Lobaria Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 (edited) Kopuję z fb 15.02.2013 dzwoni Ola , sunia w typie ONki z punktu wymiotuje, nie wiadomo co jej jest, jej stan nie jest dobry... pilnie potrzebna pomoc weterynaryjna! nie ma na co czekać, szybka decyzja - jadę. To co zobaczyłam na miejscu przyprawiło mnie o płacz.. w kojcu ledwo na nogach wyczerpana, przerażona, sunia .... Bierzemy ją.....próbujemy ja wsadzić do samochodu, bidulka piszczy jest przerażona! W samochodzie zachowywała się cichutko, leżała... W lecznicy tylko narazie sugestie... choroba nerek, cukrzyca.... ropomacicze :( Sunia jest mlodziutka - 1,5- 2 latka 16.02.2013 Coca ma ropomacicze - właśnie jest operowana :( a co później ??? DOKAD JA ZABIERZEMY ????? Niestety po otwarciu okazało się,że Coca ma przekrwione jelita:( Weterynarze nie wykluczają u suni PARWO :( To również mogą być toksyny.... Sunia panicznie boi się smyczy, sznurka - musiała być strasznie bita. Trafiła do Punktu wraz z rozszarpaną kurą...Widocznie weszła komuś na posesję i porwała kurę - za co dostała lanie.... Kontakt 782 241 515 / 782 341 515 fundacja@zwierzeca-arkadia.org BOŚ BANK 33 1540 1128 2081 9100 7566 0001 Fundacja "Zwierzęca Arkadia" ul. Sarenek 10B 43-215 Jankowice tytułem: COCA Edited March 14, 2013 by Lobaria Quote
Lobaria Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Trzymajcie kciuki za małą !!!! Quote
Avilia Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Zaznaczam - można zmienić wiek - szacowany jednak na 1,5 - 2 lata. BŁAGAMY o wsparcie....To kolejne zwierzę które mamy w lecznicy :( Quote
Lobaria Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Avilia napisał(a):Zaznaczam - można zmienić wiek - szacowany jednak na 1,5 - 2 lata. BŁAGAMY o wsparcie....To kolejne zwierzę które mamy w lecznicy :( Zmieniłam na młodziutka. Oby to nie było parwo.. Quote
Justa i zwierzaki Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Oby tyko to nie było parwo , i oby wyszła z tego :(:(:( Quote
__Lara Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Nie wiedziałam nic o niej, kolejna tragedia :(((((((((((( Quote
ewu Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Co z sunią? Olu a jeszcze pisałaś o nowym szczeniaczku w punkcie...?????????? Quote
Lobaria Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 __Lara napisał(a):Nie wiedziałam nic o niej, kolejna tragedia :(((((((((((( Ja też nie, dowiedziałam się zupełnie przypadkowo... Ona jest w lecznicy, nic więcej nie wiem. Quote
Avilia Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Sunia w lecznicy, noc przespała, cały czas jest na lekach, bo cały czas istnieje ryzyko parwo. Jest obserwowana. Panicznie boi się smyczy, sznurka - musiała być strasznie bita :( Ja tego jeszcze nie pisałam, ale sunia trafiła do Punktu wraz z rozszarpaną kurą...Widocznie weszła komuś na posesję i porwała kurę - za co dostała na pewno takie manto, że aż nie chcę o tym myśleć :( Niestety - w gminie Pszczyna tak się właśnie "karci" i wychowuje psy :( To nie pierwszy taki przypadek... Quote
Lobaria Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 Avilia napisał(a):Sunia w lecznicy, noc przespała, cały czas jest na lekach, bo cały czas istnieje ryzyko parwo. Jest obserwowana. Panicznie boi się smyczy, sznurka - musiała być strasznie bita :( Ja tego jeszcze nie pisałam, ale sunia trafiła do Punktu wraz z rozszarpaną kurą...Widocznie weszła komuś na posesję i porwała kurę - za co dostała na pewno takie manto, że aż nie chcę o tym myśleć :( Niestety - w gminie Pszczyna tak się właśnie "karci" i wychowuje psy :( To nie pierwszy taki przypadek... Pewnie błąkała się, bidulka głodna... Quote
Isiak Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Jestem na wątku - widziałam dzisiaj sunię w lecznicy :( Quote
Lobaria Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 Kopiuję z fb, aby info było na bieżąco [h=5]Sunia dobrze przespała noc-wymiotowała i miala brzydka kupe co dalej moze wskazywac na parwo... [/h][h=5]Jutro ma planowane znów badanie krwi...[/h] Quote
ewu Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Trzymaj się skarbie. Tak , drób niejednemu psiakowi mocno zaszkodził.... To typowa "wina...."....:( Quote
Avilia Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 ewu napisał(a):Jak niunia? Dzisiaj leci jej krew na biochemię. Dziewczyny tam do niej zajrzą to się dowiemy jak się czuje... Quote
ewu Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Avilia napisał(a):Dzisiaj leci jej krew na biochemię. Dziewczyny tam do niej zajrzą to się dowiemy jak się czuje... Czekamy na wieści. Quote
beataczl Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Cantadorra napisał(a):Zapisuję sunieczkę ja tez. .. jaka sliczna bidulka Quote
Avilia Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Kopiuję z FB, dziewczyny donoszą: 18.02.2013 Kochana wetka mowi ze coca dalej jest na lekach przeciwbolowych jest na antybiotykach.Operacje zniosła dobrze i wyglada nie zle :)..parwo dalej nie wykluczone... jutro bede wyniki krwi...poniewaz pojawil sie kolejny problem...coca nie zalatwia sie...nie chce oddawac moczu i kału,na 2h spacerze potrafi sie niezalatwic:(( przyczyny moga byc rozne:( coca nie toleruje dotyku od tylu tzn badanie temperatury(dostaje szalu)! podejrzewamy ze sunia zostala skopana w okolicach kregoslupa i miednicy...jutro wetki beda wiedzialy wiecej Pozostale info: więc nasza Coca źle nie wyglada :) gdzieś tam otwiera sie na człowieka, bylysmy dzisiaj na spacerku :) grzecznie idzie na smyczy i jest wpatrzona w swojego towarzysza:) kochana pysia :) Quote
bela51 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) Biedactwo, zapisuje sunieczkę :-( Poproscie Skapete owczarkową o pomoc na dofinansowanie leczenia http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów Edited February 19, 2013 by bela51 Quote
Avilia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 bela51 napisał(a):Biedactwo, zapisuje sunieczkę :-( Poproscie Skapete owczarkową o pomoc na dofinansowanie leczenia http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywilów-Szarików-Rexów-i-Alexów Dziękuję, poproszę... Dzisiaj kolejne RTG - kręgosłupa :( Wieczorem wieści. Quote
DONnka Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Melduję się u bidulki na wezwanie Avilia Kolejna ONka ... :( Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, czy skrzywdzonych ONków faktycznie jest najwięcej :shake: Rozumiem, że dziewczyna najbardziej potrzebuje wsparcia na leczenie SKARPETA OWCZARKOWA gotowa jest wypłacić na ten cel 200 zł Najlepiej byłoby, gdybyśmy mogli wpłacić bezpośrednio do lecznicy, ale jeśli to byłby problem, to możemy także na konto fundacyjne Czekam na info odnośnie wpłaty Kciuki zaciskam za wyniki RTG :thumbs: Quote
Recommended Posts