wizyty u Coci!!!
Kasia zamieści zdjęcia :)